Samlat betygsdokument

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
Link
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 57
Blev medlem: tis 06 jun, 2006 2:00

Samlat betygsdokument

Inlägg av Link »

Hejsan allihop
Det är så att jag ska söka till Danmark, och där tar dem inte emot upptentade betyg. Alltså innebär det att jag måste få ett samlat betygsdokument. Dock har jag förgäves försökt att få det under hela majmånad då jag fått ett helt oväntat betyg. Nu undrar jag...finns det något sätt.....att få ett samlat betygsdokument nu såhär sent.

erka2103
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 73
Blev medlem: sön 23 okt, 2005 2:00

Inlägg av erka2103 »

Link, jag skulle rekommendera dig att ringa skolverket och få be att tala med en jurist eller någon som är väl insatt i frågor gällande utfärdande av betygshandlingar. Ring så snart som möjligt. Det kan vara bra att veta att betyg eller slutbetyg är ett myndighetsbeslut och kan alltid överklagas.

Jag vet inte om det är möjligt att välja få ett samlat betygsdokument eller det finns särskilda regler för detta.

Jag har själv luskat i betygsförordningar och gymnasieförordningar och de har en hel del luckor. Ring Skolverket!

Link
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 57
Blev medlem: tis 06 jun, 2006 2:00

Inlägg av Link »

Jag läste ditt inlägg nyss. Skolverket hjälpte mig förresten, men det blev ändå fel.......att jag nu kommer på det.Min lärare och skolledningen talade förbi varandra hela tiden, och dessvärre kom jag på det nu...när det är försent. Det värsta är att jag trodde 300p ig gav samlat betygsdokument....så sista veckan kunde jag inte alls koncentrera mig på något annat än enskilda kurser.
Senast redigerad av 1 Link, redigerad totalt 0 gånger.

hultman
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 24
Blev medlem: sön 05 feb, 2006 1:00

Inlägg av hultman »

250 poäng IG är max. Om du har 300 poäng IG så ska du få ett samlat betygsdokument.

Link
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 57
Blev medlem: tis 06 jun, 2006 2:00

Inlägg av Link »

[quote:b12848affd="hultman"]250 poäng IG är max. Om du har 300 poäng IG så ska du få ett samlat betygsdokument.[/quote:b12848affd]
Det är [b:b12848affd]just [/b:b12848affd]det man [b:b12848affd]inte [/b:b12848affd] kan göra. Enligt skolverket så spelar det ingen roll hur många ign man än har, man får ändå ett slutbetyg men det innebär inte att man har högskolebehörighet. Naturligtvis beror det också på om ens skolledning består av byråkrater som ständigt måste värna om skolans policy snarare än att tolka lagarna i enlighet med de faställda reglerna som klarlagts av skolverket, istället valde min skola att inrikta sig på stränghet (kanske av statistiska skäl) och utifrån mitt perspektiv gick det emot skollagen. Sista veckan fick jag chockhöjja betyget så att det inte fanns några G:n eller Ig;n. Vad har man lärt sig av detta misstag? Lita aldrig på byråkrater och planera långt i förväg inför mötet med byråkratin. :P

Aboras
Stammis
Stammis
Inlägg: 111
Blev medlem: fre 17 mar, 2006 1:00
Ort: Eskilstuna

Inlägg av Aboras »

Jag gick ut med mer än 10 % av mina betyg med ig (0.1 * 2400 reducerat) och fick ändå ett slutbetyg.
Nu gör jag om hela gymnasiet i komvux, eftersom av någon anledningen kan man inte sätta in nya gymnasiala kurser i ett slutbetyg från ett samlatbetygsdokument som också består av gymnasiala kurser.
Jag förstår inte varför man gör skillnad på samma kunskap, det är väl ändå kunskapen som skall mätas eller?

Skriv svar