Höja sig från 1.05 till 1.6

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
NicLa
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: lör 10 aug, 2019 15:38

Höja sig från 1.05 till 1.6

Inlägg av NicLa »

Hej!
Jag har äntligen beslutat mig för att satsa ordentligt inför nästa HP och köpa VIP ikväll. Jag har velat om jag verkligen ska köpa då jag inte direkt har så mycket pengar när jag är student :D MEN drömmen att bli psykolog är alldeles för stor för att inte försöka satsa allt för att höja mig.

Första gången jag skrev HP, hösten 2019, fick jag 1.05, det är inte ett jättedåligt resultat för att vara min första gång men det är ganska långt från att komma in på psykologprogrammet i Uppsala. Jag tror mitt största problem den gången var att jag blev alldeles för nervös på provdagen, inte hade pluggat något och inte hade läst klart matten på gymnasienivå. Nu är jag klar med min matte på komvux (1 och 2) och har även läst klart svenskan och engelskan, så det är iallafall en liten fördel inför HP jämfört med förra gången som jag redan avklarat.

Det jag hade svårast för på HP sist var kvantitativa, vilket är anledningen till att jag ska försöka lägga krutet på att öva på detta. Min verbala del låg på 1.3 (om jag kommer ihåg rätt) :D, men jag tror detta delvis hade med nervositeten att göra men är nog bra att öva en del på detta också även om fokuset ändå kommer vara på att höja kvant.

Det största problemet som finns med plugget inför HP är att jag redan studerar 150% på komvux för att hinna klart med de sista kurserna för min gymnasieexamen inför ansökningarna nu i vår. Jag jobbar även en del på hemtjänsten och har en unghund som tar en del tid. Men jag har gjort en planering för att plugga HP varje kväll mellan ca. 17-22 samt heldagsplugg på Söndagar och vissa Lördagar om det fungerar med tanke på allt annat jag har att göra :lol: . Jag vet att detta inte är särskilt mycket tid men det är det enda som kommer att fungera utifrån mina förutsättningar, så jag får helt enkelt göra det bästa av situationen. Lite plugg är iaf bättre än inget plugg, :mrgreen: eller vad tycker ni?

Jag hoppas några av er vill följa min pluggdagbok här och se hur det utvecklar sig. Jag undrar även om det är någon som har tips på hur man håller nervositeten i schakt på provdagen? Tänker att det är ju en bra fördel att känna sig förberedd men har ni några andra saker som hjälper er med eran nervositet?

Nästa inlägg blir efter jag köpt VIP-utbildning och övat för första gången (vilket blir ikväll!).
matchi1380
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 69
Blev medlem: mån 18 maj, 2020 1:05

Re: Höja sig från 1.05 till 1.6

Inlägg av matchi1380 »

Du klarar det här!
Skriv svar