Generic title

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
DrMoon
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 69
Blev medlem: mån 16 nov, 2020 22:33
Ort: Lund

Generic title

Inlägg av DrMoon »

Hej! Jag tänkte att det kunde vara kul att göra en pluggdagbok för att se till att jag faktiskt håller fast vid mina studier på riktigt denna gången. Jag har försökt att plugga inför högskoleprovet innan men har saknat motivation ganska länge. Nu när jag har fått ett jobb och är lite mer aktiv på dagarna känns det lättare att plugga de timmar jag får över. Jag är förövrigt 22 år och har gått media på gymnasiet vilket har gjort att jag har fått plugga upp de naturvetenskapliga ämnena på komvux.

Mitt upplägg ser ut som så att jag, på vardagar då jag jobbar heltid, pluggar 80 minuter på buss och tåg fram till jobb och 80 minuter tillbaks från jobb samt två timmar hemma och även 7 timmar på lördagar och söndagar då jag är ledig. Det blir därför inte mycket fritid över men jag vill ändå lyckas.

Mitt mål är att komma in på läkarlinjen i Lund och därför behöver jag minst 1,8 poäng på högskoleprovet. Det kommande året kommer förmodligen att se lite annorlunda ut, poängmässigt, eftersom att hela läkarprogrammet ändras och blir därför mer eftertraktat tror jag. Mitt mål är att komma in till hösten 2021 eller våren 2022. Nu vill jag inte vänta längre.

På mitt senaste och fjärde prov fick jag 0,75 som inte är sådär jättebra men jag har heller inte pluggat någonsin till högskoleprovet så det förvånar inte mig särskilt, jag har tidigare försökt att höja mina betyg i cirka tre år har jag fått 21,02 och vill egentligen inte fortsätta och försöka på högskoleprovet istället. Jag vet att det förmodligen låter som en dum idé att göra högskoleprovet istället för att fortsätta med betygen men förstå mig rätt, att göra och plugga till ett prov är mycket mer attraktivt än att plugga till 4 olika prov.

Jag har tidigare blivit tillsagd av min lärare att jag förmodligen inte borde satsa på läkarlinjen och att hon istället tycker att jag borde bli en sjuksköterska, har även blivit tillsagd av SYV att läkarlinjen förmodligen inte är rätt för mig och jag borde satsa på något annat så att jag inte slösar min tid. Detta gör bara att jag vill komma in ännu mer för att bevisa för dem att de kan slänga sig i väggen och inte föreslå hur min framtid ska se ut.