Från 0,8 till 1,8

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
MajaElla
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: lör 18 jan, 2020 9:46

Från 0,8 till 1,8

Inlägg av MajaElla »

Hej, Jag heter Maja, sist jag gjorde HP var förra hösten (hösten 2019) då fick jag 0.8, 1,0 på verbala delen och 0,6 på den kvantitativa delen, om jag minns rätt.

För cirka en månad sedan bestämde jag mig för att ta mig an HP på heltid för att uppfylla min dröm och komma in på den utbildningen jag på senare år förstått att jag vill. Under detta året som varit har jag studerat matte på universitetet och lyckats öka mina mattekunskaper något extremt. När jag började med att göra HP vairt jag uppe i 1,2 vilket är en ökning med 100%. sedan dess har jag fått 1.3, 1.1, 1.4 och en gång var jag till och med uppe i 1.7. Men det går väldigt upp och ner. Har andra också så? ibland får jag 1,1 och sen dagen efter får jag 1,4. jag har ingen speciell del i matten som jag har extra svårt för, förutom procent och statistik. Ibland har man dåliga dagar men känns som att de är så stor skillnad från dag till dag. Är rädd för att jag ska ha en dålig dag när provet väl ska göras att allt mitt slit går till spillo.

Den verbala delen är katastrof just nu. får mellan 15 och 20 rätt av 30 på svenska delen engelskan är nästan alltid felfri. Tycker det är svårt att läsa på datorn när man inte kan highlight det jag vill komma ihåg. Hur gör alla andra?

En vanlig dag hos mig ser ut såhär
Vaknar mellan 7.30 och 8. äter frukost och börjar plugga cirka halv 9, 9.
Då gör jag matte 55min (antingen all matte du behöver eller en prov simulator)
Därefter tränar jag morfem ord. Jag är riktigt dålig på svåra ord men jag försöker lära mig hur jag kan koppla olika ord till något som jag kan förstå.
Efter det övar jag snabbläsning cirka 20 min beroende på hur långt kapitlet i boken är. läser en sida på cirka 40-60sekunder beroende på hur svår texten är och hur mycket jag vill förstå av den. men jag försöker läsa snabbt och förstå men de går sådär bra...

sen äter jag lunch och går till gymmet.
Därefter försöker jag göra cirka 4 delar av proven, en timme var så de jag inte gör idag gör jag imorgon och hoppar lite för att inte göra samma sak dag ut dag in.
På söndagar gör jag 4 delprov som om jag gjorde högskoleprovet på riktigt.

Detta är en tråd för att jag själv ska hålla motivationen uppe, kanske titta tillbaka hit och ser hur långt jag kommit från där jag började. Eller så är detta den enda gången jag skriver något, men de är i alla fall ett försök.

Om någon har goodreads så adda mig jag behöver litteraturtips. Maja Ella heter jag där.

Mvh
Maja Ella
Krebaj
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 210
Blev medlem: tis 05 dec, 2017 19:54

Re: Från 0,8 till 1,8

Inlägg av Krebaj »

Kan du berätta mer om din höjning i matematik? Vad för kurs gick du, hur gjorde du haha..
zelmalundestrom
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 112
Blev medlem: tis 14 jan, 2020 22:15

Re: Från 0,8 till 1,8

Inlägg av zelmalundestrom »

Jag känner igen mig mycket med att ha bra och dåliga dagar där det hoppar väldigt mycket mellan resultaten. Det är skrämmande att man kanske kommer ha en sämre dag på självaste provdagen. Man få plugga så gott man kan och hoppas på det bästa helt enkelt!

Håller med dig om att det är svårt att plugga LÄS på datorn. Har pluggat alldeles för dåligt på den delen men började skriva ut grejer på biblioteket sen igår och då blir det både roligare och lättare att plugga på den delen. Lycka till!
MajaElla
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: lör 18 jan, 2020 9:46

Re: Från 0,8 till 1,8

Inlägg av MajaElla »

Hej, jag gick samhälle under min gymnasietid men för att komma in på det programmet jag vill gå så behöver jag behörighet i naturämnena, såsom fysik, kemi och matematik. Så jag gick det tekniska basåret på Malmö universitet. det var superbra. Jag var helt värdelös på matematik kunde knappt gångertabellen liksom. Men så med tiden gick de bara bättre och bättre hade världens bästa lärare dessutom. Vi gick igenom matte 1c,2c,3c och 4c på ett år utan miniräknare. Det gjorde supermycket för mig. Jag gjorde nästan alla uppgifter i alla böcker två gånger dessutom.

Min gymnasielärare i matte sa att jag aldrig skulle klara matte 3b men se på mig nu. HA!
MajaElla
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: lör 18 jan, 2020 9:46

Re: Från 0,8 till 1,8

Inlägg av MajaElla »

Hej, jag hoppas för vår skull att vi har bra dagar på själva provdagen. Vad skriver du ut då för något? typ provpass eller? jag har skrivit ut massa gamla prov som jag gör lite då och då men ja försöker också läsa en bok i veckan också och sen ringer jag till pappa eller min sambo och berättar om boken. har även goodreads som jag skrev tidigare. där kan man skriva recensioner och så vidare. De tror jag kommer också ge mycket när det gäller läsförståelsen eller vad tror ni?

JAG HAR SPILLT JUICE PÅ MIN DATOR, så mina tangenter är helt sega och ibland fatas det bokstäver i mina ord, ber om ursäkt för det! ^.^"
MajaElla
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: lör 18 jan, 2020 9:46

Re: Från 0,8 till 1,8

Inlägg av MajaElla »

Idag har jag pluggat massor känns det som, började dagen med et kvantitativt test. Då fick jag 1.2

XYZ: 8/12
KVA: 8/10
NOG: 5/6
DTK: 5/12

Det jag märker at jag har svårt för är fortfarande procent och sannolikhet.. Igår fick ja 30/40.. varför kan de inte gå lika bra varje dag?


Märker att jag får fler rätt när jag gör provpasssimulatorer isället för at bara göra en del i taget. Får massa fel på mattedelen trots att jag vet svaret.. blandar ihop de i huvudet. Vågar inte klicka på "informationen är otillräcklig"

När de gäller den verbala delen så är de fortfarande katastrof.. Engelskan är felfri men svenskan ycker jag är svår.. läser dock väldigt mycket, just nu läser jag Immanuel Kant religion inom det blåtta förnuftets gränser. Jag tänker att om jag läser svåra böcker så lär jag snappa upp ett och annat. Hur gör ni för att lära er bättre svenska?
Användarens profilbild
alan98
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 150
Blev medlem: mån 18 dec, 2017 1:07

Re: Från 0,8 till 1,8

Inlägg av alan98 »

Ska bli kul att följa din resa! Har också som bäst skrivit 0.8 (verbal 1.0, kvant 0.6) hösten 2019 och siktar på runt 1.65, detta klarar vi! :D
olliviiaa
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 23
Blev medlem: fre 18 okt, 2019 17:21

Re: Från 0,8 till 1,8

Inlägg av olliviiaa »

Skönt att det inte bara är en själv som presterar sämre på övningarna, och bättre på provpassen. Det måste vara något med att man inte kan disponera tiden själv över de olika delarna eller nått...?

Skulle du rekommendera boken (religion inom det blåtta förnuftets gränser)? Eller är det för ålderdomligt språk?

Jag försöker att utveckla min svenska genom blandade artiklar, tidningar, böcker osv. När jag stöter på ord jag inte kan, så brukar jag i vissa fall djupdyka i information kring ämnet/ordet om det går.

Exempelvis, om jag stöter på ordet "merkantilism" som jag aldrig har hört förut, så söker jag upp ordet och lär jag mig att det är "en ekonomisk-politisk åskådning". Jag kan då läsa vidare och lära mig lite historia att merkantilism var den ledande ekonomiska teorin i Europa 1500-1700-talet. När jag nu läser vidare om merkantilism så leder det mig till andra obekanta ord så som, "fysiokrater" = ekonomister osv :)
MajaElla
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: lör 18 jan, 2020 9:46

Re: Från 0,8 till 1,8

Inlägg av MajaElla »

Så kan det va!

Jag tycker att boken är bra, den är ålderdomlig men inte svår att läsa tycker jag. trots att de förekommer många ord som jag ine förstår så fattar man helheen och ja tror de är så man lär sig bäst, eller va tror ni?

Jag försöker också göra som dig men jag pallar yp ine allid finns så sjuk många ord at gå igenom och de hade vari för mycket att djupdyka i dom alla. ja försöker istället förstå orden genom att koppla dom till andra ord ja redan kan och så gissar jag mig till vad de skulle kunna va. Därefer söker jag en synonym för att se om det stämmer.
MajaElla
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: lör 18 jan, 2020 9:46

Re: Från 0,8 till 1,8

Inlägg av MajaElla »

Idag känns det inte som att jag kommit någonstans alls.
Började dagen med ett kvantitativt test det såg ut såhär

XYZ: 8/12
KVA: 9/10
NOG: 5/6
DTK: 4/12

Verkar verkligen som att jag behöver jobba på det där med diagram, tabeller och kartor. så dåligt brukar det inte gå, brukar får cirka 8/12 på DTK men det är den jag har svårast för, har alltid haft det. Jag blir jättestressad av alla siffror och all information som man får in. Blir andra det också?
Jag har även svårt att se på skärmen alla siffror och all information för jag kan ine förstora bilden utan att det blir suddigt.
När jag började med HP och sa att jag hade svårt med den delen skrattade min vän åt mig och sa att de va ju det som va lättast?
Hur övar man upp det där ens?

Jag undrar även hur man gör med tiden, jag blir sressad av at tiden går och ja måste scrolla upp och ner för att erinras om vad frågan var. pausar ni tiden eller låter man den bara gå? Tycker det tar onödigt med tid.

Sen iallafall läste jag 2 timmar på svenska (fortfarande Kant, börjar bli intressant nu) Det tar dubbelt så lång tid att läsa Kant som att läsa vanlig litteratur!

Läst 1 timme på engelska. den boken är riktigt bra tycker jag, den heter he girl "who fell from the sky". inte så svårläst men ja tycker de är bättre än att inte läsa alls.
Jag tycker inte om att göra verbala provsimulatorer för ja tycker om att highlighta text och jag mår inte så bra av att titta på skärmen hela dagen, hur gör alla andra?

Jag tänker att om man läser så mycket som möjligt så kan man tillslut, man får upp läsförståelsen och ordförrådet av att bara läsa så mycket som möjligt. Är det så eller hittar jag på massor av skit?

har även suttit en timme med ord, en halvtimme elf och en halvtimme mek. men de går sådär, ser ingen framgång än.

får cirka hälften rätt på svenska delen men fullpott på engelska så ja tänker att det blir cirka 25/40 och de är ju inte helt sämst. eller?

hur många poäng behöver man få för att få 1,8 ens? jag har noll koll! hahaha
Användarens profilbild
Just_permanently
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 520
Blev medlem: mån 07 okt, 2019 17:13

Re: Från 0,8 till 1,8

Inlägg av Just_permanently »

MajaElla skrev: tor 09 jul, 2020 17:20 Idag känns det inte som att jag kommit någonstans alls.
Började dagen med ett kvantitativt test det såg ut såhär

XYZ: 8/12
KVA: 9/10
NOG: 5/6
DTK: 4/12

Verkar verkligen som att jag behöver jobba på det där med diagram, tabeller och kartor. så dåligt brukar det inte gå, brukar får cirka 8/12 på DTK men det är den jag har svårast för, har alltid haft det. Jag blir jättestressad av alla siffror och all information som man får in. Blir andra det också?
Jag har även svårt att se på skärmen alla siffror och all information för jag kan ine förstora bilden utan att det blir suddigt.
När jag började med HP och sa att jag hade svårt med den delen skrattade min vän åt mig och sa att de va ju det som va lättast?
Hur övar man upp det där ens?

Jag undrar även hur man gör med tiden, jag blir sressad av at tiden går och ja måste scrolla upp och ner för att erinras om vad frågan var. pausar ni tiden eller låter man den bara gå? Tycker det tar onödigt med tid.

Sen iallafall läste jag 2 timmar på svenska (fortfarande Kant, börjar bli intressant nu) Det tar dubbelt så lång tid att läsa Kant som att läsa vanlig litteratur!

Läst 1 timme på engelska. den boken är riktigt bra tycker jag, den heter he girl "who fell from the sky". inte så svårläst men ja tycker de är bättre än att inte läsa alls.
Jag tycker inte om att göra verbala provsimulatorer för ja tycker om att highlighta text och jag mår inte så bra av att titta på skärmen hela dagen, hur gör alla andra?

Jag tänker att om man läser så mycket som möjligt så kan man tillslut, man får upp läsförståelsen och ordförrådet av att bara läsa så mycket som möjligt. Är det så eller hittar jag på massor av skit?

har även suttit en timme med ord, en halvtimme elf och en halvtimme mek. men de går sådär, ser ingen framgång än.

får cirka hälften rätt på svenska delen men fullpott på engelska så ja tänker att det blir cirka 25/40 och de är ju inte helt sämst. eller?

hur många poäng behöver man få för att få 1,8 ens? jag har noll koll! hahaha
Bry dig inte om vad andra säger, har själv en kompis som är orienterar som ALLTID fått högt på DTK. Mitt tips gällande DTK är iallafall att du ska gå igenom strategierna på HPG, sen göra de specialkonstruerade uppgifterna och därefter göra de äldre DTK-uppgifterna. Har själv använt mig av denna metod och tycker att det funkar bra! Försök också skriva ut DTK-uppgifterna ifall det går via biblioteket, en vän osv. annars ifall du kan tänka dig bränna 2500-3000 kr så rekommenderar jag Epson Ecotank.

Läsning funkar men försök även att få in artiklar, de är mer komprimerade än böcker och tycker verkligen att man stöter på fler hp-artade ord än ifall man skulle läsa skönlitteratur. Sen är skönlitteratur bra för MEK.

Sen tror jag man behöver 140 poäng för 1,8 men kan ha fel.

Utöver det är det bara att öva, absolut blir man desto fler hp-prov man gör (dvs på plats) men i slutändan gäller ändå principen: övning ger färdighet

Kämpa på och så kommer du definitivt se en förbättring!!
Första hp: 1,2 —> Mål:1,8(avklarad)—> Antagen till Lund HT21—> T5 (HT22) --> T7 (VT24)
MajaElla
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: lör 18 jan, 2020 9:46

Re: Från 0,8 till 1,8

Inlägg av MajaElla »

Just_permanently skrev: tor 09 jul, 2020 17:40
MajaElla skrev: tor 09 jul, 2020 17:20 Idag känns det inte som att jag kommit någonstans alls.
Började dagen med ett kvantitativt test det såg ut såhär

XYZ: 8/12
KVA: 9/10
NOG: 5/6
DTK: 4/12

Verkar verkligen som att jag behöver jobba på det där med diagram, tabeller och kartor. så dåligt brukar det inte gå, brukar får cirka 8/12 på DTK men det är den jag har svårast för, har alltid haft det. Jag blir jättestressad av alla siffror och all information som man får in. Blir andra det också?
Jag har även svårt att se på skärmen alla siffror och all information för jag kan ine förstora bilden utan att det blir suddigt.
När jag började med HP och sa att jag hade svårt med den delen skrattade min vän åt mig och sa att de va ju det som va lättast?
Hur övar man upp det där ens?

Jag undrar även hur man gör med tiden, jag blir sressad av at tiden går och ja måste scrolla upp och ner för att erinras om vad frågan var. pausar ni tiden eller låter man den bara gå? Tycker det tar onödigt med tid.

Sen iallafall läste jag 2 timmar på svenska (fortfarande Kant, börjar bli intressant nu) Det tar dubbelt så lång tid att läsa Kant som att läsa vanlig litteratur!

Läst 1 timme på engelska. den boken är riktigt bra tycker jag, den heter he girl "who fell from the sky". inte så svårläst men ja tycker de är bättre än att inte läsa alls.
Jag tycker inte om att göra verbala provsimulatorer för ja tycker om att highlighta text och jag mår inte så bra av att titta på skärmen hela dagen, hur gör alla andra?

Jag tänker att om man läser så mycket som möjligt så kan man tillslut, man får upp läsförståelsen och ordförrådet av att bara läsa så mycket som möjligt. Är det så eller hittar jag på massor av skit?

har även suttit en timme med ord, en halvtimme elf och en halvtimme mek. men de går sådär, ser ingen framgång än.

får cirka hälften rätt på svenska delen men fullpott på engelska så ja tänker att det blir cirka 25/40 och de är ju inte helt sämst. eller?

hur många poäng behöver man få för att få 1,8 ens? jag har noll koll! hahaha
Bry dig inte om vad andra säger, har själv en kompis som är orienterar som ALLTID fått högt på DTK. Mitt tips gällande DTK är iallafall att du ska gå igenom strategierna på HPG, sen göra de specialkonstruerade uppgifterna och därefter göra de äldre DTK-uppgifterna. Har själv använt mig av denna metod och tycker att det funkar bra! Försök också skriva ut DTK-uppgifterna ifall det går via biblioteket, en vän osv. annars ifall du kan tänka dig bränna 2500-3000 kr så rekommenderar jag Epson Ecotank.

Läsning funkar men försök även att få in artiklar, de är mer komprimerade än böcker och tycker verkligen att man stöter på fler hp-artade ord än ifall man skulle läsa skönlitteratur. Sen är skönlitteratur bra för MEK.

Sen tror jag man behöver 140 poäng för 1,8 men kan ha fel.

Utöver det är det bara att öva, absolut blir man desto fler hp-prov man gör (dvs på plats) men i slutändan gäller ändå principen: övning ger färdighet

Kämpa på och så kommer du definitivt se en förbättring!!
Hej!
Jag tror de är en bra idé har börjat med att läsa igenom alla strategier, men jag har inte läst statistik på flera år, tycker det är jättetråkigt, min mattelärare i gymnasiet sa att jag aldrig skulle förstå mig på matematik så jag trodde honom och ägnade mig åt annat i livet än matematik. ÅNGRAR MIG IDAG! Men måste ta tag i det nu.

Har sagt att jag ska plugga HP nu, ska göra tre prov så på ett och ett halvt år lät jag ju bli riktig bildad. Min mamma har i alla fall alltid sagt att mirakel sker så vi håller tummarna.

Just nu har jag då om man räknar ihop allt cirka 100 poäng mer eller mindre de är ju helt okej, för att bara ha pluggat i en månad. (började med 44 poäng på verbala delen och 34 poäng på den kvantitativa delen)

Jag läser mestadels skönlitteratur på engelska, annars läser jag alltmer faktaböcker på svenska, typ filosofi, psykologi, medicin och så vidare. jag läser även läkartidningen på nätet, men jag tycker det är så sjukt tråkigt att läsa på datorn så jag lånar böcker på bibblan fyllda av essäer istället. Jag försöker läsa cirka 6 böcker i månaden beroende på hur tjocka dom är, försöker låna böcker som är 200 sidor ungefär.
MajaElla
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: lör 18 jan, 2020 9:46

Re: Från 0,8 till 1,8

Inlägg av MajaElla »

Jag brukar, som många andra, efter varje prov gå igenom uppgifterna igen för att se vad jag gör för fel och märkte nu att majoriteten bara är slarvfel, hade lätt fått minst 5 poäng mer om jag hade tänkt lite mer! blir så arg på mig själv men samtidigt så gör ju alla sådana fel de blir bättre!

Om jag inte var så osäker på mig själv hade mitt resultat varit såsom följande;
XYZ: 10/12
KVA: 10/10
NOG: 6/6
DTK: 8/12

Så varför blev det inte såhär?
XYZ: jag måste öva på talföljder och det där med kommatecken i bråk, vad är det för skit? Det är det fulaste jag sett i matematik på länge, hela meningen med att skriva saker i vackra bråk är ju att inte behöva kommatecken. usch fy och blä, Nej upphöjt med 3, som min professor i matematik alltid sa!

KVA: Jag måste våga klicka på att informationen är otillräcklig, jag tror alltid att jag tycker att informationen är otillräcklig för att jag inte förstår hur man ska tänka, men märker mer och mer att jag klickar fel för att jag gissar på att ett av alternativen funkar, istället för att tro på mig själv och säga "nä jag är inte dum detta räcker inte för att lösa problemet"

NOG: Exakt samma sak som ovan! samt måste erinra mig om hur index fungerar, har inte gjort det sedan första året på gymnasiet eller något.

DTK: vart ska jag börja ens? Behöver jobba på allt, att se, att mäta, (borde ha en linjal vid bordet det hjälper nog fruktansvärt mycket). Jag behöver tänka på vad det står i frågan, märker när det är så mycket information i bilden så blandar jag ihop ord, exempelvis om det är årtal så kanske de står "vilket år var skillnaden störst från föregående år" och så tänker jag året efter det som står.. helt onödigt och dumt.

Jag har räknat att jag ungefär får 50 poäng på två verbala pass och cirka 58 poäng på två kvantitativa pass tillsammans blir de cirka 110 poäng (+-några poäng här och där).

Imorgon har jag en vilodag jag ska träna och dricka vin och inte bli alls lite klokare, men det går under kategorin selfcare~
vad tränar ni?
Jag tränar pole dance, aerialhoop, går till gymmet ibland och borde börja träna kondition men pallar ej.

Förresten har någon appen DUAL N-BACK? tror den rekommenderades här på snabbläsningskursen. Har ni tyckt att den är bra?
MajaElla
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: lör 18 jan, 2020 9:46

Re: Från 0,8 till 1,8

Inlägg av MajaElla »

Hej, måndag eftermiddag nu, vaknade sent och började plugga sent men så kan de va ibland.

Idag gick matten super, började med en halvtimme all matte du behöver, då gick jag igenom index och lite annat gott och blandat. har några få flikar kvar som jag inte gjort men ja tycker de börjar bli tråkigt nu när de bara är det svåraste kvar.

gjorde även en kvantitativ provsimulering som såg ut som på följande sätt

XYZ: 10/12
KVA: 9/10
NOG: 5/6
DKT: 7/12

Tog mig ungefär 50 min så hade 5 minuter kvar som jag kunde ha utnyttjat till att dubbelkolla DKT delen eftersom jag vet att jag är dålig på den biten. så det blev 1.5 poäng av 2.0. inte dåligt. när jag köpte denna vip sida så hade jag 1,2 och då hade jag redan höjt mig rejält för på förra årets HP prov fick jag 0,6 på den kantitativa delen. Helt galet.

Jag har även läst en timme i min bok, den tar aldrig slut!
planen är att plugga ungefär 3h till då ska jag läsa engelska och plugga svenska ord samt MEK.

Lycka till alla som fortsätter kämpa.
Jag rekomenderar att tänka på hur ni sitter när ni pluggar, hur ni håller i böcker när ni läser och allt som har med ergonomi att göra. Jag har fått en inflamation i min bicep och i armbågens fästen pga att jag haft armen på något sätt när jag läst i min bok. Riktigt pinsamt.
MajaElla
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 29
Blev medlem: lör 18 jan, 2020 9:46

Re: Från 0,8 till 1,8

Inlägg av MajaElla »

Hej! Nu har jag fattat index, de va inte så svårt som jag trodde, även procent och skala börjar jag förstå.

Idag har jag haft en lugn dag, började med att läsa, men jag har tappat bort min bok så jag började med en ny.. sen läste jag på engelska, har cirka 10 sidor kvar tills jag kommit halvvägs. Idag har jag lagt fokus på svenskan för min hjärna orkade inte med matten. jag har även pluggat ord, dom där morfemen börjar gå bra nu, jag gör om den fliken varje dag och idag hade jag bara 6 fel av 122 eller vad det nu är. men jag har svårt att använda dom i andra ord. hitta dom när de är mitt i en mening... och dom orden som inte har morfem? hur listar man ut deras betydelse?

jag pluggade lite matematik också men ja gjorde bara XYZ uppgifter idag. har ungefär 1-2/10 fel som det ser ut nu så det är ju positivt.

Blir nog inte så mycket mer idag jag har haft så ont i huvudet idag. Jag hoppas det går över till imorgon.
Igår jobbade jag, min enda jobb dag på länge. Är helt slut efter det.
Skriv svar