Från 1,1 till 1,8

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
KICKTIdE
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: lör 03 mar, 2018 18:34

Från 1,1 till 1,8

Inlägg av KICKTIdE »

Hej efter att ha läst en del pluggdagböcker, tyckte jag att det var dags att börja min egna. Mitt mål är att få 1,8. Vill börja plugga indek eller läkare. Lutar mot indek för tillfället men är inte helt säker. Jag ska göra provet nu till hösten, men räknar även med att behöva göra det till våren också för att uppnå mitt mål.

Jag gjorde hp för första gången nu i våras. Jag var knappt förberedd, hade i stort sett bara kollat igenom ett gammalt prov. Fick 1,1

Kvant: 60/80 ; 1,3

Verbal: 46/80 ; 0,9


Tog studenten förra året från natur. Jag pluggade i princip inget under min gymnasietid, vilket ledde till väldigt låga betyg. Nu efter ett år utan pluggande har min studiemotivation ökat drastiskt och jag längtar verkligen till att börja plugga.

Jag började plugga till hp för 5 veckor sedan då jag köpte VIP. Jag har i snitt pluggat 5 timmar varje dag sedan dess. Jag har gått igenom hela "All matte du behöver" och svarat på alla övningsuppgifter vilket tog, cirka 3 veckor. Jag har även börjat göra gamla högskoleprov. Gjorde hp hösten 2019 i helgen och fick:

XYZ: 21/24
KVA: 17/20
NOG: 12/12
DTK: 19/24
69/80 - 1,8

ORD: 12/20
LÄS: 17/20
MEK: 15/20
ELF: 17/20
61/80 - 1,4

Totalt: 1,6

Felen på matten var mest slarvfel som är lätta att fixa till. Har även en tendens att fastna på en uppgift, vilket leder till att jag måste stressa igenom provet för att bli klar i tid.

På den verbala delen är en av mina svagheter ordförståelse. Därav flest fel på MEK och ORD delarna. Försöker förbättra detta genom att gå igenom ordlistan på memrise. Vet dock inte om detta är det mest effektiva sättet. Ett annat problem är att jag tycker det är jobbigt att läsa långa texter. Brukar börja med att läsa hela texten för att sedan svara på frågorna. Dock brukar jag oftast glömma mycket av innehållet och måste därför skumma igenom texten en gång till för att hitta svaret på frågan. Har ni några tips och hur går ni till väga med långa texter?

Nu är det inte långt kvar till det är dags för hösten prov. Har haft några dåliga dagar den senaste tiden då jag kände mig trött och ofokuserad. Ibland känns det som jag får fler och fler fel ju mer jag pluggar. Blir väldigt besviken och arg på mig själv. Hur hanterar ni stress?