Jobbar ni deltid vid sidan om HP-plugg?

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
karwar
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: tor 09 jan, 2020 12:37

Jobbar ni deltid vid sidan om HP-plugg?

Inlägg av karwar »

Jag vet inte hur jag ska lägga upp mitt livspussel. Jag skulle vilja plugga upp mina högskolepoäng, men känner att det är svårt med heltidsjobb och partner.

Hur gör ni för att få ihop era studier med ert övriga liv? Jobbar ni heltid, deltid eller hur gör ni?
Användarens profilbild
amandalovisa
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 124
Blev medlem: tor 25 jan, 2018 21:14

Re: Jobbar ni deltid vid sidan om HP-plugg?

Inlägg av amandalovisa »

Jag jobbar heltid, har partner och pluggar samtidigt. Försöker också få in 3 träningspass i veckan. Funkar helt okej för mig!
Är man VIP-medlem har du ju blivit tilldelad en coach som kan ge dig ett studieupplägg. Det gjorde jag och min coach föreslog 2 timmar plugg om dagen på vardagar (4 pomodoro/dag), sen sitta hela dagen på lördag och söndag. Och så ledig en vardag i veckan. Det funkar för mig! Men alla har ju olika livssituationer, så du kanske behöver ett anpassat upplägg.
Sen har jag en partner som redan kommit på universitet så vi sitter alltid och pluggar tillsammans hela helgen. Men på vardagarna ses vi knappt någonting, träffas och tränar ibland. (Vi är alltså inte sambos). Men planen är ju att komma in i samma stad som honom och flytta ihop, så den tiden man "missat" ihop tar man igen sen, om du förstår hur jag tänker. :lol:
Sen kommer ju livet emellan ganska ofta och det går ibland dagar då jag inte sätter mig med plugget alls. Men så får det vara helt enkelt. Provet kommer fler gånger och man får skriva det så många gånger man vill. Klarar jag det inte denna gånger funderar jag på att gå ner i tid eller eventuellt ta ledigt ett tag innan nästa prov.
Men tufft är det, det ska man inte sticka under stolen! Det är inte många lediga timmar om dagen. Men försöker verkligen hålla motivationen uppe nu sista biten.
MangoSalsa82
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 42
Blev medlem: tis 03 dec, 2019 17:15

Re: Jobbar ni deltid vid sidan om HP-plugg?

Inlägg av MangoSalsa82 »

Det är riktigt svårt att få ihop allt.
Jag jobbar heltid, har både sambo och en hund. Samt att det blivit en del övertid på jobbet också :(
Jag är klar med plugget runt 9 på kvällarna och sen på helgerna också.
Men jag tänker att det får vara så ett tag nu så. Bättre att satsa rejält några veckor nu än att fortsätta plugga till nästa prov... :cry:
Sedan är min sambo väldigt förstående och tycker att jag ska plugga så mycket jag kan!

Det enda är nog att man får acceptera att man inte kommer ha något liv den tiden man pluggar. Man kommer få ge upp vissa grejer några veckor, men det kommer de värt när man kommer in på högskolan!! Det kommer inte vara för alltid! :D
Hoppas du lyckas lösa något bra!
grillkotte
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 10
Blev medlem: ons 11 aug, 2021 10:43

Re: Jobbar ni deltid vid sidan om HP-plugg?

Inlägg av grillkotte »

Hej, jag känner också att det är svårt att få ihop det. Jag har sambo, tre barn, två katter, ett hus, uterumsbygge och ett heltidsjobb :D Jag bestämde mig i somras för att göra högskoleprovet och då pluggade jag järnet och fick lära mig om i princip hela grundskolan för en andra gång. Efter sommaren så har jag inte hunnit lägga mer än två-tre timmar/vecka på att plugga, men med tanke på livet för övrigt så kan man nog inte förvänta sig annat ;)

Och träningen ligger på typ prioritet tio-elva. Det kommer t.o.m. efter tv-tittandet som aldrig verkar ta slut ;)

Jag var 20 när jag gjorde högskoleprovet första gången och hade resultat 0,4. Nu, 15 år senare, så hoppas jag på minst 1,2. Livserfarenheten har nog faktiskt gjort dom där +0,8 procentenheterna som kanske tar mig dit jag drömmer :)

Jag tycker det är verkligen imponerande av er som sliter med detta högskoleprovspluggande.
Stort lycka till på söndag! :D
Sara—
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 14
Blev medlem: tis 23 mar, 2021 8:12

Re: Jobbar ni deltid vid sidan om HP-plugg?

Inlägg av Sara— »

Jobbar heltid, pluggar till betyg som behövs för behörighet och försökte även plugga till högskoleprovet. Har sambo så vill även få tid för honom och vänner med. Gick inte jätte bra men första gången jag skrev det nu med.. Upplevde även detta provet som svårt då jag fick sämre än jag fått på alla prov jag gjort hemma.. nästan hälften på kvantitativa delen nu än innan..

Hoppas på nästa gång då man kan endast fokusera på att plugga till högskoleprovet. Men om du vill få bra och kan gå ner lite i tid hade de inte varit så dumt. Eller om du börjar redan nu och pluggar 8-10 timmar i veckan minst (gärna några hela helger)kan de även gå bra. Så jag kommer få göra. Öva även som sagt innan heldagar! Då känner du hur det verkligen känns! Blev alldeles för trött på sista proven då jag inte var van att sitta heldagar på det sättet.
Endag
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 11
Blev medlem: fre 18 sep, 2020 10:06

Re: Jobbar ni deltid vid sidan om HP-plugg?

Inlägg av Endag »

Jag jobbar heltid, tränar aktivt, läser upp behörighet på komvux samtidigt som jag har tidskrävande intressen med sambo.

Nu har jag förvisso inte fått det önskade provresultatet jag strävar efter, men höjer mig iallafall på varje prov. Det är väl självklart att man ska kunna jobba heltid samtidigt som man tränar på högskoleprovet. Man får helt enkelt acceptera att nå drömmar är alltid tidskrävande, och man får planera mycket
Skriv svar