Behöver hjälp Ang söka till Komvux

Övriga utbildningsrelaterade diskussioner
Skriv svar
Användarens profilbild
Logi
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 65
Blev medlem: tor 23 sep, 2010 23:36

Behöver hjälp Ang söka till Komvux

Inlägg av Logi »

Jag har ett slutbetyg från gymnasiet och ligger runt 15-16 i snitt.Jag vill komplettera betyget och höja mitt jämförelsetal.
Har hört från en kompis som läste med mig på gymnasiet och som också har ett slutbetyg från gymnasiet läser nya kurser på komvux som han sedan väljer att ta in i slutbetyget i form av komvux slutbetyg och därmed höjer han sitt snitt.

Och detta kallas tilläggskomplettering

•Tilläggskomplettera

Att tilläggskomplettera innebär att du läser helt nya kurser för att försöka höja ditt jämförelsetal. Om betyget du får i en kurs höjer ditt jämförelsetal räknas det in, annars inte.

Från och med ansökningen till höstterminen 2010 kommer sökande som kompletterat sina betyg att få söka till högskolan i en speciell urvalsgrupp. I praktiken kommer det att gynna sökande som har bra betyg direkt från gymnasiet utan att ha kompletterat på komvux. Det är alltså idag betydligt viktigare att få bra betyg redan på gymnasiet för att komma in på den utbildning man vill söka till än vad det har varit tidigare.

Idag när jag var på vägledningscentrum så sa de att de inte kan göras så och att min vän har fel dvs att han ljuger.

Finns det någon som vet om tilläggskomplettering funkar för den som har redan ett slutbetyg från gymnasiet?
mimmsimii
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 78
Blev medlem: tor 07 okt, 2010 10:02
Ort: Linköping
Kontakt:

Re: Behöver hjälp Ang söka till Komvux

Inlägg av mimmsimii »

Jag är inte riktigt säker på om man kan läsa till kurser på komvux om man redan har ett fullständigt gymnasiebetyg, förutom om man måste läsa kurser som behövs för att bli antagen på en viss utbildning.

Däremot kan man pröva upp sina betyg i de kurser man redan har fått ett betyg i. Det har jag tänkt att göra fram till nästa höst nu.
Det kostar 500 kr/kurs och man läser in valfri kurs själv och tentar sen av hela på en gång.
Om man får ett högre betyg kan man söka in med det nya snittet i samma urvalsgrupp som de som kompletterar betyg, men man kan fortfarande söka in med sitt gamla betyg i första urvalsgruppen.
Användarens profilbild
Logi
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 65
Blev medlem: tor 23 sep, 2010 23:36

Re: Behöver hjälp Ang söka till Komvux

Inlägg av Logi »

tacksam för ditt svar, var och besökte syo och tyvärr så kan man inte läsa på detta sättet utan endast prövning är tillåtet.
Skriv svar