Prioriteringar och fokus! För många bollar i luften

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
Chankusan
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 31
Blev medlem: tor 07 nov, 2013 20:25

Prioriteringar och fokus! För många bollar i luften

Inlägg av Chankusan »

Hej!

Jag vill verkligen komma in på jurist eller ekonomi programmet nästa höst, något jag ganska nyligen insett. Dock är mina betyg inte tillräckligt höga för att garantera en plats på något större uni och mitt hp för lågt... Därför är att höja mig på hp mitt främsta alternativ!

Men nu sitter jag här och är inne på mitt andra sabbatsår. Hela förra året jobbade jag tre jobb och reste i asien. Just nu pluggar jag engelska 30 p på stockholm universitet för att få tillbaka lite diciplin. Trodde jag...

Jag har så många bollar i luften och ändrar jag inte något Nu så kommer jag inte klara att höja mig. Jag gymmar, jobbar, pluggar - i den ordningen. Jag skulle vilja ta körkort i vår dessutom.

Har ni några tips på hur man kan effektivisera sitt pluggande till hp? Hur man planerar sitt liv så att det får plats och hur man kan jobba fram diciplinen efter en break?

Mina magrutor räknas inte som merit.

Mvh
Felprioriterande tjej
Användarens profilbild
PerryKaty
Stammis
Stammis
Inlägg: 193
Blev medlem: tor 02 sep, 2010 19:44

Re: Prioriteringar och fokus! För många bollar i luften

Inlägg av PerryKaty »

Var i princip som du när jag började plugga HP - Gymma, jobba, plugga. Sedan skadade jag högra triceps och kunde därför inte köra överkropp alls på ca.6 månader, under denna tid pluggade jag HP. Sade även upp mig från jobbet, då jag insåg att juristprogrammet var viktigare än att ha något skitjobb just nu. Det handlar om att bara göra det, plugga regelbundet, VARJE DAG i några veckor så kommer du se att det blir av ren vana att du sitter hemma och pluggar HP.

Jag gick från 1.05 till 1.4 på ett prov - hade jag inte missat tiden på första KVANT hade jag fått 1.5. Har jag inte otur blir jag antagen till Juristprogrammet SU (Sista antagna reserv förra året hade 1.35) och då är målet nått och att ha minskat från 135 till 115 i bänkpress har varit värt det ;).

En mer konkret plan är väl att göra ett schema. Sov 6h/dag istället för 8-9, gå upp tidigt, skippa onödiga föreläsningar, plugga 2-4h/dag från och med IDAG inför HP och du kommer att nå ditt mål.
Chankusan
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 31
Blev medlem: tor 07 nov, 2013 20:25

Re: Prioriteringar och fokus! För många bollar i luften

Inlägg av Chankusan »

Mitt skitjobb är ett välbetalt skitjobb... Så tanken att behöva säga upp sig tar emot som attan trots att det är småpengar i längden.

Men du har så rätt. Jag måste få det till en rutin. Det ska gå!

Ps
Fan va duktig du är, hoppas du kommer in!
Skriv svar