Lagen om alltings jävlighet

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
AnnSod0
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: lör 23 jan, 2016 21:50

Lagen om alltings jävlighet

Inläggav AnnSod0 » lör 13 apr, 2019 10:01

Ibland känns min situation som någon form av "straff" från tidigare liv men så fan heller att jag tänker ge upp min dröm om juristprogrammet. Tänkte ge en kort bakgrund till denna situation
- har en kandidatexamen i rättsvetenskap (juridik) med goda betyg. Gjort hp i princip varje tillfälle efter examen då målet från början varit juristprogrammet. 1 provet - 0,45. därefter höjt mig varje gång.
- har jobbat inom rättsväsendet med sedan examen 2016
- har sökt in på individuellprövning, särskilda skäl, kvalificerade meriter.
- sa upp mig från jobbet och satsade mitt allt på Lunds kurs Utvidgad juridisk översiktskurs. Denna skulle, med högsta betyg, ge en gratisbiljett in till Lunds juristprogram. Skrev tentan som gick SÅ bra. Började rätta mitt prov med 45 min kvar till sluttid. Började rätta bakifrån, med en kvart kvar av provet kommer jag till en sida som kändes tjock. Får isär två ihopklistrade papper och ser till min panik när jag får isär papperna att det gömmer sig en hel fråga som täcker ett helt a4. Resultatet kom och jag hade spikat varenda frågan utan den ihopklistrade, när antagningen kommer är jag, trots detta antiklimax, 1 jävla poäng från att komma in på juristprogrammet.
- gick hp-akademins intensivkurs i början av året nu och med nytt jobb 100% försökte jag plugga hp 100%.

För fem år sedan kunde man, med en kandidat i rättsvetenskap, få hoppa in på juristprogrammet och plugga klart de 1,5-2 år man har kvar för en jur.kand. Denna möjlighet är borttagen.
När jag väl kommer in på juristprogrammet får jag tillgodoräkna mig det jag läst och har då 1,5 -2 år kvar att plugga. Med betyg som varje gång är på gränsen till antagning är högskoleprovet min enda chans.

Jag är 28 år och det känns som att hela mitt liv hänger på högskoleprovet och har gjort det i ett par år nu men jag vet ju så väl vad jag vill jobba med.
Matten har varit min stora akilleshäl men mycket plugg har givit resultat och nu kämpar jag med tidspressen på 55 min och den stress jag får som främst ger sig till uttryck på engelskadelarna.

På vårens prov vart det självklart ett as till provledare som gjorde att vi förlorade tid och det blev såklart ännu ett stresspåslag. Fick 53/80 på verbala och 60/80 på kvant. Detta kommer inte räcka för hösten men känner mig mer motiverad än någonsin till att börja plugga inför höstens HP trots att jag hatar detta skitprov mer än något! :evil:

Tack för att ni orkade läsa, behövde få ur mig detta någonstans där jag vet att det finns fler som kämpar så förbannat hårt för att nå sina mål. Ni imponerar så otroligt mycket och ni ger mig motivation till att fortsätta. Ge aldrig upp för någon gång kommer det att gå!

Sociala medier
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
BAHYTT
damhatt (från äldre tid) med band under hakan
Nästa prov

20/10 - 2019 kl 8:10
kvar att studera!

Sista anmälningsdag:
2/9 - 2019 kl 23:59