Drömmen om att bli onkolog

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Användarvisningsbild
Rainbowgirl
Stammis
Stammis
Inlägg: 273
Blev medlem: lör 20 okt, 2018 17:53

Re: Drömmen om att bli onkolog

Inlägg av Rainbowgirl »

My feelings were all the color of blue

Många på jobbet har frågat mig om hur det känns att HP är inställt och ärligt talat så är jag inte så förtvivlad som jag trodde att jag skulle vara. Försöker nu klura ut hur antagningen kommer se ut, men kommer inte på något vettigt och det är egentligen ingen mening med att hålla på att gissa. Men blir ändå halvt tokig för det känns sämst att missa en chans att bli antagen.

Hur som helst så var tanken från början att jag skulle ta en 1-2 månaders paus ifrån HP. Men det kittlas i fingrarna, är rätt sugen på att bara plugga. Vilket känns konstigt. Men har suttit och repeterat några ord både igår och idag. Jag läser så klart som vanligt, har dock gått över till engelska igen haha... Ska försöka slänga in några svenska böcker snart.
Att läsa är min hobby så räknas inte som plugg, men det är typ som att plugga. Så på verbala är egentligen det enda jag kan plugga, ord. Borde bara köra Memrise varje dag, några ord i taget.

Vill hålla igång matten genom att räkna uppgifter, så funderar på att se om jag kan hitta uppgifter på Khan Academy eller liknande hemsida för att hålla igång det. Saknar att räkna matte (vem är du?) så tänkte att det är lika bra att hålla igång det så jag inte glömmer massa. Vill spara de prov jag har kvar så jag kan göra dem om några månader.
Kanske gör VT17 och HT17s verbala delar, för har gjort de kvantitativa delarna. Kanske gör dem på lördag och söndag.

Känner mig så galet motiverad utan någon anledning. Men känner mest att jag inte tjänar något på att sura, bättre att bara bita ihop och skriva högt på nästa prov.
Känns också bra att ha något annat att fokusera på än Coronaviruset. Och något i framtiden att se fram emot. Allting känns så lugubert (ett ord jag lärt mig för några veckor sen :wink: Och tycker det är ett väldigt fint ord) men ska försöka sprida lite lycka i dessa mörka tider.

Kom ihåg att allt litet vi gör är bättre än ingenting alls.
Hur känner ni? Är motivationen där eller har den försvunnit?

Uppdaterar nog på lördag igen :)

Användarvisningsbild
Rainbowgirl
Stammis
Stammis
Inlägg: 273
Blev medlem: lör 20 okt, 2018 17:53

Re: Drömmen om att bli onkolog

Inlägg av Rainbowgirl »

HT11 provpass 2

Hade idag inte tänkt göra något mer än att hitta uppgifter att räkna, men så bara bestämde jag mig för att göra HT11 provpass 2. Vet inte om jag gjort det här provet förut, måste titta i mitt häfte, men det gick helt okej. Som vanligt var det tidsbrist i slutet och det märks på mina NOG uppgifter. Gör alltid NOG sist, men har alltid ca 4 min på mig och det räcker inte. Blir bara väldigt stressad. Har ni tips på hur man kan öka sitt tempo? För mig tar DTK längst tid. XYZ och KVA tar mig ca 22 min att göra vilket också är den rekommenderade tiden. Så DTK tar mig 29 min vilket är 7 min över den rekommenderade tiden 8O
Måste bli mycket snabbare för egentligen tycker jag inte NOG är svårt om jag har lite tid på mig att ställa upp ekvationerna. Ibland kan jag inte direkt se svaret och det hjälper då inte att ha typ 30 s på sig att se det korrekta svaret... Ska försöka skynda på DTK. Eller borde jag göra provet i ordning för då kommer jag automatiskt att skynda mig på DTK?
Kanske testar göra provet i ordning för att se om det blir bättre tidsmässigt.

HT11 pp2
XYZ 11/12
KVA 9/10
NOG 3/6
DTK 10/12

Tot: 33/40

Är nöjd med allt förutom NOG. Hade 4 min till mitt förfogande men hade mest panik under den tiden. Tycker ändå att 33p är okej med tanke på att jag jobbat idag och var trött när jag skrev provet.

Nu ska jag gå igenom mina fel och sen titta på en serie.

Användarvisningsbild
Rainbowgirl
Stammis
Stammis
Inlägg: 273
Blev medlem: lör 20 okt, 2018 17:53

Re: Drömmen om att bli onkolog

Inlägg av Rainbowgirl »

L Ö R D A G

Idag gjorde jag HT11 pp4. Skrev ut provet så jag gjorde det på papper för första gången någonsin haha och det var SÅ mycket skönare än på datorn! Så skönt att kunna kladda direkt i ett häfte och kunna markera värden etc. Synd bara att det blir så himla mycket papper om man skulle skriva ut alla prov som finns...

Det här provetpasset gick betydligt sämre än pp2. Hade mååånga slarvfel, men kände mig också osäker på många frågor. På en fråga hade jag faktiskt resonerat rätt men tänkte att det inte gick att tänka så, så valde så klart fel svar då. Jag fastnade på en KVA fråga och då återstod 33 minuter. Jag vet att runt 33 min brukar jag börja med DTK. Det blev väldigt stressigt för mig, och jag lät paniken gripa tag i mig. Gjorde NOG före DTK men var så pass stressad att jag slarvade på två frågor och DTK gick sämst för var väldigt tidspressad.
Men istället för att gräma mig över mitt resultat så känner jag bara att jag har 210 dagar på mig att se till att tidsbristen och slarvfelen försvinner. Det borde jag väl kunna fixa?

HT11 pp4
XYZ 9/12
KVA 7/10
NOG 3/6
DTK 8/12

Tot: 27/40

Totalt 60 p på det här provet vilket ger 1,6

Nu när det återstår 210 dagar kvar till provet så är mitt nya mål att skriva 1,8 på matten och höja mig med 0,1 på verbala till 1,5.
Har aldrig skrivit 1,8 på matten men känner att om jag nu ligger på 1,6-1,7 så borde jag kunna höja mig med typ 5 p till 1,8. Mitt största problem är att jag kan prestera så sjukt olika beroende på mitt fokus och vilka uppgifter som dyker upp. Vill försöka vara mer stabil i poängen.

Kanske gör ett verbalt provpass senare idag. Annars ska jag nog bara läsa och ta det lugnt.
Tips på bra serier uppskattas :) Har typ tittat på allting som finns på Netflix känns det som. Nästa vecka kommer La casa de papel säsong 4 ut, då kommer jag ha något nytt att titta på 8-)

Det ser ut som om PIL blir av? Om så är fallet så har jag en liten chans att kanske bli antagen till hösten :) Det känns positivt i dessa tider då jag hade helt förlitat mig på HP.

Hoppas att ni mår bra ♥

Användarvisningsbild
Rainbowgirl
Stammis
Stammis
Inlägg: 273
Blev medlem: lör 20 okt, 2018 17:53

Re: Drömmen om att bli onkolog

Inlägg av Rainbowgirl »

PIL är inställt...
Egentligen ingen surprise men nu har alla chanser för höstens antagning kastats ned i en brinnande tunna.
Det känns tungt. Jag som såg så fram emot att få plugga.
KI kommer avsätta 66% av platserna till betygskvoten. Mina 20.19 tar mig ingenstans.

Sitter på jobbet just nu och känner mig helt tom.

Aeowa
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 72
Blev medlem: tor 20 jul, 2017 13:17

Re: Drömmen om att bli onkolog

Inlägg av Aeowa »

Hej Rainbow! Hoppas allt är bra med dig, trots dessa jobbiga tider. Är imponerad av att du faktiskt fortfarande orkar plugga inför HP, själv har all lust bara dött ut, speciellt nu när även PIL är ute ur leken. Det är tråkigt, men har väl personligen varit beredd på det nu ett tag med tanke på allt annat som ställts in/skjutits upp. Tror det är viktigt att inte deppa ihop totalt även om det suger i stunden.

Är din nuvarande plan att satsa fullt ut på HP till hösten? Du har ju en enorm fördel nu med tanke på hur mycket du pluggat och den fina utvecklingskurva du haft som jag absolut kan hålla i sig. Also, tappa inte hoppet helt med betygen, 20,19 är fortfarande riktigt bra betyg!

Skickar massa stöttning!

Användarvisningsbild
Rainbowgirl
Stammis
Stammis
Inlägg: 273
Blev medlem: lör 20 okt, 2018 17:53

Re: Drömmen om att bli onkolog

Inlägg av Rainbowgirl »

Hej Aeowa! :)

Hur mår du?
Min lust har nog egentligen också dött ut men försöker elda på den lite. Tänker att det är lättare att hålla igång det under 6 månader än att lägga av och sedan återuppta det om några månader. Kommer säkert glömma massa då.
Förstår precis vad du menar. Hoppet levde lite när PIL fortfarande såg ut att bli av, men det var ändå väntat att de skulle ställa in det.
Dock tänker jag att du har en stor chans att bli antagen till hösten om UHR inte gör några drastiska förändringar med kvoterna! :) Håller tummarna!

Det är tanken. Vad snäll du är, jag är lite rädd för att min kurva stannat och inte kan gå högre än så här. Känns lite läskigt men ska fortsätta plugga och hålla modet uppe.
Skulle kvoterna inte förändras så mycket så finns det en liiiiiiiiiiiiiiten chans att jag kaaaanske kan kvala in på AUI-kvoten i Umeå. Minimal chans men ändå haha. Annars så räcker ju inte 20,19 till en antagning då man måste ligga bra över 21,0.

Tack! Skickar massa tillbaka. Och håller som sagt tummarna att ditt resultat räcker till en antagning :) Tror chansen är stor!

Användarvisningsbild
Rainbowgirl
Stammis
Stammis
Inlägg: 273
Blev medlem: lör 20 okt, 2018 17:53

Re: Drömmen om att bli onkolog

Inlägg av Rainbowgirl »

K A T A S T R O F

Hej!

Gjorde precis ett verbalt pass, HT17 pp1, och skrev det sämsta jag någonsin gjort. Har alltid legat stabilt på 30p eller över, nu fick jag 25p. Var så långsam under provets gång så hann inte ens med alla frågor, och var tvungen att stressa igenom ELF. Fattar inte var det här tidsbristen kommer ifrån. På alla HP jag skrivit så har jag alltid blivit klar 5-10 min innan provtiden är slut.
Nu hinner jag inte ens igenom ett prov i tid. Sitter och velar mellan två alternativ och väljer alltid det som är fel. Så jäkla frustrerande ärligt talat.

HT17 pp1
ORD 7/10
LÄS 6/10
MEK 6/10
ELF 6/10

Tot: 25/40

Känns som ett skämt. Och hade till och med skrivit ut provet så kunde markera massa. Vet inte om det kanske var det som ställde till det med LÄS. Kanske hade gått fortare om jag bara läste igenom texterna och struntade i att markera något.
Känns bara riktigt kasst just nu. Vet inte hur jag ska orka plugga när jag får dåliga resultat, hur kommer man över sånt?
Hur vet jag om att det någonsin kommer gå bra nästa gång jag skriver provet? Tänk om jag bara får en total blackout och allting går sjukt dåligt? Då har jag avsatt 1 år av mitt liv till något som jag inte ens klarade av till slut.
The pessimist is back...

Tänker göra det andra provpasset för vägrar avsluta pluggandet med 25 poäng. Det är det här jag hatar med mig själv. Kan inte släppa saker. Kommer nu sitta skriva prov efter prov tills jag är nöjd. Det är en förbannelse men kommer annars gå runt och sura hela dagen över mitt fiasko och känner inte att jag har lust att göra det.

Hoppas pluggandet går bättre för er än för mig!

EDIT

Skrev den andra delen och det gick inte så mycket bättre haha...
Är mest besviken över engelskan. Tycker inte att jag lever upp till den grad jag behärskar språket.

HT17 pp4

ORD 6/10
LÄS 8/10
MEK 8/10
ELF 7/10

Tot: 29/40

Totalt 54p vilket motsvarar 1.2. Det lägsta jag skrivit. Känns lite trist då jag skrev 1,7 på matten och hade hoppats på 1,5 på den verbala delen. Vet att jag kan så mycket bättre än det här, men det gör ändå lite ont att skriva 1,2 när jag normalt ligger på 1,3-1,5. Får väl ta och öva mer.
Senast redigerad av 1 Rainbowgirl, redigerad totalt 0 gånger.

Användarvisningsbild
Just_permanently
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 276
Blev medlem: mån 07 okt, 2019 17:13

Re: Drömmen om att bli onkolog

Inlägg av Just_permanently »

Rainbowgirl skrev:
tor 26 mar, 2020 13:20
Känns som ett skämt. Och hade till och med skrivit ut provet så kunde markera massa. Vet inte om det kanske var det som ställde till det med LÄS. Kanske hade gått fortare om jag bara läste igenom texterna och struntade i att markera något.
Känns bara riktigt kasst just nu. Vet inte hur jag ska orka plugga när jag får dåliga resultat, hur kommer man över sånt?
Hur vet jag om att det någonsin kommer gå bra nästa gång jag skriver provet? Tänk om jag bara får en total blackout och allting går sjukt dåligt? Då har jag avsatt 1 år av mitt liv till något som jag inte ens klarade av till slut.
Hej!
Ja, ibland har man helt enkelt en dålig dag eller känner sig seg i huvudet. Ifall du känner att du tog för lång tid kan du markera mindre; har själv börjat med det och känner att det faktiskt hjälpt mig.
Angående "blackouten" osv tror jag att man helt enkelt bara får öva tills man höjt sitt bästa resultat så pass mycket att ens "sämsta" fortfarande är väldigt bra. Lycka till! och sluta upp med att trycka ner dig :)
lite progression är alltid progression

Användarvisningsbild
Rainbowgirl
Stammis
Stammis
Inlägg: 273
Blev medlem: lör 20 okt, 2018 17:53

Re: Drömmen om att bli onkolog

Inlägg av Rainbowgirl »

Just_permanently skrev:
tor 26 mar, 2020 13:29
Rainbowgirl skrev:
tor 26 mar, 2020 13:20
Hej!
Ja, ibland har man helt enkelt en dålig dag eller känner sig seg i huvudet. Ifall du känner att du tog för lång tid kan du markera mindre; har själv börjat med det och känner att det faktiskt hjälpt mig.
Angående "blackouten" osv tror jag att man helt enkelt bara får öva tills man höjt sitt bästa resultat så pass mycket att ens "sämsta" fortfarande är väldigt bra. Lycka till! och sluta upp med att trycka ner dig :)
Hej :)

Har typ märkt att det är jobbigt att förhålla sig till tiden på alla prov egentligen. Blir aldrig klar innan timern ringer. Gjorde det andra provpasset på datorn och märkte att det gick bättre för att jag inte kunde markera något och istället kunde fokusera på innehållet.
Ja, det är sant. Antar bara att jag tänkt att jag alltid kommer kunna hålla mig på minst 1,4 på verbala. Men så är det ju inte ser jag nu haha, får helt enkelt ta och plugga ordentligt.
Tack, lycka till du med :)
Haha ska försöka att inte trycka ner mig själv. Tjänar ingenting på det egentligen, förutom sämre resultat. Men det är något jag gjort sen jag var liten, har alltid haft svårt för att bara acceptera resultat som jag anser är dåliga. Försökt jobba mycket med det nu när jag är äldre, och har blivit bättre på det, men det är så lätt att falla tillbaka i gamla vanor.
Senast redigerad av 1 Rainbowgirl, redigerad totalt 0 gånger.

VicBos
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 173
Blev medlem: ons 28 nov, 2018 0:03

Re: Drömmen om att bli onkolog

Inlägg av VicBos »

Svackor är inte kul men en del av livet. Kan förstå din frustration, upplever samma just nu när det gäller LÄS. Vet att jag kan så mycket bättre men hjärnan hänger inte med, läser långsammare, har svårt att ta in och bearbeta information. Drar över med 3-5 min per text och svarar dessutom fel, känns inget vidare men får kriga på. Till slut kommer det att lossna för oss båda.
Försök att inte lägga så stor vikt vid detta undantag, fokusera istället på hur bra du vanligtvis skriver.
Jag imponeras av att du skriver 1.7 på matten, drömresultat ju! :)

Användarvisningsbild
Rainbowgirl
Stammis
Stammis
Inlägg: 273
Blev medlem: lör 20 okt, 2018 17:53

Re: Drömmen om att bli onkolog

Inlägg av Rainbowgirl »

VicBos skrev:
tor 26 mar, 2020 15:11
Svackor är inte kul men en del av livet. Kan förstå din frustration, upplever samma just nu när det gäller LÄS. Vet att jag kan så mycket bättre men hjärnan hänger inte med, läser långsammare, har svårt att ta in och bearbeta information. Drar över med 3-5 min per text och svarar dessutom fel, känns inget vidare men får kriga på. Till slut kommer det att lossna för oss båda.
Försök att inte lägga så stor vikt vid detta undantag, fokusera istället på hur bra du vanligtvis skriver.
Jag imponeras av att du skriver 1.7 på matten, drömresultat ju! :)
Det är sant. Önskar bara att jag inte tog det så hårt. Är det de längre texterna som är jobbiga?
Tycker det är så jobbigt när man velar mellan två svar och sedan väljer fel, hur ska man göra för att välja rätt svar? :lol:
Ja, jag tror också det - det kommer släppa för oss båda :)
Åh tack! Att felanalysera och titta på videon där andra löser uppgifter har hjälpt jättemycket. Samt att lära mig räknereglerna mer utförligt. Men kan fortfarande ibland skriva 1,4-1,6 på matten, beror lite på hur pigg jag är och vilka uppgifter som dyker upp (speciellt på DTK).

Aeowa
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 72
Blev medlem: tor 20 jul, 2017 13:17

Re: Drömmen om att bli onkolog

Inlägg av Aeowa »

Rainbowgirl skrev:
tis 24 mar, 2020 20:00
Hej Aeowa! :)

Hur mår du?
Min lust har nog egentligen också dött ut men försöker elda på den lite. Tänker att det är lättare att hålla igång det under 6 månader än att lägga av och sedan återuppta det om några månader. Kommer säkert glömma massa då.
Förstår precis vad du menar. Hoppet levde lite när PIL fortfarande såg ut att bli av, men det var ändå väntat att de skulle ställa in det.
Dock tänker jag att du har en stor chans att bli antagen till hösten om UHR inte gör några drastiska förändringar med kvoterna! :) Håller tummarna!

Det är tanken. Vad snäll du är, jag är lite rädd för att min kurva stannat och inte kan gå högre än så här. Känns lite läskigt men ska fortsätta plugga och hålla modet uppe.
Skulle kvoterna inte förändras så mycket så finns det en liiiiiiiiiiiiiiten chans att jag kaaaanske kan kvala in på AUI-kvoten i Umeå. Minimal chans men ändå haha. Annars så räcker ju inte 20,19 till en antagning då man måste ligga bra över 21,0.

Tack! Skickar massa tillbaka. Och håller som sagt tummarna att ditt resultat räcker till en antagning :) Tror chansen är stor!
Jag mår bra, jag jobbar på så länge jag är frisk och inte har några symtom. Vi får inte gå till jobbet med allra minsta symtom, min kollega hade lite snuva och blev hemskickad i en vecka. Är det samma hos er?

Du har absolut rätt i vad du säger, bättre att hålla igång lite grann åtminstone så man inte tappar det helt (som typ jag gjort). Har dock verkligen funderat på om jag har en chans att komma in till höst och om jag då borde lägga tid på att plugga inför HP eller ej. Sen har jag ingen aning om vilken ordning på universiteten jag ska välja till antagningen, har sån beslutsångest!!

Din kurva kan alltid gå högre, gällande matten är det att kunna alla formler och se sambanden i frågorna vilket man tränar upp genom att nöta nöta nöta. Gällande det verbala är det att träna ord, läsa mycket, höja sin läshastighet och förståelse. Hjärnan är fantastisk och kapabel till mycket mer än vad man kan tro! Tror absolut på dig, jag vet ju att du har drivet och motivationen så tvivlar inte ens.

Vad är AUI? Arbetslivserfarenhet eller dylikt? Håller verkligen alla tummar och tår för det isåfall! Du är fantastisk, glöm inte det.

Användarvisningsbild
Rainbowgirl
Stammis
Stammis
Inlägg: 273
Blev medlem: lör 20 okt, 2018 17:53

Re: Drömmen om att bli onkolog

Inlägg av Rainbowgirl »

Aeowa skrev:
fre 27 mar, 2020 10:15
Rainbowgirl skrev:
tis 24 mar, 2020 20:00
Jag mår bra, jag jobbar på så länge jag är frisk och inte har några symtom. Vi får inte gå till jobbet med allra minsta symtom, min kollega hade lite snuva och blev hemskickad i en vecka. Är det samma hos er?

Du har absolut rätt i vad du säger, bättre att hålla igång lite grann åtminstone så man inte tappar det helt (som typ jag gjort). Har dock verkligen funderat på om jag har en chans att komma in till höst och om jag då borde lägga tid på att plugga inför HP eller ej. Sen har jag ingen aning om vilken ordning på universiteten jag ska välja till antagningen, har sån beslutsångest!!

Din kurva kan alltid gå högre, gällande matten är det att kunna alla formler och se sambanden i frågorna vilket man tränar upp genom att nöta nöta nöta. Gällande det verbala är det att träna ord, läsa mycket, höja sin läshastighet och förståelse. Hjärnan är fantastisk och kapabel till mycket mer än vad man kan tro! Tror absolut på dig, jag vet ju att du har drivet och motivationen så tvivlar inte ens.

Vad är AUI? Arbetslivserfarenhet eller dylikt? Håller verkligen alla tummar och tår för det isåfall! Du är fantastisk, glöm inte det.
Japp. Man ska vara hemma vid minsta lilla symptom. Men lyckligt nog är alla friska än så länge!

Förstår det. Jag tror att du med högsta sannolikhet kommer in till hösten. De flesta som har 1,6 eller högre borde ha blivit antagna redan. Tänker mig att det säkert finns några stycken kvar så klart och en hel del människor med 1,55 och 1,5. Därför känns det väldigt troligt att du skulle komma in om UHR inte bestämmer sig för att göra något extremt drastiskt med HP-kvoten.
Haha inte lätt att välja ärligt talat. Tänker mig att det lättaste är att titta på studieupplägget, några universitet tillämpar PBL väldigt mycket. Tycker man inte om det så kanske man inte ska söka sig dit i förstahand. Men det är svårt att välja ärligt talat, för man vet ju inte var man kommer trivas någonstans. Minns att du sa att du ville plugga i en annan stad, då vet du iaf vilket universitet som du inte ska välja allra först :P
Jag har bara pluggat på KI tidigare, och tycker om universitet i sig. Många valmöjligheter om man vill forska till exempel, men något studentliv finns typ inte om man jämför med Uppsala och Lund. Blir mest att man hittar på saker med folk i sin klass eller går på fester som KI eller KTH anordnar. Verkar vara mycket roligare event i studentstäderna.

Sant. Handlar egentligen bara om att plugga. Kan ibland bli rädd för att jag pluggar fel, speciellt när det går lite sämre. Men ska försöka hålla modet uppe och göra det jag kan. Har ändå 6 månader på mig. Tycker det är mycket lättare att plugga matte än något av de verbala delarna. Jag fattar inte varför det ens går så dåligt på den verbala delen på LÄS och ELF. Måste hitta en bättre teknik helt enkelt. Kan man köpa din optimism någonstans? :lol: Behöver den desperately!

AUI är Umeås alternativa urval där man slår ihop gymnasiebetygens snitt med HP-resultatet x 10.
Alltså exempelvis om man har 20,0 från gymnasiet och har skrivit 1,2 på HP blir ens poäng som man söker med (20 + (1,2 x 10)) = 32,0
AUI ligger på ca 35 -36,7, varierar beroende på om det är VT eller HT. Tänker mig dock nu att det kan komma att ligga lägre än så pga situationen idag. Jag har alltså alltid behövt 1,5-1,55 för att bli antagen, vilket jag hade hoppats lycka fixa nu på HP men det blev inte så. Det blir min enda chans inför hösten, men bara de 500 första med högst poäng kommer med på listan. Har tidigare aldrig ens lyckats komma med.
Tack Aeowa, du med ❤ HP-resan har känts lite lättare för att du alltid är så positiv och stöttande, vill tacka dig för det.
Senast redigerad av 1 Rainbowgirl, redigerad totalt 0 gånger.

Användarvisningsbild
Rainbowgirl
Stammis
Stammis
Inlägg: 273
Blev medlem: lör 20 okt, 2018 17:53

Re: Drömmen om att bli onkolog

Inlägg av Rainbowgirl »

i drive me mad

Fredag! Känns skönt, trots att alla ens helger ser precis likadana ut nu. Kanske går ut och springer imorgon, tröttsamt att bara vara hemma.

Idag skrev jag de två verbala provpassen för VT17. Gick mycket bättre än igår vilket känns skönt, men samtidigt så fattar jag inte hur det kan vara en så stor skillnad från gång till gång. I och för sig så ligger jag nästan alltid på 1,3-1,5 så antar att jag bara hade en dålig dag igår.

VT17 pp3
ORD 8/10
LÄS 7/10
MEK 7/10
ELF 9/10

Tot: 31/40

VT17 pp5
ORD 8/10
LÄS 8/10
MEK 9/10
ELF 7/10

Tot: 32/40

Totalt 63p = 1,5

Skrev inte så bra på den kvantitativa delen på VT17 (1,4) så allt som allt hamnade jag på 1,45 (igen...)
Önskar jag kunde swappa gårdagens 1,2 mot dagens 1,5 för då hade jag fått mitt andra totala resultat på 1,6 haha

Är glad över att MEK och ORD gick bättre än vanligtvis. Har börjat läsa DNs debattartiklar och lär mig väldigt många nya ord och begrepp. På LÄS så hade jag, på de frågorna jag svarat fel på, övervägt mellan det korrekta svaret och svaret som jag valde. Känns som om det är något som fattas men har inte listat ut vad än annat att jag har svårt för att avgöra ibland vad som verkligen är rätt.
Tidsmässigt var jag inte särskilt pressad och det var för att jag inte gjorde provet i dess ordning. Gjorde ORD>MEK>ELF>LÄS. Gick superbra tidsmässigt. Men det är för att ELF inte tar mig 22 min utan runt 15 min. Kändes skönt att ha allt annat gjort och sedan kunna lägga all resterande tid på LÄS.
Lite besviken på pp5 ELF, men får bita ihop och öva. Hade två fel på den långa texten.

Det positiva är att det finns hur mycket tid som helst till att plugga och förbättra sig.

Hoppas ni får en fin helg! :)

Användarvisningsbild
Aristofanes
Stammis
Stammis
Inlägg: 296
Blev medlem: tor 15 nov, 2018 16:27

Re: Drömmen om att bli onkolog

Inlägg av Aristofanes »

Rainbowgirl skrev:
fre 27 mar, 2020 17:35
Tidsmässigt var jag inte särskilt pressad och det var för att jag inte gjorde provet i dess ordning. Gjorde ORD>MEK>ELF>LÄS. Gick superbra tidsmässigt. Men det är för att ELF inte tar mig 22 min utan runt 15 min. Kändes skönt att ha allt annat gjort och sedan kunna lägga all resterande tid på LÄS.
Vi tycks ha kommit fram till samma ordning. Jag tycker det är en bra balans, LÄS kommer sist med sin varierbara tid och de övriga momenten kommer i häftets ordning så att risken med att fladdra mellan frågorna minskar.

Detta passar mig, men allra viktigast är nog att man har strategin klar för sig redan från början, så att man inte behöver klura ut detta på provdagen!
Undan för undan lägger jag ut några videor på Youtube om mina hp-erfarenheter. Kolla gärna. Sökord Högskoleprovet Aristofanes.

Skriv svar