Lagen om alltings jävlighet

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
AnnSod0
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: lör 23 jan, 2016 21:50

Lagen om alltings jävlighet

Inlägg av AnnSod0 »

Ibland känns min situation som någon form av "straff" från tidigare liv men så fan heller att jag tänker ge upp min dröm om juristprogrammet. Tänkte ge en kort bakgrund till denna situation
- har en kandidatexamen i rättsvetenskap (juridik) med goda betyg. Gjort hp i princip varje tillfälle efter examen då målet från början varit juristprogrammet. 1 provet - 0,45. därefter höjt mig varje gång.
- har jobbat inom rättsväsendet med sedan examen 2016
- har sökt in på individuellprövning, särskilda skäl, kvalificerade meriter.
- sa upp mig från jobbet och satsade mitt allt på Lunds kurs Utvidgad juridisk översiktskurs. Denna skulle, med högsta betyg, ge en gratisbiljett in till Lunds juristprogram. Skrev tentan som gick SÅ bra. Började rätta mitt prov med 45 min kvar till sluttid. Började rätta bakifrån, med en kvart kvar av provet kommer jag till en sida som kändes tjock. Får isär två ihopklistrade papper och ser till min panik när jag får isär papperna att det gömmer sig en hel fråga som täcker ett helt a4. Resultatet kom och jag hade spikat varenda frågan utan den ihopklistrade, när antagningen kommer är jag, trots detta antiklimax, 1 jävla poäng från att komma in på juristprogrammet.
- gick hp-akademins intensivkurs i början av året nu och med nytt jobb 100% försökte jag plugga hp 100%.

För fem år sedan kunde man, med en kandidat i rättsvetenskap, få hoppa in på juristprogrammet och plugga klart de 1,5-2 år man har kvar för en jur.kand. Denna möjlighet är borttagen.
När jag väl kommer in på juristprogrammet får jag tillgodoräkna mig det jag läst och har då 1,5 -2 år kvar att plugga. Med betyg som varje gång är på gränsen till antagning är högskoleprovet min enda chans.

Jag är 28 år och det känns som att hela mitt liv hänger på högskoleprovet och har gjort det i ett par år nu men jag vet ju så väl vad jag vill jobba med.
Matten har varit min stora akilleshäl men mycket plugg har givit resultat och nu kämpar jag med tidspressen på 55 min och den stress jag får som främst ger sig till uttryck på engelskadelarna.

På vårens prov vart det självklart ett as till provledare som gjorde att vi förlorade tid och det blev såklart ännu ett stresspåslag. Fick 53/80 på verbala och 60/80 på kvant. Detta kommer inte räcka för hösten men känner mig mer motiverad än någonsin till att börja plugga inför höstens HP trots att jag hatar detta skitprov mer än något! :evil:

Tack för att ni orkade läsa, behövde få ur mig detta någonstans där jag vet att det finns fler som kämpar så förbannat hårt för att nå sina mål. Ni imponerar så otroligt mycket och ni ger mig motivation till att fortsätta. Ge aldrig upp för någon gång kommer det att gå!

Valeryssa
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: ons 14 feb, 2018 12:54

Re: Lagen om alltings jävlighet

Inlägg av Valeryssa »

Ge inte upp! Jag tror på dig! :)

Användarvisningsbild
Iman.1998
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 923
Blev medlem: ons 02 nov, 2016 13:31

Re: Lagen om alltings jävlighet

Inlägg av Iman.1998 »

Vill du helst börja i Lund eller spelar det ingen roll vart du hamnar? Du kan komma in med 1,25-1,3 på flera lärosäten. Stort lycka till :)
Högskoleprovet ska besegras.

Tulipanaros
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 23
Blev medlem: sön 10 apr, 2016 23:48

Re: Lagen om alltings jävlighet

Inlägg av Tulipanaros »

Kan tipsa dig om BF-kvoten som du kan konkurrera i om du går ett år på folkhögskola och får en 4a i studieomdöme! Man kan få mellan 1-4, varav 4 är det högsta och innebär utmärkt studieförmåga. Det är en liten kvot och de tar in en handfull studenter (3-8 pers beroende på universitet). HP-urskiljning tillämpas i BF-kvoten men lyckligtvis krävs inte alltför högt hp-resultat utan man kan komma in med så lågt som 0,9.

Vet en som kom in på juristprogrammet med 0,9 i Uppsala på detta sätt. Själv kom jag in i Lund med 1,2. Det tar 1 år att få studieomdöme men kan vara värt det om du känner att du inte kan höja dig ännu mer på HP =)

Skriv svar