Tre månader kvar...

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
Användarens profilbild
Lasak
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: lör 06 apr, 2013 18:36

Tre månader kvar...

Inlägg av Lasak »

Hej allesammans,

Det är ungefär tre månader kvar till nästa prov och jag känner redan ångesten krypa sig på sakta men säkert. Jag har gjort provet förut, men fick då väldigt dåligt resultat, 0.6 på båda delarna. Jag har som mål att försöka få 1,1 på nästa prov, men jag vet verkligen inte hur jag ska lägga upp studierna. Jag jobbar 100% och slutar vid 17 varje dag, och därefter har jag tänkt att försöka plugga ca 2h.

Eftersom jag har svårt för både den kvantitativa och den verbala delen vet jag inte var jag ska börja. Egentligen skulle jag vilja plugga ord, men det känns inte realistiskt att hinna med alla ordlistor med 2h plugg/dag på tre månader när jag samtidigt behöver plugga LÄS/ELF och matte.

Känns som jag sitter fast. Varenda dag funderar jag bara på hur jag ska göra, istället för att bara sätta igång. Hur har ni gjort? Hur skulle ni göra, ifall ni var i min sits?

Tack på förhand

Lasak
Användarens profilbild
PerryKaty
Stammis
Stammis
Inlägg: 193
Blev medlem: tor 02 sep, 2010 19:44

Re: Tre månader kvar...

Inlägg av PerryKaty »

Varit i samma situation som du - när man bara funderar kring HUR man ska plugga utan att de facto plugga. Eftersom du har 0.6 på båda delarna föreslår jag att du börjar med att göra gamla prov på tid - Läs, Elf, Nog, DTK. Du bör i alla fall höja dig lite på läs och elf genom att göra gamla prov. Granska noggrant de uppgifter du får fel på (i synnerhet på NOG och DTK) och se till att inte begå samma misstag igen.

Inför KVA/XYZ är min bästa rekommendation khanacademy.org. Jag hade tidigare (fortfarande lite) väldigt svag matematisk grund, men efter att ha gått igenom hela Aritmetik och större delen av Algebra samt Konjugat/Kvadreringsreglerna där, så har jag blivit mycket bättre på just de delarna! Det enda jag behöver öva upp nu är geometri.

Ang. Ord håller jag med dig. Du kanske bör skippa denna del om du verkligen bara har 2h / dag och istället fokusera på de andra delarna. Du bör dock ändå stryka under alla ord du inte kan som du stöter på, kolla upp synonymer och plugga på dessa när du exempelvis är på väg till jobbet.

Sätt igång genast - ju längre du tänker kring "hur" du ska plugga, desto mindre tid har du kvar att plugga inför provet. Kötta på och lycka till!

tldr; gamla prov.
Användarens profilbild
Lasak
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: lör 06 apr, 2013 18:36

Re: Tre månader kvar...

Inlägg av Lasak »

Tack!

Jag ska sätta igång redan imorgon. Hoppas att det blir lättare när man väl börjat... :)
Skriv svar