Att ge HP ett ärligt försök.

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
EmiAnd0
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: ons 27 jul, 2016 22:10

Att ge HP ett ärligt försök.

Inlägg av EmiAnd0 »

Har dragit mig länge för att skriva och för att högskoleprovet. Detta på grund av extremt dålig självkänsla när det kommer till mattedelen av provet. alltid varit dålig på matte och tänkte att eftersom det är 50% av provet så är det inte ens värt att testa. Tänkte att självkänslan bara skulle sjunka ännu lägre.

Men i höstas tog jag mod till mig och gjorde provet på sämsta tänkbara sätt. jag gick ut och festade dagen innan så jag skulle ha en anledning för allt att gå helt åt helvete. Jag var nog den slitnaste människan som tog provet den dagen i Trollhättan. Men döm av min förvåning när jag fick 1.0 . Vet att detta inte är ett superbra resultat men utifrån förutsättningarna som var 0 plugg inför och rejält bakis så var jag nöjd.

Detta gav mig motivation till att iaf försöka vara något bättre förbered inför nästa prov. Det närmar sig att det bara är 50 dagar kvar till provet och det jag framförallt måste öva på är matematiken. Jag tänkte köra en genomgång av gymnasiematten då det nästan var 10 år sedan man var där och sedan vill jag få upp den verbala ganska högt då det egentligen var där jag fick mestadels av mina poäng under höstens prov. Det är ju ett berg av grejer som ska nötas men nu har jag inga ursäkter längre. Vet ej hur mycket man kan höja sig på 50 dagar om det är duktigt pluggande efter jobbet. Antar att det är individuellt.

Målet vore 1.5 räknar inte att komma dit men om man siktar mot stjärnorna så kanske man kommer en bit på vägen. den utbildningen jag vill in på vore antingen jurist eller psykolog så minimum för att komma in är 0,25 och psykologdrömmen ligger på 1,45.

Kämpar någon av er med dålig självkänsla? hur gör ni för att ta tag i berget av grejer som ligger framför er?

// Emil
MatFer0
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 163
Blev medlem: ons 30 maj, 2018 22:04

Re: Att ge HP ett ärligt försök.

Inlägg av MatFer0 »

Skapa rutiner och följ dessa. Motivationen kommer och går har jag märkt, men bara man fortsätter göra det man sagt åt sig själv att göra får man det gjort. Det kan kännas som mycket att göra i början, men dag efter dag så betar man av lite i taget.
Skriv svar