Hur motiverar du dig?

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
Användarens profilbild
koffas
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 273
Blev medlem: sön 22 jul, 2012 18:05

Hur motiverar du dig?

Inlägg av koffas »

Hej! Jag är nu mitt uppe i hp-plugg men känner ibland att jag tappar gnistan och det blir lätt att jag tappar fokus.

Så jag tänkte att vi här kan samla våra bästa tips för att hålla igång motivationen. Kollar du youtube-klipp? Har du en tavla med din dröm? Peppar du dig själv varje morgon när du vaknar? Lyssnar du på någon speciell musik? Lyssnar du på någon speciellt podcast?

Berätta hur ni gör!
Kcoy
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 60
Blev medlem: tor 14 nov, 2013 2:35

Re: Hur motiverar du dig?

Inlägg av Kcoy »

Anledningen till att jag lyckades hålla min motivation uppe var delvis att jag hittade ett studiesätt som fungerade bra för mig.

Istället för att ha bestämda tider avsatta för att studera olika delmoment så försökte jag göra det till en livsstil där jag i stort sätt försökte klämma in högskoleprovspluggande hela tiden.

Jag satt och läste artiklar på mobilen på tunnelbanan, tog ofta med mig tidningen och läste. Ofta när jag gick upp på morgonen och satte på kaffet så klämde jag in 10 minuter kva, sedan åt jag frukost framför datorn och klämde in ytterliggare 10 min xyz osv osv, lite innan maten, lite efter maten.

Om jag t.e.x väntade på en kompis som skulle komma hit så klämde jag in lite extra plugg. Givetvis drog jag mig inte för att gå hem lite tidigare från sociala tillställningar för att kanske sätta mig på tunnelbanan och läsa, sedan sätta mig vid datorn och räkna innan jag fick gå och lägga mig.

Detta sätt att plugga fungerade väldigt bra för mig, hade jag satt tydliga ramar och scheman hade jag känt mig inlåst och misslyckats, istället lät jag det flyta på av sig självt. Det tog inte speciellt mkt på mitt psyke, det gjorde mig inte stressad, det fick mig inte att känna att jag alltid kunde plugga och att all tid jag inte pluggade var slöseri.

Snarare fick det mig att känna en frihet i att jag kunde studera hur mkt som helst.

Det som drev mig oerhört mycket vara att jag ville förverkliga min dröm och att jag ville bevisa för mig själv och min omgivning att jag skulle klara det.
Skriv svar