24 dagar kvar - pluggschema

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
MéerAB
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 9
Blev medlem: tor 30 jul, 2020 15:34

24 dagar kvar - pluggschema

Inlägg av MéerAB »

Med lite över tre veckor kvar till majprovet, hur förbereder ni er bäst?

Jag har latat mig väldigt mycket på sistone och tappat motivationen lite, får fortfarande nästan likadana resultat som innan, alltså knappt någon märkbar utveckling... behöver minst 0,85 i alla fall..
När jag gör hela prov från tidigare år och använder mig av hpguidens normeringstabell så får jag ungefär 0,8.

Ungefärliga resultat:
KVA: 35/80
VER: 40/80

Hur sjutton ska man plugga ''smart'' så att någonting sitter tills provet om 3 veckor, och vad rek. Ni att man ska plugga på? :oops:
Kajsaback0101
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: tor 14 jan, 2021 9:40

Re: 24 dagar kvar - pluggschema

Inlägg av Kajsaback0101 »

känner samma stressiga situation. Dåligt med motivation när man knappt ser några resultat. Min syster är lärare och la upp ett schema för mig att följa nu dom sista veckorna fram till provet. Eftersom jag precis börjat med det, har jag inte märkt någon stor skillnad, förutom att det blir enklare att se allt framför sig.

Schemat är upplagt så att vi har fördelat ut dom olika "grenarna" på olika dagar. Exempelvis:
Måndag: XYZ + ORD
Tisdag: LÄS + ORD
Onsdag: KVA/MEK + ORD + ELF
osv...
Sen kan man sakta men säkert utesluta det man inte känner att man behöver plugga lika mycket på.

Testa och se om detta fungerar för dig! Tar själv gärna andra tips som får igång motivationen igen.
EATCHILDREN
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 10
Blev medlem: ons 03 sep, 2014 15:18

Re: 24 dagar kvar - pluggschema

Inlägg av EATCHILDREN »

Mitt mål är att gå igenom ett verb och ett kvantpass på provpassgeneratorn och felsöka det, är ungefär tre timmars plugg per dag. Även laddar hem memrise och går igenom lite ord härochdär.

Det jag är absolut sämst på är ORD och MEK på verb samt NOG på kvant. Ska gå igenom strategierna för MEK imorgon igen och se ifall något lossnar. NOG är en så pass liten del att jag inte lägger någon extra tid på det utöver de sex uppgifter jag gör på proven.

Mina sista prov (på provpassgeneratorn) jag gjort har jag fått 1.6 på kvant och 1.2 på verb, och kan jag få det på provdagen är jag mer än nöjd. Gör allt på tid och har 5-10 minuter kvar efter varje prov, så måste bli lugnare på proven.

Så för mig handlar det mest om att få in vanan och bli bekväm med allt mer än att lära mig att räkna. Ord behöver jag dock bara få in volym. Det som skulle kunna ge mig mesta ökningen nominellt är nog att bara kötta ord, men det är lite av en hit or miss. Så blir hellre ännu bekvämare med det jag kan, och ifall jag träffar något extra ord rätt på provdagen så är det en bonus.


Edit, de sista två åren har 1.25 behövs på HP för att komma in på utbildningen jag vill in på. Så siktar på minst 1.3. Så inga jätteambitiösa mål som så många andra här inne :)
Skriv svar