1.4 på första högskoleprov

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
nilsgroen
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: ons 12 aug, 2020 10:24

1.4 på första högskoleprov

Inlägg av nilsgroen »

Hej! Jag är 18 år och går natur på gymnasiet.

Just nu planerar jag mitt pluggande inför HP och har bestämt mig för att få 1.4 på provet. Hittills har jag endast övat in ord (25/dag) från en ordlista jag såg hade blivit rekommenderad. Jag läser också böcker på svenska varje dag samt lyssnar på engelsk talande böcker dagligen + läser engelska 7 right now.

Därför tror jag att jag gör ungefär det jag kan för den verbala delen. Jag kanske skulle kunna läsa några andra typer av artiklar och det är något jag får kika mer på...

När det kommer till den kvantitativa delen, vad rekommenderas här? Ska jag köra uppgifter från HPguiden eller typ få tag i någon matte 1/2 bok?

Jag uppskattar alla möjliga svar!
Användarens profilbild
Aeowa
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 379
Blev medlem: tor 20 jul, 2017 13:17

Re: 1.4 på första högskoleprov

Inlägg av Aeowa »

Hur pass säker känner du dig på matten? Behöver du repetera kan det vara skönt med gamla matteböcker, men sedan bör du absolut göra uppgifter kopplade till högskoleprovet för att få förståelsen hur de är uppbyggda. Lycka till! Och kom ihåg, det är absolut ingen stress :)
Whether you think you can or think you can't, you're right
nilsgroen
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: ons 12 aug, 2020 10:24

Re: 1.4 på första högskoleprov

Inlägg av nilsgroen »

Aeowa skrev: ons 09 sep, 2020 15:34 Hur pass säker känner du dig på matten? Behöver du repetera kan det vara skönt med gamla matteböcker, men sedan bör du absolut göra uppgifter kopplade till högskoleprovet för att få förståelsen hur de är uppbyggda. Lycka till! Och kom ihåg, det är absolut ingen stress :)
Tack så mycket! När jag väl kommer in i det så känner jag mig relativt säker. Jag hittade denna "crash course" playlist inför matte HP som verkade resonabel:



Kan vara bra att repetera lite så jag tror jag går igenom den och sedan börjar kika på HP matteuppgifter här från HPguiden.
Skriv svar