1.0 ska bli 1.7 och en socionomstudent ska bli psykologstudent!

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
LinGra1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 27 jul, 2020 12:04

1.0 ska bli 1.7 och en socionomstudent ska bli psykologstudent!

Inlägg av LinGra1 »

Hej på er alla sköningar som vill göra verklighet av era drömmar!

Jag började på Socionomprogrammet för ganska exakt ett år sedan. Redan från början visste jag att jag egentligen vill bli psykolog, men av 1000 olika anledningar - framför allt att jag hade gått ut en folkhögskoleutbildning med betyget 3.5 - hade jag fått för mig att det inte kommer gå. Efter 1 och 1/2 termin började jag snegla på intagningspoäng för HP på UHRs hemsida och insåg att det inte är en omöjlighet att höja sig. Jag kände till HP-guiden och hade hört om någon som kommit in på Läkarprogrammet genom att plugga här.
Efter många om och men bestämde jag mig för att ta studieuppehåll och flytta till min hemort för att plugga. Tanken var från början att ge det ett år och om inte det räcker flytta tillbaka till staden där jag gick Socionomprgrammet och plugga klart det. På den punkten har jag dock ändra mig och tänker att det får ta den tid det kommer att ta. En utbildning är en investering för livet och kommer leda till ett arbete jag vill ha för resten av mitt liv. Spela roll om jag är 28 eller 33 eller 35 när jag är klar liksom!
Idag har jag ordnat det för mig så att jag har de bästa förutsättningarna jag kan: 4 timmar om dagen ska jag lägga på HP-guiden Måndag till Fredag och det finns ingenting som gör att jag inte kan lägga mer tid än så om jag känner för det!
Jag har pluggat på HP-guiden i ca 3 veckor nu och gjorde mina första prov denna veckan: 0.6 fick jag på matten och 1.6 på språkdelen. Det kändes supergött att få ett såpass bra betyg på språkdelen, för den inbillade jag mig från början att jag är rätt säker på. Att jag fick så otroligt dåligt på matten gjorde mig dock ytterst bekymrad... Men det är ju över 200 dagar kvar tills provet så jag försöker ändå hålla modet på topp!

Vidare till min fråga: Just nu håller jag på med "all matte du behöver". Det känns liksom överväldigande... Modulen innehåller... är det 100? 200? Delmoduler och jag fattar inte hur jag ska få allt att fastan, jag tänker att jag kommer ha glömt av allt tills jag är "klar" och ska köra igång med de respektive modulerna för DTK, XYZ osv... Någon som har tips på hur ni gör med matten generellt och "all matte du behöver" i synnerhet? Hade varit supertacksamt!

MVH