Hur ska jag prioritera?

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
farewellangelina
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 13
Blev medlem: sön 16 maj, 2010 8:49

Hur ska jag prioritera?

Inlägg av farewellangelina »

Har börjat plugga inför hp nu, målet är läkare så småningom. Har skrivit 1.4 en gång, men behöver alltså typ 1.8. Är föräldraledig just nu från jobbet som sjuksköterska. Saknar en hel del naturvetenskapliga kurser som är behörighetsgivande (ma c+d, ke a+b, fy a+b, bio b). Hur hade ni gjort i detta läge; Lagt allt krut på hp nu ivår och inte läst ngn kurs alls utan istället börjat beta av kurserna sedan mot hösten eller börjat med kurserna redan nu och därmed inte ha fullt så mkt tid att plugga inför hp...? Har inte jättebråttom men vill gärna komma in innan hösten 2013, om det nu är möjligt :roll:

Användarvisningsbild
empezar
Platinapostare
Platinapostare
Inlägg: 6357
Blev medlem: tis 24 okt, 2006 2:00

Re: Hur ska jag prioritera?

Inlägg av empezar »

Jag tycker absolut att du ska börja beta av kurserna i rimlig takt samtidigt som du pluggar HP. Om du inte har tid, läs kurserna först och SEN fixar du HP. Du får ju en del utbyte av att läsa dessa kurser i studieteknik, ordkunskap, logiskt tänkande och dylikt, vilket hjälper på HP. Därför kan du ju höja dig på HP bara genom att läsa de kurser du saknar för behörigheten. Men jag tycker ändå att du kan försöka klämma in några timmars HP-plugg per vecka, t ex genom att göra ett gammalt högskoleprov som du sedan analyserar alla misstag på. Det kommer nog ge ganska mycket.

farewellangelina
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 13
Blev medlem: sön 16 maj, 2010 8:49

Re: Hur ska jag prioritera?

Inlägg av farewellangelina »

empezar skrev:Jag tycker absolut att du ska börja beta av kurserna i rimlig takt samtidigt som du pluggar HP. Om du inte har tid, läs kurserna först och SEN fixar du HP. Du får ju en del utbyte av att läsa dessa kurser i studieteknik, ordkunskap, logiskt tänkande och dylikt, vilket hjälper på HP. Därför kan du ju höja dig på HP bara genom att läsa de kurser du saknar för behörigheten. Men jag tycker ändå att du kan försöka klämma in några timmars HP-plugg per vecka, t ex genom att göra ett gammalt högskoleprov som du sedan analyserar alla misstag på. Det kommer nog ge ganska mycket.
Tack för ditt svar! Det låter rimligt. Måste lägga upp ngn form av plan... Funderar på att börja med Ma C redan efter jul. Den fanns att läsa på distans fr Umeå 30% studietakt. Ska fundera på om det är möjligt att klämma in 10 h plugg per vecka och i så fall hur mkt tid jag kan lägga på att plugga inför hp.

Skriv svar