Duktiga/erfarna HP:are, se hit! --> Hjälp med schema!

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Yamzz04
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 25
Blev medlem: lör 07 okt, 2017 10:40

Duktiga/erfarna HP:are, se hit! --> Hjälp med schema!

Inläggav Yamzz04 » sön 08 okt, 2017 12:03

Hejsan! :D

Det är nämligen så att pluggar på läkarprogrammet och är på mitt andra år nu här i Riga. Jag har besämt mig för att satsa på 1,5 på HP och söka mig in till Sverige istället, genom PIL då. Jag har gjort HP 1 gång tidigare där jag fick 1,0. observera att jag endast gjorde den för att se strukturen och för att jag ville känna lite hur det känns innan jag ger mig in på det och börjar plugga till det. Dock så blev det aldrig av och jag tänkte plugga till det nu istället. Så min fråga till er är, jag satsar på 1,5 tills nästa år men vet inte på vilket sätt jag ska plugga för att nå det. Finns det någon av er som har tips om hur jag ska plugga, alltså hur mitt pluggschema skall se ut? Vad ska jag plugga varje dag samt hur lång tid per dag? All hjälp uppskattas enormt! :D
P.S, har ni själva gjort den förändringen innan, hur svårt är det och hur möjligt är det i era ögon?

Gungan
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 70
Blev medlem: ons 31 maj, 2017 12:16

Re: Duktiga/erfarna HP:are, se hit! --> Hjälp med schema!

Inläggav Gungan » tis 10 okt, 2017 0:26

Mitt tips till dig är att bli VIP-medlem. Jo du kan plugga på egen hand men hjälpen man får här tycker jag är jättebra, klart mycket bättre än jag hade hoppats på. I mitt fall är det värt pengarna. Kanske jag haft tur med min mentor men han är verkligen super. Han hjälpte mig med hur jag skulle komma igång, vilket pluggsschema som passade mig och så vidare. Och nej jag är en vanlig människa som inte jobbar för hp-guiden.

Om du satsar nu med slutmål till våren 2018 så har du alla möjligheter i världen att få det resultate du vill ha.
Har du en bakgrund som naturstuderande vilket jag förmodar, så har du mycket gratis. Om du samtidigt pluggar till läkare och till högskoleprovet är det än viktigare att du strukturerar upp din tid. Jag antar att din tid utöver läkarstudierna är begränsad.

elibac
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 43
Blev medlem: fre 27 nov, 2015 11:52

Re: Duktiga/erfarna HP:are, se hit! --> Hjälp med schema!

Inläggav elibac » tis 10 okt, 2017 8:29

Hej! Hur tycker du att läkarprogrammet är i Riga? Vad är fördelarna/nackdelarna med att studera utomlands skulle du säga? Varför vill du byta till att studera i Sverige? Tacksam för svar :)
ps skaffa hp guiden vip om du har möjlighet, det är toppen.

SK2016
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 27
Blev medlem: tor 07 maj, 2015 15:03

Re: Duktiga/erfarna HP:are, se hit! --> Hjälp med schema!

Inläggav SK2016 » tis 10 okt, 2017 12:40

Hej,

Ursäkta att jag avviker från ämnet, men jag har precis skickat iväg min ansökan till RSU, och min fråga till dig är då som ovanstående talare vad du tycker om RSU rent generellt. Lärarna och studieupplägget?

För övrigt har jag haft VIP här på HPG under ett år, och jag har även kört utan VIP från vårens HP nu till höstens. Det jag kan säga är att VIP är så himla bra eftersom allt finns samlat på en och samma plats. Du kommer få ett schema från mentorn som utgår från hur mycket du är villig att plugga. När jag hade VIP brukade jag VARJE vardag sitta från 8-18 på ett bibliotek. Nu när jag inte har VIP och man är tvungen att leta upp uppgifter själv (gamla HP, texter etcetera) blir man less otroligt snabbt. Att sitta 8-18 blir därmed mycket jobbigare.

mvh


cron
Sociala medier
Intresseanmälan

Du är inte VIP-medlem. Lämna en intresseanmälan och få information helt gratis!

Dagens ord
OPPORTUN
lämplig för tillfället (eller) med hänsyn till rådande förhållanden
Nästa prov

21/10 - 2018 kl 8:10
kvar att studera!

Sista anmälningsdag:
3/9 - 2018 kl 23:59