Vilken väg ska jag gå?

Diskussioner kring antagning, prövning, urval mm
Skriv svar
hejs
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: fre 28 mar, 2014 20:02

Vilken väg ska jag gå?

Inlägg av hejs »

Hej! Här kommer lite funderingar angående antagning till läkarprogrammet.

Jag har kurserna biologi 2, kemi 2 och fysik 2 kvar för behörigheten till läkarprogrammet, planen är att läsa dessa till hösten.

Skrev mitt första hp i höstas med resultatet 1.1. Övningsprov jag gör nu har varierat i resultat från 1.0 till 1.5. Jag har lagt ner ganska mycket tid på hp, skrivit och analyserat prov, övat matematik och läst artiklar. Jag känner dock ändå stress och är inte helt säker på att jag kommer fixa det.

Jag har nu fått upp ögonen för folkhögskola, en naturvetenskaplig linje som ger mig naturkurserna jag behöver (i och för sig även kurserna innan dem och matematik som jag redan läst). Med högsta betyg från folkhögskola krävs något mindre på hp.

Folkhögskola skulle ta mig 1 år. Att läsa kurserna på komvux tar 1 termin (75% hastighet)

Vad hade ni gjort? Jag är 20 år så det är inte särkilt bråttom. Är det någon här som har läst på folkhögskola och kan dela med sig av sin erfarenhet? Eller finns det någon med synpunkter ändå är det mycket välkommet. :)
JBJunior
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 50
Blev medlem: fre 30 aug, 2013 23:37

Re: Vilken väg ska jag gå?

Inlägg av JBJunior »

Vet inte hur det ser ut nu men personligen tycker jag inte att det verkar självklart att man får högsta betyg från folkhögskolan. Jag hade därför satsat på komvux och HP.
Användarens profilbild
Klockradio
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 42
Blev medlem: mån 22 okt, 2012 20:05

Re: Vilken väg ska jag gå?

Inlägg av Klockradio »

JBJunior skrev:Vet inte hur det ser ut nu men personligen tycker jag inte att det verkar självklart att man får högsta betyg från folkhögskolan. Jag hade därför satsat på komvux och HP.
Precis. Sedan gäller det ju att bli antagen i folkhögskolekvoten också, vilket inte kan vara det enklaste då det är så få platser.
Skriv svar