Jag är bäst!

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
Kcoy
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 60
Blev medlem: tor 14 nov, 2013 2:35

Jag är bäst!

Inlägg av Kcoy »

Jag vill säga till alla medlemmar här på hp-guiden att det är jag som är bäst. Inte bara bäst på att höja sig på högskoleprovet, utan också som människa. När jag säger bäst som människa menar jag inte bara mina fantastiska egenskaper och färdigheter. Det är förvisso sant jag är både fantastisk och enastående. I den här posten syftar jag dock mer till mina andliga egenskeper, jag besitter nämligen en unik förmåga att sprida glädje, värme och trygghet.

Ähh skitsamma jag orkar inte skriva mer , jag är bäst!
Keyser_soze
Stammis
Stammis
Inlägg: 473
Blev medlem: mån 20 jan, 2014 12:40

Re: Jag är bäst!

Inlägg av Keyser_soze »

Kcoy skrev:Jag vill säga till alla medlemmar här på hp-guiden att det är jag som är bäst. Inte bara bäst på att höja sig på högskoleprovet, utan också som människa. När jag säger bäst som människa menar jag inte bara mina fantastiska egenskaper och färdigheter. Det är förvisso sant jag är både fantastisk och enastående. I den här posten syftar jag dock mer till mina andliga egenskeper, jag besitter nämligen en unik förmåga att sprida glädje, värme och trygghet.

Ähh skitsamma jag orkar inte skriva mer , jag är bäst!
Tomte lol jag är glad för dig dock. Grattis ser ut som de gick bra.
alvalva
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 22
Blev medlem: tor 29 nov, 2012 19:57

Re: Jag är bäst!

Inlägg av alvalva »

Älskar denna tråd. Levande bevis på hur galen man blir av hp-plugg. :-D :-D :-D
Kcoy
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 60
Blev medlem: tor 14 nov, 2013 2:35

Re: Jag är bäst!

Inlägg av Kcoy »

Vem har sagt att jag är galen =) jag säger bara sanningen.
reakard
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: sön 05 jan, 2014 12:37

Re: Jag är bäst!

Inlägg av reakard »

Haha! Jag vill inte vara en besserwisser eller så, men jag äger loss mest hela tiden och är förmodligen bäst i hela världen. Jag har ägt runt så länge jag kan minnas och är riktigt grym på det. Jag äger ofta barn, pensionärer, djur, allt!

Frågor på det?


:-D
Kcoy
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 60
Blev medlem: tor 14 nov, 2013 2:35

Re: Jag är bäst!

Inlägg av Kcoy »

Visst är det underbart? Vi kanske är släkt!
Kcoy
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 60
Blev medlem: tor 14 nov, 2013 2:35

Re: Jag är bäst!

Inlägg av Kcoy »

Shiit vad glad jag blev när jag såg provresultatet. Precis som jag misstänkte efter att jag kikat på det orange:a svarshäftet och jämfört svaren med uppgifterna från de olika provpassen så hade jag fyllt i fel på flertalet uppgifter på KVA.

Jag trodde att jag hade kommit upp i 55 rätt på KVA(1,5 i underkant) men istället så låg jag på 59 rätt(1,6) vilket är en helt otrolig höjning från 0,9.

På VERB hade jag räknat precis rätt, 58 rätt(1,4), 58 rätt är tyvärr ett rätt ifrån 1,5 vilket såhär i efterhand känns lite sådär.

Men summasumarum så är jag helt otroligt nöjd med min insats, från 0,9 till 1,5 på 4-5 månaders stenhårt plugg. Från strax under medel till att ligga i det absoluta toppskiktet. I antagningsprocessen kommer det innebära en stor skillnad för mig om jag fick 1,45 eller 1,5 som slutresultat

Riktigt härligt att logga in på sitt konto på antagning.se idag och se att alla mina komvuxbetyg är införda, min arbetslivserfarenhet(för reel kompetens är godkänd) och mitt gedigna högskoleprovsresultat.

Riktigt skön känsla av att resten av min resa kommer att gå galant, visst kommer det vara motigt, tufft och kännas hopplöst ibland men den här upplevelsen får mig fråga mig själv "Varför skulle jag inte klara det?" istället för att anstränga mig för att övertyga mig själv.

Gud välsigne högskoleprovet, Gud välsigne alla drivna och underbara människor som finns på detta forum, God välsigne VIP-programmet och Gud välsigne mig själv. Jag är inte på något sätt religiös, men detta får mig att börja fundera.
ehl91
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 8
Blev medlem: ons 04 sep, 2013 11:17

Re: Jag är bäst!

Inlägg av ehl91 »

Vad duktig du är! Grymt bra jobbat! Vilken otrolig höjning du lyckades åstadkomma! Jag fick 0.8 förut men sänkte mig(!) det här året då jag inte hade pluggat alls, skitdumt, men är redan i full gång med att plugga till nästa prov för att förhoppningsvis som du lyckas höja mig rejält! Skulle verkligen uppskatta om jag skulle kunna få dina tips inför pluggandet. Hur la du upp plugget? Vad fokuserade du mest på? Hur ofta pluggade du matte i veckan? Något annat bra tips som är värt att veta?

Återigen, grymt bra jobbat! Vilken inspiration! Du ska verkligen vara stolt över dig själv! :)
Kcoy
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 60
Blev medlem: tor 14 nov, 2013 2:35

Re: Jag är bäst!

Inlägg av Kcoy »

ehl91 skrev:Vad duktig du är! Grymt bra jobbat! Vilken otrolig höjning du lyckades åstadkomma! Jag fick 0.8 förut men sänkte mig(!) det här året då jag inte hade pluggat alls, skitdumt, men är redan i full gång med att plugga till nästa prov för att förhoppningsvis som du lyckas höja mig rejält! Skulle verkligen uppskatta om jag skulle kunna få dina tips inför pluggandet. Hur la du upp plugget? Vad fokuserade du mest på? Hur ofta pluggade du matte i veckan? Något annat bra tips som är värt att veta?

Återigen, grymt bra jobbat! Vilken inspiration! Du ska verkligen vara stolt över dig själv! :)
Tack så jättemycket! Jo min höjning blev rejäl. Du ska inte misströsta, ifall du inte pluggade så är det inte ett dugg konstigt. Nu däremot så har du alla förutsättningar eftersom att du redan har satt igång och du har hela 5 månader på dig. Jag tipsar jättegärna med det jag kan, mitt upplägg blev att jag skulle lägga mycket tid och fokus regelbundet på det som jag är sämst på, dvs VERB(skrev 0,7 förra provet).

Jag läste därför tidningen(svd,DN ledarsidor, dagens juridik, läkartidningen, pedagogiska magasinet). När jag tyckte att tidningsartiklarna var för enkla gick jag in på Diva-portal och sökte fram vetenskapliga skrifter som gav mig en oerhört skjuts på väldigt kort tid, jag var också inne på www.domstol.se för att läsa gamla domstolsärenden.

Engelskan däremot valde jag att inte lägga tid på förrän i sista 3 veckorna, vilket ledde till att jag ökade med från 8 till 11. Jag ångrar helt klart att jag inte satsade mer på engelskan. Jag att det hade varit enkelt att lägga lite mer tid på engläsningen kontinuerligt genom att bara läsa nyheter om sådant man är intresserad av på engelska, t.e.x fotboll, boxning, politik, you name it. Jag använde mig iofs en del av hpguidens engelska uppgifter lite då och då och visst gav det lite effekt.

Med denna strategi så ökade jag på allting, MEK, ORD kom av sig själv i väldigt stor utsträckning.


Man kan också testa lite gamla högskoleprov för att hitta bra strategier, jag valde t.e.x att alltid läsa frågorna innan jag läser texterna och detta hjälpte mig oerhört mkt. En annan fördel med gamla prov var att jag kunde ta tid på mig själv. När jag klockade mig så märkte jag inte läste så sakta utan att jag snarare läste för fort och att det var därför jag inte förstod vad jag läste, jag kostade därför på mig att sänka tempot ordentligt(eftersom att jag hade tid.

Vad det gäller matten så va det EN SAK som mer effekt än alla andra förberedelser. Jag satt nämligen 1on1 med en kompis som är väldigt duktig på matte och duktig på att förklara, detta gav mig och mitt räknande en enorm skjuts. Vi körde både gamla högskoleprov och om vi körde fast på någon uppgift så gick han igenom regeln med mig och sedan tog han fram sidor i matte A-boken som jag kunde räkna ut för att få lite mängdträning.

Han och jag satt nog iofs bara 8-9 gånger totalt, den mesta av tiden lade jag på att räkna via hp-guiden, mycket NOG,DTK och även XYZ- och KVAprov. Mycket HP-GUIDEN!

Min uppfattning är att NOG handlar väldigt mycket om att hitta ett återkommande mönster i alla uppgifter, på så sätt höjde jag mig från 6-9 på NOG.

KVA, höjde jag mig från 8-14, mest p.g.a mattesessionerna med min kompis och tack vare att jag nötte KVAprov på hpguiden.

XYZ var nog exakt samma sak. Höjde mig från 13 till 19

DTK är lite intressant för jag skrev 8/24 på första provet, nu skrev jag 17/24 och jag tror att detta till stor del beror på att jag bara sänkte tempot och vande mig vid diagramen. Jag tror faktiskt att DTK är den lättaste delen, den kräver faktiskt inte att man kan speciellt mycket matteregler lr klurigt tänkande. DTK handlar för mig mest om att ta det lugnt och hämta ut information och att snabbt kunna utesluta de alternativen som är fel, detta lär man sig ganska fort genom att lägga ganska lite tid.

Totalt så skulle jag nog ändå säga att jag la någon timme varje dag på matten i alla fall men aldrig något schemalagt, om jag t.e.x gick upp på morgonen kanske jag satte mig och körde 10kvafrågor, medans jag kokade kaffe kanske jag gjorde 10 till, om jag väntade på någon kompis som skulle komma hit kanske jag klämde in 20 frågor till och lite DTK osv, ytterliggare lite innan jag skulle sova, till slut så blir det en hel del? På så sätt blev det aldrig tråkigt och segt, men där fungerar man ju väldigt olika, för vissa människor är det väldigt viktigt att ha schema och struktur.

En annan sak, jag sökte hela tiden information om hur man skulle öka sig på bästa sätt(precis som du gör nu). Jag var villig att lägga tiden, men det är viktigt att lägga den på rätt sätt. Jag själv har bara läst matte A och det gjorde jag för 7-8 år sedan.
Men jag visste med mig att jag har lätt för matematik, är däremot kass på att läsa. Det gäller att kartlägga dig själv utifrån tidigare erfarenheter och dom gamla proven du har skrivit och på så sätt lägga upp en strategi. Jag har hittat väldigt mkt bra tips och trix på denna sida, främst om svenskaläsning.

Hur som haver så kan jag verkligen säga att HP-guiden hjälpte mig!

Om du har några riktiga högskoleprov kvar som du inte har gjort så rekommenderar jag dig att spara de tills sista veckan så du kan testa dina framsteg genom att göra ett riktigt prov med tidspress.

Hmm hoppas att allting kom med, om någonting är otydligt så får du jättegärna fråga igen så ska jag försöka svara på bästa sätt. Jag trycker verkligen på vikten av att anpassa pluggandet utifrån vad du är bra och dålig på.
Skriv svar