Hur räknas arbetslivserfarenhet egentligen?

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
atroshi
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 11
Blev medlem: fre 16 dec, 2005 1:00

Hur räknas arbetslivserfarenhet egentligen?

Inlägg av atroshi »

Hur tolkar man detta?
På studera.nu står det , "Om du har arbetat minst halvtid under minst fem år får du lägga till 0,5 poäng till ditt högskoleprovsresultat".

Om man gör anmälan på www.studera.nu kan man kolla på sina meriter, och där finns det något som heter "Längd" under rubriken "arbetslivserfarenhet". Har man arbetat i 5 år på 50 procent står det 2 år och 6 månader under längd.

Då är min fråga får man tillgodoräka sig arbetslivserfarenheten då? Eller är kravet att längden på sysselsättninge ska ha varit 5 år? Dvs 10 år för 50 % sysselsättning för att längden ska bli 5 år.P.S. Krångligt! Och ändå har jag fått sudd ao skriva om fera gånger för att kunna förklara på ett enkelt sätt :D.

Claazi
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 61
Blev medlem: ons 01 mar, 2006 1:00

Inlägg av Claazi »

Jag vet inte vad som står på studera.nu, men enligt vhs ska man ha jobbat minst fem år på minst halvtid. Detta innebär att även om man har jobbat heltid så måste man ha jobbat i 5 år för att få de där 0.5 extra poängen.

Så har man jobbat halvtid i minst 5 år, så får man 0,5 extra, har man jobbat mer än halvtid så måste man ändå ha jobbat minst 5 år (60 månader) för att få de extra poängen. Har man jobbat 49% i, tja, säg 70 år så får man inte ett jota...

Hoppas att jag inte krånglat till det för dig nu... :D

Skriv svar