1.7+ psykologprogrammet

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Jigglypuff
Stammis
Stammis
Inlägg: 161
Blev medlem: tis 08 jul, 2014 8:27

Re: 1.7+ psykologprogrammet

Inlägg av Jigglypuff »

Stort grattis! :-D
Användarvisningsbild
Zreeper
Stammis
Stammis
Inlägg: 259
Blev medlem: sön 23 sep, 2012 1:03

Re: 1.7+ psykologprogrammet

Inlägg av Zreeper »

Immunologi: Tack, det är kul när hårt arbete ger utdelning. Kör på!

Fatsug: Har inte hunnit fundera så mycket överhuvudtaget, på ett sätt har det ju blivit någon form av "stockholmssyndrom" där jag från att ha flytt från plugget tillslut har gjort det till en del av min livsstil. Men nja det blir nog inget mer plugg, det är möjligt att jag kommer att skriva provet igen i vår mest för skojs skull, och mycket för att jag på ett sätt ändå blev något besviken över att jag inte fick högre den här gången eftersom jag skrev så pass bra på generellt, men någonting hände tydligen med engelskan som jag inte kan förklara, aldrig fått så dåligt resultat där, inte ens första gången :D. Glömde även starta min klocka på sista kvant-delen vilket var sjukt klantigt, vilket ärligt talat förstörde ganska mycket då jag hamnade i en oväntad tidsbrist på grund av det, "5 MIN KVAR!" du vet.

Oktagon: Nä men tack! Grattis själv ;) Jag fick 37/40 på första och 31/40 på andra, dvs 68 poäng.

Jigglypuff: Tack!
Original
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1305
Blev medlem: lör 11 okt, 2014 11:58

Re: 1.7+ psykologprogrammet

Inlägg av Original »

Zreeper, håll utkik på HP guiden inom 1-2 provtillfällen till, då ser du:
Immunologi
Bästa HP: 1.8.
Nu är det min tur! Helt ärligt finner jag HP plugg 100 gånger roligare än skolplugg.
Användarvisningsbild
Zreeper
Stammis
Stammis
Inlägg: 259
Blev medlem: sön 23 sep, 2012 1:03

Re: 1.7+ psykologprogrammet

Inlägg av Zreeper »

Immunologi skrev:Zreeper, håll utkik på HP guiden inom 1-2 provtillfällen till, då ser du:
Immunologi
Bästa HP: 1.8.
Nu är det min tur! Helt ärligt finner jag HP plugg 100 gånger roligare än skolplugg.
Kikar säkert in någon gång här senare, så det ser jag fram emot!

För övrigt så överväger jag att sammanställa en ganska genomgående beskrivning om hur jag har pluggat och vad jag anser har varit de viktigaste bitarna för att uppnå ett högt resultat, det är om det finns ett intresse för detta alltså. Finns ett sådant intresse?
Original
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1305
Blev medlem: lör 11 okt, 2014 11:58

Re: 1.7+ psykologprogrammet

Inlägg av Original »

Zreeper. Det hade varit oerhört uppskattat! Gör gärna en sådan beskrivning om vad som var viktigt etcetera.
Dags för att sova. Men först ska jag läsa en artikel. Hoppas på att finna något intressant!
God natt!
Användarvisningsbild
Fling
Stammis
Stammis
Inlägg: 115
Blev medlem: tor 27 okt, 2011 19:34

Re: 1.7+ psykologprogrammet

Inlägg av Fling »

Zreeper skrev:Finns ett sådant intresse?
Ja :)
Användarvisningsbild
Zreeper
Stammis
Stammis
Inlägg: 259
Blev medlem: sön 23 sep, 2012 1:03

Re: 1.7+ psykologprogrammet

Inlägg av Zreeper »

Hur jag pluggade och varför

Verbala:

• ORD

Jag använde mig utav ordlistorna på Hpguiden och pluggade enligt Guldbollens schema som du kan få reda på mer om genom att läsa den här tråden: http://www.hpguiden.se/forumet/topic/1982
Börja även med att plocka bort de ord som du redan kan till 100% genom att lägga till alla ord du ska plugga på som ”favoritord”. Varje ordlista går jag igenom genom att först klicka i ”vet ej” på alla orden för att få fram betydelsen av dem (dumt att det inte går att få fram det på annat sätt). Efter det är valet fritt hur du faktiskt vill lära dig orden, det finns många olika sätt och går enkelt att googla på om man är osäker.

Det som jag tycker är viktigt är att du ser till att repetera orden så tätt inpå provet som möjligt, helt enkelt för att chansen är större att du har glömt vissa ord ju längre tiden går från att du sist repeterade dem. Jag repeterade alla listor totalt 2 gånger under en period av 2 veckor innan provet. Det här har fungerat bra och jag har helt klart lärt mig många ord.

Du ska dock överväga att använda dig utav Memrise, som är en hemsida för att lära sig just ord. Fördelen med Memrise är att den är mer individanpassad och systemet är mer intelligent på så sätt att de ord du svarar fel på kommer du också oftare att få träna på mer, och orden kommer således att sitta bättre, men samtidigt upplever jag också att det tar något längre tid. Hade jag valt idag så hade jag valt Memrise om jag hade haft mycket tid på mig.

Utöver detta så har jag även tagit ut ord från läsning av tidningar och dylikt som jag sedan har lärt mig genom Memrise. I övrigt är det inte så mycket mer komplicerat än såhär, ordplugg är ganska straight forward, det är bara att lära sig så många man kan för att öka chansen att orden förekommer på provet (även i MEK och LÄS kan man få en hel del hjälp).

• LÄS

Det som gäller på LÄS gäller också på ELF, så jag kommer inte gå igenom ELF.
Något som är viktigt för att man ska förbättra sig på LÄS om man känner att det är en av ens mindre bra delar är att man läser varje dag. Vissa dagar kan det hända att man är mer upptagen än andra dagar, men att läsa tidningen eller Under strecket på SvD dagligen och på så sätt få in en rutin och vana för läsning är specifikt viktigt på just LÄS. Personer som är duktiga läsare är ofta personer som sedan unga år har haft en vana att läsa mycket och ofta. Det är inget konstigt med det, samma bör därför gälla för mindre vana läsare. Börjar man läsa mycket så kommer man att succesivt bli bättre, även om just LÄS-delen kan ta något längre tid än andra delar för många.

Exakt såhär har jag gjort:

Läs dagligen ett valfritt antal artiklar som t ex Under strecket. Stryk under ord du inte förstår medan du läser och samla alla dessa ord i ett Word-dokument eller dylikt. När du har ca 100 ord, så lägger du in dem i Memrise och lär dig dem. Strunta i att göra någon större analys av dessa texter, ställ bara lite korta frågor i huvudet som "vad handlade det om egentligen?" och redogör kort för dig själv. Det bästa är att skriva ut texterna på papper om möjligt. Du kanske kommer att märka att många hemsidor begränsar hur många artiklar man får läsa innan man måste betala, det här kommer du lätt undan genom att använda t ex inkognitoläge i Chrome som du enkelt kan ändra till, om du använder den webbläsaren dvs. Det är bara googla, det finns information om allt sånt.

Såhär resonerar jag: det du vill bli bra på är högskoleprovets LÄS. Det du då rimligtvis borde göra är att träna på just de texterna, man kommer nämligen inte närmare den nivå som provet testar än att träna på texter som faktiskt kommer från provet självt. Vi har båda tur, för alla gamla LÄS finns nämligen tillgängliga, med tillhörande uppgifter. På Hpguiden under "filarkiv" har du alla gamla LÄS-prov.

Du har också uppgifterna i LÄS-programmet på Hpguiden som VIP, du väljer själv vad du ska ta dig an först. Gör 1 sådant LÄS-prov om dagen, läs helt enkelt texten och svara på frågorna. Om du har problem med läs; börja med att inte ha någon tidspress, ta din tid och försök få alla rätt. När du har lyckas med att få bra poäng flera gånger i rad (det kan ta lång tid, eller kort tid), så börjar du med tidspress. Efter du är klar med texterna så kommer det viktigaste; analysen. I analysen så går du igenom samtliga provfrågor, inte bara de du fick fel på utan även de du fick rätt på. Det beror dels på att du kan ha halvt gissat och fått rätt, men framförallt är det viktigt för att få en förståelse för vad exakt det är som gör att just det svaret är rätt. I analysen ställer du dig frågor som:

- Var i texten kan jag hitta stöd för det här svaret?
- Vad är det som gör att dem andra svarsalternativen är fel? (gå igenom samtliga alternativ)
- Vad var det jag missade som gjorde att jag svarade fel?
- Jag svarade rätt, men förstod jag verkligen helt varför?

Hitta ditt eget sätt att analysera. Du ska få aha-upplevelser och känna att du lär dig något. Det du gör genom analysen förutom att du lär dig av dina misstag, det är att du skaffar dig erfarenhet om hur frågorna ställs och hur man hittar svaren. Det man ibland kallar "magkänsla" är ren erfarenhet, och är något som ofta är underskattat. Efter att du gör väldigt många uppgifter så kommer du att få en bättre och bättre känsla för uppgifterna, och det kommer ofta att ringa varningsklockor i dig när du är på väg att välja fel alternativ, eftersom att du har tidigare fått fel på en liknande uppgift. Det kommer inte att vara så direkt, utan det kommer gradvis. Jag har gjort samtliga gamla prov från år 2000 och framåt, och jag har även gjort samtliga LÄS-uppgifter på Hpguiden, det är upp till dig själv att avgöra hur mycket eller lite du vill göra.

• MEK
Inte helt lätt att träna på. Att lära dig ord och att läsa mycket kommer att förbättra dig även här, för mig så har min förmåga på MEK stigit ganska proportionellt med min förmåga på LÄS och ORD. I princip det enda jag gjorde på MEK utöver att läsa och plugga ord är uppgifterna som finns på Hpguiden samt gamla prov. Därför är det viktigt att du utnyttjar de MEK-uppgifter som finns i gamla prov och på Hpguiden och verkligen försöker lära dig något utav dem. Om du bara gör uppgifterna och sen går vidare så får du inte ut lika mycket, utan återigen: analysera och bryt ner uppgifterna genom att ställa liknande frågor som på läs.

Kvantitativa:


Jag har utgått mycket ifrån den här tråden, kolla även på sida 3: http://www.hpguiden.se/forumet/topic/92 ... c/start=30

Jag tog inte med allt därifrån i mitt eget plugg, utan jag plockade ut det som passade mig. När det gäller kvant-delen så är det inte lika meningsfullt att dela upp de olika provdelarna var för sig, då samtliga provdelar går in väldigt mycket i varandra. Det huvudsakliga plugget sker i stort genom att lära sig matematik på en nivå upp till matte A (det är knappast en nackdel med högre). Sedan finns det en hel del olika bra metoder man kan använda sig av som kan hjälpa en, men det viktigaste är att lära sig matematiken generellt. För att lära sig metoder på de olika provdelarna om man inte har koll på det så är det viktigt att läsa Hpguidens strategier, gå även igenom VIP-utbildningen om du har VIP (matterepetionen och kvantitativa kursen osv). Såhär har jag lagt upp mitt plugg:

• Khan Academy
Jag gick igenom från grade 3 och uppåt. Det är knappast nödvändigt för alla och det blev mycket som jag bara flyktigt kollade igenom, men att repetera kort division och olika sätt att lösa enklare division snabbt är fruktansvärt viktigt för framför allt för DTK. Hur som helst, har du mycket tid så rekommenderar jag att börja från grade 3, jag upptäckte vissa luckor i mina kunskaper som jag inte visste fanns och sådana luckor tror jag existerar hos många, framförallt om det var ett tag sedan man gick igenom matten.

Givetvis får du sålla ut det som är helt onödigt. Det du bör gå igenom oavsett är: Proability & statistics, Pre algebra, Geometry och Algebra 1. Kika även på de andra delarna och se om det är något mer du kan ha nytta av. För att komma till det här så går du in på Khanacademy.org och klickar på subjects->browse all och sen har du matten där. Vad innebär ”gå igenom” då? Jag tittade helt enkelt på alla videor och såg till att jag förstod allt innan jag gick vidare. På vissa delar gjorde jag några tillhörande uppgifter, ofta inte.

Jag gick även igenom delar av detta: http://wiki.math.se/wikis/forberedandem ... /Huvudsida
och kollade på de 4 första filmerna här: http://wiki.math.se/wikis/forberedandem ... %A4sningar

• Hpguiden
Jag gjorde i princip alla XYZ-uppgifter och gick igenom efteråt, och majoriteten av KVA-uppgifterna. Här är återigen analysen efteråt väldigt viktig. Den här punkten är inte så lång för det finns inte så mycket att utveckla, men fortfarande väldigt viktig.

• Gamla prov
Här finns det otroligt mycket att hämta när det gäller NOG och DTK. I och med att XYZ och KVA är ganska nya så är det lite ont om dessa. Jag gjorde ett NOG- eller DTK-prov om dagen, oftast på tid men ibland utan tid också, sedan en analys som oftast tar nästan lika lång tid som själva provet. Här försöker jag komma fram till på vilket sätt jag tänkte fel och också hur jag kunde lösa uppgiften snabbare och mer effektivt. Hela tiden försökte jag optimera min lösningsmetoder. Vissa uppgifter förstår man inte helt även efter analys, därför är det perfekt att nästan alla uppgifter finns besvarade i forumet på Hpguiden. Om uppgiften handlar om t ex DTK, så går du in på DTK-forumet och klickar på ”Innehållsförteckning – tidigare diskuterade DTK-uppgifter”, så kan du söka upp den uppgift du har problem med och således få hjälp från gamla trådar. Försök däremot lösa uppgiften själv först.

Avgörande tips:

• Motivation är överskattat. Det kan hjälpa dig att börja med något, men det kommer inte att hjälpa dig i längden då motivation tenderar att gå och komma. Således kan du inte vara beroende av motivation om du vill hålla ditt pluggschema. Att göra plugget till en rutin är ett enkelt sätt att göra det mindre jobbigt. Det beror delvis på att du eliminerar tänkandet, det handlar inte längre om ett val du ska göra varje dag. ”Ska jag plugga eller inte?” finns inte i tanken, på samma sätt som att käka frukost på morgonen för många inte är något man funderar på om man ska göra eller inte.

Fokusera på att skapa rutiner, och när du väl har lyckats – släpp det fan inte. Här har vi också anledningen till att jag valde att mer eller mindre isolera mig från omvärlden medan jag pluggade; att gå ut och festa eller dylikt gör att man släpper på rutinerna och för min egen del så är det svåra att komma in i dem igen, inte att upprätthålla dem. Det är vanligt att man letar efter magiska metoder som automatiskt ska ändra på allting, men den här biten är trots allt kanske en av de mest avgörande för dig. Du kan lägga upp vilken pluggplan du vill, men hur ska du följa den? Det här är den viktigaste punkten av allt jag kommer att skriva, har du inte förstått det här på den nivån att du efter det här börjar hela ditt plugg med att fundera över den här frågan, ja då har du precis slösat din tid på att läsa allt det andra.

• Slarvfel är något som kommer att förekomma när du gör uppgifter och gamla prov. Jag har fått en känsla av att många bara tänker att ”äh! Det vara bara ett slarvfel, jag kan det där egentligen.” och sedan inte gör något åt det. Saken är den att provskaparna (eller någon annan för den delen) skiter fullständigt i om du gör slarvfel eller vanliga fel, du får ändå inga poäng. Det måste ju finnas en anledning till att du gör slarvfelen, och således måste det också finnas ett sätt att minimera dem.
Jag jobbade kontinuerligt med att kartlägga mina slarvfel och se över vad jag kan göra för att motverka dem. Det här gör du i analysen. Jag tar ett exempel på DTK för att du ska förstå: vissa diagram har olika värden på höger och vänster sida, på höger sida kan 1 cm motsvara 200 miljoner ton, och på dena vänstra sidan kan 1 cm motsvara 50 personer. Därför är det viktigt att man är noga med att läsa av på rätt sida hela tiden, vilket jag märkte att jag ibland inte gjorde. Det jag då kom fram till för att motverka detta, det är att jag varje gång när jag såg ett diagram så kollade jag om det var olika värden på vänster och höger sida. Var det så, då drog jag ett långt streck på båda sidor om diagrammet för att påminna mig själv om det när jag sedan läste av det. Det funkade för mig, och det är bland annat det här du själv ska komma fram till i din analys, vilket för oss in på nästa punkt.

• ANALYSERA, ANALYSERA, ANALYSERA. Det här gäller samtliga provdelar, det gäller alltid och det gäller oavsett om du har svarat rätt eller fel. Gör du inte det, så slösar du din tid. Gör hellre färre uppgifter och analysera dem, än att göra fler och inte göra det. Det är hjärndött att inte gå igenom uppgifterna efteråt, du kommer aldrig att förbättras nämnvärt om du inte gör detta, därför du kommer fortsätta att göra samma fel igen och igen eftersom att du aldrig får reda på vad du kan göra bättre. Utöver punkten om rutin, så är det här det näst viktigaste av allt. Jag fick 1.25 två gånger i rad, jag pluggade lite men jag orkade inte analysera efteråt utan tyckte att jag var klar. Efter det ändrade jag på mig, och höjde mig till först 1.4 och sedan 1.8.

• Optimera hela tiden ditt plugg. Var inte rädd för att ändra på hur du pluggar, man upptäcker hela tiden nya smarta detaljer som man kan lägga in i sitt plugg. Det hela handlar mycket om att tänka själv, lär dig ta reda på information själv, var nyfiken och ifrågasättande . Istället för att fråga om ditt pluggupplägg är bra i olika forum eller dylikt, testa! Visserligen är det inget fel med att fråga om råd, men det bästa är om du bara provar själv. Vad är det som funkar? Vad är det som inte funkar? Kan jag hålla tidsschemat? Det är inget farligt med att sätta upp för höga krav, bara du är vaken och märker det. Det är bara justera det om du märker att du överskattade dig själv, eller underskattade för den delen.

• Motionera! Det här kanske verkar banalt, man hör så ofta att det är bra att motionera att man glömmer bort att det faktiskt stämmer. Det här är en del av ditt plugg, din koncentrationsförmåga och inlärning ökar av att du motionerar. När du pluggar väldigt mycket så kommer du också att sitta still mycket, det klarar man inte under en längre period utan att röra på sig. Det finns massa fördelar med att motionera som går att ta upp, men allt är inte väsentligt just här.

Det viktiga här är att du, enligt all forskning, kommer att ha fördelar av att motionera när det gäller din inlärning. Du gillar fördelar, därför ska du också motionera. Jag styrketränar visserligen också, men utöver det gjorde jag något så enkelt som att gå ut och gå i en halvtimme varje dag, vilket många dagar var något jag längtade efter. Jag pluggade i några timmar, sen tog jag en paus, satte på en podcast och gick ut och gick några kilometer, vilket var enbart skönt.

• Gör en dagsplan. Börja dagen med att fundera över exakt vad du ska göra utifrån din översiktliga plan. Har du svårt att komma igång, utnyttja då metoder som finns för att undvika att du skjuter upp det. Jag använde mig t ex vissa motiga dagar av en app som heter ”Get shit done” på android, som bland annat sätter en tidspress på en, vilket ofta hjälpte, hur enkel lösningen än må verka.

Jag har inte tagit med några punkter som jag inte anser är av stor vikt, det innebär att allt jag skrivit är saker som du bör ta med i ditt plugg, och du bör även fundera på egna punkter som du tycker är viktiga. Jag höjde mig från 1.4 till 1.8 på 3 månaders plugg ca 8 tim om dagen genom det här, sen är det givetvis upp till dig att anpassa ditt plugg till dig själv och lägga till saker som är viktiga för just dig.

Vill man ha inspiration så såg mitt daliga pluggschema ut såhär, jag följde det inte exakt varje dag, men på ett ungefär var det såhär mitt schema såg ut:

Dagligen
• Matte
- Hpguiden 30 uppgifter (1.5 tim)
- DTK/NOG gamla högskoleprov varannan dag (1.5 tim)
- Föreläsning (0.5 tim) http://wiki.math.se/wikis/forberedandem ... %A4sningar
- + Uppgifter (20 st) (1 tim) http://wiki.math.se/wikis/forberedandem ... /Huvudsida
- 0.5 timme läsning i How to calculate quickly

Totalt: ca 5 tim effektiv tid
• Verbala
- 2-3 Svenska texter (under strecket) 0.5 tim
- 2-3 Engelska texter 0.5 tim
- ELF/LÄS varannan dag uppgifter + analys ett gammalt prov, 1.5-2 tim
- ORD (vattna memrise ca 30 ord, repetera ordlistor, lära sig ur från lästa texter ca 30 ord) 0.5 tim

Totalt: Ca 3 tim effektiv tid

Edit: Kopierar in lite info om förekomsten av gamla ord på nya prov från ett tidigare inlägg, är säkert intressant för många:

Här är statistik om hur många ord från gamla prov som man har återanvänt, från min kontakt person David, som var snäll och tog fram det här:

VT14: 3 ord
HT13: 2 ord
VT13: 5 ord
HT12: 4 ord

2-5 poäng alltså, det är därmed högst sannolikt att det ligger i det här spannet även nästa prov, och 5 poäng kan vara värda mycket. Går man igenom de gamla orden och ser till att kunna dessa så har man då troligen 2-5 säkra poäng till. Ordplugg är dock tidskrävande, och jag kommer personligen att fokusera på övriga delar i första hand och se om ett par månader hur mycket tid jag känner att jag har över.
Senast redigerad av 1 Zreeper, redigerad totalt 0 gånger.
Original
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1305
Blev medlem: lör 11 okt, 2014 11:58

Re: 1.7+ psykologprogrammet

Inlägg av Original »

Tack Zreeper. Även om jag och du redan har pratats vid angående detta så är det alltid lika kul och intressant att läsa detta.
Vad rekommenderar du att man ska göra om man vill lösa KVA/XYZ uppgifter om man inte har VIP?
Användarvisningsbild
Zreeper
Stammis
Stammis
Inlägg: 259
Blev medlem: sön 23 sep, 2012 1:03

Re: 1.7+ psykologprogrammet

Inlägg av Zreeper »

Immunologi skrev:Tack Zreeper. Även om jag och du redan har pratats vid angående detta så är det alltid lika kul och intressant att läsa detta.
Vad rekommenderar du att man ska göra om man vill lösa KVA/XYZ uppgifter om man inte har VIP?
Jo det tog fan lite o skriva det där :D. Jag har inte brytt mig om att ta reda på det eftersom att jag har haft VIP, så jag vet inte helt enkelt.
Original
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1305
Blev medlem: lör 11 okt, 2014 11:58

Re: 1.7+ psykologprogrammet

Inlägg av Original »

Hehe! Jag förstår! :)
Jag får använda mig av Khanacademy (tycker att det är en jättebra sida). Vet inte om jag direkt behöver lägga fokus på lösa XYZ och KVA utan att det räcker med att gå igenom Khanacademy och lära mig att ta det lugnt under provet. Tycker att XYZ och KVA uppgifter är väldigt grundläggande. På matematiken kommer jag lägga ner all fokus på DTK om man excluderar Khanacademy.
Fan vad detta kommer att gå bra.
Vad gör du nu ända tills du söker till psykologprogrammet? Tar du det bara lugnt? Vilken ort söker du till?
Användarvisningsbild
oliveraustin
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 130
Blev medlem: ons 17 jul, 2013 16:59
Ort: Stockholm

Re: 1.7+ psykologprogrammet

Inlägg av oliveraustin »

Zreeper skrev:
Immunologi skrev:Tack Zreeper. Även om jag och du redan har pratats vid angående detta så är det alltid lika kul och intressant att läsa detta.
Vad rekommenderar du att man ska göra om man vill lösa KVA/XYZ uppgifter om man inte har VIP?
Jo det tog fan lite o skriva det där :D. Jag har inte brytt mig om att ta reda på det eftersom att jag har haft VIP, så jag vet inte helt enkelt.
Hej! Tror du det är möjligt att höja sig från 0,9 till 1.8 på 150 dagar? Är arbetslös nu men kommer förmodligen ha ett heltids/ deltidsarbete snart.

Kanske testar ditt plugg schema. Just nu kör jag två delar varje dag, då jag inte läst igenom matematiska repetitionen ännu så gör jag det innan jag börjar med de kvantitativa delarna på HP Guiden. Mitt medlemskap tar slut den 1 november, har igentligen inte råd med att förnya det men det känns som det är det effektivaste sättet att höja sig på. Vad tror ni?
Användarvisningsbild
koffas
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 273
Blev medlem: sön 22 jul, 2012 18:05

Re: 1.7+ psykologprogrammet

Inlägg av koffas »

oliveraustin skrev:
Zreeper skrev:
Immunologi skrev:Tack Zreeper. Även om jag och du redan har pratats vid angående detta så är det alltid lika kul och intressant att läsa detta.
Vad rekommenderar du att man ska göra om man vill lösa KVA/XYZ uppgifter om man inte har VIP?
Jo det tog fan lite o skriva det där :D. Jag har inte brytt mig om att ta reda på det eftersom att jag har haft VIP, så jag vet inte helt enkelt.
Hej! Tror du det är möjligt att höja sig från 0,9 till 1.8 på 150 dagar? Är arbetslös nu men kommer förmodligen ha ett heltids/ deltidsarbete snart.

Kanske testar ditt plugg schema. Just nu kör jag två delar varje dag, då jag inte läst igenom matematiska repetitionen ännu så gör jag det innan jag börjar med de kvantitativa delarna på HP Guiden. Mitt medlemskap tar slut den 1 november, har igentligen inte råd med att förnya det men det känns som det är det effektivaste sättet att höja sig på. Vad tror ni?
Ingenting är omöjligt, men jag skulle inte räkna med det. Planera för det i minst två steg men satsa allt du kan på första.
Original
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1305
Blev medlem: lör 11 okt, 2014 11:58

Re: 1.7+ psykologprogrammet

Inlägg av Original »

oliveraustin skrev:
Zreeper skrev:
Immunologi skrev:Tack Zreeper. Även om jag och du redan har pratats vid angående detta så är det alltid lika kul och intressant att läsa detta.
Vad rekommenderar du att man ska göra om man vill lösa KVA/XYZ uppgifter om man inte har VIP?
Jo det tog fan lite o skriva det där :D. Jag har inte brytt mig om att ta reda på det eftersom att jag har haft VIP, så jag vet inte helt enkelt.
Hej! Tror du det är möjligt att höja sig från 0,9 till 1.8 på 150 dagar? Är arbetslös nu men kommer förmodligen ha ett heltids/ deltidsarbete snart.

Kanske testar ditt plugg schema. Just nu kör jag två delar varje dag, då jag inte läst igenom matematiska repetitionen ännu så gör jag det innan jag börjar med de kvantitativa delarna på HP Guiden. Mitt medlemskap tar slut den 1 november, har igentligen inte råd med att förnya det men det känns som det är det effektivaste sättet att höja sig på. Vad tror ni?
Visst är det möjligt. Att dela upp det under två provtillfällen är mycket rimligare. 0.9->1.5->1.8. Där är väldigt rimligt. Men det beror på hur hårt du går in för det.
Användarvisningsbild
Fling
Stammis
Stammis
Inlägg: 115
Blev medlem: tor 27 okt, 2011 19:34

Re: 1.7+ psykologprogrammet

Inlägg av Fling »

Immunologi skrev:
oliveraustin skrev:
Zreeper skrev:
Jo det tog fan lite o skriva det där :D. Jag har inte brytt mig om att ta reda på det eftersom att jag har haft VIP, så jag vet inte helt enkelt.
Hej! Tror du det är möjligt att höja sig från 0,9 till 1.8 på 150 dagar? Är arbetslös nu men kommer förmodligen ha ett heltids/ deltidsarbete snart.

Kanske testar ditt plugg schema. Just nu kör jag två delar varje dag, då jag inte läst igenom matematiska repetitionen ännu så gör jag det innan jag börjar med de kvantitativa delarna på HP Guiden. Mitt medlemskap tar slut den 1 november, har igentligen inte råd med att förnya det men det känns som det är det effektivaste sättet att höja sig på. Vad tror ni?
Visst är det möjligt. Att dela upp det under två provtillfällen är mycket rimligare. 0.9->1.5->1.8. Där är väldigt rimligt. Men det beror på hur hårt du går in för det.
.. och hur effektivt och disciplinerat du pluggar.
Original
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1305
Blev medlem: lör 11 okt, 2014 11:58

Re: 1.7+ psykologprogrammet

Inlägg av Original »

Fling skrev:
Immunologi skrev:
oliveraustin skrev:
Hej! Tror du det är möjligt att höja sig från 0,9 till 1.8 på 150 dagar? Är arbetslös nu men kommer förmodligen ha ett heltids/ deltidsarbete snart.

Kanske testar ditt plugg schema. Just nu kör jag två delar varje dag, då jag inte läst igenom matematiska repetitionen ännu så gör jag det innan jag börjar med de kvantitativa delarna på HP Guiden. Mitt medlemskap tar slut den 1 november, har igentligen inte råd med att förnya det men det känns som det är det effektivaste sättet att höja sig på. Vad tror ni?
Visst är det möjligt. Att dela upp det under två provtillfällen är mycket rimligare. 0.9->1.5->1.8. Där är väldigt rimligt. Men det beror på hur hårt du går in för det.
.. och hur effektivt och disciplinerat du pluggar.
Det torde vara en trusim.
Senast redigerad av 1 Original, redigerad totalt 0 gånger.
Skriv svar