Hjälp med val av studieort!

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
herr.jordgubbe
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 14
Blev medlem: sön 17 jan, 2021 17:19

Hjälp med val av studieort!

Inlägg av herr.jordgubbe »

Hallå allihopa! Jag går sista året på gymnasiet och ska plugga vidare direkt efter studenten, ska plugga juristprogrammet. Problemet är dock att jag inte vet vart jag vill plugga så tänkte skriva av mig lite.

Jag står mellan Umeå och Uppsala/Lund. För vissa kanske valet känns självklart, men så är det inte riktigt. Min absolut närmaste vän pluggar i Umeå vilket har gjort att jag överväger Umeå, vi har även pratat om att hyra en lägenhet ihop och jag tror att vi hade haft det jättekul. Dock finns Uppsala/Lund i bakhuvudet. Det känns som en nedgradering att välja Umeå, speciellt bara pga en person. Varför jag tänker på Uppsala/Lund är bl.a för ''statusen" och det känns "häftigare" att plugga där om ni förstår vad jag menar. När man läser på internet så propagerar många nästan för att Uppsala och Lund är överlägsna i det mesta, och att hela klimatet och studentlivet är bättre och roligare där och att Universitet som Umeå är uteslutna.

Det har nästan blivit att jag överväger Lund och Uppsala enbart pga namnet, och att jag vill gå där för att det ser bättre ut och för att på något sätt bevisa mig för folk runt omkring. Dessutom så är jag lite rädd för att inte hitta någon riktigt nära vän om jag flyttar till Lund eller Uppsala. Jag har inte riktigt varit den typen som tar för mig så mycket under gymnasiet och jag tar inte så mycket initiativ, aldrig festat eller liknande. Umgås inte heller med någon från min klass utanför skolan. Det blir väldigt lätt för mig att bara vara hemma och kolla serier istället för att umgås med kompisar. Därför hade Umeå varit en enorm trygghet vilket kanske hade gjort att plugget gått bättre.

Finns det någon anledning för mig att välja Uppsala eller Lund, eller är Umeå ett vettigt val? Ni får gärna flika in med era åsikter kring detta.
Användarvisningsbild
amandak01
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 141
Blev medlem: sön 10 feb, 2019 14:32

Re: Hjälp med val av studieort!

Inlägg av amandak01 »

Undrar samma sak. Bara att jag just nu vill gå i Stockholm då det varit en dröm att flytta dit. Men om UU och LU klassas som "bättre" kanske man ska söka dit istället .
Skriv svar