Tidspress?

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
henriiettaa
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 77
Blev medlem: fre 03 jan, 2020 10:48

Tidspress?

Inlägg av henriiettaa »

Hej! Hur tänker ni andra med att göra prov/uppgifter med tidspress? Gör ni alltid med tidspress, aldrig, tänkte ni börja studera med tidspress en viss tid innan provet eller hur gör ni?

Jag har lite svårt att bestämma mig, tycker det är bra att jobba utan press för att då hinner jag klura och verkligen lära mig samtidigt (pluggar mkt metod just nu) men förstår ju också att jag inte kommer ha tid för det på provdagen. När ni ändå har läst så här långt; gör ni mest gamla prov eller uppgifter på vald provdel? Jag har ju fått ett schema från min Hp Coach och där är det typ bara uppgifter från provdel, medans min spontana tanke är att jag ska göra alla gamla prov jag överhuvudtaget hinner med. Vad tror ni?

Har prov i mars om det spelar någon roll.
Användarnamn1
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 212
Blev medlem: ons 01 jul, 2020 13:33

Re: Tidspress?

Inlägg av Användarnamn1 »

Min metod när jag pluggar matte är att inte tänka på tiden, utan vara säker på att jag förstår uppgifterna och KAN lösa det hela vägen. Sen när jag sätter tidspress på mig själv så skriver jag inte ut hela uträkningar och hoppar över saker som tar för lång tid eller som jag löser i huvudet.

Jag har redan gått igenom alla delar i All matte du behöver och uppgifterna till men det är ju mycket och vissa saker är färskvaror. Så idag sitter jag med repetition på matten så jag känner mig lite säkrare i vissa delar för att imorgon skriva ett gammalt prov på tid. Då försöker jag mitt bästa att hålla tiden och verkligen skynda för att vänja mig vid tidspressen på provet.

Vi fungerar ju olika och jag kände nästan direkt att det som min HP Coach lade upp för mig inte funkade för min personlighet. Jag skulle råda dig till att göra det som känns bäst för dig. Skriver också prov i mars och det är ju inte jättemycket tid kvar. Tänker använda alla lediga helger till att öva på det jag känner att jag kanske kan lära mig mest av och höja min poäng med. Motivationen är ju ändå det viktigaste så det jag tycker är roligast får ju mig att fortsätta också.
Skriv svar