Urvalsgrupper och ordning

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
stenfan
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 26
Blev medlem: ons 22 jun, 2005 2:00

Urvalsgrupper och ordning

Inlägg av stenfan »

Jag har funderat kring hur antagningen egentligen går till, mer i detalj. Säg att jag söker in på läkarutbildningen i KI och att jag har 20.0, 2.0 och kanske dessutom arbetslivserfarenhet. Dessutom söker jag in via PIL.

Säg då att jag lyckas bra med pilen och att jag har tur med lottningen både i betygurvalet och hp-urvalet. Vilken kvot kommer jag då att räknas till? De tar väl in ca 30 på betyg, 80 på pil och typ tot 20 på provet. Finns det någon ordning enligt vilken de plockar in folk, som tex att de kanske plockar folk via PIL först, betyg sedan och provet sist? Isf skulle det ju bli ngt enklare att komma in på 2,0, eftersom många som har både 20,0 och 2,0 då redan skulle vara intagna på betyget eller pilen.

Eller avgörs det på något sätt genom att man får en köplats i varje kvotgrupp och om ens köplats räcker till intagning i två kvotgrupper så tas man in på den kvotgrupp där köplatsen var bäst (alltså, där man var längre från att inte få komma in)?

Någon som har koll på detta?

verae
Stammis
Stammis
Inlägg: 104
Blev medlem: ons 23 mar, 2005 1:00

Inlägg av verae »

PIL-antagningen är klar redan 1 dec nu i höst, dvs långt före VHS andra urval. Så förmodligen går den kvoten först. Hur de gör i de andra fallen vet jag inte.

Skriv svar