Jurist - Vilken skola?

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
joalun
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 23
Blev medlem: lör 26 okt, 2013 19:46

Jurist - Vilken skola?

Inlägg av joalun »

Är det någon som har någon uppfattning om hur mycket det egentligen skiljer mellan de olika lärosätena som erbjuder juristutbildningen? Och hur mycket vikt potentiella arbetsgivare kan tänkas lägga på just vilken skola du erhållit din juristexmen? Är Lund det bästa alternativet?

Tackar på förhand! :roll:
carwal
Stammis
Stammis
Inlägg: 170
Blev medlem: tor 05 sep, 2013 14:39

Re: Jurist - Vilken skola?

Inlägg av carwal »

Finns inget bra svar på de frågorna du ställer. Flashback har en lång tråd om programmet där du kan läsa hur mycket du vill. Vad passar dig? PBL eller vanlig korvstoppning? Utbildningsplanen i Lund skiljer sig gentemot de övriga programmen. Vilka är professorerna som arbetar där? Egentligen är en rangordning väldigt onödig och godtycklig. Om jag fick välja så väljer jag SU även om Lund och Uppsala må ha finare anor. Prestige är inte allt.
Prelude
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 14
Blev medlem: sön 02 nov, 2014 21:46

Re: Jurist - Vilken skola?

Inlägg av Prelude »

carwal skrev:Finns inget bra svar på de frågorna du ställer. Flashback har en lång tråd om programmet där du kan läsa hur mycket du vill. Vad passar dig? PBL eller vanlig korvstoppning? Utbildningsplanen i Lund skiljer sig gentemot de övriga programmen. Vilka är professorerna som arbetar där? Egentligen är en rangordning väldigt onödig och godtycklig. Om jag fick välja så väljer jag SU även om Lund och Uppsala må ha finare anor. Prestige är inte allt.
Fast bland finare firmor (om man anammar att arbeta på en sådan) så är skolans prestige, din betygskvot och din erfarenhet av att sitta ting som är helt avgörande. Har några bekanta som studerar här i Lund, och alla siktar mot affärsjuridiken. Men att arbeta på någon annan myndighet som handläggare (eller valfri annan position) så tror jag att lärosätets prestige minskar i betydelse.
Skriv svar