Första hp VT 2014

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
adehas
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 12
Blev medlem: tor 05 dec, 2013 1:33

Första hp VT 2014

Inlägg av adehas »

Skall nu sätta igång med förberedelser.

Fått 1.0 på testprov (1.1 KVANT och 0.9 VERB)

Har hittils pluggat 3-6h per dag i en månad ungefär, och nu är det dags för slutspurten.

Kommer fördela 6h per dag på matematik och ORD. Ungefär 3:3 eller kanske 7:5 tidsmässigt. Kör igenom hela ORD-utbildningen här på HP, gjort 12/24 listor hittils.

Vad gäller matten så räknar jag först igenom Ma 1c och 2c för att sedan ta mig an utbildningen här på HP-guiden.

Har fått tag i en samling gamla HP-prov från dropboxen här på HP-guiden. Ca 25 fullständiga prov som jag ej har gjort, vad tror ni om att köra ett utav dessa varje dag de sista 30 dagarna innan provet? Utöver mitt vanliga plugg såklart.

Kan det vara ett bra sätt att utveckla provvanan etc, eller borde jag spara en del prov att öva på till framtida prov? Resonerar så att det kanske är mer effektivt att lägga fokus på annat än att göra ett prov om dagen? Självklart kommer jag efter dessa prov att gå igenom och hitta svagheter för att förbättra mig och inte bara nöta igenom en massa prov prov.

Tar gärna alla synpunkter på upplägg de här veckorna som är kvar. ORD är inga problem, kommer hinna igenom alla 24 ordlistor och även en del andra ordlistor innan provet. ELF fick jag 16/20 på testprovet så anser mig inte ha några svårigheter med det.

Vad gäller LÄS så kommer jag iallafall att försöka läsa Under strecket och kanske DN Ledare dagligen, men det känns som att det bästa sättet att utvecklas på LÄS när det handlar om ett par månader är just gamla prov för att utveckla tekniken och hastigheten?

Matematik klarade jag på MVG-nivå under gymnasiet så har inga problem med det egentligen, måste bara få in vanan och noggrannheten med HP-uppgifter då de skiljer sig en del från matematiken man lär sig i skolan.

TL;DR
-Pluggar färdigt Ma 1c och 2c för att sedan köra igenom alla uppgifterna här på HP-guiden.
-Köra igenom alla ordlistor på HP-guiden (12/24 hittils)
-Vad tycker ni om att köra ett prov dagligen den sista månaden utöver mitt vanliga plugg? Bör jag istället göra färdigt ALLT på HP-guiden innan jag ger mig på gamla prov?
blandras
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 14
Blev medlem: tor 19 sep, 2013 21:23

Re: Första hp VT 2014

Inlägg av blandras »

Intressant och hoppas det går vägen för dig! :)
Har också försökt få tag på Dropbox samlingen men ingen verkar svara :(
Tror du det skulle vara möjligt att vidarebefordra samlingen?

Nu måste även jag ta tag i mitt pluggande..
Skriv svar