All in - mot psykologprogrammet!

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
DeniseStern
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 110
Blev medlem: lör 26 jan, 2019 19:33

All in - mot psykologprogrammet!

Inlägg av DeniseStern »

Okej! Då var det dags för mig att testa det här med pluggdagbok. Det är lite läskigt måste jag ändå erkänna, att dela med sig av processen och eventuella resultat. Men sen tänker jag på alla pluggdagböcker jag läst igenom och hur inspirerad jag blir av allas driv, motivation och kämparglöd för att nå sina mål! Herregud, vad ni är bra!

Så, nu har jag haft en veckas VIP-medlemskap och i torsdags fick jag mitt skräddarsydda upplägg. Innan dess testade jag mig runt lite på sidan och gjorde mig bekant med den. Det är så härligt att denna sida finns och vilken hjälp som finns att tillgå, så den ska jag ta tillvara på!

Idag börjar hårdslitet och resan mot psykologprogrammet. Jag läser just nu första terminen på socionomprogrammet, men har insett att det inte är det jag vill göra och psykolog har jag alltid drömt om - så nu kör vi! :D
beatricecalvert
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 7
Blev medlem: tis 22 sep, 2020 9:28

Re: All in - mot psykologprogrammet!

Inlägg av beatricecalvert »

Vad är din direkta uppfattning om skräddarsytt upplägg? Jag är en sån "jag kan själv" person men jag kanske går miste om någonting?
DeniseStern
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 110
Blev medlem: lör 26 jan, 2019 19:33

Re: All in - mot psykologprogrammet!

Inlägg av DeniseStern »

beatricecalvert skrev: sön 27 dec, 2020 10:25 Vad är din direkta uppfattning om skräddarsytt upplägg? Jag är en sån "jag kan själv" person men jag kanske går miste om någonting?
Först och främst - jag är likadan! Till en början tänkte jag inte använda mig av det och tänkte "jag har studieteknik och jag kan lösa det själv", men tänkte ett extra varv och funderade kring mina svårigheter med HP. Kom fram till att det är lika bra att faktiskt ta till vara på den hjälp och de kunskaper som finns här, dessutom är det ju fritt att använda upplägget. Du kan säkerligen ta delar av det som passar och fixa ihop eget, men med lite stöd på vägen. :) Hur tänker du kring det? Vilka förutsättningar har du sedan tidigare?
KreBaj
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 129
Blev medlem: tis 05 dec, 2017 19:54

Re: All in - mot psykologprogrammet!

Inlägg av KreBaj »

Vart vill du plugga? :)

Och vad har du fått för resultat tidigare?
DeniseStern
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 110
Blev medlem: lör 26 jan, 2019 19:33

Re: All in - mot psykologprogrammet!

Inlägg av DeniseStern »

Dagens plugg:

Jag läste igenom grunderna i "All matte du behöver" i cirka 3h (dock utan paus, det måste jag verkligen bli bättre på!). Därefter gjorde jag några uppgifter i MATTEprogrammet från de kategorier jag gått igenom, och min största akilleshäl är än så länge (och har alltid varit) bråk och procent. Det tar stopp, men jag tänker att det kanske är dags att ta fram de gamla matteböckerna igen och göra lite därifrån också. :)

Efter ett plugguppehåll från cirka 14:00 gick jag snabbt igenom några strategier inför LÄS och gjorde ett verbalt delprov från 2018. Dock stressar jag igenom dem, trots att det inte finns någon egentlig anledning till det. På 19 minuter hade jag gjort delprovet och det landade på 1.1 - 25 rätt och 15 fel. Det känns ändå helt okej att avsluta pluggdagen med det, men jag måste också våga lägga mer tid på uppgifterna för att inte göra slarvfel och missa de poäng som jag gjorde nu. När jag tittade igenom de felaktiga svaren var det rätta svaret oftast det alternativ jag velade mellan, men jag ska se över kunskapsanalysen och göra en felanalys också innan jag stänger ner helt för idag.

Mental update:

Det känns bara bra att vara igång! Motivationen kommer ju svikta till och från under resans gång, men jag tänker att det är extra viktigt att ta till vara på de gånger då den är som starkast så man kan påminna sig själv om det när motivationen inte är lika påtaglig. :) Det är alltid jobbigt för mig att ta tag i matten och tvingas se vart jag är som svagast, men jag vet ju att det kommr gynna mig även framöver, inte bara på provet.

Jag är lite rädd att dela med mig av tankar och funderingar här, trots att det till största del är för min skull som pluggdagboken finns. Därför vill jag passa på att be om ursäkt om jag verkar personlighetslös när jag skriver, om det är någon som läser och hänger med på resan eller gör samma själv - det tar bara lite tid att liksom... våga. :)

Första ordentliga pluggdagen, check!
DeniseStern
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 110
Blev medlem: lör 26 jan, 2019 19:33

Re: All in - mot psykologprogrammet!

Inlägg av DeniseStern »

KreBaj skrev: sön 27 dec, 2020 19:58 Vart vill du plugga? :)

Och vad har du fått för resultat tidigare?
Karolinska Institutet eller Lund har alltid varit drömmen! Nu under senaste året har Göteborg också klättrat upp lite på den listan, men KI och LU är fortfarande första! Vart siktar du själv på att komma in? Är det också psykolog du vill bli eller vilken dröm har du? :)

Mitt första resultat är en skräll, haha, jag är inte redo för att out:a det ännu :lol:
VicBos
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 296
Blev medlem: ons 28 nov, 2018 0:03

Re: All in - mot psykologprogrammet!

Inlägg av VicBos »

Skall bli spännande att följa din resa! 😊
DeniseStern
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 110
Blev medlem: lör 26 jan, 2019 19:33

Re: All in - mot psykologprogrammet!

Inlägg av DeniseStern »

28 december

Dagen började med att skriva på en uppsats inom socionomutbildningen, följt av grupparbete på Zoom. Därefter kände jag mig någorlunda klar med min del av grupparbetet för dagen och ska finslipa på det sista under morgondagen så imorgon blir det troligen inte mycket HP-plugg, eventuellt en eller två LÄS-delar och några ORD.

Dagens plugg:

Imorse tog jag fram MA1b och MA2b-böckerna för att titta i dem, se andra uppgifter och kunna nöta in grunderna på ett annat sätt än endast att läsa igenom det som finns på VIP-utbildningen. Det är ju väldigt omfattande, men innan jag har ordentlig koll känner jag att det underlättar för mig att växla mellan en fysisk mattebok och att läsa en sammanfattning efteråt. Jag lade extra fokus på procent och bråk, vilket visade sig när jag gjorde några övningsuppgifter i MATTEprogrammet. Det är ju inte fullpott någon gång, men jag märker att tankesättet börjar komma in. Felen blir så tydliga när jag läser förklaringarna, ibland är det små slarvfel och ibland är det för att jag har stora kunskapsluckor. Så därför avslutade jag dagen med att skriva ner några räkneregler och ska sätta mig på onsdag och skriva flashcards, samt gå igenom räknereglerna grundligt.

Min förhoppning är att ha hunnit igenom alla grunder i matten till på måndag och därefter kunna känna mig lite säkrare, för att kunna varva MATTEprogrammet med att läsa strategier för de olika KVANT-delarna. Mitt fokus kommer nog ligga mycket på DTK och XYZ - dels eftersom det är de lättaste områdena för mig, men också för att det utgör större delen av KVANT. Vi får se, jag måste fokusera lite på verbala delarna också för att inte hamna i obalans och ta mina verbala kunskaper förgivet.

Så idag har jag hunnit med:

- Cirka 2,5h mattegrunder varvat med övningar i matteböcker.
- 30 ord, varpå jag fick 17 rätt (inte okej, I know...).

Dessutom blir det indirket HP-plugg i och med uppsatsen som vi skriver. Där är ett krav att använda internationella vetenskapliga artiklar och därmed kommer läsningen av artiklar in utan att aktivt söka för dem i ett HP-syfte. :)

Mental update:

Jag är lite stressad över att det är så pass stora kunskapsluckor gällande matten. Men å andra sidan tror jag det är ganska vanligt att det känns mastigt och mycket i början, innan allt fallit på plats och man verkligen kommit igång och fått rutiner. Har någon av er pluggat till HP samtidigt som ni studerat/arbetat 100%? Hur hanterade ni stressen och känslan av att kanske inte hinna så mycket som man "borde"?

För mig är avgränsing jätteviktigt och jag brukar vara väldigt mån om att inte plugga senare än 17:00 på vardagar och helst inte alls på helger. Men nu är det ju andra omständigheter i och med att jag lagt till HP-plugg, så det gäller verkligen att vara effektiv. Med det sagt är jag trots allt okej med att det blev 2,5h HP-plugg idag och förhoppningsvis landar det där idag. Hjärnan måste ju få tid att bearbeta. :)
DeniseStern
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 110
Blev medlem: lör 26 jan, 2019 19:33

Re: All in - mot psykologprogrammet!

Inlägg av DeniseStern »

Natt-update:

Nej men alltså... hur funkade det för er när ni började intensivplugga inför provet? Jag sitter nu och skulle inte röra datorn mer för kvällen, just för att undvika att fastna här. Men nu har det gått 3h till och jag har gjort några verbala delar, ögat igenom DTK-strategier och försökt pinpointa vilka svårigheter jag finner i det. Det slutade med att jag tittade på mitt resultat från HP hösten -19 och skrev upp hur många poäng jag måste förbättra mig för att få det resultat jag önskar (åtminstone om jag utgår från normeringskalkylatorn). På sätt och vis gjorde det mig inget, då jag insåg att det inte krävs alltför mycket jobb på den kvantitativa delen då mitt fokus kommer ligga mycket på verbala eftersom det är det jag har lättast för. Men däremot vet jag att det ligger mycket jobb bakom dessa extra poäng, och jag vill inte slösa en minut.

Samtidigt är jag mycket väl medveten om vikten av att vila och återhämta sig. Att ta en paus från pluggandet är verkligen A och O, särskilt när jag är en person som inte har några svårigheter att hålla mig till en plan. Det skräddarsydda upplägget är ju utformat så att jag ska hinna med allt, utan att lägga alltför mycket tid på det. Men ändå sitter jag här och tvivlar på min egen förmåga. Det är ju inte värt att offra sin sömn för att plugga något som antagligen ändå inte kommer sitta kvar till morgondagen utan den vila som krävs. Tycker det är så himla lustigt det där med prestationsångest och tvivel på sig själv. Speciellt när man är medveten om hur otroligt viktigt det verkligen är att ta hand om sig själv för att kunna prestera som önskat och lära sig maximalt.

Det här var bara lite flummiga natt-tankar som kom nu. En del av resan också, tänker jag. För mig är det nog viktigt att kunna använda denna plattform som en dagbok för generella pluggtankar och inte bara utförda uppgifter och redovisa resultat. Det är mer än så. Hur har ni hanterat dessa tankar, om ni haft dem? Hur har ni kunnat avgränsa er själva?

Högskoleprovet är ju endast ett prov, inte ett bevis eller ett intyg på ens personliga värde, kompetens eller kapacitet. Det kommer alltid finnas fler chanser och världen går ju inte under om det krävs ett extra prov. Som en av mina gamla lärare sa: "Högskoleprovet är gjort för att du ska misslyckas, men det betyder inte att du är misslyckad".

Haha, slut på rant! Ledsen för noveller vid varje inlägg, men som sagt - tankarna är en viktig del av det också :)
DeniseStern
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 110
Blev medlem: lör 26 jan, 2019 19:33

Re: All in - mot psykologprogrammet!

Inlägg av DeniseStern »

Halloj gänget!

Det känns som att dagarna flyger iväg nu! Tänker jag tillbaka på de senaste tre veckorna inser jag hur mycket som man faktiskt hunnit med, även om det känns som man inte kommit någonvart - både vad gäller plugg men också överlag. Jag tror det är viktigt rent generellt att uppmärksamma vart man var när man började med någonting och vart man är idag. Otroligt klyschigt, men det är (åtminstone för mig) en bra motivator! Ibland kan man ju dock tänka att "jag borde kommit längre" - vilket är en enorm tankefälla, har man ett mål vill man ju helst vara där igår. Men samtidigt som det är en tankefälla är det ju också helt förståeligt att det kan kännas så. Jag tycker i alla fall det är grymt att ens ha börjat med någonting, oavsett vad det är, för om man har börjat har man agerat.

Hur som helst! Dagens pluggpass börjar lida mot sitt slut och därför tänkte jag avrunda dagen med att sammanfatta gårdagens, samt dagens, HP-plugg nu innan jag tar "nyårsledigt" till på fredag :)

Igår, 29/12-20

Igår hade jag så fruktansvärt ont i huvudet från morgon till kväll, så det var kanske inte det mest effektiva plugget men det blev lite gjort i alla fall. Hur mycket av det jag gick igenom som faktiskt är kvar återstår dock att se! :lol:

Hur som, jag varvade dagen med socionomplugg och HP-plugg. Gällande HP låg fokus på den verbala delen, främst LÄS och ELF. Jag tittade igenom några strategier och gjorde några övningsuppgifter i LÄS- och ELF-programmet, dock endast korta texter eftersom huvudvärken inte hade tillåtit längre. Det jag verkligen försökte hålla koll på vid engelskan var signalorden, även om det ibland är lätt att avgöra en texts "ton" så tror jag att det är jätteviktigt att ha signalorden i åtanke när man läser, framförallt under själva provet i vår. Där och då kan stressen påverka och avkänningen kring textens ton är inte lika självklar, då är det bra att ha konkreta ord att fokusera på.

- ELF-delen:
ELF-resultaten blev sammanlagt 7/10. Jag brukar oftast ha ett fel, så det är ju lite segt att det blev tre nu, men det visade också vilka kunskapsluckor som jag hade. För mig är det lättaste att svara på rena faktafrågor eller slutsatser, medan helhetsfrågor är lite svårare. Jag vet inte riktigt vad det beror på, men det är något jag ska försöka utveckla. :)

- LÄS-delen:
På LÄS landade jag på 6/10. Det är inte heller optimalt, men jag ska läsa fler artiklar och försöka att bredda förståelsen för just svenska LÄS-delen. Är det fler än jag som har mycket lättare för ELF än LÄS? Hur har ni byggt upp er LÄS-kunskap, utöver eventuell artikelläsning?

Utöver att ha läst strategier och gjort dessa LÄS- och ELF-uppgifter tittade jag snabbt igenom lite MEK-statistik och försökte se vad jag har lättast för, då det är min starkaste "gren" på HP. Tänker att om jag lyckas hitta någon gemensam kärna kanske jag kan använda den till att utveckla LÄS.

Idag, 30/12-20

Dagens fokus har varit den kvantitiva delen. Jag har kommit en bit på "All matte du behöver", men jag kommer nog att behöva läsa den parallellt med resten av kvant under pluggtidens gång. Matten är verkligen en otrolig akilleshäl och jag behöver förbättra den massvis. Men det får komma när det kommer, om jag stressar upp mig vet jag att jag sätter mentala spärrar för mig själv - så jag gör det jag kan, helt enkelt.

Jag har gjort flashcards till formelbladet så att jag kan försöka lära mig dem utantill och såklart även veta när vilken formel ska användas. Fokuset låg främst på funktioner och räta linjen idag, varpå jag gjorde några övningsuppgifter som gick bättre än förut!

Sammanlagt fick jag 10/15 (ganska få övningar, men jag tänker att jag hellre gör lite och verkligen förstår, snarare än att göra mängder av uppgifter och lära mig ytligt) på funktioner och när jag senare gjorde några övningar i XYZ-programmet fick jag sammanlagt 13/20. Det är inte heller jättebra, och jag vet att det kommer krävas massa mer för att nå ett okej resultat på kvant-delen i vår. Men! Det här är endast min första vecka av intensivt HP- och matteplugg, så jag tänker att det kommer (... måste) förbättras. :)

Mental update:
Idag känner jag mig peppad! Mycket beror nog på att jag såg framsteg inom matten, kanske inte särskilt mycket på resultaten men min approach till uppgifterna. Jag låser mig väldigt lätt annars, men nu struntade jag i tiden och lät det ta den tid det tog, samt tog mig tiden att felanalysera efteråt. Det ger så mycket och fyller i de luckor man missar.

Jag hade en liten dipp igår där jag tvivlade massor på mig själv, men jag försöker att skaka av mig det och inte stressa upp mig över tid, process eller liknande. Det går som det går och jag gör det jag kan, det måste liksom få vara bra nog (även om det tar emot).

Hur mår ni? Jag hoppas ni får en fin nyårsafton imorgon!
DeniseStern
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 110
Blev medlem: lör 26 jan, 2019 19:33

Re: All in - mot psykologprogrammet!

Inlägg av DeniseStern »

Halloooj!

Nu har jag inte skrivit på någon dag, men jag har varit inne och tittat lite på andras resor - ni är ju sådana kämpar att det är helt sjukt! Hoppas verkligen ni alla kommer in på det ni drömmer om till hösten!

Själv har jag tagit en och en halvdags paus från HP-plugg. Bortsett från att jag började med Memrise den 29e december och har använvt det varje dag (målet är 30 ord per dag till en början, är uppe i 78 nya ord nu) så har jag försökt pausa lite. Därför startade jag lite långsamt igår med skumläsning av LÄS-strategier och passade på att göra ett verbalt provpass igårkväll. Resultatet blev 1.3 med 29 rätt och 11 fel, vilket kändes lite segt när jag tittade igenom svaren sen och insåg att jag återigen inte litade på mig själv. När det gäller just LÄS har jag en tendens att pendla mellan två alternativ om jag inte är helt säker, och väljer alltid det felaktiga. Jag måste verkligen djupanalysera vilka missar det är jag gör och vad som bidrar till de slarvfelen. När jag tittade över vart felen låg så blev det återigen tydligt att ORD är den svagaste punkten, men det är ju något jag tränar på hela tiden. :)

Resultaten var:

ORD: 5/10
LÄS: 8/10
MEK: 7/10 (vilket är ovanligt, brukar ha max ett fel...)
ELF: 9/10
Total tidsåtgång: 44 minuter och 10 sekunder.

Dagens plugg, 2/1-21:

Idag har jag pluggat på den kvantitativa delen i cirka 5h. Fokuset låg på funktioner och där känner jag mig relativt säker. Gjorde 14 uppgifter i övningsprogrammet och fick 8/14 (så i princip samma som förra veckan), inte toppenbra men det är bättre än jag fått innan jag började intensivplugga (matte ÄR verkligen så svårt för mig, men också otroligt kul när man väl förstår! :lol: ).

Därefter tittade jag igenom KVA-strategier och försökte koka ned vilka grundkunskaper som brister, och som oftast var det procent, bråk och division. Jag måste verkligen sitta och nöta det, men jag tror det är viktigt för mig att bestämma att jag ska fokusera på ett område under en hel dag, så det inte blir för stor variation och alltför mycket ny information på en gång. Hellre att det verkligen sätter sig, om än det känns trist att läsa samma kapitel och grunder en hel dag, så är det ju defintivt värt det i längden. Hur tänker ni? Har ni några tips? :)

Mental update:

Ja, alltså... det känns som att verbala delarna förbättras och jag märker att det är lättare att resonera sig fram vid osäkerhet, t.ex. vid ORD eller MEK. Jag har börjat ge mig själv lite mer tid istället för att stressa igenom, men jag kan ju fortfarande ta mig tiden (hade trots allt 11 minuter till godo...).

Kvantitativa delen är jag fortfarande taggad på, just för att jag längtar efter att se resultaten. Dock ska jag vara uppmärksam på mentala spärrar, då de lätt kan komma om jag inte ser framsteg i - vad jag anser är - "rätt takt". Det kommer när det kommer - men jag hoppas det är snart! :D
DeniseStern
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 110
Blev medlem: lör 26 jan, 2019 19:33

Re: All in - mot psykologprogrammet!

Inlägg av DeniseStern »

Stressen är definitivt där.

Usch, okej. Idag är en sån dag när all stress sköljer över en. Nästa vecka är sista veckan på kursen för T1 på socionomprogrammet och därmed också min sista vecka innan mitt studieuppehåll börjar. Å ena sidan är det jätteskönt, då jag inte längre kommer studera 100% och därmed ha mer till till HP-plugg, men å andra sidan finns det övriga stressfaktorer till det. Sånt löser sig dock alltid.

På fredag ska vi ha lämnat in vår uppsats och därefter är det opponerings-inläsning, så denna vecka kommer vara mindre fokus på HP och mer på uppsatsen, men jag ska försöka göra så mycket som möjligt. Jag håller stenhårt i mina minst 30 ord/dag på Memrise åtminstone, så det är skönt att ha något varje dag - om än litet!

Det har alltså inte hänt så jättemycket på pluggfronten mer än nötandet av ORD och snabbgenomgångar av AMDB (måste fördjupa mig efter nästa vecka - ordentligt!). Jag känner bara att det är så o-organiserat i huvudet nu att jag måste landa lite, strukturera upp och framförallt andas.

Hur har ni det?
DeniseStern
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 110
Blev medlem: lör 26 jan, 2019 19:33

Re: All in - mot psykologprogrammet!

Inlägg av DeniseStern »

Hej från en tjej som ligger på minussidan vad gäller sömn!

Fullmåne? D-vitaminbrist? Någon? Jag har sovit så otroligt dåligt de senaste dagarna och jag vet inte alls vad det beror på. Det har ju krävts mycket mer energi av mig att arbeta på skoluppgifterna så gårdagen och idag har jag inte kunnat lägga så mycket fokus på HP som önskat. MEN! Det är viktigt att vara uppmärksam på signalerna också. Hellre en extra vilodag att ladda upp med energi än att bensinen tar slut och man är fast där.

Okej, end of filosofi-poesi-snack!

Dagens plugg:

Som vanligt körde jag mina 30 ord på Memrise och har nu betat av 178 ord sedan jag började med för en vecka sedan. Det kanske inte är tillräckligt nu när jag tänker efter? Jag hade kunnat beta av flera ord, men jag är också en sucker för repetition så mycket tid spenderas också på det. Nåväl, imorgon kommer jag överstiga 200 ord och det känns bra! Jag började även med latinska ord idag för att bredda ordförrådet där i hopp om att det kan underlätta på ORD-delen. Tänker lite som latinska morfem, typ? Om några ord sitter kanske det är lättare att resonera sig fram på ORD- och MEK-delarna, om osäkerheten kickar in. MEK brukar nämligen fungera allra bäst med 2-3 luckor, när det är en lucka och jag är osäker på sammanhanget brukar det inte gå vägen. Läsning av artiklar och öka ordförrådet känns i alla fall som en bra grej! Och jag tycker ju det är spännande och kul med artiklar och ord. Vissa artiklar är ju inte alltid kring mitt favoritämne, men jag är nyfiken av mig och tycker om att lära mig mer om allt!

Kvantitativa delen känns det som att jag står och stampar kring, men det är också väldigt svårt för mig att se framsteg där. Jag är väldigt fokuserad på mina områden där jag behöver förbättras snarare än på vad jag lärt mig och vad jag blivit starkare på. Sådant är också viktigt att uppmärksamma och utveckla, det är ju nästan mer givande att ibland förbättra sig på det man är bra (i mitt fall - okej) på än att lära sig något från scratch och bli lite bra. Haha, hoppas ni förstår vad jag menar! Hur som haver, efter grupparbetet i skolan så spenderade jag cirka en timme åt att djupläsa grunderna igen. Imorgon ska jag fokusera på procent och bråk, och verkligen försöka få det att sätta sig. Potenslagar och formler behöver jag också nöta in, men det får komma när grunderna sitter tänker jag (och dessutom kommer mycket per automatik med grunderna). :)

Jag gjorde ett kvant-provpass från vårens prov 2016 för att se vad min utgångspunkt är just nu. Tanken är att göra hela provet till på fredag och se resultatet och felanalysera det under helgen för att förbättra och fördjupa mig i de områdena nästa vecka. Jag vet att många föreslår att inte göra provpass förrän grunderna sitter och strategierna är inlärda, men för mig är det en morot att se vart jag är nu och dessutom se om de få timmarna spenderade på matteplugg har gett resultat ännu. För min del har det det.

Resultatet på delprovet blev:
XYZ: 7/12
KVA: 5/10
NOG: 4/6 (mitt bästa någonsin?!)
DTK: 4/12 (där fokuset försvann och de sista fyra frågorna läste jag ej och chansade... hehe)
Totalt: 20/40 ---> 0.7

Det kanske inte är det bästa resultatet som har blivit dokumenterat i forumtrådarna, men för mig är det en väldigt stor vinst. 4/6 på NOG och 50% rätt på KVA har liksom aldrig hänt. På mitt första (och enda) skrivna högskoleprov var antalet rätt 25/80, a.k.a. 0.4 normerade poäng för hela provet. Nu fick jag hälften rätt på ett provpass. Det må vara lite i andras ögon, men för mig är det ett delmål och en vinst som jag är glad över. Nu är jag peppad på att fortsätta!
Senast redigerad av 1 DeniseStern, redigerad totalt 0 gånger.
AlePet
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: tor 26 nov, 2020 14:46

Re: All in - mot psykologprogrammet!

Inlägg av AlePet »

Heja dig!!
beatricecalvert
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 7
Blev medlem: tis 22 sep, 2020 9:28

Re: All in - mot psykologprogrammet!

Inlägg av beatricecalvert »

DeniseStern skrev: sön 27 dec, 2020 10:33
beatricecalvert skrev: sön 27 dec, 2020 10:25 Vad är din direkta uppfattning om skräddarsytt upplägg? Jag är en sån "jag kan själv" person men jag kanske går miste om någonting?
Först och främst - jag är likadan! Till en början tänkte jag inte använda mig av det och tänkte "jag har studieteknik och jag kan lösa det själv", men tänkte ett extra varv och funderade kring mina svårigheter med HP. Kom fram till att det är lika bra att faktiskt ta till vara på den hjälp och de kunskaper som finns här, dessutom är det ju fritt att använda upplägget. Du kan säkerligen ta delar av det som passar och fixa ihop eget, men med lite stöd på vägen. :) Hur tänker du kring det? Vilka förutsättningar har du sedan tidigare?
Du hade precis rätt, fick hjälp att ordna ett eget studieupplägg och om något ökade min motivation i alla fall. Fanns någon slags trygghet i att ha den där tydliga listan på vad jag ska göra varje dag som gjorde det mindre flummigt att plugga på egen hand och under det stora egna ansvaret HP innebär. :P
Skriv svar