Psykoterapeut till hösten?

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
fiorelavillegas
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: tor 10 aug, 2017 11:03

Psykoterapeut till hösten?

Inlägg av fiorelavillegas »

Hej!

Jag har aldrig någonsin vågat skriva här men tänkte att jag gör ett försök! (jag vart nervös nu haha ) Jag har tidigare gjort HP, ungefär 5 ggr och ärligt talat har jag aldrig försökt...

Det var en gång som jag läste matten lite då och då bara för att fräscha upp minnet och lyckades höja poängen till 0,5. Jag vart ganska förvånad att så lite övning på matematiken hjälpte mig att höja mig. Kort fattat så har jag under tiden mått lite dålig och trott att jag aldrig skulle klara av att höja mig och började lägga en del skuld på mig samtidigt som jag fann HP omöjlig....
Hursom med tiden och med bättre inställning känner jag mig redo. Drömmen är psykolog/psykoterapeut. Jag har två vägar att gå, psykologprogrammet eller socionomprogrammet då båda leder till psykoterapeut.
Jag har 0,5 just nu och provet är om 44 dagar, jag vill få 1,1 för att kunna gå via socionomprogrammet. Jag har mycket lättare för matematiken än svenskan och förstår att jag behöver lägga till på svenskan också (och engelska såklart).
Jag har hittills övat lite på gamla HP och utan tidspress får jag oftast 5 fel på varje del fast med tidspress så ja...det blir en del mer fel. Jag har också läst ''Den kompletta guiden till HP'' fanns en del bra tips och det har hjälpt mig i hur jag kan tänka.

Tror ni jag klarar det? Vad är era bästa tips?
Användarens profilbild
tigerdrottningen
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 146
Blev medlem: fre 15 jan, 2016 18:18

Re: Psykoterapeut till hösten?

Inlägg av tigerdrottningen »

Jag tror definitivt att du klarar det med rätt inställning och en rejäl portion självdisciplin. Vill dock tillägga att det inte endast är dessa två utbildningar som leder till möjligheten att bli psykoterapeut; du kan t.ex. plugga till sjuksköterska och ha samma möjlighet. Med 0,5 kommer du in på en del av Sveriges sjuksköterskeprogram. Jag skulle rekommendera dig att kika på det! Lycka till!
0.65 - 0.65 - 0.65 - 1.05 - 0.8 - 1.15 - 1.4 - 1.7
AnnaQ
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 45
Blev medlem: sön 06 jan, 2019 19:41

Re: Psykoterapeut till hösten?

Inlägg av AnnaQ »

Mitt bästa tips är att verkligen köra på med gamla prov. Gör sedan alla kapitel som rekomenderas om du trycker på "kunskapsanalys" under dina samlade resultat i högskoleprovstränaren. Det har hjälpt mig att komma från 1.25 mot 1.7, som jag lyckades skriva nu senast jag övade med tidspress osv. :D Lycka till, du KAN klara det. Jag lovar dig det.
Jag pluggar psykologi just nu och vi läser om hur hjärnan utvecklas och speciellt när det kommer till den typen av kunskap som är viktig i skolan (även på Hp såklart). Verkligen alla kan träna upp sin förmåga (om man inte har ngn typ av sjukdom eller liknande då), men kruxet är att det tar otroligt mycket längre tid för vissa än för andra. Varför vet man exakt inte. Men om du lägger ett par timmar om dagen i 44 dagar, (knappt en månad ju?) kommer du garanterat att kunna nå detta! Lycka till. Alla kan, man behöver bara lite hjälp på vägen. :-)
Skriv svar