Flyget Från 0.5HP Till 1.1HP På 32 Dagar

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Scaper420
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 21
Blev medlem: lör 03 apr, 2021 18:10

Flyget Från 0.5HP Till 1.1HP På 32 Dagar

Inlägg av Scaper420 »

Flyget Från 0.5HP Till 1.1HP På 32 Dagar
Idag skriver jag denna tråd för att påminna mig själv om att jag gjort ett bra jobb som snart ska lyckas.

Mitt mål är att genom HPGuiden klättra från 0.5HP (2014) till 1.1HP.

År 2014 skrev jag:
Verbal del: 0.3HP
Kvantitativ del: 0.7HP
Summa: 0.5HP

Målet ska avklaras på 32 dagar (8e Maj 2021).

Jag är 24 år och har endast gjort högskoleprovet en gång. Idag är jag inställd på att göra mitt allra bästa i 32 dagar och hoppas att det lönar sig. Jag kommer skriva en dagbok lite smått om vad jag gjort under dagen och på så vis stressa mig själv om jag gjort för lite.

Start: 2021-04-06

[DAG 1] Min matte är katastrof har jag märkt. Har egentligen inte svårt för matte men har glömt de flesta regler, uppställningstaktiker osv.. Jag börjar därför dagen med att gå igenom kvantitativa delen. Nu håller jag på o läser lite smått på "ALLT OM MATTE". Grundläggande termer samt räkneordning är det jag glömt mest så jag går igenom dom och noterar "PEDMAS", Paranteser, Exponenter, Division, Multiplikation, Addition, Subtraktion. Jag försöker lösa uppgifterna själv innan jag tittar på facit. Jag försöker även hitta på egna tal för att "utmana" mig själv och se ifall jag verkligen förstått det jag läser. Lite knackigt plugg idag. Har inte ätit så mycket som jag brukar så är rätt trött, varit distraherad ganska mycket men ändå känt att jag kommit någonstans. Lärt mig uppställningar på addition, subtraktion, multiplikation bla.

[DAG 2] Börjar sent idag (17.40) med lite plugg. Tänkte fortsätta med matten och uppställningar samt repetera lite från gårdagen. Då jag sitter vid stationära datorn eller "gaming" datorn så har jag stora feta hörlurar att utesluta ljud. Jag sätter på lite "Forest Beats" av "the bootleg boy2" på lite mellanvolym. Varit distraherad som vanligt.. Lärt mig uppställning om Division samt den "Liggande Stolen".

[DAG 3] Kass dag... Började sent, knappt pluggat 1 timme ordentligt, varit lite sliten men gick ändå igenom lite uppställning på division, absolutvärde. Lärt om lite basic grejer som -(+) blir - samt -(-) blir + osv. Även repeterat lite från igår, glömde visst hur man ställde upp multiplikation. Är inne på huvudräkning nu vilket jag tror kan gynna mig. Har alltid haft problem med så enkla saker som 7*8, 7*7, 6*8 osv. Typ 9*9 vet man är 81, sen 9*8=72 osv.. men ändå bra att huvudräkna då man inte har mycket tid på provet. Imorgon är en upptagen dag men jag satsar på att få in åtminstone 6-7 POMODOROS vilket är ca 2.5-3 timmar effektivt plugg.

[DAG 4] Sådär. Satte mig ca 23.30 och lyckades få in 1 POMODORO vilket är dåligt. Varit upptagen hela dagen. Mycket stress allmänt i livet. Körde igenom lite primtal vilket jag gissar är bra att ha till provet då det är relativt enkelt men även enkelt att glömma. T.ex. kan man testa om ett tal är primtal genom att försöka dela med 2,3,5,7 vilket är primtal i sig. Om man får 0 i rest så är talet ett primtal. Jag favoriserar denna sida. Inte hunnit läsa på mig ordentligt men får helt enkelt komma tillbaka till det. Det går segt framåt, jag ser väldigt fram emot att börja göra lite "svårare" tal för att stimulera hjärnan. Imorgon kommer jag ha mer tid över till plugg och då uppdaterar jag under dagen.

[DAG 5] Fortsätter med "All matte du behöver". Har nu gått igenom lite om primtalsfaktorisering, Största gemensamma delare och nu minsta gemensamma multipel. Verkar väldigt viktigt och förenklande istället för att köra "liggande stolen" mm.. sen kommer nog frågor om att faktorisera vissa tal. Sparar som favorit sen till när jag ska börja göra provgeneratorn.
Målet idag är att avklara grunderna och därefter ikväll börja på "Bråk".
Känner att jag är ganska långsam då "All matte du behöver" innehåller väldigt mycket info att ta in på kort tid. Jag kämpar vidare ändå!
Jag har nu bytt taktik och börjar istället göra "Specialkonstruerade uppgifter". Jag tror att det kommer ta långt tid innan jag lär mig allt via All matte du behöver så likabra börja stimulera hjärnan med riktiga tal. Imorgon är målet att avklara 50 uppgifter aritmetik samt 50 uppgifter algebra.

[DAG 6] Gjorde lite uppgifter på aritmetik, ingen superdag. Känner att jag är tvungen o göra något annat i ett par dagar. Gjorde lite MEK och fick sämst betyg. Gjorde lite fler och då insåg jag hur relativt enkelt det faktiskt är. Inget mer än så för den dagen... dåligt.

[DAG 7] Fortsätter med MEK, målet är att förbättra mig ordentligt, då menar jag runt 60-70% rätt på uppgifterna jag gör. Gick sådär, runt 40% rätt på uppgifterna. Gjorde därefter ett kvantitativt test på 55 minuter. Resultatet blev förvånat 20 rätt och 20 fel. I mitt fall är det helt klart godkänt.

[DAG 8 ] Jag fortsätter idag med att kolla igenom det kvantitativa test jag gjort. Går igenom alla 40 frågor oavsett rätt eller fel då jag faktiskt gissat på vissa. Tänker att det är bra att veta vad man gör rätt också.

[DAG 9] Gjort lite blandade grejer. Bland annat ORD där jag fick 16/30 rätt vilket är godkänt enligt mig, kanske för att jag fick enkla ord?
Andra försök på ORD. Fick 21/30 rätt med 2 minuter kvar.
Tredje försök på ORD. Fick 15/30 rätt med 3 minuter, 13 sekunder kvar. Imorgon fortsätter jag halva dagen med ORD och resten LÄS. Känner att jag måste börja plugga lite mer seriöst och strukturerat.

[DAG 10] Fortsatt med ORD. Ligger stadigt på 15/30 rätt vilket jag är nöjd med fast skulle önska lite mer då det är enkla poäng. Gjort lite Matte och gått igenom multiplikation/addition av division mm.. Just nu sitter jag o gör LÄS.

[DAG 11] Inne på denna dagen då klockan är 01:10. Tänkte mixa upp det lite med ELF i en timme.

[DAG 12] Paus, jag fyller år.

[DAG 13] Upptagen hela dagen.

[DAG 14] Klockan är 01:25, jag ska läsa lite och svara på frågor (LÄS). Gick helt okej. Vissa saker funkar bättre än andra. Jag känner att läsa texterna först ger lite bakgrundsfakta innan man svara på frågorna. Ibland blir man helt ställd av frågan och då får man gå tillbaka och kolla. Vissa frågor är så övergripande så man måste läsa hela texten innan frågan kan besvaras. Andra frågor kan man söka igenom texten för att hitta rätt svar.

[DAG 15] Gjorde lite MEK samt ett verbalt provpass på 55 minuter. Gick sådär. Fick 4/10 rätt på alla delar, så totalt 16/40 rätt. Uruselt. Glömde dock sätta tid så stressade nog igenom provet också.. Jag fortsätter läsa lite om felen jag gjort. Mål för idag är att göra max antal uppgifter på varje verbal del för att i slutet av dagen göra om ett 55 minuters provpass.

ORD: 17/30 Rätt med 2 minuter och 22 sekunder kvar.
LÄS: 1/2 Rätt + 1/2 rätt + 0/2 rätt + 1/2 = 3/8 rätt.
MEK: 17/30 Rätt med 3 minuter kvar.
ELF: 13/20 Rätt med 13 minuter kvar (Shorts II)

[DAG 16] Inne på denna dag nu. Hann inte med ELF eller verbalt prov på dag 15. Idag hinner jag nog med ELF samt Verbalt Prov. Jag behöver nog öva lite mer på LÄS+ELF vilket jag ska försöka göra. Uppdaterat ELF betyget, gick rätt bra men ska också försöka göra långa texter vilket jag tycker är svårare. Just nu köra jag verbalt prov och denna gång med tid.

BETYG VERBALT PROV: 1.2 (27/40 rätt) med 1 minut och 50 sekunder kvar. WOW! Förvisso tog jag paus i en 10 min med klockan stannad.
Betyg på provet:
ORD: 6/10
LÄS: 7/10
MEK: 9/10
ELF: 5/10

[DAG 17] Precis avslutat det verbala provet som gick över tolvslaget. Det börjar ljusna nu känner jag. År 2014 hade jag ynka 0.3 i betyg på verbala delen... Idag tänker jag fortsätta öva på det verbala för att försöka uppnå samma betyg eller bättre.
Nu har jag gjort ett till prov.
ORD 4/10
LÄS 3/10
MEK 7/10
ELF 5/10
Totalt 0.7.
Sämre men kände att jag inte var så fokuserad. ORD och LÄS var lite svårare än vanligt. La mer tid på MEK och ELF därmed hade jag tillslut inte tid att läsa allt på LÄS. Gjorde inte så mycket mer idag förutom ORD delen där jag fick 21/30 rätt, dock översteg jag tiden med 5 minuter :D

[DAG 18] Inte gjort piss är helt utslagen.
[DAG 19] Sliten från att kolla mke på datorn känns som jag längst med en tunnel..

[DAG 20] Gjorde ett verbalt prov. Gick sådär. 0.6.
ORD 5/10
LÄS 4/10
MEK 5/10
ELF 3/10

[DAG 21] Gör lite verbala delar för att värma upp innan jag gör ett 55 minuter verbalt prov.
RESULTAT VERBALT PROV:
ORD 5/10
LÄS 7/10
MEK 5/10
ELF 3/10

Känner att ELF är något att öva på samt MEK. Jag gör några separata övningar innan jag gör ett till verbalt prov.

[DAG 22] Gjorde inte speciellt mycket förutom att jag råkade uppdatera sidan när jag nästan var färdig med ett 55 minuters verbalt prov, nice.

[DAG 23] Gjorde lite random grejer och började lite på matten igen.

[DAG 24] Börjar med att gå igenom lite matte uppgifter XYZ. Då jag är kass på matte börjar jag göra 5 uppgifter, sedan läser jag felen jag gjort och försöker lära mig därifrån.

5 XYZ = 5/5 Rätt
5 XYZ = 2/5 Rätt (Ett dumt misstag)
5 XYZ = 2/5 Rätt
10 XYZ = 5/10 Rätt
10 XYZ = 8/10 rätt med 3 min över tiden.

Fortsätter imorgon.

[DAG 25] Gjorde massor med XYZ, räkna med att jag låg på cirka 40% rätt.
Gjorde sedan Kvant 3 delen för 2021 och fick 1.1 vilket var ganska bra. Drog över tiden med 5 minuter men förmodligen då jag fick rotera tabellerna och fiffla med digitala svarshäftet. Tänkte kolla igenom resten av mina svar idag sedan göra en till kvant del i 2021 provet.

[DAG 26] Sysslat med andra delen av 2021 provet, fick 1.0 i kvant med lite övertid. Kollat igenom lite rätt/fel som jag gjort för att lära mig taktiker/metoder.

[DAG 27] Fortsätter idag med 2 delar av verbala på samma prov för att sedan få slutsumma på provet i helhet. Fick 1.0 på del 1, 1.1 på del 2. Riktigt nöjd! Fortsatte göra lite random grejer.

[DAG 28] Började dagen med matte. Tog 10 uppgifter på aritmetik, fick 10/10 rätt. Riktigt bra i guess! Fortsätter med matte hela dagen. Ska försöka i alla fall ha över 50% rätt på de uppgifter jag gör annars går jag inte vidare. Min gamla mattelärare sa en gång "Gör inte om de uppgifter du redan kan annars lär du dig inget, gör det du inte kan, då lär du dig mest". Detta fastnade då det egentligen är sant speciellt på HPGuiden där jag har uträkningar i efterhand även om jag gjort rätt eller fel.

[DAG 29] Kommer inte ihåg vad jag gjorde igår mer än lite uppgifter och vidare men det blev trots allt en produktiv dag. Imorse gjorde jag ett Verbalt prov från 2020 och fick 0.7. Jag hade tidigare gjort samma prov och fått 0.6 så jag visste lite vad som skulle komma men det sket sig ändå. Därefter gjorde jag lite matte och nu gjorde jag Kvant provet från 2020 och fick 1.2 med 16 minuter ÖVER tiden.... Lol. Det mesta är pga att jag fastnade på en uppgift samt slösade lite onödig tid samtidigt som dom jävla diagrammen och tabellerna täcker hela min skärm så jag varken kan kryssa i siffror, se eller kolla på frågorna samtidigt. Läser du detta så rekommenderar jag dig att skriva ut tabellerna på förhand (de som kräver att du vrider huvudet 90 grader).

Betyg:
XYZ 10/12
KVA 5/10
NOG 3/6
DTK 9/12

Jag tar liten promenad sen tänker jag göra andra delen i KVANT.

[DAG 30] Blev ingen andra del i KVANT. Den gör jag nu 11:30. Blev 0.9
XYZ 5/12
KVA 7/10
NOG 4/6
DTK 6/12

Kollar igenom lite rätt/fel jag gjorde på provet och försöker lära mig vad som gick fel.

Har lite olika input på själva HPGuiden studier. Först och främst är det super att ha allt samlat på en och samma plats. Har dock märkt att generatorn ibland ballar ur och ger mig supersvåra frågor där jag inte har en susning om svaret. Ibland får jag runt 70%+ rätt på XYZ och ibland får jag typ 30-40%. En gång fick jag tillochmed 10/10 rätt. Jämför jag med de riktiga kvant proven så tycker jag dom är utan tvekan enklare. Men det är iförsig bra att lära sig svårare saker först då dom också innehåller "regler", "metoder" mm.. Imorgon kör jag full fart med så många KVANT prov jag kan!

[DAG 31] Börjar med det sista verbala för 2020. Fick 0.6
ORD 1/10
LÄS 5/10
MEK 7/10
ELF 5/10

Katastrof ORD del. Kände att jag vägde över två ord och valde fel helt enkelt. Inför nästa prov ska jag bestämma mig direkt för ett ord och tänka mer "logiskt". Alla andra delar gick väl bra.
För hösten 2020 fick jag:
Verbal del 1 : 0.7HP
Kvant 1 : 1.2 HP
Verbal del 2: 0.6HP
Kvant 2: 0.9

Totalt: 0.9

Hade iförsig lite tur med matten på kvant 1 delen men otur på Verbala delen 2.
Jag fortsätter nedåt i listan och nästa prov blir: Hösten 2019

Provpass 1 Kvantitativ del version1 :
XYZ: 10/12
KVA: 5/10
NOG: 2/6
DTK: 7/12

Provpass 4 Kvantitativ del 2:
XYZ: 6/12
KVA 7/10
NOG 3/6
DTK 8/12

Fortsätter imorgon med lite lätt plugg, tänker nog bara fortsätta göra gamla kvant prov utan tidspress. Sen läser jag nog lite Verbalt också.

[DAG 32]
Sista dagen gjorde jag lite repetition av matteregler och lite småsaker. Inget överdrivet plugg bara lätt genomgång.

SUMMA BETYG: 0.9
Okej! Provdagen!

La mig lite tidigare dagen innan men lyckades inte somna förrens 03 på morgonen och skulle upp redan kl 6. Alltså fick jag väldigt lite sömn. Var stressad antar jag.

Hursomhelst. Vaknade, drack kaffe, bad till gud och sedan körde pappa mig till provstället.

Nu kommer jag inte ihåg alla delar men en som stod ut var prov 3. Jag märkte att en uppgift gav svar på sig själv vilket inte brukar hända förutom om det är en testdel. Det var något uppgift med geometri och vinklar. Körde dock igenom allt så bra jag bara kunde. På rasterna åt jag något smått och pratade med vänner/familj i telefon. Tiden gick ganska snabbt men hjärnan var alldeles slut efteråt.

Personligen tyckte jag vissa delar gick bättre än andra men det kändes som att jag svarade med god självsäkerhet vilket också syntes i resultatet! Resultatet kommer nedan!

KVANTITATIV DEL:
XYZ 18/24
KVA 7/20
NOG 7/12
DTK 18/24
Totalt: 1.0

VERBAL DEL:
ORD 11/20
LÄS: 11/20
MEK: 13/20
ELF: 9/20
Totalt: 0.8
SUMMA BETYG: 0.9
Senast redigerad av 57 Scaper420, redigerad totalt 0 gång.
EmelieBerg
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 98
Blev medlem: tor 10 okt, 2019 12:13

Re: Flyget Från 0.5HP Till 1.1HP På 32 Dagar

Inlägg av EmelieBerg »

Heja Heja :)
KreBaj
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 129
Blev medlem: tis 05 dec, 2017 19:54

Re: Flyget Från 0.5HP Till 1.1HP På 32 Dagar

Inlägg av KreBaj »

Vad vill du plugga ? :)
Scaper420
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 21
Blev medlem: lör 03 apr, 2021 18:10

Re: Flyget Från 0.5HP Till 1.1HP På 32 Dagar

Inlägg av Scaper420 »

KreBaj skrev: tis 06 apr, 2021 17:53 Vad vill du plugga ? :)
Vill gärna plugga till Fysioterapeut. Målbetyget är satt då chansen att komma in i min lokala skola ökar drastiskt. Då slipper jag flytta vilket är en vinst i sig.

Shoutout till mamma o pappa <3
inkognito1
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: tor 27 aug, 2020 20:26

Re: Flyget Från 0.5HP Till 1.1HP På 32 Dagar

Inlägg av inkognito1 »

Kämpa!!! :)
Scaper420
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 21
Blev medlem: lör 03 apr, 2021 18:10

Re: Flyget Från 0.5HP Till 1.1HP På 32 Dagar

Inlägg av Scaper420 »

25 Dagar kvar! Fortsätter kämpa!
Scaper420
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 21
Blev medlem: lör 03 apr, 2021 18:10

Re: Flyget Från 0.5HP Till 1.1HP På 32 Dagar

Inlägg av Scaper420 »

Det börjar närma sig. Tiden har flugit förbi. Har bara mig själv att klandra då jag gett upp någonstans i mitten. Kommer nog inte få 1.1 men jag hoppas iallfall på 0.7-0.8 vilket skulle öka mina chanser drastiskt att kunna läsa Röntgensjuksköterske programmet i Lund. Annars blir det nog Farmaceut på distans i Kalmar.
Scaper420
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 21
Blev medlem: lör 03 apr, 2021 18:10

Re: Flyget Från 0.5HP Till 1.1HP På 32 Dagar

Inlägg av Scaper420 »

Snart framme vid mållinjen. Nu avstår sista pushen samt grand finale på lördag. Läser du detta så hoppas jag att du kämpar. "Som man bäddar får man ligga" - Så bädda bra dom sista dagarna :)
Scaper420
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 21
Blev medlem: lör 03 apr, 2021 18:10

Re: Flyget Från 0.5HP Till 1.1HP På 32 Dagar

Inlägg av Scaper420 »

Nu finns slutresultat ute. I första inlägget ser ni slutbetyget! Tack HPGuiden! Om inte antagningen går som det ska så ses vi snart igen!
Skriv svar