Från 0.55 till 1.25 och fysioterapeutprogrammet

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Användarvisningsbild
fysioterapeuten
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 12
Blev medlem: tor 05 sep, 2019 13:21

Från 0.55 till 1.25 och fysioterapeutprogrammet

Inlägg av fysioterapeuten »

Hejsan!

Jag är 23 år och jobbar på Gekås. Jag har jobbat där sedan jag tog studenten 2016 och har känt under en längre tid att jag vill göra någor annat. Hösten 2018 så började jag studera till idrottslärare i Göteborg men insåg snabbt att det inte var något för mig och drog mig tillbaka.

Jag har länge velat bli fysioterapeut men eftersom mina betyg inte räcker till så har jag försökt att hitta andra utbildningar utan framgång.

I maj 2020 så bestämde jag mig för att satsa helhjärtat på att komma in på fysioterapeutprogrammet och sluta leta efter en plan B. Jag skaffade en coach på hpguiden som gav mig tre upplägg där alla innebär att jag ska plugga 2 timmar, 6 dagar i veckan.

Jag startade en pluggdagbok dag 1 men sparade den för mig själv men nu vill jag lägg upp den här. Jag vet inte varför jag har valt att lägga upp den just nu men nu blir det så :roll:.

Jag jobbar 4-5 gånger i veckan och tränar 4-6 gånger i veckan också, mest på gym eller flaggfotboll (variant på amerikansk fotboll). Jag har också flyttat ihop med min flickvän vilket gjorde att jag inte hann plugga något alls under en period. Jag har gjort mitt bästa och det är jag stolt över.

Jag har ingen aning om hur ofta jag kommer att uppdatera min pluggdagbok men vi tar det som det kommer!
Senast redigerad av 1 fysioterapeuten, redigerad totalt 0 gånger.
Användarvisningsbild
fysioterapeuten
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 12
Blev medlem: tor 05 sep, 2019 13:21

Re: Från 0.55 till 1.25 och fysioterapeutprogrammet

Inlägg av fysioterapeuten »

Förlåt för att texten blir så ihoptryckt. Jag kopierade det jag hade skrivit i pages och då blev det så här :(

V.19 4:e-10:e
MÅNDAG: Köpte VIP och läste igenom introduktionen.

TISDAG: Fick mitt studieupplägg av min coach och läste igenom studieupplägg och studieteknik.

ONSDAG: Läst igenom strategier för LÄS & ORD. Tog lång tid ca 3-4 timmar men kändes bra. Började lite snabbt på MEK & ELF.

TORSDAG: Läst igenom strategier för MEK. Det tog över 3 timmar och jag tappade fokus flera gånger under plugget. Använde pomodoro tekniken. Hade lite motivation.

FREDAG: Jag har kört nonstop i 2.5 timme med matematiska grunder och brydde mig inte om pauserna eftersom det va så kul. Tog en matpaus och skulle fortsätta men jag däckade i soffan… Matematiska grunder 9/10 rätt hann i tid, 1 slarvfel. Räkneordning 9/12 rätt. Gick över tiden med 31 min. råkade hoppa över 1 fråga. Tog hjälp av miniräknare på roten ur fråga. Jag har hyfsad koll men behöver bli mycket snabbare.

LÖRDAG: Läst igenom strategier för ELF. Började kl 6:00 för jag inte kunde sova… Jag satt i ca 2.5 timme och tog flera pauser än vad jag skulle och tyckte att missing word delen va mycket svår. Det va mycket ord man skulle hålla koll på och jag hade tappat mycket energi när jag kom in på det stycket. Long text och short text gick bra dem hade liknande strategier som LÄS och MEK. Gjorde additionsuppgifterna på tåget. Det gick bra, jag fick 2 slarvfel.

SÖNDAG: Startade med att läsa LÄS strategierna för olika texttyper men gav upp på det ganska snabbt. Sedan gjorde jag 1 pomodoro LÄS. 0/2 rätt Ekonomisk brottslighet på Island, kort text. Jag blev chockad av den korta tiden och blev stressad. Lade ner mer tid på första frågan och fick nästan gissa på den andra. Urgammalt, modern och coolt, kort text. 1/2 rätt. Tiden var även ett problem här med. Jag blir stressad. Jag läser texterna för långsamt och går igenom olika delar i texten för länge. Gick över tiden med 1 minut och 42 sekunder.
1 pomodoro ORD, Morfem 8/30 rätt. Hade glömt av vad ett morfem vad så jag fick ta reda på det mitt under testet. Det var svårt men jag förstår nu hur jag ska göra. ett morfem är den minst betydelsebärande delen i ett ord. T ex är ordet BIO så ska man tänka bioLOGI, SYMbioS, bioGRAFI & bioKEMI. Man delar upp ordet. Andra försöket på dom som jag hade fel på, 6/22 rätt.
1 pomodoro MEK, Nyckelord 8/20 rätt. Gick över tiden med 7 minuter. Lade ner all tid på de första 11 frågorna på dom fick jag 7/11 rätt på dom sista 9 fick jag 1/9 rätt på. Jag måste bli snabbare och fokuserar för mycket på ord som jag inte kan. Plugga mer på ord så att detta inte händer.

V.20 11:e-17:e
MÅNDAG: Startade med att läsa 1 pomodoro av ELF missing word strategierna igen sedan gjorde jag 1 pomodoro ELF, Shorts 6/10 rätt. Istället för att ta alla kvarvarande uppgifterna (20 st) så tog jag bara 10. Dels för att hinna detta under 25 min och för att jag känner att det blir för mycket annars (tidsmässigt). På 3/4 fel så var det rätta svaret mitt andra alternativ vilket kändes både jobbigt och bra eftersom att jag inte var helt ute och cykla :)
2 pomodoro MEK, Nyckelord 5/10 rätt. Jag kände igen några texter från dagen innan vilket va fusk så 2/5 rätt visste jag redan så fort jag såg texten.
Jag hade alltså 3/10 rätt. Jag gick över tiden med 2 minuter och hakar fortfarande upp mig på ord som jag inte kan. Jag söker upp dom mitt under testet för att ordet ska hjälpa mig men det gör oftast inte det. Jag måste hitta nyckelorden istället. Måste läsa nyckelordsstrategierna igen. Den 2:a pomodoron av MEK så fick jag 13/25 rätt på. Han precis innan tiden tog slut. Jag fick gissa på 4-5 frågor i mitten på grund av att jag tog för lång tid på mig i början. Jag fick fler rätt i slutet än i början när jag skumläste igenom frågorna, dom frågorna var lite lättare enligt mig men det kan man ju inte veta i början av provet vilka frågor som är ”lättare” än dom andra.

TISDAG: Började med 2 pomodoro matematiska grunder. Subtraktion 6/9 eller 7/10 rätt. Missade att svara på 1 och glömde 1 helt. Jag stressade och övertänkte. Multiplikation jag började med att läsa igenom grunderna.
Pomodoro 3 & 4 multiplikation 18/18 rätt. Detta kändes riktigt bra. Jag gick över tiden med 6 min och 39 sek och gissade på 2 frågor men hade rätt på grund av uteslutningsmetoden. Division 5/7 rätt. Gick över tiden med 1 min och 16 sek. Jag gissade på 2 och dom hade jag fel på.

ONSDAG: 2 pomodoro LÄS. Startade med att läsa igenom olika texttyper i strategier. 2:a pomodoron Litteraturens ställning 1/2 rätt. Gick över tiden med 2 min och 2 sek. Jag fokuserar inte första gången jag läser texten. Det sätter sig inte första gången utan jag måste läsa om texten flera gånger. Jag läste fel och misstolkade första frågan. Trendkänsliga vampyrer 1/2. Hann i tid. Första frågan hade många ord som jag inte förstod. Känslornas mekanik 1/2 rätt. Riktigt svår text. gissade på båda frågorna. Frågorna var också svåra. Behöver öva på dessa typer utav texter.
1 pomodoro ORD. Ordlista 1 18/30 rätt. Gick över tiden med 30 sek. Jag var inte långt ifrån på dom som jag hade fel på många utav dom var mina andrahandsval. Ordlista 2 13/30 rätt. Hann i tid. Börjar tappa koncentrationen. Flera ord som jag inte kände igen men jag var fortfarande inte helt lost. Flera utav dom jag hade fel på så var det rätta svaret mitt andrahandsval. Tar paus.
2:a pomodoron av ORD. Ordlista 3 16/30 rätt. 2 min tillgodo. Kändes ok, dom flesta som jag hade fel på hade jag ingen aning om vad svaret kunde vara. Ordlista 4 1/5 rätt. Stressade eftersom jag skulle träna sent på kvällen. Mitt andrahandsval var rätt på 2/4 fel.

TORSDAG: 4 pomodoro matematiska grunder. Mer division, denna gång genomgång på liggande stolen, rest vid divison, kort division, baklänges räkning och räkneregler för udda och jämna tal. Jag gjorde även exempel uppgifterna till alla delar. Allt satte sig och det kändes bra.

FREDAG: LEDIG.

LÖRDAG: 2 pomodoro ELF Shorts 2 8/10 rätt. Hann i tid. Läste fel på 1 fråga så svaret blev fel. Mitt andrahandsval var sett rätta svaret på den andra frågan jag hade fel på. Texterna sätter sig mycket snabbare och jag känner mig säkrare med min taktik att läsa frågorna först och bara kolla snabbt igenom svarsalternativen. Shorts 3 7/10 rätt. Gick över tiden med 17 sek. Tappade lite fokus i mitten utav frågorna. 1 fel var för att jag inte var uppmärksam nog, 1 så var mitt andrahandsval rätt och 1 fel hade jag bara fel på. Jag tappade fokuset helt på den frågan.
2 pomodoro MEK. 14/25 rätt. Hann i tid med 1 min. 3 utav felen så var mitt andrahandsval rätt. Dom andra hade jag helt enkelt bara fel på. Det var nya ord och jag gissade. 5/10 rätt. Jag hann i tid med 1 min. 3/5 fel så var mitt andrahandsval rätt. Jag har sökt upp flera ord under dessa 2 tester under testets gång vilket har hjälpt mig (FUSK). Jag behöver utveckla mitt ordförråd. 1/3 rätt. mitt andrahandsval var rätt på 1. Ofokuserad i slutet.

SÖNDAG: 1 pomodoro matematiska grunder. Räkneregler för udda & jämna tal 9/11 rätt. Gick över tiden med 7 min & 44 sek. Jag måste träna mer på reglerna och inte göra det till långa ekvationer som tar tid. Sedan åkte jag till jobbet. Somnade när jag kom hem så det blev bara 1 pomodoro idag.

V.21 18:E-24:E
MÅNDAG: 3 pomodoro matematiska grunder. Första pomodoron så skrev jag ner multiplikationstabellen i mitt minnesblock och sedan läste jag genom gången av huvudräkning. Andra pomodoron så skrev jag ner olika huvudräknings övningar. Pomodoro 3, huvudräknings uppgifter 0/10 rätt. Jag gav upp eftersom jag inte hade någon riktigt strategi utan allt blev bara en stor röra så jag avslutade provet. Måste hitta en strategi för hur man ska börja. om man ska börja från vänster eller höger om det är +,-,x eller /.
2 pomodoro LÄS, Att balansera integritet och patientsäkerhet i elektronikens tidevarv 0/2 rätt. Ofokuserad när jag läste texten. Meningarna blandades ihop i en stor hög. tog paus och pausade pomodoron.
fortsättning av första pomodoron, Ljudet av växelundervisning 0/2 rätt. 1.5 minut tillgodo. stressade igenom texten. Sveriges tyskgruvor 0/2 rätt. Hann i tid. Texten satte sig aldrig i huvudet utan jag gissade för att hinna i tid. Kvinnors alkoholvanor 0/2 rätt. Gick över tiden med 1.5 minut. Fortsatt ofokuserad.Andra pomodoron Alförrädare 2/2 rätt. Gick över tiden med 1 min & 20 sek. Anställningsbarhet 1/2 rätt. 35 sek tillgodo. Macho fabriken 0/2 rätt. 1 min tillgodo. Var lite för säker läste inte igenom texten eller frågan ytterligare en gång bara för att eftersom jag var helt säker. Visade sig att jag hade misstolkat ena svaret och den andra så slarvade jag på.
1 pomodoro av ORD, Ordlista 4 19/30 rätt. 45 sek tillgodo. 4/11 fel så var mitt andrahandsval rätt. Ordlista 5 3/10 rätt. 1 minut tillgodo. Stressade skulle träna på kvällen. 2/7 fel så var mitt andrahandsval rätt. Åkte sedan och tränade. Hann inte göra andra pomodoron.

TISDAG: 1 pomodoro ORD. Hann inte med den dagen innan. Ordlista 6 11/30 rätt. 1 min tillgodo. Gick inte bra det var många svåra ord som jag inte hade någon aning alls om. På några få ord så var mitt andrahandsval rätt. Läste igenom några ORD strategier igen.
3 pomodoro matematiska grunder. första och andra pomodoron läste jag och skrev ner delbarhets reglerna. Pomodoro 3 så gjorde jag uppgifterna. 8/12 rätt. Gick över tiden med 3 min & 9 sek. Gissade på 5 frågor, hade rätt på 2 gissningar. Känner mig inte bekväm med reglerna än. Var tvungen att kolla upp reglerna på alla frågor. Åker till jobbet.
Fjärde pomodoron (efter jobbet). Läste och skrev ned hur man gör med primtal.

ONSDAG: Vilodag.

TORSDAG: 2 pomodoro ELF. Shorts IV 5/10 rätt. Gick över tiden med 1 min och 44 sek. Åt mat samtidigt och blev lite ofokuserad. Tolkade ett svar fel. Shorts I 9/10 rätt. 6 min tillgodo. Kunde endel svar sedan tidigare. Shorts I 4/5 2.5 min tillgodo. Kunde ett svar sedan tidigare.
2 pomodoro MEK. 12/24 rätt. Gick över tiden med 45 sek. Ofokuserad och trött i slutet på grund av en lång jobbdag. 5/12 fel så var mitt andrahandsval rätt. 1 fråga slarvade jag helt på och läste inte alla svarsalternativ och tog därmed fel när det rätta svaret var uppenbart om jag hade sett det som ett alternativ.

FREDAG: 4 pomodoro matematiska grunder. Läste igenom primtal texten igen. Primtal 3/6 rätt. Gick över tiden med 3 min. Måste kunna delbarhetsreglerna. Skrev ned hur man primtalsfaktorisera. Skrev ned största gemensamma delar (SGD) och minsta gemensamma multipel (MGM). SGD 0/3 rätt. Gick över tiden med 1 min & 42 sek. Kan inte primtalen och det förstör enormt mycket. Förstod inte en fråga. Gå tillbaka någon gång och gör om! MGM 1/3 rätt. Gick över med 4 min & 44 sek. Misstolkade en fråga. Gissade på den sista frågan. Ofokuserad på slutet för att allt gick dåligt.

LÖRDAG: Läst och skrivit ned snabbläsnings kursen.

SÖNDAG: 2 pomodoro LÄS, Inte bli som vi (lång text) 4/6 rätt. Jag gick över tiden med 7 min och 11 sek. Blev distraherad av annat under uppgiften. Jag använde uteslutningsmetoden på dom 2 första och dom hade jag rätt på. Jag gissade på 3 och hade rätt på en gissning. Förstod varken frågorna eller svaren helt på dom. På sista fråga använde jag också uteslutningsmetoden men det var lite utav en gissning också. Texten var svår, jag tappade bort mig flera gånger och förstod inte vad dom ville ha reda på. Dom svaren som jag hade rätt på. Min förklaring till varför det var rätt var inte samma förklaring som sedan stod i svaren. Tandvård (lång text) 6/6 rätt. Gick över tiden med 4 min. Texter sätter sig bättre om jag är någorlunda intresserad av det eller har någon erfarenhet ifrån det jag läser. Använde uteslutningsmetoden på 1-2 frågor. Mina förklaringar till varför svaren är rätt stämmer inte alltid med det som står i förklaringen senare. Uppror mot regelverket (lång text) 3/4 rätt. Gick över tiden med 5 min. Använde mig mycket utav uteslutningsmetoden. Gissade på 1 fråga och hade rätt (TUR). Den jag hade fel på valde jag rätt först på men ändrade mig till ett felaktigt svar.
2 pomodoro ORD, Ordlista 7 14/30 rätt. 1 minut tillgodo. 4/16 så var mitt andrahandsval rätt. Ordlista 8 16/30 rätt. 1 minut tillgodo. Ordlista 9 19/30 rätt. 2 min tillgodo. Ordlista 10 13/30 rätt. 2 min tillgodo.
2 pomodoro matematiska grunder. Skrev ned algebra. Algebra 6/10 rätt. Gick över tiden med 6 min. Slarvade på 1 fråga, glömde av regler och använde fel regler på en.

V.22 25:E-31:A
MÅNDAG: 5 Pomodoro matematiska grunder. Skrivit ned prefix och Algebra 15/22 rätt. Gick över med 34 min. Träna mer på regler med +-=- / - - = + mm. och multiplikation. Prefix 11/17 rätt. 4 min tillgodo. Slarvade på 2 st. Träna på mikro, nano, piko.

TISDAG: 2 pomodoro ELF. Shorts V 1/4 rätt. Gick över tiden med 4 min. Går tillbaka i texten för ofta. Lite ofokuserad (tidigt på morgonen). Alla fel så var mitt andrahandsval rätt. Planners ferret out urban risks 4/5 rätt. Gick över med 1.5 min. Använde uteslutningsmetoden på 2 frågor, fick rätt på båda men hittade inte varför det va rätt i texten. Attack of metal eating plants 6/7 rätt. Gick över tiden med 3.5 min. Felet var att jag inte visste att ”potent neurotoxin” är nervgift.
1 pomodoro MEK, 15/25 rätt. 5 min tillgodo. 2-4 fel så var mitt andrahandsval rätt.

ONSDAG: 1 pomodoron MEK, 11/25 rätt. Hann i tid. 4/14 fel så var mitt andrahandsval rätt. Flera utav felen är delvis rätt men det är något som gör att det finns ett bättre alternativ. Det kan va grammatik, ett ord utav 2 eller tre stämmer in jätte bra men dom andra är inte helt rätt, ordet stämmer in i sammanhanget men är inte helt rätt i denna mening.
1 Pomodoro matematiska grunder. Gick igenom bråktals introduktionen och började på MGN.
Halv vilodag.

TORSDAG: 4 pomodoro matematiska grunder. Skrivit ned MGN och gjort MGN uppgifterna fick 2/2 hade tydligen gjort en uppgift tidigare. Skrivit ned addition, subtraktion, multiplikation & division av bråk. Division är svårast och har flest metoder att använda. Metoden väljs beroende på hur många bråk det finns och om täljaren eller nämnaren är ett decimaltal.

FREDAG: 2 pomodoro LÄS, Ny våg av höga hus (lång text) 8/9 rätt. Gick över tiden med 3 minuter. Terrorns debet och kredit (lång text) 2/4 rätt. Hann i tid. Misstolkade det ena svarsalternativet vilket gjorde att jag hade fel. Sotning 2/2 rätt. 0.5 min tillgodo. Hittade det första svaret i texten och det andra svaret ko jag fram till genom uteslutningsmetoden. Dom andra svarsalternativen hade inget tydligt underlag i texten. En tiondel drabbas av hälften av brotten, 1/2 rätt. 0.5 min tillgodo. Slarvade i slutet och hade fel. Läst inte igenom noga utan tänkte mest på att hinna i tid.
1 pomodoro ORD. Ordlista 11, 15/30 rätt. Glömde sätta på tiden. Hann nog precis. Ordlista 12, 14/30 rätt. 2.5 min tillgodo. Hann inte med 1 pomodoro ORD.

LÖRDAG: Vilodag. Var helt slut efter öppningen.

SÖNDAG: Vilodag igen…

V.23 1:A-7:E
MÅNDAG: 1 pomodoro ORD. Ordlista 13, 17/30 rätt. 3 min tillgodo. Ordlista 14, 14/30 rätt. 2.5 min tillgodo.
2 pomodoro matematiska grunder. Skrivit ned viktiga bråk, procent och decimaltal, hur man räknar med decimaler vid multiplikation och börjat på hur man räknar med decimaler vid division. Paus. 2 pomodoro matematiska grunder. Skrev färdigt hur man räknar med decimaler vid divison. Sedan så gjorde jag räkna med decimaler, 4/14 rätt. Gick åt helvete! Kan inte regler och hur man ska göra, t ex man måste inte förlänga både täljare och nämnare eller båda raderna med samma summa och bara för att man bryter ut 100 från täljaren så måste man inte göra det från nämnaren också.

TISDAG: 1 pomodoro LÄS. Den ryggdunkande byggbranschen, 1/2 rätt. Hann i tid. Lite små stressad i slutet. Gissade halvt på ena frågan som blev fel. Den paradoxale bildstormaren (lång), 3/4 rätt. Gick över tiden med 3 min. Texten sätter sig snabbare nu än innan fast jag inte va helt fokuserad (sent på natten). Hyfsat svår text med många ord som jag antingen har hört få gånger förut eller som va helt nya. Använde mig utav uteslutningsmetoden.
1 pomodoro ORD. Ordlista 15, 17/30 rätt. 2.5 min tillgodo. Ordlista 16, 14/30 rätt. 2.5 min tillgodo. Ordlista 17, 14/30 rätt. 3 min tillgodo.

ONSDAG: 1 pomodoro ORD. Ordlista 18, 15/30 rätt. Hann i tid. Ordlista 19, 15/30 rätt. 0.5 min över. Satt i bilen med mycket distraktioner under båda proven.
Var på IKEA hela dagen…

TORSDAG: 1 pomodoro LÄS. Kunskapssyn i EU, 1/2 rätt. Gick över med 44 sek. Orden blev suddiga och klumpades ihop i början när jag läste texten. Handbok för polis och kommun, 1/2 rätt. Gick över med 17 sek. Texten blir lite klarar men jag tänker på annat samtidigt som jag läser vilket gör att jag måste läsa om texten igen. Är inte helt fokuserad. Ondskan och dess ansikten (lång), 0/4 rätt. Gick över tiden med 2 min & 41 sek. Jag förstod texten och frågorna men svarsalternativen var mycket långa och texten satte sig aldrig riktigt utan när jag läste det långa svarsalternativen så visste jag vart i texten jag skulle leta men eftersom svarsalternativen var så långa och textstycket också var hyfsat långt så satte sig inget utav det. Det är jobbigt att skrolla upp och ner också i dem långa texterna eftersom man måste leta vart i texten man precis hade läst om frågan och kanske hittat svaret. Jag visste vart i texten svaren fanns men de långa svaren, textstycket och frågan blev alldeles förryckte så allt blev skit.
4 pomodoro matematiska grunder. Viktiga bråk, procent och decimaltal, 16/20. 12 min tillgodo. Kan inte 6,7 & 8:ans viktigaste bråk, procent och decimaltal. Att räkna med bråk, 17/20 rätt. Gick över med 4 min och 39 sek. Skulle haft 18/20 men tryckte in fel svar på en fråga…Måste lära mig primtalsfaktorerna och primtals metoden. Skrivit ned hälften utav procent. Jag började på den andra hälften men den var väldigt svår.
1 pomodoro ELF, Determinism and free will 3 (missing word), 2/5 rätt. 3 min & 47 sek tillgodo. Determinism and free will (missing word), 1/5 rätt. 6 min & 20 sek tillgodo. Många ord som är nya och jag har ingen erfarenhet från denna typ av text. Jag valde rätt svar på en fråga först men bytte till fel. Determinism and free will 2 (missing word), 4/5 rätt. 6 min och 47 sek tillgodo. Jag valde rätt svar på en fråga först men bytte till fel. Kunde fått 5/5… Gjorde om provet med den frågan jag hade fel och svarade rätt på den på grund av att jag visste svaret till 50% första gången men tvekade…
1 pomodoro MEK, 13/25 rätt. 2 min tillgodo. Fick göra om provet för mitt internet laggade så jag skrev i allt snabbt igen. 4/12 så var mitt andrahandsval rätt.

FREDAG: 1 pomodoro MEK. 16/25 rätt. 1 min & 53 sek tillgodo.
1 pomodoro ELF. Constitution law(long), 0/2 rätt. Gick över med 42 sek. Svår text. Många ord jag inte förstod. Jag hade ett hum om vad som var rätt och ett utav mina andrahandsval var rätt. The dancing mouse (long), 7/8 rätt. Mitt andrahandsval var rätt på den felaktiga frågan men jag var inte säker så jag tog det andra felaktiga alternativet. Jag hade inget underlag till mitt felaktiga svar men det hade jag till mitt andrahandsval därför borde jag ha tagit det istället. Använde mig utav markeringspennan för första gången och då gick det mycket bättre.
1 pomodoro matematiska grunder. Skrivit färdigt procent. Procent, 10/16 rätt. Gick över tiden med 12 min & 41 sek. Jag gör helt andra uträkningar i jämförelse med provsvaren.

LÖRDAG: 2 pomodoro LÄS. Globalmedicin för ST-läkare, 1/2 rätt. Gick över med 2 min eftersom jag glömde starta tiden på provet så allt blev skit tidsmässigt. Mitt felaktiga svar var delvis rätt. Skogsbygdsliv, 1/2 rätt. Gick över med 1 min. Använde mig utav uteslutningsmetoden. Det blev som 2 gissningar eftersom jag inte förstod svarsalternativen till fullo. Hängande trädgårdar, 1/2 rätt. 1 min tillgodo. Mitt andrahandsval var rätt. Mitt felaktiga svar kan tolkas som rätt men det stämmer inte helt när man läser hela texten och det bara antas som om att det är rätt det är inget i texten som faktiskt stödjer det tillfullo.Vittnesmål från en skymningszon (lång), 1/4 rätt. Gick över tiden med 33 sek. Jag markerade rätt stycket i texten på 2 frågor men tolkade texten fel och valde därefter fel svar. En fråga gissade jag blankt på eftersom jag ville inte gå över tiden för mycket. Historiens slut en återvändsgränd (lång), 0/4 rätt. Gick över tiden med 1 min. Jag hade noll koll på denna texten. Jag hade markerat rätt sticker i texten på en fråga men förstod ändå inte vad som var rätt eller fel. Jag var inte i närheten av rätt på någon fråga! Måste träna på texter som handlar om ideologi och har ett helt annat vokabulär i jämförelse med vad jag använder till vardags.
2 pomodoro ORD. Ordlista 20, 11/30 rätt. 1 min tillgodo. Ofokuserad, pratade med Natalie och ont i magen. 7/19 felaktiga svar så var mitt andrahandsval rätt.Ordlista 21, 8/30 rätt. 2.5 min tillgodo. Ordlista 23, 15/30 rätt. 3 min tillgodo. Ordlista 23, 13/30 rätt. 3.5 min tillgodo.

SÖNDAG: 2 pomodoro matematiska grunder. Procent - 3 basproblem, 13/13 rätt. Gick över med 11 min. Procent - andra viktiga termer, 0/13 rätt. Hoppade över alla för att se svaren och uträkningarna. Måste träna på hur man räknar med promille, ppb, ppm och hundradel. Procent - de 3 delarna. 1/1 rätt. Gick över med 2 min. Använde mig utav uteslutningsmetoden. Visste inte hur jag skulle räkna. Måste träna på de 3 delarna. Paus. 2 pomodoro matematiska grunder. Skrev ner hur man gör på index. Index, 13/17 rätt. Gick över med 8 min och 14 sek. Kändes bra, gjorde ett slarvfel och tänkte fel på dom andra 2 felen.

V.24 8:E-14:E
MÅNDAG: Vilodag.

TISDAG: 2 pomodoro ELF. Vocabulary quiz, 24/30 rätt. 5 min & 40 sek tillgodo. 4/6 fel så var mitt andrahandsval rätt. 1 Slarvfel och en vara bara fel helt enkelt. Vocabulary quiz, 23/30 rätt. 4 min & 50 sek tillgodo. Visste inte orden till 100% så använde mig utav uteslutningsmetoden och hade fel. Vocabulary quiz, 24/30 rätt. 5 min tillgodo. 4/6 så var mitt andrahandsval rätt. A houdini-like motorcyclist (long text with vocabulary questions), 7/10 rätt. 14 min & 16 sek tillgodo. Prostate cancer (long text, fill the gap), 4/4 rätt. 5 min & 16 sek tillgodo. A houdini-like motorcyclist (long text with vocabulary questions), 7/7 rätt. 13 min & 40 sek tillgodo. Visste svaret på 3 utav frågorna sedan tidigare så man kan säga att det egentligen blev 4/4 rätt.Matpaus.
2 pomodoro MEK. 13/25 rätt. Gick över tiden med 2 min & 53 sek. Dåligt fokus. Tänkte för mycket på bilen om det blir en försäljning eller inte. 11/25 rätt. Fick starta om provet eftersom jag råkade gå bort från sidan mitt i provet. Tappade fokus på grund utav det och stressade för att bli klar så snabbt som möjligt. 4/14 fel så var mitt andrahandsval rätt.
1 pomodoro matematiska grunder. Läst och skrivit ned 4 delar av avrundning.

ONSDAG: 2 pomodoro ORD. Ordlista 22, 16/30 rätt. 1 min & 53 sek tillgodo. 5/14 fel så var mitt andrahandsval rätt. Ordlista 1, 18/30 rätt. 17 sek tillgodo. 3/12 fel så var mitt andrahandsval rätt. Ordlista 2, 17/30 rätt. 1 min & 31 sek tillgodo. Ordlista 3, 10/30 rätt. Blev ofokuserad och stressad på grund av att det ringde flera gånger. 4/20 fel så var mitt andrahandsval rätt.
2 pomodoro LÄS. Trafficking i texas, 1/2 rätt. 37 sek tillgodo. Mitt andrahandsval var rätt på den felaktiga frågan. Historiens slut - en återvändsgränd (lång), 0/4 rätt. Gjorde inte ens färdigt provet. Fortfarande för svårt för mig. Germanien ur romerskt perspektiv (lång), 1/4 rätt. Gick över med 52 sek. Eftersom jag inte visste vad resningar var så fick jag använda mig utav uteslutningsmetoden och valde fel på ena frågan. Dom andra 2 felen var bara fel helt enkelt. Det rättfärdiga kriget i teori och praktik (lång), 2/4 rätt. Gick över tiden med 7 sek. Mina 2 andrahandsval var rätt. Gick på vad som jag trodde var logiskt rätt men tänkte inte på om det hade underlag i texten eller inte. Mina felaktiga svar tyckte jag var det logiska svaret men mina andrahandsval hade underlägg i texten och det är det som spelar roll i dessa uppgifter. Ska vi fortsätta odla?, 3/4 rätt. 44 sek tillgodo. Tänkte inte på att skördaren var en maskin vilket gjorde att jag hade fel men jag visste vart i texten jag skulle leta.
0.5 pomodoro matematiska grunder. Skrev ned avrundning av division. Sedan laggade mitt internet (kl 00:15).

TORSDAG: 2 pomodoro matematiska grunder. Skrivit färdigt avrundning. Avrundning, 0/8 rätt. Avbröt provet eftersom jag va tvungen att åka till jobbet.
2 pomodoro matematiska grunder. Avrundning, 8/8 rätt. Gick över tiden med 15 min & 27 sek. Börjat på koordinatsystem, avstånsformel och mittpunktsformel.

FREDAG: 1 pomodoro matematiska grunder. Räta linjens ekvation.
2 pomodoro ELF. Vocabulary quiz, 22/30. 3 min & 41 sek tillgodo. Ofokuserad och lite stressad inför jobbet. Chicago an important city (missing word), 4/4 rätt. 2 min & 7 sek tillgodo. Vocabulary quiz, 8/10. 1 mi & 30 sek tillgodo. Illustrations of madness (missing word), 2/5 rätt. 4 min & 24 sek tillgodo. Ett fel passade in perfekt grammatiskt men fungerar inte helt i vad som står i texten. Ett fel så var mitt andrahandsval rätt men jag var inte helt 100 på vad det betydde så jag tog det andra alternativet som jag inte heller visste till 100%. What decides? - themes (missing word), 3/5 rätt. 3 min och 19 sek tillgodo. Går mest på vad som låter grammatiskt korrekt och vad som är logiskt men jag måste tänka mer på vad som faktiskt står i texten. Är texten i nutid, framtid eller dåtid m.m.

LÖRDAG: Somnade direkt efter att jag kom hem från jobbet…

SÖNDAG: 2 pomodoro MEK, 11/25 rätt. Gick över tiden med 27 sek. 5/14 andrahandsval var rätt. MEK, 9/25 rätt. 22 sek tillgodo. 3/16 andrahandsval var rätt.
2 pomodoro ORD. Ordlista 4, 15/15 rätt. 1.5 min tillgodo. 4/15 andrahandsval var rätt. Ordlista 5, 9/20 rätt. 2 min tillgodo. Var stressad för jag snart ska sälja bilen. 1/11 andrahandsval var rätt. Ordlista 6, 12/30 rätt. Ordlista 7, 15/30 rätt. Hann i tid.3/15 fel så var mina andrahandsval rätt. Ordlista 8, 10/20 rätt. 40 sek tillgodo. 1/10 andrahandsval var rätt.

V.25 15:E-21:A
MÅNDAG: 2 pomodoro LÄS. Ny plattform för musiken, 2/2 rätt. Gick över tiden med 1 sekund men pratade med Natalie samtidigt under provet och tappade fokus. Matsvinn, 1/2 rätt. 1 min & 34 sek tillgodo. Johnstons dåraktiga korståg, 1/4 rätt. Gick över tiden med 37 sek. Höll på att somna mitt i texten. Tar paus. Vad är vetenskap?, 1/4 rätt. Gick över med 2 min & 40 sek. Satt utomhus och grillade samtidigt, allergien var jobbig så det var mycket okoncentrerat. Det naturliga urvalet, 1/4 rätt. Gick över tiden med 2 min & 20 sek. Jag hittade alla stycken där svaret förklarades men jag tolkade texten och svarsalternativen fel och tog därför fel svar.

TISDAG: 3 pomodoro matematiska grunder. Läst om koordinatsystem och skrivit ned lodräta- parallella- och vinkelräta linjer . Koordinatsystem, 9/10 rätt. Gick över med 7 min & 38 sek pga övertänkte på fråga 6. Hade glömt av avståndsformeln. Räta linjens ekvation, 5/5 rätt. 1 min & 17 sek tillgodo. Tog rätt val på 3 först men bytte sedan till fel. På grund av osäkerhet. Gjorde allt på tåget till Stockholm, halv fokuserad.

ONSDAG: 1 pomodoro matematiska grunder. Skrivit ned hur man räknar ut var skärningspunkten är mellan 2 räta linjer och börjat på ekvationer. Räta linjens ekvation, 5/10 rätt. 1 min & 17 sek tillgodo.
1 pomodoro ELF. Marine management of costal zones(missing word), 2/4 rätt. 5 min tillgodo. Autobiography of Benjamin Franklin, 1/4 rätt. Gick över med 1 min. Hittade vart i texten svaren fanns men tog fel svars alternativ. Tolkade svaren fel, var något ofokuserad o mycket trött. Behöver läsa igenom svars alternativen noggrannare.

TORSDAG: Somnade efter jobbet…

FREDAG: MIDSOMMAR!

LÖRDAG: Bakis och trött.

SÖNDAG: 2 pomodoro MEK, 11/25 rätt. 1 min & 6 sek tillgodo. MEK, 11/25 rätt. Gick över med 2 min & 5 sek. Stressade på sista 5 frågorna för jag gick över tiden. Jag gick över tiden för att jag var trött och smått ofokuserad.

V.26 22:A-28:E
MÅNDAG: 2 pomodoro ELF. Online shopping, 2/2 rätt. Glömde sätta på timern men gissar på att jag gick över med ca 2 min pga missuppfattade andra frågan. Autobiography of Benjamin Franklin part 2, 2/4 rätt.Gick över med 1 min & 14 sek. Mina 2 andrahandsval var rätt men jag var stressad pga tiden. Abstract bees (missing word), 3/4 rätt. 6 min tillgodo. Slarvfel. Malaria Discovery (missing word), 3/4 rätt. 4 min & 38 sek tillgodo. Slarvfel igen. The ethics of George Eliot’s works, 3/5 rätt. Gick över med 19 sek. 1 andrahandsval var rätt. En fråga använde jag uteslutningsmetoden på och hade rätt.
4 pomodoro matematiska grunder. Läst och skrivit ned ekvationer. Ekvationer, 8/10 rätt. Gick över med 9 sek. Skrev endast på ett litet block med mycket korta uträkningar. Tränade på huvudräkning och om jag kunde reglerna.

TISDAG: 2 pomodoro ORD, Ordlista 10, 10/30 rätt. 15 sek tillgodo. 5/20 fel så var mina andrahandsval rätt. HP ORD 18-19, 15/30 rätt. 21 sek tillgodo. 5/15 fel så var mitt andrahandsval rätt. HP ORD 16-17, 14/30 rätt. 48 sek tillgodo. 7/16 fel så var mitt andrahandsval rätt. Lite ofokuserad och trött under båda intervallerna. Rättade gamla prov sista 8 min utav andra pomodoron.
2 pomodoro LÄS, Ett välskrivet blad, 0/2 rätt. Gick över tiden med 1 min & 37 sek. Läste inte svars alternativen tillräckligt noga men hade troligen haft fel ändå. Darwinismens historia, 1/2 rätt. 49 sek tillgodo. Kunde tänkt igenom mitt svar på den felaktiga lite längre för att se om den verkligen stämde. Romersk guldålder, 1/4 rätt. Gick över med 2 min. Pomodoron tog slut mitt i provet, vilket gjorde att jag tappade fokus, tog längre paus än vad jag borde och hade svårt att hitta i texten vart jag tidigare hade läst. 1/3 fel så var mitt andrahandsval rätt. Mink och djurrätt, 3/4 rätt. 30 sek tillgodo. Kände mig fokuserad och skumläste igenom texten för att hitta svaren istället för att läsa igenom hela texten först och försöka komma ihåg frågan/frågorna. Detta funkar om frågan/frågorna är mer specifika, kräver frågan en helhetsbild eller att man själv skaffar sig en uppfattning av texten så måste man läsa i princip hela texten för att se denna helhetsbild. Läser jag inte hela texten så kan jag ha missat något viktigt som ändrar ens tanke om texten.

ONSDAG: Vilodag

TORSDAG: 3 pomodoro matematiska grunder. Läst och skrivit ned nästan allt om ekvationer (översätta ekvationer, polynommultiplikation och kvadreringsreglerna). Tar paus. 1 pomodoro matematiska grunder. Läst och skrivit färdigt det sista om ekvationer (konjugatregeln och andragradsekvationer).

FREDAG: 2 pomodoro ELF, The war on terror, 4/4 rätt. Gick över med 32 sek. Allt flöt på intressant text vilket gjorde att jag behöll fokus lättare. Should we censor the internet?, 2/4 rätt. Gick över tiden med 1 min & 30 sek. 1 slarvfel, övertänkte på en fråga. The EU and climate change, 3/4 rätt. Gick över med 1 min & 47 sek. Jag hittade inget specifikt svar utan fick göra en egen tolkning av texten vilket gav mig 2 alternativ och jag tog det felaktiga. Determinism and free will 4 (missing word), 2/2 rätt. 2 min & 24 sek tillgodo.
2 pomodoro MEK, 25/25 rätt. Hann precis i tid men glömde sätta på tiden på provet så det står att jag har 19 min och 59 sek tillgodo. 3/12 fel så var mitt andrahandsval rätt.
MEK, 12/25 rätt. 2 min & 33 sek tillgodo. 4/13 fel så var mitt andrahandsval rätt. Måste lära mig mer ord för att förstå vart en mening är påväg eller för att förstå små ledtrådar. T ex använder texten en synonym till ett ord jag är bekant med så vet jag vad texten handlar om och vad som kommer att passa in.

LÖRDAG: FLYTTAT

SÖNDAG: FLYTTAT

V.27 29:E-5:E
MÅNDAG: FLYTTAT
TISDAG: FLYTTAT
ONSDAG: FLYTTAT
TORSDAG: FLYTTAT
FREDAG: FLYTTAT
LÖRDAG: FEST
SÖNDAG: MATCH I NÄSSJÖ

V.28 6:E-12:E
MÅNDAG: 2 pomodoro ORD. 14-15, 19/30 rätt. 1 min & 20 sek tillgodo. 12-13, 15/30 rätt. 45 sek tillgodo. 10-11, 11/30 rätt. 30 sek tillgodo. 08-09, 8/20 rätt. 35 sek tillgodo. Hade endel rätt på mina andrahandsval under alla prov och var lite smått ofokuserad pga hjälpte Natalie med tv:n och tänkte på annat samtidigt.
1 pomodoro LÄS. Salt och blodtryck, 1/2 rätt. Gick troligen över tiden med ca 30 sek - 1 min. glömde sätta på tiden på provet. Primaternas värld, 3/4 rätt. 18 sek tillgodo. Förstod inte eller uppfattade inte var svaret var i texten och använde mig utav uteslutningsmetoden. Blev sent hann bara med 1 pomodoro LÄS.

TISDAG: 1 pomodoro LÄS. Modernism och retrogardism, 1/4 rätt. 5 sek tillgodo. Trött och ofokuserad från matkoma. Brott och straff, 1/2 rätt. Det blev något fel och jag råkade hoppa över 2 frågor. Internet krånglade så jag avslutade.

ONSDAG: Magkatarr hela kvällen…

TORSDAG: 4 pomodoro matematiska grunder. Fördjupning på konjugatregeln och kvadreringsreglerna samt skrivit ned allt om andragradsekvationer.

FREDAG: 2 pomodoro MEK 15/25 rätt.5 min och 45 sek tillgodo. MEK 14/25 rätt.2 min & 4 sek tillgodo. Kändes ok hade några andrahandsval som var rätt på båda proven.

LÖRDAG: 1 pomodoro ELF. How to reach the university of Ådalen (missing word), 3/4 rätt. 4 min & 46 sek tillgodo. Jag tog rätt svar först men bytte sedan till fel, annars alla rätt. Disruptive innovation, 1/2 rätt. Glömde sätta på tiden på provet gick troligen över med någon minut. Tog återigen rätt svar först men bytte till fel. Walls of the world tumbling down, 1/4 rätt. Gick över med 6 sek. Behövde gå på toa mitt under provet (pausade tiden). Detta gjorde att jag tappade bort mig och fick dåligt fokus på slutet. Måste skriva ned stödord från frågan så jag alltid kan kolla på det vid behov istället för att gå ifrån texten och leta upp frågan igen. Åkte sedan till jobbet.

SÖNDAG: Somnade direkt efter jobbet.

V.29 13:E-19:E
MÅNDAG: Get a grip (missing word), 3/4 rätt. 6 min tillgodo. Slarvfel. Is marriage a thing of the past?, 3/4 rätt. 1 min och 9 sek tillgodo. Använde mig utav uteslutningsmetoden på frågan jag hade fel på och tog fel svar. Fearing the unknown, 4/4 rätt.1 min & 46 sek tillgodo. Visste vad ordet betydde men övertänkte och försökte bara att hitta ledtrådar i texten vilket gjorde att jag övertänkte gick ifrån vad jag visste och nästan chansade på vad jag tyckte lät bäst utöver vad jag redan visste var rätt. Stödord från frågorna hjälper mycket.
4 pomodoro matematiska grunder. Skrev ned det sista om andragradsekvationer. Skrivit ned allt om funktioner och börjat på olikheter.

TISDAG: 2 pomodoro ORD. 06-07, 12/30 rätt. Gick över med 16 sek. Hade några få andrahandsval som var rätt. 04-05 18/30 rätt. Gick över med 41 sek. Hade fler andrahandsval som var rätt. 02-03, 11/30 rätt. 35 sek tillgodo. Hade några få andrahandsval som var rätt. 00-01, 3/10 rätt. 48 sek tillgodo. Hade flera andrahandsval som var rätt.
2 pomodoro LÄS. Vårdprocesser eller personliga läkare, 1/2 rätt. Hann troligen i tid med några 10-tals sekunder, glömde sätta på timern på provet. Doktorn och självbilden, 1/2 rätt. 42 sek tillgodo. Brott och straff, 0/4 rätt. 1 min tillgodo. Ondskan och dess ansikten, 1/4 rätt. 22 sek tillgodo. Jag var flera svar på spåren men det fanns på flera frågor något som inte passade in vilket gjorde att jag hade fel(har läst texten förr). Dödligt våld, 2/2 rätt. 54 sek tillgodo.

ONSDAG: 4 pomodoro matematiska grunder. Läst och skrivit ned geometri, trianglar och lägesmåtten, median, medelvärde och typvärde.

TORSDAG: Vilodag.

FREDAG: 1 pomodoro ELF. The end of fashion days /missing word), 3/6 rätt. 8 min tillgodo, slarvig (nyvaken). Da vincis notes, 1/5 rätt. Gick över tiden med 51 sek. Fortsatt slarvig, glömde av tiden.
1 pomodoro ORD, 98-99, 11/30 rätt. Gick över med 4 sek. 96-97, 9/30 rätt. 18 sek tillgodo. Slarvig rakt igenom hade många andrahandsval som var rätt.

LÖRDAG: 3 pomodoro matematiska grunder. Läst och skrivit potenser.

SÖNDAG: 2.5 pomodoro matematiska grunder. Skrivit ned och läst om talföljder, ordningar & mängder.

V.30 20:E-26:E
MÅNDAG: 4 pomodoro matematiska grunder. Skrivit ned och läst om förhållanden, börjat på rörelse, sannolikhet och olika talsystem.

TISDAG: 1.5 pomodoro matematiska grunder. Skrivit färdigt rörelse, sannolikhet och olika talsystem.
1 prov (2 pomodoro) verbala delen, våren 2019, DEL 1. Provet överlag var helt okej. ORD, 7/10 2/3 andrahandsval var rätt. LÄS, 4/10 inte alls nöjd. 2/6 andrahandsval var rätt. MEK, 7/10 förvånansvärt bra. 1/3 andrahandsval var rätt. ELF, 4/10 vilket jag brukar vara bäst på enligt dom andra proverna men här gick det inte alls bra. Gissade på 5 frågor pga tiden, 33-37 hade 1/5 rätt på dom. Hade 9 sek tillgodo. 0.8 normerade poäng.

ONSDAG: 1 prov (2 pomodoro) verbala delen, våren 2019, DEL 4. ORD, 7/10. LÄS, 6/10. Gissade på 4 och 2 var rätt. MEK, 4/10. ELF 3/10. 1 min och 20 sek tillgodo. 0.7 normerade poäng.

TORSDAG: 1 prov (2 pomodoro) kvantitativa delen, våren 2019, DEL 2. XYZ, 4/12 rätt. KVA, 5/10 rätt. NOG, 2/6 rätt. DTK, 4/12 rätt. 8 gissningar på DTK pga tiden och 2 var rätt. 9 sekunder tillgodo.0.5 normerade poäng. Suger på allt.

FREDAG: 1 prov (2 pomodoro) kvantitativa delen, våren 2019, DEL 5. XYZ, 3/12 rätt. KVA, 2/10 rätt. NOG, 3/6 rätt. DTK, 5/12 rätt. 18 GISSNINGAR pga tiden, 5 var rätt. 25 sekunder tillgodo. 0.4 normerade poäng. Suger på allt.

LÖRDAG: CYKELFEST!

SÖNDAG: Vilodag/Bakis

V.31 27:E-2:A SEMESTER
MÅNDAG: 2 pomodoro ELF. The legal misuse of drugs, 2/5 rätt. Hann precis i tid. Hade några andrahandsval som var rätt. Måste vara mer analyserande i texten, det måste inte stå i exakta ord vad som är rätt utan jag måste kunna se vad som är likt svaret i texten men med andra ord. If lions had gods!, 4/5 rätt. Hann precis i tid. Mitt andrahandsval var rätt. An interview with Roy, 2/6 rätt. Gick över tiden med ca 30-60 sek. Natalie diskade och städade bredvid mig vilket gjorde mig ofokuserad och jag flyttade från skrivbordet till sängen (dåligt val). Behövde gissa på dom sista 3 på grund av tiden hade 2/3 fel på dom. Welcome to the new-look spiked (missing word), 0/3 rätt. 2/3 andrahandsval var rätt. Hade 3 min tillgodo men stressade ändå. Kunde utvärderat mina svar bättre för att inse att mina val inte var rätt helt rätt och kanske gått över till mitt andrahandsval istället.
2.5 pomodoro MEK, 9/25 rätt. 4 min & 11 sek tillgodo. 8/16 felaktiga svar så var mitt andrahandsval var rätt. MEK, 8/25 rätt. 2 min & 54 sek tillgodo. 3/17 felaktiga svar så var mina andrahandsval var rätt.

TISDAG: 2 pomodoro DTK. Läst och skrivit ned strategier för DTK.
2.5 pomodoro NOG. Läst och skrivit ned strategier för NOG. NOG, 3/12. Gick över med 5 min. Jag vet helt enkelt inte hur man gör men det är enkelt när jag läser igenom svaret och förstår varför man ska gör som man gör.

ONSDAG: 2 pomodoro ORD. 94-95, 15/30 rätt. 35 sek tillgodo. 3/15 andrahandsval var rätt. 93-92, 17/30 rätt. 1 min & 20 sek tillgodo. 3/15 andrahandsval var rätt.
91-90, 15/30 rätt. 33 sek tillgodo. 3/15 andrahandsval var rätt. 89-88, 11/20 rätt. 1 min & 15 sek tillgodo. 1/9 andrahandsval vara rätt.
Hann inte med LÄS, blev för sent…

TORSDAG: 2 pomodoro LÄS. Det goda livets kulisser, 1/2 rätt. 30-40 sek tillgodo. Slarvfel, utnyttja hela tiden. Historia & postmodernism, 1/2 rätt. Gick över tiden med 40 sek. Svensk historieforskning, 0/2 rätt. 10 sek tillgodo. Mycket slarvig, höll på att somna inte fokuserad. Antibiotika, 2/2 rätt. 1 min & 9 sek tillgodo. Statligt ägande, 0/2 rätt. Gick över med 1 sek. Kunde fått rätt på första frågan om jag kunde ett ord. Veteransoldat politiken, 0/2 rätt. Gick över med 3 sek. Slarvade båda mina andrahandsval var rätt.

FREDAG: 2 pomodoro XYZ. Läst igenom och skrivit ned startegierna.
2 pomodoro KVA. Läst igenom och skrivit ned strategierna.

LÖRDAG: FEST!

SÖNDAG: 1 pomodoro ELF. School Daze, 1/4 rätt. Gick över med 6 sek. Slarvade och stressade lite för mycket på grund av tiden. Tog mycket lång tid på mig att skriva mina stödord och jag använde dom inte speciellt mycket heller…Schizovirus (missing word),3/3 rätt. 3 min & 28 sek tillgodo. Emerging markets (missing word), 3/4 rätt. 5 min & 15 sek tillgodo. Mitt andrahandsval var rätt.
1 pomodoro MEK 12/25 rätt. Gick över med 58 sek. Halvt gissade på de 3 sista frågorna och hade 1 rätt på dom. 5/13 andrahandsval var rätt.
1 pomodoro DTK 6/10. Gick över med 52 sek.
1 pomodoro NOG, 3/6. 3 min och 21 sek tillgodo. Majoriteten var kvalificerade gissningar. NOG, 1/6. Gick över med 3 min & 26 sek. Likadant här men var mer slarvig och ofokuserad. Jag vet helt enkelt inte hur man gör men det är enkelt när jag läser igenom svaret och förstår varför man ska gör som man gör.

V.32 3:E-9:E
MÅNDAG: 2 pomodoro ORD, 13/30 rätt. 1 min 27 sek tillgodo. 4/17 andrahandsval var rätt. ORD, 15/30 rätt. 55 sek tillgodo. 2/15 andrahandsval var rätt. ORD (gamla ord), 11/30 rätt. 7/19 andrahandsval var rätt. ORD (gamla ord), 3/10 rätt. 2 min & 53 sek kvar. 2/7 andrahandsval var rätt.
2 pomodoro LÄS. Barns utveckling, 1/2 rätt. 1 min tillgodo. Slarvade eller tolkade det som skrevs fel. Sarkozys utrikespolitik, 3/4 rätt. Hann precis i tid. Evidensbaserad naturvård, 3/4 rätt. 8 sek tillgodo. Stressade och hade fel på den sista frågan. Mål om rättsprövning, 1/2 rätt. Tiden tog precis slut. Stressade på sista frågan. På frågor som enbart kräver 2 svar så behöver jag inte så mycket stödord om det inte är något relevant i texten jag måste hitta. Att återskapa muskelfunktioner, 2/4 rätt. 26 sek tillgodo. 1/2 andrahandsval var rätt.

TISDAG: 2 pomodoro XYZ, 10/24 rätt. Gick över med 7 min & 12 sek. Träna extra på i princip allt. Fokusera extra på potenslagar och bråk. Känner mig säker på median, koordinatsystem och medelvärde.
2 pomodoro KVA, 6/20 rätt.

ONSDAG: 2 pomodoro ELF. MMR issues, 2/4 rätt. 5 sek tillgodo. Borde haft 3 rätt men läste igenom sista delen lite för fort eftersom jag stressade. Jag stressade på grund av att jag var ofokuserad under provet. Public Health, 2/4 rätt. 1 min & 12 sek tillgodo. Hade fel på grund av att jag inte vad en förkortning stod för på den ena och på den andra så viste jag inte vad alla svars alternativen betydde. Sugar tax, 2/2 rätt. 41 sek tillgodo. Hobbes V Locke, 1/2 rätt. 52 sek tillgodo. Slarvfel, direkt efter pausen. Constitution Law, 1/2 rätt. 19 sekunder tillgodo. Misstolkade texten. Lästre igenom första delen lite för fort och behövde gå tillbaka och läsa igenom den flera gånger för att förstå den.
1 pomodoro MEK, 9/25 rätt. Tiden tog precis slut. 4/16 andrahandsval var rätt.

TORSDAG: 1 pomodoro MEK, 9/25 rätt. 6 sekunder tillgodo. Mycket okoncentrerad på grund av hunger, somnade till lite under texterna också. 3/16 andrahandsval var rätt.
2 pomodoro DTK, 6/12 rätt. Gick över tiden med 12 min & 7 sek. Måste bli snabbare, fastnar på frågor och läser om frågan flera gånger. Jag kan läsa av diagrammen och tabellerna bra men jag måste lära mig när jag behöver göra mer än att bara läsa av diagrammen. Hade 2 gissningar som blev rätt. Läste av fel stapel en gång. Omvandlar fel, till exempel nanogram till milligram m.m. Slarvfel i uträkningar men hittar nästan alltid vart i diagrammen/tabellerna m.m. jag ska hitta svaret.

FREDAG: FÅR SVAR OM ATT DET INTE BLIR NÅGOT HP! ⚠️☠️⚠️
LÖRDAG: ARG 🤬
SÖNDAG: LEDSEN 😭

V.33 10:E-16:E
MÅNDAG: NEDSTÄMD 😔

TISDAG: 2 pomodoro, rättar 3 gamla MEK prov.

ONSDAG: 3 pomodoro rätta gamla prov, 2 NOG prov & 1 DTK

TORSDAG: 1 pomodoro rätta XYZ.

FREDAG: 1 pomodoro rätta KVA.

LÖRDAG: 1 pomodoro rätta 1 prov verbala del 4.

SÖNDAG: SOFTA.

V.34 17:E-23:E BACK TO WORK!
MÅNDAG: 2 pomodoro ELF. Human resources, 2/3 rätt. 9 sek tillgodo. Mitt andrahandsval var rätt, jag tog det inte för att jag trodde inte man kunde ”produce” en fysisk manual. Gastroesophageal reflux disease, 2/2 rätt. 27 sek tillgodo. Protection Motivation Theory, 2/2 rätt. 49 sek tillgodo. International Trade, 2/3 rätt. Stressade lite och hade fel på den frågan jag stressade igenom. 3 sek tillgodo. Welcome to the new-look spiked (missing word), 9/13 rätt. 21 min & 24 sek tillgodo. 1/4 andrahandsval var rätt.

TISDAG: 1.5 pomodoro MEK, 13/25 rätt. Gick över med 1 sekund. 4/12 andrahandsval var rätt.

ONSDAG: 0.5 pomodoro MEK, 4/10 rätt. 56 sek tillgodo. 2/6 andrahandsval var rätt.
2 pomodoro DTK, 4/12 rätt. Gick över med 2 min & 10 sek. 2/8 andrahandsval var rätt. Hittade rätt i diagrammen flera gånger men gjorde fel i t ex uträkningar och vad som faktiskt efterfrågades.
2 pomodoro ORD, 82-83, 13/30 rätt. Hann precis i tid men glömde starta timern så det står att jag har 5 min & 9 sek tillgodo. 5/17 andrahandsval var rätt.
80-81, 11/30 rätt. 46 sek tillgodo. Mycket ofokuserad och hade spridda tankar på allt annat än provet. 2/19 andrahandsval var rätt.
78-79, 11/28 rätt. Råkade hoppa över 2 st. 2 min & 23 sek tillgodo. Återigen helt ofokuserad med tankar på annat. 4/17 andrahandsval var rätt.
1 pomodoro LÄS. Statligt ägande, 1/2 rätt. 2 min & 4 sek tillgodo. Hade läst texten förut och stressade igenom den. Brott och straff, 1/4 rätt. 1 min 47 sek tillgodo. Har läst texten förut men det hjälpte ändå inte. Ekonomisk brottslighet på Island, 1/2 rätt. 1 min & 34 sek tillgodo. 1/2 andrahandsval var rätt. Stressade igenom och hade läst texten förut. Ljudet av växelundervisning, 2/2 rätt.

TORSDAG: 2 pomodoro NOG, 5/12 rätt. 2 min 10 sek tillgodo. Måste bli bättre på andelar. T ex om dom vill ha en andel utav något så måste det inte vara en exakt siffra utan det kan vara i procent också. Gjorde ett slarvfel. Stressade igenom lite för att jag ville att det skulle ta slut. NOG, 0/4 rätt. 3 min 19 sek tillgodo. Stressade igenom igen. 1/4 andrahandsval var rätt.
1 pomodoro LÄS. Att balansera integritet, 1/2 rätt. 2 sek tillgodo. Gissade på ena frågan och hade fel. Sveriges tyskgruvor, 2/2 rätt. Gick över med 27 sek. Kvinnors alkoholvanor, 0/2 rätt. 44 sek tillgodo. Läste för mycket rakt av vad som stod i texten och analyserade inte vad som faktiskt stod.
2 pomodoro XYZ, 8/21 rätt. Hoppade över 3 st pga tiden. Gick över med 5 min & 25 sek. Behöver träna mer på talföljder, cirkelns omkrets och area, potenser m.m 1/13 andrahandsval var rätt. 1 slarvfel för att jag stressade.

FREDAG: 2 pomodoro KVA, 8/20 rätt. 17 sek tillgodo. Mycket gissningar. Suger när det inte finns exakta tal utan >, < tecken. Måste bli bättre på allt fortfarande.

LÖRDAG: 1 pomodoro ELF. Gold mine (missing word), 4/5 rätt. 6 min & 49 sek tillgodo. Misstolkade texten och därför blev det fel. The nature of computed (missing word), 0/4 rätt. 5 min & 37 sek tillgodo. Svår text med mycket ord och meningar som jag jag inte är van vid att läsa. Vocabulary quiz, 17/30 rätt. 4 min & 8 sek tillgodo. Gick på första känslan och övertänkte inte så mycket på någon. Hade mycket tid över och kunde sparat lite slarvfel. Hade flera andrahandsval som var rätt.
1 pomodoro MEK, 13/20 rätt. Gick över med 1 sekund och då var tanken att jag skulle göra 25 istället för 20 så jag gick säkert över med 2-3 min.

SÖNDAG: HADE MATCHER OCH SOMNA NÄR JAG KOM HEM

V.35 24:E-30:E
MÅNDAG: 1 pomodoro ELF. Diegetic and non-diegetic sound, 1/2 rätt. Gick över med 51 sek. Trög startad.The expansion of cloud computing, 1/2 rätt. Gick över med 20 sek. Somnade till 2-3 gånger under provet. Nature vs nature, 1/2 rätt. Slarvade och missade ett svars alternativ som jag såg direkt var rätt när jag rättade provet. Jag somnade till under detta provet med.
1 pomodoro MEK, 10/20 rätt. 2 min & 31 sek tillgodo. Hade läst många texter förut. och kände mig därför överdrivet säker på vissa texter och hade fel ändå. Ta in texten och analysera den bättre.

TISDAG: 2 pomodoro ORD, 15/30 rätt. 6 sek tillgodo. 4/15 andrahandsval var rätt. ORD, 18/30 rätt. 9 sek tillgodo. Somnade till lite under provet. 3/12 andrahandsval var rätt. ORD, 12/30 rätt. 50 sek tillgodo. Tyckte många ord var svåra och kände mig lite ofokuserad och gick mycket på känsla och första bästa alternativ istället för att analysera ordet mer och bryta ner det. 6/18 andrahandsval var rätt. ORD, 7/20 rätt. Hann precis i tid. Fortsatt ofokuserad. 2/13 andrahandsval var rätt.
1 pomodoro LÄS. Ejdern, 1/2 rätt. 17 sek tillgodo. Förstod inte alla svarsalternativ till 100%. Machofabriken, 1/2 rätt. 7 sek tillgodo. Ekonomisk jämställdhet, 0/2 rätt. Gick över med 2 sek. Svår text.

ONSDAG: 2 pomodoro XYZ, 5/12 rätt. Gick över med 13 min & 39 sek. Träna mer på att faktorisera, potenser och division.
1 pomodoro LÄS. Ett välskrivet blad, 0/2 rätt. Gick över tiden med 12 sek. Lite ofokuserad efter en lång paus. Svensk historieforskning, 0/2 rätt. Missuppfattade både frågor och svar, slarvig. Veteransoldat politiken, 1/2 rätt. 2 min tillgodo. stressade mig igenom provet bara för att jag har gjort det förut. Det var dumt och jag slarvade. Måste gå igenom texten mer om varför det är rätt eller fel när jag har tid över istället för att bara hoppa vidare.
2 pomodoro KVA, 7/10 rätt. Gick över med 4 min. Räknade ”fel” men hade rätt på flera. KVA, 2/8 rätt. Gjorde ett slarvfel trodde att jag skulle svara på vem som hade gått ned mest i vikt alltså förlorade kilon och inte vad den nya vikten låg på. Gjorde flera andra slarvfel såsom missade att -5x-5 också är 25, faktoriserade inte, division går före subtraktion och addition i reglerna men glömde av det och fick fel. 3 i kvadrat = 3 upphöjt med 2.

TORSDAG: Vilodag

FREDAG: KRÄFTSKIVA

LÖRDAG: 2 pomodoro ELF. HP hösten 2019, 3/5 rätt. 2 min & 4 sek tillgodo. 2/2 andrahandsval var rätt. Jag kände igen texten och tog det som jag trodde var rätt från första gången jag läste texten och inte vad jag tyckte lät bäst nu. The rise of modern religions, 4/5 rätt. 5 sek tillgodo. Gissade på en fråga för jag hittade den inte i texten och det var den jag hade fel på. The marshmallow test, 4/5 rätt. 4 sek tillgodo. Gissade på 1 och hade fel eftersom jag tog för lång tid på mig dom andra frågorna men det resulterade i att alla dom var rätt, vilket var bra.
2 pomodoro MEK, 9/20 rätt. 3 min & 42 sek tillgodo. Hade läst alla texter förut och visste därför svaren på några. Trodde mig veta svaren på endel frågor också men som var fel. Jag borde tänka mer själv istället för att gå på vad jag tror är rätt eftersom jag har läst det innan.

SÖNDAG: 2 pomodoro DTK, 6/12 rätt. Gick över med 9 min & 23 sek. Var inte helt 100 på hur jag skulle läsa av diagrammet så det blev fel men mitt andrahandsval var rätt sätt.Läste fel på frågan och skrev tvärtemot vad som skulle svaras på, skrev 5/28 istället för 23/28. Räknade bara helt fel på ena diagrammet, läste av rätt men räknade fel. Var för trött på ena frågan och gissade bara på den och hade fel.
1 pomodoro MEK, 11/20 rätt. 5 min & 5 sek tillgodo. Hade läst texterna förut.
2 pomodoro NOG, 4/12 rätt. 6 min & 37 sek tillgodo. Stressade igenom och var ofokuserad under hela provet (orkade inte egentligen plugga). NOG, 3/4 rätt. 3 min & 7 sek tillgodo. Hade haft en uppgift förut och visste svaret direkt. Jag visste inte bara vad som var svaret utan också varför det var rätt. NOG, 2/4 rätt. 3 min & 18 sek tillgodo. Jag börjar veta mer om vad dom faktiskt vill ha ut från frågorna. Jag försöker inte lösa uppgiften med ett exakt tal längre utan försöker bara se om det går att få fram svaret med den informationen som jag får. Även om jag har fel på frågorna så är jag inte helt ute och cyklar utan har iallafall fått en ok start på hur man ska göra eller åtminstone ett hum om hur man ska gå tillväga.

V.36 31:A-6:E
MÅNDAG: VILODAG

TISDAG: 2 pomodoro LÄS. Anti demokrati, 2/4 rätt. 14 sek tillgodo. Måste utöka mitt vokabulär. Oskrivna blad och biologiskt arv, 2/4 rätt. 13 sek tillgodo. Har rätt på frågor där svaret står med få ord i texten men inte i frågor där svaret ges i en eller flera långa meningar som man måste ta i åtanke och se helhetsbilden i vad som faktiskt står. Fler eller färre, 2/4 rätt. 41 sek tillgodo. Inte direkt en svår text men det var mycket man behövde ha koll på med, A, A+, B, Ö och olika principer. Jag blev lite överväldigad av allting och tappade bort mig samtidigt som jag inte fick någon direkt helhetsintryck utav texten. Svaren blev uteslutande gissningar.
2 pomodoro ORD, 14/30 rätt. 1 min & 9 sek tillgodo. ORD, 10/30 rätt. 1 min & 54 sek tillgodo. Memrise 5000 ord, 100%, 97%, 100%, 100%, 100%, 100%, 100%. Substantiv och konkreta substantiv.


ONSDAG: 2 pomodoro XYZ, 6/12 rätt. Gick över tiden med 9 min.Dom jag hade rätt på gjorde jag uträkningar på även om mina uträkningar var helt olika med vad som visades i svaret så kom jag fram till rätt svar. Måste bli bättre på promille, biljon m.m. XYZ, 2/2 rätt. Eller 2/3 rätt. Gick över tiden med 1 min & 51 sek och hoppade över en fråga pga tiden. Jag börjar komma på rätt spår. Innan var jag helt lost och gjorde inte ens några uträkningar nu börjar jag skriva uträkningar och kommer faktiskt någonstans till en början och sedan tar det stopp eller blir fel.
1.5 pomodoro KVA, 8/20 rätt. Gick över med 6 min & 37 sek. Lite ofokuserad tog längre pauser än vad jag skulle, sent på kvällen. Måste träna mer på SGD, primtal, cirkelns omkrets ( 2 x radien x pi (3,14)).

TORSDAG: 0.5 pomodoro KVA, gick igenom svaren från gårdagens prov.
2 pomodoro MEK, 7/20 rätt. 2 min & 26 sek tillgodo. Hade rätt på flera frågor som jag hade läst innan. MEK, 10/20 rätt. Gick över med 43 sek.
1 pomodoro ELF. HP våren 2019 shorts, 5/5 rätt. 22 sek tillgodo. Kände igen texterna men visste inte svaren. Hade 2/5 när jag gjorde provet första gången och andra gången hemma. Marrying women, 4/5 rätt. 4 min & 41 sek tillgodo.

FREDAG: 1 pomodoro ELF. Doing good, 3/5 rätt. Eller 4/5 eftersom UHR hade fått många klagomål angående denna frågan om att ett annat svar var rätt också. Jag tog det svaret. Både svaren ändrades sedan till att vara rätt. Gick över med 13 sek. Lite trög startad på morgonen. Stressade i slutet och hade därför fel på en men jag gissade rätt på en fråga också. HP hösten 2018 shorts, 2/2 rätt. 10 sek tillgodo. Känner direkt när jag läser om jag hänger med och tar in texten eller om jag bara läser rakt av utan att ta in något. Då stannar jag upp och hittar fokuset igen.
2 pomodoro DTK, (4/9) skulle gjort 12 frågor. Hoppade över 3 frågor pga tiden. Gick över med 2 min & 8 sek. Hade säkert blivit 8 min över om jag gjorde alla. Okoncentrerad och trött efter jobbet.

LÖRDAG: 2 pomodoro NOG, 10/18 rätt. 8 min & 3 sek tillgodo. Börjar komma igång bättre och ser mönster som jag inte har sett innan. Har oftast fel när man behöver göra långa ekvationer för att komma fram till lösningen men det är för att jag inte kan alla regler och hur man gör allt än. Kommer endel fel på lite ”enklare” saker också.
2 pomodoro ORD. 13/30 rätt. Gick över med 30 sek. Satt och tänkte på annat första halvan av provet och var tvungen att stressa på slutet. Började tidigt på morgonen så jag hade inte kommit igång helt än. ORD, 11/20 rätt. 1 min & 20 sek tillgodo. Bättre fokus. Memrise 5000 ord (konkreta substantiv), 97%, 97%, 100%, 100%, 100%.Words to review, 100%, 70%, 80%, 100%. Totalt 27,370 poäng denna veckan på 2 pomodoros.
2 isch (satt lite med mobilen under pomodoron.) pomodoro LÄS. Betygsskillnader, 0/2 rätt. Inte ofokuserad men hade kanske lite spridda tankar efter en lång jobbdag (började plugga kl 23:35). Patienternas förväntningar, 2/2 rätt. Gick över med 1 sekund. Lärlingsanställning, 1/2 rätt. Gick över med 3 sek. Lite ofokuserad för Natalie pratade med mig under provet så jag tappade bort mig. Brottslighet, 1/2 rätt. 1 min & 18 sek tillgodo. Slarvade, jag visste att dom hade något gemensamt eftersom det stod att den ena inspirerades utav den andre men tänkte fel när det kom till kritan.

SÖNDAG: Vilodag.

V.37 7:E-13:E BÖRJA SKRIVA KOMPLETTA HÖGSKOLEPROV
MÅNDAG: SJUK.
Användarvisningsbild
fysioterapeuten
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 12
Blev medlem: tor 05 sep, 2019 13:21

Re: Från 0.55 till 1.25 och fysioterapeutprogrammet

Inlägg av fysioterapeuten »

ONSDAG: 1 pomodoro XYZ, 1/10 rätt. Gick över med 4 min & 44 sek. Jag kan inget, gissar på majoriteten av frågorna mina uträkningar stämde var helt off flera gånger också.
1 pomodoro KVA, 2/7 rätt. Gick över med 29 sek. Måste bli bättre på division t ex. 1/1/10 m.m och annat också.
1 pomodoro ELF. HP våren 2018 shorts, 4/5 rätt. Gick över med 9 sek. Blev väldigt dålig i magen mitt under provet så var tvungen att ta en lång paus, vilket gjorde att jag tappade bort mig och slösade tid på en text jag redan hade läst tidigare. Detta gjorde att jag hade väldigt lite tid under sista texten och det var just där jag hade fel också. Lady sings the blues, 1/3 rätt. Var ofokuserad (hungrig, dålig i magen).
1 pomodoro MEK, 5/10 rätt. 20 sek tillgodo. MEK,1/3 rätt. 53 sek tillgodo.
Användarvisningsbild
fysioterapeuten
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 12
Blev medlem: tor 05 sep, 2019 13:21

Re: Från 0.55 till 1.25 och fysioterapeutprogrammet

Inlägg av fysioterapeuten »

TORSDAG: 1 pomodoro DTK, 3/5 rätt. Gick över med 4 min & 7 sek. Mätte på fel stapel (SLARVIGT!), gissade på en fråga och hade rätt. Halvt slarvfel på ena frågan. Jag missade fotnoten som var nyckeln till allt. När jag såg svaret på ena frågan så var det ganska uppenbart men såg inte det först. Läste inte igenom frågorna tillräckligt noga och slarvade met mätningar. Trött efter en lång dag med jobb och träning. Började plugga kl 23:00.
1 pomodoro ORD, 13/30 rätt. 56 rätt tillgodo. Memrise material, 100%, 100%. Memrise konkreta substantiv REVIEW, 70%. Memrise speed review, 66 rätt 94%.

FREDAG: SJUK IGEN…
LÖRDAG: SJUK…

SÖNDAG: Våren 2016, Verbala delen prov 2, 0.7 normeringspoäng. Hann precis i tid men var tvungen att gissa på 33-37 (5 frågor) på grund av tiden. 1/5 utav dom jag gissade på var rätt. ORD, 5/10. LÄS, 6/10. MEK, 5/10. ELF, 4/10 då gissade jag på 5 utav dom 10 och hade 4 fel så man kan säga 3/5 rätt på dom jag svarade på. Det var den långa engelska texten jag inte han svara på. Jag tog alldeles för lång tid på mig på LÄS delen.

Våren 2016, Kvantitativa delen prov 3, 0.3 normeringspoäng. 11 min tillgodo. Började med DTK och spenderade lite för mycket tid där. Sedan var jag seg när jag tillslut började med XYZ. Jag gissade på 28 frågor!!! På grund av tiden. Jag gissade på frågorna 10-28. Jag gissade även på 5 andra men det var inte på grund av tiden utan det var för att jag inte kom fram till något svar. XYZ, 5/12. Gissade på 3 och en var rätt, så 4/9 kan man säga och då var 2 gissningar som inte var på grund av tiden (båda gissningarna var fel). KVA 2/10 gissade på alla så 0/0. NOG,1/6 gissade på alla så 0/0. DTK, 7/12. Gissade på 3 (1 var rätt) men inte på grund av tiden.

Våren 2016, Verbala delen prov 4, 0.5 normeringspoäng. Hann precis svara på alla frågor. Gissade på 4 frågor 13-16 (1/4 rätt) på grund av tiden. ORD, 3/10. LÄS, 5/10. MEK, 3/10. ELF, 6/10. Började med ORD och hoppade sedan till ELF, MEK och sist LÄS.

Våren 2016, Kvantitativa delen prov 5, 0.6 normeringspoäng. Bästa provet hittills. Började med XYZ, sedan KVA, hoppade NOG och körde DTK istället. Var tvungen att gissa på 9 frågor på grund av tiden(FRAMSTEG). Gissade på alla NOG och 3 på DTK (23-28 & 38-40), 1 på NOG var rätt. Utöver dom 9 som jag var tvungen att gissa på på grund av tiden så gissade jag även på 3 andra (2 på XYZ 1 på DTK) på grund av att jag inte hade någon aning, alla var fel. XYZ, 7/12. KVA 5/10. NOG 1/6 eller 0/0. DTK 5/12 eller 5/9. Blev färdig med allting kl 02:20 på natten 😅.

TOTALT: 0:55 normeringspoäng. INTE ALLS NÖJD.

V.38 14:E-20:E

MÅNDAG: Felanalys i ca 2 timmar: ORD: Totalt 8/20 rätt. Måste träna mer på ord helt enkelt. Spenderade inte allt för mycket tid på orden utan hade jag ingen aning så använde jag mig utav uteslutningsmetoden och tog vad jag tyckte var det bästa alternativet. Hade ett antal andrahandsval som var rätt men jag hade också ett par gissningar som var rätt.

LÄS: 11/20 rätt. På det första provet så tog jag allting i ordning och fick bäst poäng på LÄS utav alla delar. Jag var lite för långsam där vilket gjorde att jag hade lite tid kvar på ELF som också blev den del det gick sämst på. Jag hittade vart i texten som svaret stod men svarsalternativen var svåra att förstå och jag valde fel svar (12). Tryckte fel på en fråga (17). Började spendera alldeles för mycket tid på denna texten och gissade eftersom jag inte ville skumläsa genom hela texten bara för att försöka hitta svaret (20). Den ena texten var inte direkt svår men innehöll endel ord jag inte var fullt bekant med vilket gjorde att den ena frågan blev mycket svår (16).
Under andra provet så avslutade jag med LÄS. Jag började istället med ELF efter ORD eftersom jag har gjort det bra under mina tidigare ELF prov. Jag tog alldeles för mycket tid på mig på ELF vilket gjorde att jag behövde stressa igenom LÄS och fick gissa vilt på 4 frågor.

MEK: 8/20 rätt. Jag måste bli bättre på att koppla texter med ord. T ex en text som handlade om konst valde jag inte det ordet som man relaterar med konst utan jag valde istället det som jag tyckte lät bäst grammatiskt. Även om det låter grammatiskt korrekt så måste det inte vara rätt, det måste också stämma överens med vad som står i texten. Min bristande ordkunskap gör att jag missar poäng också i endel texter. Tidsmässigt klarar jag av den här delen okej.

ELF: 10/20 rätt. Var tvungen att gissa på 5 frågor på första provet på grund av tiden, det var den långa texten jag skippade. Det gick bra på dom korta texterna.
Under andra provet började jag bli lite ofokuserad speciellt under de längre texterna och det var där felen kom också (3 fel på en text). Jag tog också alldeles för lång tid på mig och blev frustrerad när jag inte hittade svaren vilket ledde till att jag gissade och gick vidare. Utöver att jag var ofokuserad och trött så har jag också svårast för dem långa texterna där dem ställer många frågor eftersom man oftast inte hittar svaren direkt i texten utan man måste se helhets bilden eller tolka texten på ett visst sätt. Missing words delen gick bra där hade jag bara ett slarvfel.

XYZ: 12/24 rätt. Jag började det första provet med DTK och jag tog alldeles för lång tid på mig på den delen. Jag fick gissa på 28 frågor!!! 3 utav dom var på XYZ delen. I jämförelse med KVA och NOG så fick jag mest tid på XYZ utöver DTK då. Jag var stressad ändå men fick ändå några poäng. Jag känner mig inte bekväm med XYZ men jag är bekant med vad jag ska göra, sen så missar jag mycket på grund av att jag bara har ett hum utav vad jag ska göra. När jag läser svaren så har jag en okej grund och förstår snabbt vad jag skulle ha gjort istället för att det ser helt nytt ut vilket känns skönt.
Under första provet så märkte jag att jag behöver plugga mer på följande: delbarhet, funktioner med variabler f(x)=g(x). Slarvade. Vet hur man gör men glömde av under provet. Potenslagarna. Slarvade på ekvationer med variabler. Var lite ringrostig med hur + & - funkade med paranteser. Bråk med division. Jag kom på att man skulle hitta MGN men räknade fel och visste inte vad man skulle göra efter man hade hitta MGN.
Under andra provet så började jag istället med XYZ. Jag tog min tid men inte alls lika mycket som jag gjorde på första provet, dels eftersom jag vet att man inte har lika lång tid på sig på XYZ som med DTK. Det jag behöver träna mer på är: Geometri och kvadratrötter. Potenslagar & primtalsfaktorisering. Subtraktion av bråk. Geometri. Jämn och udda regler. Jag hade rätt men inte på grund av att jag visste reglerna utan för att jag räknade ut det.Sannolikheter. Jag hade rätt men var inte helt hundra.

KVA: 7/20 rätt. Gissa på alla frågor på första provet på grund av tiden. Har inte gått igenom svaren på dessa frågor. På andra provet så såg jag att jag måste träna mer på potenslagarna. Algebra, ekvationer och olikheter. Polynommultiplikation och kvadreringsreglerna. Trianglar och geometri.
På andra provet så gissa jag inte på en enda! Där hade jag 5/10 rätt.
NOG: 2/12 eller 0/0. Jag svarade inte på EN ENDA fråga där jag faktiskt försökte så jag har inte så mycket att säga om denna delen. Jag kollade inte ett enda svar eftersom jag inte visste en enda fråga.

DTK: 12/24 rätt. Med tanke på att jag spenderade nästan halva provet på DTK så borde jag ha högre poäng. Under första provet hade jag 7/12 rätt tillskillnad från 5/12 som jag hade på andra provet. Det är bara 2 poäng som skiljer och jag trodde att jag skulle få betydligt mer om jag lade ner mer tid på DTK i början av provet så man är fräsch i skallen (inte mer än man ska då). Jag har alltid tyckt att DTK är roligast eftersom jag har tyckt att det är den lättaste delen eftersom man ”bara” behöver läsa av olika sorters diagram. Så är inte fallet. Det krävs mycket mer än det visuella man måste faktiskt använde matte också. Jag hittar oftast vart jag ska leta i diagrammen men när det krävs mer arbete än det så kan det krångla till det för mig. Ökar jag mina mattekunskaper utanför DTK så tror jag att det kommer hjälpa mig i DTK också.
KreBaj
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 89
Blev medlem: tis 05 dec, 2017 19:54

Re: Från 0.55 till 1.25 och fysioterapeutprogrammet

Inlägg av KreBaj »

Trevligt o se en Gekåsare här. Vilken avdelning jobbar du på?

Mvh en föredetta Gekåsare.
Användarvisningsbild
fysioterapeuten
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 12
Blev medlem: tor 05 sep, 2019 13:21

Re: Från 0.55 till 1.25 och fysioterapeutprogrammet

Inlägg av fysioterapeuten »

KreBaj skrev: tis 15 sep, 2020 9:45 Trevligt o se en Gekåsare här. Vilken avdelning jobbar du på?

Mvh en föredetta Gekåsare.
Tjena KreBaj!

Jag jobbar på kundservice avdelningen. Vilken avdelning jobbade du på?
robWin
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 26
Blev medlem: sön 29 dec, 2019 10:46

Re: Från 0.55 till 1.25 och fysioterapeutprogrammet

Inlägg av robWin »

Vet att det är motigt vissa dagar med plugget, ge inte upp, den som vill är den som får. Jag har exakt samma planer och mål som dig. Jag vill studera fysioterapeut och har pluggat snart 1 år till högskoleprovet, dessvärre inte fått chans att skriva det när jag varit förberedd pga covid19. Hoppas på att komma in i Luleå eller Stockholm, hörde att man behövde som minst 0.8 på högskoleprovet för att komma in på fysioterapeut i Luleå i år dock! Mitt första prov skrev jag för några år sedan utan att alls ha pluggat, 0.1, andra provet 0.2, tredje 0.3, fjärde 0.65. Nu när jag gjort äldre prov har jag legat på 1.0-1-2, vilket jag är glad över, jag krigar var dag med detta.

Jag satsar på 1.2 precis som du. 27 år gammal här och jobbar deltid (75), passar perfekt så man hinner pluggar! Har tappat så mycket från grundskolan, man ångrar kanske att man inte hängde med lika mycket som man hade önskat i dagsläget. Men nu har vi åtminstone möjligheten att ta igen det vi glömt och inte lärt oss under grundskola/gymnasiet. Själv hade jag det väldigt tufft i skolan dessvärre, hade säkert kunnat få bättre betyg men ack så lite man ansträngde sig och hur lite motivation man hade. Men precis som du räcker inte betygen till, så nu har vi vår andra chans! Jag placeras bara på reservplats mellan 40-50 och gjort det nu dem senaste 3 åren. Jag önskar dig helhjärtat lycka till och jag har inga som helst tvivel om att du kommer komma in, för det kommer du göra och vem vet om vi hamnar på samma skola.

Ta hand om dig!
Användarvisningsbild
fysioterapeuten
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 12
Blev medlem: tor 05 sep, 2019 13:21

Re: Från 0.55 till 1.25 och fysioterapeutprogrammet

Inlägg av fysioterapeuten »

robWin skrev: tor 17 sep, 2020 17:09 Vet att det är motigt vissa dagar med plugget, ge inte upp, den som vill är den som får. Jag har exakt samma planer och mål som dig. Jag vill studera fysioterapeut och har pluggat snart 1 år till högskoleprovet, dessvärre inte fått chans att skriva det när jag varit förberedd pga covid19. Hoppas på att komma in i Luleå eller Stockholm, hörde att man behövde som minst 0.8 på högskoleprovet för att komma in på fysioterapeut i Luleå i år dock! Mitt första prov skrev jag för några år sedan utan att alls ha pluggat, 0.1, andra provet 0.2, tredje 0.3, fjärde 0.65. Nu när jag gjort äldre prov har jag legat på 1.0-1-2, vilket jag är glad över, jag krigar var dag med detta.

Jag satsar på 1.2 precis som du. 27 år gammal här och jobbar deltid (75), passar perfekt så man hinner pluggar! Har tappat så mycket från grundskolan, man ångrar kanske att man inte hängde med lika mycket som man hade önskat i dagsläget. Men nu har vi åtminstone möjligheten att ta igen det vi glömt och inte lärt oss under grundskola/gymnasiet. Själv hade jag det väldigt tufft i skolan dessvärre, hade säkert kunnat få bättre betyg men ack så lite man ansträngde sig och hur lite motivation man hade. Men precis som du räcker inte betygen till, så nu har vi vår andra chans! Jag placeras bara på reservplats mellan 40-50 och gjort det nu dem senaste 3 åren. Jag önskar dig helhjärtat lycka till och jag har inga som helst tvivel om att du kommer komma in, för det kommer du göra och vem vet om vi hamnar på samma skola.

Ta hand om dig!
Tack för att du peppar mig robWin. Jag blir inspirerad av att höra hur mycket du har höjt dina resultat, riktigt bra jobbat 👍. Det är häftigt att vi båda har i princip samma problem men att vi båda krigar på för samma mål. Jag hade det aldrig svårt för skolan, förutom matten då 😅 utan var precis som du väldigt omotiverad och nöjde mig med godkänt vilket jag ångrar nu.

Jag sökte in på alla skolor som hade fysioterapeutprogrammet i höstas men kom inte närmare än 56:e reserv i Luleå. Personligen vill jag helst komma in i Göteborg sen spelar det inte så stor roll, så vem vet vi kanske ses i Luleå till nästa höst!

Btw har du någon pluggdagbok man kan följa?

Lycka till med plugget och fortsätt så som du har gjort! Fortsätter du att ligga runt 1.2 så kommer du kunna välja vilken skola du vill!
robWin
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 26
Blev medlem: sön 29 dec, 2019 10:46

Re: Från 0.55 till 1.25 och fysioterapeutprogrammet

Inlägg av robWin »

Göteborg är min tanke just nu också då det är närmst, bor i Skåne, vart bor du?

Hinner inte lägga energi på dagbok tyvärr..
Det blir så körigt efter jobbet, slutar 14:00, sen direkt på plugget fram till 18:30, sedan träning, sedan hem och laga mat och sova direkt. Blir ganska stressad av att kombinera jobb och plugg, hur kombinerar du det på bästa möjliga sätt?

Skolan för mig var tuff dels för adhd och dels för att jag tyvärr inte var motiverad, inte konstigt när man inte kan koncentrera mig haha! Men nu på medicin så går allt mycket mycket bättre, thank god!

Du kommer inse att matten är ju lättare att öka på jämfört med läs delen.. Man kan enkelt felanalysera matten på proven dvs kvant delen jämfört med läsdelen. Själv plöjer jag böcker och artiklar så mycket det går, samt ord. Har du själv börjat läsa något? Utnyttja det innan läggdags och på jobbet när du har 30 Minuters rast, gör jag!
Användarvisningsbild
fysioterapeuten
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 12
Blev medlem: tor 05 sep, 2019 13:21

Re: Från 0.55 till 1.25 och fysioterapeutprogrammet

Inlägg av fysioterapeuten »

Varför kan man inte radera en text? Nu blir det så här istället :?
Senast redigerad av 1 fysioterapeuten, redigerad totalt 0 gånger.
Användarvisningsbild
fysioterapeuten
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 12
Blev medlem: tor 05 sep, 2019 13:21

Re: Från 0.55 till 1.25 och fysioterapeutprogrammet

Inlägg av fysioterapeuten »

Detta ser kanske lite konstigt ut men det är för jag hade klistrat in bilder i pages som inte kom med nu 😅

TISDAG: Vilodag efter gårdagens kompletta högskoleprov. Skrev till min coach om hur jag ska gå vidare efter detta.

ONSDAG: 4 pomodoro fördjupning utifrån de förbättringsområden jag identifierat i felanalysen.
4 pomodoro matematiska grunder. Potenslagarna: 0/2 rätt. Läst igenom potenslagarna igen.

Polynommultiplikation: 3/6 rätt. Gick över med 5 sek. Måste hitta SGD. Tänkte inte på det utan delade bara i huvudet. Skulle skrivit ned talen och inte bara gjort allt i huvudet, blev några slarvfel.
Primtalsfaktorisering: 2/5 rätt. 8 sek tillgodo. Räknade allt i huvudet eftersom jag inte visste om det fanns någon strategi till hur man skulle räkna. 2,3,5,7 & 11 är dem fem första primtalen. Dela talet tills ett primtal kommer sedan är primtalsfaktoriseringen klar. Kolla på sista siffran vad den är delbar med i större tal.

Division av bråk. 1/4 rätt. 23 sek tillgodo. Gissa på alla i princip. Enligt reglerna så ska man multiplicera täljaren med den inverterade nämnaren vid divison av bråk.

Ekvationer med variabler: 9/10 rätt med 5 sek tillgodo. Att skriva ned allt tog mycket tid. Den enda som var fel var den jag inte han skriva någon uträkning på och fick gissa istället. Gissade på några andra också men jag fick tid till att använda uteslutningsmetoden på dom och valde rätt.
Subtraktion av bråk: 2/5 rätt. 20 sek tillgodo. Försökte bara hitta MGN och gå efter det. Efter att man har hittat MGN så räkna vidare för att så så att täljaren stämmer också. För nu hittade jag MGN på dem flesta men täljaren var fel. Måste bli bättre på primtalsmetoden när det kommer till större tal.
Liksidiga månghörningar: För liksidiga n-hörningar, där n är antalet hörn och är minst 3, att vinkelsumman blir 180 * n - 360 T ex. i en åttahörning så blir uträkningen 180 * 8 - 360 ➡️ 1440 - 360 = 1080 varje hörnvinkel är därmed
1080/8 = 135.
Eller så kan man göra så här: V = 180 - 360/n ➡️ V = 180 - 360/8 ➡️ V = 180 - 45 ➡️ V = 135
Typvärde: 4/5 rätt. Kändes lätt gjorde det bara för att jag hade 3 min kvar på pomodoron. Det svåra känns inte relevant som HP fråga eftersom man måste räkna igenom alla alternativ och tar alldeles för lång tid för att vara med på provet.

TORSDAG: 2 pomodoro ELF. Exercise, 3/5 rätt. 5 min & 19 sek tillgodo. 1 andrahandsval var rätt. Jag tog det först men bytte sedan till det felaktiga. HP hösten 2017 shorts, 2/5 rätt. 49 sek tillgodo. Lite ofokuserad under första pomodoron pga hunger & törst. Clocking cultures, 2/5 rätt. Gick över tiden med 1 sek. Svåraste provet hittills utav alla gamla HP prov jag har gjort. HP våren shorts, 1/1 rätt. 10 sek tillgodo. Använde uteslutningsmetoden.

2 pomodoro MEK, 10/20 rätt. 4 min & 10 sek tillgodo. Uppgifterna var från uppgiftsgruppen. Visste endel svar så fort jag läste texten men kom inte alltid ihåg varför det var rätt. MEK, 10/20 rätt. 5 min & 43 sek tillgodo.

FREDAG: 2 pomodoro DTK, 7/12 rätt. Gick över med 17 min & 1 sek. Tar fortfarande alldeles för lång tid på mig men nu hade jag iallafall mer än hälften rätt. Så länge jag ökar mitt resultat och förstår frågorna så är jag inte så bekymrad över tiden för tillfället, det får jag ta tag i senare. Jag kan inte båda stressa och inte förstå uppgifterna. Flera utav dom jag hade rätt på hade jag helt fel uträkningar på men fick ändå rätt. Gjorde några onödiga anteckningar som tog mycket tid. Jag tog ”vet ej” på 2 frågor för jag var helt lost på en utav dom och denna andra struntade jag i pga tiden. Så det var 3 som jag försökte på och hade fel på. 2/3 var slarvfel & en tänkte jag fel på.

2 pomodoro NOG, 2/6 rätt. 2 min 54 sek kvar. Ett andrahandsval var rätt men tog inte det eftersom det kändes som att jag hade tagit det svaret på för många frågor. Jag stressar bara för att jag vill göra så många uppgifter som möjligt. Måste sakta ned och analysera allting. Måste träna på förhållanden och förhållandekedjor. NOG, 2/6 rätt. 2 min & 9 sek tillgodo. Tog min tid men gick inte bättre för det. En fråga krävde en avancerad matte nivå som inte är speciellt relevant för HP så den frågan var jag helt lost på. Dem andra 3 som jag hade fel på var på grund av mina bristande kunskaper och inte för att jag gjorde fel i någon uträkning. Måste lära mig mer om allt.
Användarvisningsbild
fysioterapeuten
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 12
Blev medlem: tor 05 sep, 2019 13:21

Re: Från 0.55 till 1.25 och fysioterapeutprogrammet

Inlägg av fysioterapeuten »

LÖRDAG: 2 pomodoro ORD. Memrise konkreta substantiv, 100%, 100%, 100%, 100%. Memrise konkreta substantiv och substantiv review, 70%, 80%, 90%, 60%, 80%, 90%,100%. Memrise material, 100%, 100%, 100%, 100%, 100%, 97%, 100%, 100%.

1 pomodoro LÄS. Systemtänkande, 1/2 rätt. 6 sek tillgodo. Läste först utan att ta in texten så fick läsa om endel utav texten igen eftersom inget satte sig. Fick i princip gissa på ena frågan eftersom jag inte kom ihåg allt från texten. Trött och hade inte riktigt kommit in i mitt mood när jag började läsa. Barnfetma, 1/2 rätt. 36 sek tillgodo. Fortsatt slarvig och trött. Kapten Brink, 1/2 rätt. 29. Insåg direkt efter att jag tryckte på ”rätta” att jag tog fel svar på den som jag sedan fick fel på. Svarsalternativet jag tog använde sig utav ett språk som inte förknippas med det man hade läst i texten. Det var inte den exakta förklaringen som det sedan stod i föreningen till svaret men jag var inne på rätt spår.

SÖNDAG: 2 pomodoro XYZ, 4/12 rätt. Gick över med 53 sek. Mycket blandat som jag hade fel på. Glömde skriva ned vad det var för något efter provet. Behöver lära mig grunderna på mycket. 3/6 rätt. 1 min & 38 sek kvar, tog ”vet ej” på två frågor så det står 3/4 på hpguiden. Känner mig säker på linjer i koordinatsystem. Var helt lost på 2 frågor. En fråga innehöll räkneoperationer och den andra innehöll bråk och jag blev för trött för att försöka. Skulle gjort LÄS och KVA på kvällen men var för trött. Gjorde XYZ kl 6:00 på morgonen innan jobbet.
V.39 21:A-27:E

MÅNDAG: 1 pomodoro LÄS. Pesten, 2/2 rätt. Gick över med 5 sek. Svenska finansmarknad, 1/2 rätt. 6 sek tillgodo. Jag tog rätt svar först men det kändes för enkelt av någon anledning så jag bytte och fick fel svar istället. Jag hade inte tagit in all text som jag hade läst så då borde jag gå på magkänsla istället för att gissa lite vilt. Våldsbeteende, 0/2 rätt. Gick över med 9 sek. Texten satte sig inte alls, mycket trött. Hade bara sovit i 4 timmar och började plugga kl 21:30. Jag lägger mig och försöker jobba ikapp imorgon.

TISDAG: 1 pomodoro ORD. Memrise material, 100%, 100%, 100%, 100%, 100%, 100%. Memrise vanliga saker, 100%. Svåra ord, 80%.
Somnade tidigt idag igen men ska komma ikapp så mycket som möjligt imorgon.

ONSDAG: 1 pomodoro ELF. Pheromones, 4/5 rätt. 43 sek tillgodo. Den jag hade fel på kunde jag ha funderat lite längre på eftersom jag hade 43 sek kvar men valde att gå på magkänsla och inte övertänka. Har jag tid så ska jag använda den om jag inte är helt säker.
HP våren 2017 shorts, 1/4 rätt. 2 min & 39 sek tillgodo. Slarvig & smått ofokuserad.

2 pomodoro KVA, 5/ 10 rätt. 2 min & 33 sek tillgodo. Jag kände mig faktiskt säker på dom som jag hade rätt på så det var inte gissningar som blev rätt. Måste bli bättre på att räkna med kvadratrötter i detta fall kvadratrötter och divison. KVA, 7/10 rätt. Gick över med 6 min & 45 sek. Gjorde uträkningar på nästan allt, endel saker kunde jag göra i huvudet. Ett slarvfel. Hade fel när potenslagar används & en var jag helt lost på.

2 pomodoro DTK, 4/12 eller 4/8 eftersom jag tog ”vet ej" på 4 st, Vill inte få rätt svar när jag har noll koll. Gick över med 4 min & 17 sek. På dom jag svarade ”vet ej” på hade jag verkligen ingen koll alls. Det användes svåra svåra ord och jag visste inte vart jag skulle leta i diagrammen vilket är ovanligt. På 3 st fel så antingen tänkte jag fel eller så kollade jag lite fel på diagrammet. På en fråga räknade jag fel men kollade rätt i diagrammet.
Hann inte med allt som jag ville men tar förhoppningsvis det imorgon.

TORSDAG: Gjorde ingenting, vilade upp mig inför morgondagen.
Användarvisningsbild
fysioterapeuten
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 12
Blev medlem: tor 05 sep, 2019 13:21

Re: Från 0.55 till 1.25 och fysioterapeutprogrammet

Inlägg av fysioterapeuten »

FREDAG: Start KL 19:35. Färdig KL 00:51. Tog 2 pauser där jag tränade lite lätt i några minuter för att väcka kroppen. 1 paus där jag bara tog det runt och gick runt i lägenheten. Sista pausen så duschade jag.

Hösten 2015, kvantitativa delen prov 3. Normeringspoäng = 0.8 Bäst hittills! 22 sek tillgodo. XYZ, 6/12 rätt. KVA, 6/10 rätt. NOG 3/6 rätt. DTK 5/12 rätt. Gissade på 6 st på DTK (35,37,38,39,40 2 var rätt) på grund av tiden & utöver det så gjorde jag 14 uteslutande gissningar så 20 gissningar totalt. 3 på XYZ (8-10), 7 på KVA(15-17 & 19-22), 3 på NOG (26-28) & 1 på DTK (31). 6/14 uteslutande gissningar var rätt. Jag gör allting i följd och hoppar inte fram och tillbaka bland uppgifterna bara för att jag tycker att någon del är lättare än någon annan. Satt med XYZ i 15 min, KVA 12 min, NOG 7 min & DTK 21 min.

Hösten 2015, verbala delen prov 1. Normeringspoäng = 0.9 Bäst hittills! 47 sek tillgodo. ORD 6/10 rätt. LÄS 6/10 rätt. MEK 6/10 rätt. ELF 4/10 rätt. Var tvungen att gissa på 34-37 på ELF (lång text) på grund av tiden, hade sparat den texten till sist. Började tappa koncentrationen under och speciellt på slutet av provet.

Hösten 2015, kvantitativa delen prov 5. Normeringspoäng = 1.4 WTF!!! 12 sek tillgodo. XYZ 9/12 rätt. KVA 7/10 rätt. NOG 5/6 rätt. DTK 8/12 rätt. Jag var tvungen att göra 4 gissningar på grund av tiden (36,38,39,40 1 var rätt) och gjorde 14 gissningar totalt, då var 10 uteslutande gissningar. 6 på XYZ (7-12). 2 på KVA (19 & 22). 1 på NOG (27). 1 på DTK (34). 4/10 uteslutande gissningar var rätt. Jag gör allting i följd och hoppar inte fram och tillbaka bland uppgifterna bara för att jag tycker att någon del är lättare än någon annan. Satt med XYZ i 19 min, KVA 10 min, NOG 8 min & DTK 18 min.

Hösten 2015, verbala delen prov 4. Normeringspoäng = 0.9. 5 sek tillgodo. ORD 8/10 rätt. LÄS 4/10 rätt. MEK 5/10 rätt. ELF 5/10 rätt. Jag gissade halvt på frågorna 17-20 (LÄS) jag hann läsa texten men hade bara 1 minut på mig att svara på frågorna. Jag hade bara 1 rätt på dom. Jag gjorde allting i ordning förutom att jag sparade de 2 långa texterna till sist en engelsk och en svensk.
Totalt: 1.0 normeringspoäng. Kvant 1.1 & Verbal 0.9 🔥
Bilagor
1.4 på KVANT!!!!
1.4 på KVANT!!!!
Användarvisningsbild
fysioterapeuten
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 12
Blev medlem: tor 05 sep, 2019 13:21

Re: Från 0.55 till 1.25 och fysioterapeutprogrammet

Inlägg av fysioterapeuten »

robWin skrev: fre 18 sep, 2020 10:35 Göteborg är min tanke just nu också då det är närmst, bor i Skåne, vart bor du?

Hinner inte lägga energi på dagbok tyvärr..
Det blir så körigt efter jobbet, slutar 14:00, sen direkt på plugget fram till 18:30, sedan träning, sedan hem och laga mat och sova direkt. Blir ganska stressad av att kombinera jobb och plugg, hur kombinerar du det på bästa möjliga sätt?

Skolan för mig var tuff dels för adhd och dels för att jag tyvärr inte var motiverad, inte konstigt när man inte kan koncentrera mig haha! Men nu på medicin så går allt mycket mycket bättre, thank god!

Du kommer inse att matten är ju lättare att öka på jämfört med läs delen.. Man kan enkelt felanalysera matten på proven dvs kvant delen jämfört med läsdelen. Själv plöjer jag böcker och artiklar så mycket det går, samt ord. Har du själv börjat läsa något? Utnyttja det innan läggdags och på jobbet när du har 30 Minuters rast, gör jag!
Jag förstår. Eftersom jag inte har ett jobb med oregelbundna tider så ser mina dagar alltid olika ut. Ibalnd går jag upp och pluggar kl 05:00 och andra dagar så börjar jag plugga efter kl 23:00. Allt beror på hur jag har jobbat och när jag börjar dagen efter. Ibland blir det fler vilodagar än vad man har tänkt sig men då försöker jag plugga ikapp på mina lediga dagar.

Ibland önskar jag att det fanns ett kompetenstest istället för att man ska slita med HP eller massa annat. Jag tycker att kroppen och träning är så mycket mer intressant än vad man ska försöka lära sig nu för att få ett bra HP resultat.

Ja så länge man får ordning på alla regler och lagar inom matematiken så kommer man långt. Jag läste matte 2b förra våren och nu när man sitter med detta så kommer endel tillbaka och man ser snabba resultat till skillnad från den verbala delen som du också säger.

Tyvärr så läser jag inte mycket böcker på min fritid men det är något jag vill börja med, vet dock inte vad jag vill läsa. Vad läser du? Jag har börjat att läsa lite nyhetsartiklar från the guardian iställer för att bara läsa aftonbladet.
robWin
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 26
Blev medlem: sön 29 dec, 2019 10:46

Re: Från 0.55 till 1.25 och fysioterapeutprogrammet

Inlägg av robWin »

Håller med dig att det är lite av misär att traggla sig igenom hp och alla områden där dessutom. Tycker också det borde funnits ett mer specifikt antagningsprov för utbildningen, finns många som velat slopa högskoleprovet av den anledningen. Känns som provet mestadels testar hur väl man hanterar stress rent övergripande. Jag kan visserligen absorbera en text någorlunda bra, men resultatet är inte detsamma när man läser under press, eller räknar diagram och olika tankenötar under denna stress. Kunskapen finns såväl läsningsmässigt som i mattekunskaper, det vet jag då mina fel efter provet beror på små små slarvfel och inte fått ihop tiden till att fullständigt svara på en fråga pga små små missar. Alltså att jag förlorar poäng på provet beror inte på okunskap och inkompetens, det beror på till största del denna stress jag känner av under tidsbegränsad period som jag inte lyckats riktigt hantera väl.

Artiklar som The economist, the guardian och scientific American är goda sidor att läsa från! Läkartidningen, pedagogiska magasinet (tror dem bytt namn) svenska dagbladet med "ledare", debattartiklar och "Under strecket" är rekommenderat. Historiskt tidskrift är lite mer avancerat men väldigt nyttigt att läsa! Böcker tycker jag du ska få in facklitteratur och skönlitterära både på engelska som svenska. Harry potter böcker kan bli för lätt, just på den nivån. Även fast jag mjukstartade med det från början och jobbade mig uppåt. Varva med svenska och engelska böcker!

Bra resultat du fick på mattedelen där, ser att du till och med gick lite under 55 minuter, hur hanterar du tiden på bästa möjliga sätt?
Skriv svar