Att förbereda sig inför kvantitativa delen

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
isalep
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 12
Blev medlem: lör 22 feb, 2014 9:33

Att förbereda sig inför kvantitativa delen

Inlägg av isalep »

Hej!

Jag undrar lite hur ni andra gör för att förebereda er inför den kvantitativa delen på hp. Jag själv har utgått mycket från den här tråden: http://www.hpguiden.se/forumet/topic/12127 och repeterar matten på khan academy. Jag har dock märkt att många använder sig av en mattebok i matte 1 när matten skall repeteras. Ni som har gjort det, hur mycket gav det er? Anser ni att det är nödvändigt att repetera matten just på det sättet, eller funkar det lika bra att göra det på Khan Academy? Känns lite stressigt att börja med boken nu när man lagt ner mycket tid på KA men gör självklart det om det är det som behövs.

Jättetacksam för svar!
carwal
Stammis
Stammis
Inlägg: 170
Blev medlem: tor 05 sep, 2013 14:39

Re: Att förbereda sig inför kvantitativa delen

Inlägg av carwal »

Det ena behöver inte utesluta det andra. KA är väldigt bra om man vet hur man ska använda det. Det tar tid att gå igenom och mycket är inte relevant. Ma 1c är kanon, väldigt pedagogisk till utformingen och det mesta är relevant till HP. Om jag var i dina kläder så skulle jag göra B- och C-uppgifter i Ma 1c, nöta KVA- och XYZ-uppgifter på hpg samtidigt använda KA vid sidan om. KA har ju fördelen att det finns videos som förklarar problemen.
Rify
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 134
Blev medlem: sön 19 okt, 2014 1:02

Re: Att förbereda sig inför kvantitativa delen

Inlägg av Rify »

Jag satte mig och gick igenom allt matematik på matteboken.se från årskurs tre till Matte 2 på gymnasienivå. Märkte då att jag bland annat saknade väldigt mycket "självklara" kunskaper från årskurs 8 och 9, och fick då lägga ner ett par timmar extra för att repetera de momenten (trots att jag samtidigt läser Matte 4 på komvux).

Råder dig att översiktligt repetera grundskolematematiken innan du ger dig på gymnasiematten, det går snabbare än man tror och ger otroligt mycket. Sålla bort det du redan kan!
Användarens profilbild
Endiv2014
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1318
Blev medlem: sön 08 jun, 2014 21:03
Ort: 040

Re: Att förbereda sig inför kvantitativa delen

Inlägg av Endiv2014 »

Ma 1C rekommenderar jag varmt. Där går man genom grundmatten som man tror sig kunna och veta, men visar att man har kunskapsluckor när man kör igenom. Har du tid så kör genom det absolut. Det skadar inte, det är bara matnyttigt är dig inför HP provet. Jag körde det inför provet i höstas och kan säga att det hjälpte mig en hel del då jag gick ut gymnasiet 08 och pluggade matematik A 2005/2006.
MadridistaN
Skriv svar