1.3 till HHS

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
kungCaspian
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: tis 09 aug, 2016 16:51

1.3 till HHS

Inlägg av kungCaspian »

Hej kära hp-kamrater!

Jag bestämde mig för två veckor sen att investera i Hpguidens VIP-utbildning då jag kände att mitt förra hp gick sämre än väntat. Höstens hp var min tredje gång och här är mina föregående resultat

HT15- 0.85 (kva:39 Verb:43)

första gången kom jag direkt från 9:an så jag hade inte alls bra mattekunskaper och jag brydde mig inte så mycket om skolan under mina två första gymnasieår vilket är en anledning till att jag satsar på hp. Jag går för tillfället 3:e året.

VT16 1.15 (kva:56, verb:50)

Denna gången pluggade jag, precis som första gången, ingenting utan gick bara och gjorde det bara för att.

HT16 1.3 (kva:64, verb 50)

Denna gången pluggade jag lite matte samt läsförståelse sporadiskt innan provet men som ni kan se är min verbala väldigt bristande. Min läs-del, som jag pluggade lite på höjdes från 12 till 15 och min ENG har hela tiden legat på 17-18 så det är främst min MEK och ORD del som suger och sänktes t.o.m denna gång.

Mitt mål var egentligen att få 1.5 och söka in till antingen juridik eller ekonomi i uu eller lu men funderar att oberoende av vilket resultat jag får i vår ta ett sabbatsår och pluuga hp på heltid och försöka satsa på 1.9. Detta kanske låter överambitiöst men jag tror det är möjligt.

Mina bristande betyg i skolan beror främst på att jag var omotiverad och helt enkelt lat i ettan och tvåan men nu under sommaren har jag vaknat till och satsat mer. Jag är alltså inte korkad utan nu i trean får jag A på det mesta nu när jag väl försöker.

Som sagt investerade jag i Vip-utbildningen och följer schema med 2h plugg per dag (har ju fortfarande skola) samt ca 70 ord per dag. Eftersom 85-100% av orden dyker upp på provet och det är min bristande del tror jag att jag kommer kunna höja en del. Mek tror jag kommer bli svårast att höja.

Nedanför kommer jag skriva mina bästa resultat på respektive delar samt mål som jag hoppas få inom de tre närmsta gångerna och ungefär hur jag tror blir enklast för mig att fördela poängen på för att få mitt mål.

nuvarande bästa :arrow: mål 1.9(kva:73, verb:71)
XYZ:17 :arrow: XYZ:22
KVA:15 :arrow: KVA:17
NOG:10 :arrow: NOG:12
DTK:20 :arrow: DTK:22

ORD:8 :oops: :arrow: ORD:17 (med lite hjälp av ordlistorna :wink:)
LÄS:15 :arrow: LÄS:18
MEK:14 :arrow: MEK:17
ENG:18 :arrow: ENG:20


Tror ni att det är vanligt att få de 85-100% av orden som kommer om man pluggar på listorna? Någon som har erfarenhet? Kom gärna med kritik och tips!
PatriksHP
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 21
Blev medlem: tor 26 nov, 2015 14:19

Re: 1.3 till HHS

Inlägg av PatriksHP »

Hej vad spännande det låter! Jag tycker att det är helt rätt att du satsar för full på HP, jag är också i samma sits som dig där jag går i 3an nu var lat dem första åren på gymnasiet!

Frågan om det förekommer 85-100% kan du se genom att kolla på utvärderingsresultat från HP-guiden där de sammanställer hur många av orden på HP-guiden som kom med på Högskoleprovet! Snittet brukar ligga på ungefär 17/20 ord som kommer med från listorna

Heja
Skriv svar