Gamla kurser...rätt till prövning.

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
erka2103
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 73
Blev medlem: sön 23 okt, 2005 2:00

Gamla kurser...rätt till prövning.

Inlägg av erka2103 »

Jag vet inte om någon befinner sig eller har befunnit sig i samma situation som jag.

Är det någon som har läst upp gamla kurser som inte längre ges, kurser enligt de gamla kurskoderna t.ex. FY201 eller EN508 med bokstavsbetyg(G,VG,MVG)? Det är ju lite krånligt med vissa gamla kurser från gymnasiet, speciellt lokala kurser som inte längre ges.

Jag har läste två lokala kurser på gymnasiet med de gamla kurskoderna och dessa ges inte längre. Enligt Skolverket kunde man göra prövning i gymnasieskolan av gamla kurser till juni 2004 där kursplanen gällde t.o.m. den 30 juni 2000, MEN det däremot är det möjligt att läsa upp genom komvux om kursplanen gällde 30 juni 2001.

Det konstiga här är att det verkar de aktuella kursplanerna gällde 30 juni 2001 eftersom det fanns gymnasiekullar i det gamla systemet ända till året 2002! Detta är lite förvirrande för den som inte är insatt, men är det någon som vet vad jag talar om. Så vad det verkar så kan jag läsa upp kurser som inte längre ges, genom komvux, förutsatt att det är en lärare som har undervisat i kursen.

Men slutligen! Vad har kommunen för skyldigheter vid ett sådant här tillfälle? Måste man kunna ge rätt till prövning eller hur funkar det?

Någon som har några erfarenheter? Komvux verkar ha lite svårigheter att svara på detta.

:? :?: :?

atroshi
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 11
Blev medlem: fre 16 dec, 2005 1:00

byta ut gamalt mot nytt

Inlägg av atroshi »

Om jag inte minns fel så kan man pröva i gamla kurser upp till två år från det att man tagit studenten.
Men man behöver inte göra prövning enligt de gamla kursplanera. Du kan läsa en likvärdig kurs enligt de nya betygsplanerna och VHS byter sedan ut din gamla kurs mot den nya när de räknar fram ditt medel.
Tex dagens 100 p SV B kan bytas ut mot den gamla 120 poängskursen.

Angående de lokala kurserna får du vända dig till en gymnasieskola, för komvux har ingen skyldighet att erbjuda en kurs som inte ingår i komvuxkurserna.

Skriv svar