Urval, lägsta poäng

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
larwöl
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 14
Blev medlem: tor 31 jan, 2013 13:10

Urval, lägsta poäng

Inlägg av larwöl »

Under de 2 år jag försökt söka till min utbildning har lägsta antagen med HP gått från 1.3, till 1.4, till nu 1.5. Jag kan eventuellt klara 1.5, men hur säker kan man vara då?

Går det få ut hur många som kom in på 1.5? Medel? Etc.

Kan det vara så att sökanden med 1.5 denna termin, ändå inte kom in? Och den som kom in med 1.5 hade högre i BI eller BII och kom därför in?
Användarens profilbild
Zreeper
Stammis
Stammis
Inlägg: 259
Blev medlem: sön 23 sep, 2012 1:03

Re: Urval, lägsta poäng

Inlägg av Zreeper »

Fråga 1: Det vet jag inte, eftersom du inte talar om vilken utbildning det är. Vissa utbildningar tenderar att skifta år per år, vissa ligger kvar på en relativt stabil nivå. 100% säker är du aldrig med 1.5 om lägsta intagna var 1.5.

Fråga 2: Jag känner inte till att det finns någon offentlig statistik om hur många personer som kom in med 1.5, kolla runt lite på http://statistik.uhr.se/, om du inte hittar något där så kan du alltid ringa/mejla universitet och fråga på samma sätt som du gör nu.

Fråga 3: Om lägsta intagna i HP-urvalsgruppen hade 1.5, så innebär det just det - att den lägsta intagna hade 1.5. BI och BII är två andra urvalsgrupper och behandlas separat. Svaret på frågan är alltså nej.
Användarens profilbild
Yosephine
Stammis
Stammis
Inlägg: 336
Blev medlem: ons 20 okt, 2010 20:55
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Urval, lägsta poäng

Inlägg av Yosephine »

Maila institutionen som har hand om just den utbildningen så får du reda på hur många med lästa HP som kom in! OM dom vill ge dig den infon.. Vissa är mer samarbetsvilliga än andra.
Läkarstudent Karolinska Institutet
Min väg till läkarprogrammet:
http://medikusstudenten.blogspot.se/
Skriv svar