(1,05 -> 1,7) Läkardrömmen

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Användarvisningsbild
Jeakov
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 42
Blev medlem: tis 16 jul, 2019 21:27

Re: (1,05 -> 1,7) Läkardrömmen

Inlägg av Jeakov »

resultat
resultat
Screenshot_4.jpg (12.52 KiB) Visad 443 gånger
Värmde upp lite med uppgiftsförslag från Björn Runow. Sen körde jag mitt kvantitativa provpass och fick 1.6, gav mig själv 60 minuter ungefär för att få lite extra tid att göra DTK uppgifterna digitalt. Fick även gissa på 2 frågor i slutet för att jag inte hade mer tid. Dessutom kände jag igen en av DTK uppgifterna. Men jag är ändå sjukt nöjd över mig själv för nu känner jag äntligen att matten börjar sätta sig lite grann! :D

Nu ska jag ta en paus, kanske äta något och titta på en serie. Sen kör jag lite uppvärmning på den verbala delen genom att göra lite blandade uppgifter i MEKprogrammet. Därefter blir det ett verbalt provpass.

Känner att jag förtjänat det där suturkittet nu :lol: Men jag brukar snitta runt 1.4-1.5 på det verbala så över 1.3 lär jag få oavsett.

Nästa belöning är typ vid 1.8 eller 1.9 vilket jag har satt i Januari som mål, då blir det en laparoskopi simulator så kan jag träna på intrakorporeala sutureringstekniker! :wink:
Användarvisningsbild
Jeakov
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 42
Blev medlem: tis 16 jul, 2019 21:27

Re: (1,05 -> 1,7) Läkardrömmen

Inlägg av Jeakov »

Screenshot_5.jpg
Verbalt provpass gjort, kände att jag hade ganska så mycket tur att inte få några okända ord på ORD annars är det ofta att jag får 6/10 eller 7/10 där. Men ibland ska man ju ha tur också.
Annars är det fortfarande LÄS delen jag har störst problem med. Det märks ju att man har spenderat en stor del av livet med engelska spel istället för svensk litteratur om man säger så, för den engelska delen har alltid varit som en dans på rosor :lol: . Men men.. bara att träna och läsa mer på svenska helt enkelt.

Nu kan jag med gott samvete träna lite suturer med ett riktigt kit. Är redan rätt bekväm med enhandsknutar och instrumentknutar med det är en sak att göra det med skosnöre och en annan att göra det med riktiga instrument. Ska bli riktigt kul! Om det inte var för detta hade jag nog aldrig tvingat mig själv till att göra så regelbundna provpass som jag gör, så att lägga till lite belöningar för delmål är att rekommendera! :D
Screenshot_6.jpg
Användarvisningsbild
Jeakov
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 42
Blev medlem: tis 16 jul, 2019 21:27

Re: (1,05 -> 1,7) Läkardrömmen

Inlägg av Jeakov »

Screenshot_7.jpg
Tänkte ge en liten update, gillar att följa min progress via google spreadsheet grafer :D
Dessa linjära graferna uppåt ger mig ett ganska bra självförtroende så det är egentligen bara att fortsätta i samma andra för det jag har gjort de senaste månaderna har ändå funkat. Gäller bara att steppa upp tempot lite för att höja sig i poäng efter 1.6 är bra mycket svårare än att höja sig när man har 0.8 som jag började med på den kvantitativa delen.

KÄMPA!!
VicBos
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 246
Blev medlem: ons 28 nov, 2018 0:03

Re: (1,05 -> 1,7) Läkardrömmen

Inlägg av VicBos »

Snyggt, bra jobbat! :)
Användarvisningsbild
Jeakov
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 42
Blev medlem: tis 16 jul, 2019 21:27

Re: (1,05 -> 1,7) Läkardrömmen

Inlägg av Jeakov »

Screenshot_8.jpg
Har köpt en liten anteckningsbok som jag skriver i dagligen som min pluggdagbok istället för att vara aktiv här så därför har jag inte varit lika aktiv här men här är en uppdatering på mitt kvantitativa provpass jag gjorde idag. Vet inte riktigt hur jag fick 1.9 för jag var väldigt osäker och gjorde många slarvfel och kände mig bara allmänt slö, samt så hade jag 5 minuter extra tid. Men men, fortfarande stolt! Har fortfarande mycket att jobba på för att få konsekventa resultat på den här nivån men jag är ändå nöjd över min framgång jag gjort, kanske jag kan komma upp till 2.0 tills nästa prov på våren. Det hade ju varit sjukt häftigt :D

Får se sen efter den 10e December, om jag inte blir antagen till något då lär jag ta upp tempot på mitt pluggande. Just nu håller jag det ganska lugnt med kanske en timme per dag i genomsnitt..
Fearfactor
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 15
Blev medlem: mån 19 jun, 2017 20:20

Re: (1,05 -> 1,7) Läkardrömmen

Inlägg av Fearfactor »

Hej! Första gången jag kikar på din dagbok och kan lätt säga att det ej kommer bli den sista gången haha. Gillar verkligen hur du ger dig belöningar efter varje hårt arbete, någonting som jag också borde börja med. På din google spread sheet är dina resultat väldigt fina, hur har du ökat så pass bra på det verbala?
RebRet
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 13
Blev medlem: tis 30 jun, 2020 16:14

Re: (1,05 -> 1,7) Läkardrömmen

Inlägg av RebRet »

Får jag fråga varför du köper läkargrejer som suturkit innan du ens går på läkarprogrammet haha? Jobbar du med något annat inom vården?
Användarvisningsbild
Jeakov
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 42
Blev medlem: tis 16 jul, 2019 21:27

Re: (1,05 -> 1,7) Läkardrömmen

Inlägg av Jeakov »

Fearfactor skrev: sön 22 nov, 2020 2:50 Hej! Första gången jag kikar på din dagbok och kan lätt säga att det ej kommer bli den sista gången haha. Gillar verkligen hur du ger dig belöningar efter varje hårt arbete, någonting som jag också borde börja med. På din google spread sheet är dina resultat väldigt fina, hur har du ökat så pass bra på det verbala?
Vad smickrande! :D Tycker det är bra att man delar upp sitt mål i delmål, milstolpar. Så då känns det naturligt att ge sig själv lite belöningar för varje milstolpe man når som lite extra motivation. Min nästa belöning blir en bok med H. P. Lovecrafts samlade verk som jag tittat på länge, kommer beställa den i samma ögonblick jag ser ett resultat på 1.9 eller mer på det verbala 8-)

Just hur jag har ökat så pass bra.. Ja det är svårt att säga för jag har egentligen lagt all min fokus på det kvantitativa. Det lilla jag har gjort är bland annat att ge mig själv svenska glosor, läsa mer (både skönlitterära böcker men också artiklar på exempelvis läkartidningen.se), lyssnat på podcasts om det svenska språket ("Språket" heter den jag brukar lyssna på, de går igenom mycket om ord och etymologin bakom orden vilket är väldigt intressant. Dessutom har hpguiden sin egen podcast om ord som jag också lyssnat en del på, "Högskoleprovguidens Ordresa" tror jag den heter) och sist men inte minst har jag också försökt skriva mer, alltså lite korta dikter / berättelser vilket jag tror hjälpt mig en hel del. Man får en helt annan intuition med språkbruket när man skriver själv och verkligen måste tänka på vilka ord man ska välja..
RebRet skrev: sön 22 nov, 2020 12:17 Får jag fråga varför du köper läkargrejer som suturkit innan du ens går på läkarprogrammet haha? Jobbar du med något annat inom vården?
Suturkittet köpte jag via ebay, https://www.ebay.co.uk/itm/142295519264 ("edge" versionen). Det är synd att det inte finns något liknande i Sverige att beställa ifrån men jag kan ändå tycka att frakten är värt det, dock behöver man köpa mer suturtråd när det tar slut. Det är lite det dilemmat jag är i nu, men jag tänker att jag väntar tills jag kommer in på läkarprogrammet så kanske det finns någon annan där som är intresserad och vill dela på frakten :D

Edit: Märkte nu att du skrev "varför" och inte "hur", ojoj. Men det är för att jag vill specialisera mig inom kirurgi så det är något jag lär ha nytta av i framtiden, kan lika väl börja träna nu och vara väl förberedd tills den dagen jag faktiskt behöver kunna det. Dessutom är det enormt kul och meditativt, lite som att sticka :lol:
Skriv svar