[KLAR 1.9] 1.2 till 1.7+ för Läkarprogrammet

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
AndBor
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 59
Blev medlem: lör 04 jul, 2020 8:52

[KLAR 1.9] 1.2 till 1.7+ för Läkarprogrammet

Inlägg av AndBor »

Hej, nu jävlar är det min tur att påbörja en pluggdagbok, jag själv tycker det är så sjukt motiverande att läsa andras pluggdagböcker, och creepar mest och läser runt, men ska ge mig på detta själv, för att dels skriva ur mig lite och i bästa fall hjälper den även någon mer än mig själv haha.

Skippa nedan om ni skiter i min bakgrund :D

Är 24 och har skrivit högskoleprovet två gånger (2016) och fick då 1.15 och 1.2. Sa till mig ungefär, det här är det absolut bästa du kan få för du är ju rätt dum i huvudet. Det räckte hur som helst till det jag ville plugga då, vilket var ekonomi och systemvetenskap. Men spola fram några år, en kandidatexamen i ekonomi och stadigt jobb inom IT-säkerhet. Hade under två år drömmen att bli penetrationstestare/hackare, och jobbade hårt med den drömmen, pluggade dagtid för struntet på universitetet, och all annan tid la jag på studier inför det drömjobb jag faktiskt ville ha. Long story short, till slut landade jag en trainee i detta och var superglad! Jag var också väldigt nöjd med jobbet i sig, det var kul, utmanande, allt jag typ vill ha, men samtidigt så kände man det gro i bakhuvudet: Vill jag jobba med IT resten av mitt liv? Kände en slags meningslöshet i mitt jobb, även om det såklart inte är det, all respekt för dem som håller på med detta, och det är tack vare dessa som vi kan känna oss trygga i vår allt mer uppkopplade värld. Men för mig personligen så hade passionen och glöden försvunnit alltmer.

Har sagt flertalet gånger när jag var yngre att jag aldrig skulle vilja bli läkare, även om jag mirakulöst nog hade betygen, haha, MEN tänk om jag hade kunnat få en bild på när jag pluggar nu inför högskoleprovet helt desperat för att komma in. Idag kan jag inte se en annan framtid för mig än den där jag är läkare och arbetar med mental ohälsa. Min anledning till att vilja bli just läkare, är för att jag vill hjälpa människor psykiskt och finner hjärnan oerhört fascinerande, och tankarna gick direkt till läkare och psykiatrin. Vill bli typ den bästa psykiatrikern någonsin som inte bara har den medicinska kunskapen, men som också har djup förståelse för de terapeutiska behandlingsmetoderna, och ser patienten med empati, från ett långsiktigt perspektiv och som vill förändra deras liv från grunden.

ANYHOW. Min revelation för att bli läkare kom förra året runt sommaren, och sen dess har jag studerat till och från inför högskoleprovet, dels för att då trodde man ju att högskoleprovet skulle bli av... Efter höstens högskoleprov ställdes in tog jag det ganska lugnt och bestämde mig för att fokusera på långsiktigt plugg som att öva in ord (Memrise) och repetera mattegrunderna, dels genom HPG, och en youtube-serie från Runow (Rekommenderar starkt!! Superbra). Blev klar med både HPG grunderna och youtube-serien i början av året ungefär och försökte sedan semi-strukturerat att plugga VIP-uppgifter.

Har senaste tre månaderna lagt majoriteten av min energi på att följa med i en kurs på Örnsköldsvik FH på matematiken inför HP. Och ska bara säga omg, vad den är grym! Så mycket uppgifter att öva på, sen går man igenom dessa på skypelektioner och man får ju höra olika perspektiv både från andra elever och läraren på lösningsmetoder, tips och knep.

I mars och framåt har jag lagt huvuddelen av fokuset till att öva på provpass, då det finns så himla många att öva på, och de är ju definitivt det absolut bästa för att få in provpass-tiden i kroppen, bli van vid just HP-nivån av uppgifter, lära känna igen sig fällor och sånt. Försöker få in ungefär två provpass om dagen, vilket borde göra att jag hinner ta mig igenom alla provpass från HT 11 till HT 18 tills senast mitten av April. Sedan är tanken att göra en riktig analys av genomgående fel, vad jag har för särskilda brister och täcka upp dem, samt göra nya provpass med alla mina felaktiga uppgifter, and see if I learned :P. 2 veckor innan provet är tanken att börja med provsimuleringar med de sista proven 2018 och framåt.

Hittills har jag skrivit 6 hela prov

HT 2011 (Februari)
KVANT 68/80 1.9
VERB 66/80 1.7

VT 2013 (Januari)
KVANT 62/80 1.7
VERB 68/80 1.8

HT 2013 (Mars)
KVANT 74/80 2.0
VERB 69/80 1.8

VT 2014 (Mars)
KVANT 67/80 1.9
VERB 67/80 1.8

HT 2014 (Mars)
KVANT 71/80 1.9
VERB 67/80 1.7

VT 2015 (Mars)
KVANT 69/80 1.9
VERB 75/80 2.0

Börjar känna mig hoppfull inför att klara målet av att klara 1.7+, men samtidigt så känner jag mig aldrig nöjd med mina resultat, trots att jag började på 1.2 (wtf vilken galen förbättring jag gjort egentligen). Men inbillar mig dels den värsta normeringen i världshistorien så att man behöver åtminstone 70 poäng för att få ens 1.7, samt att man presterar väl aldrig lika bra på provdagen som hemma när man sitter bekvämt i sin soffa utan någon press alls att man måste säkra varenda liten poäng man kan.

Superlångt inlägg, men påbörjar pluggdagboken sent och tänkte ge lite bakgrund :D
Ska försöka fortsätta mina två provpass om dagen och kan då kanske även skriva ner lite reflektioner kring dem och hur det går.
Senast redigerad av 1 AndBor, redigerad totalt 0 gånger.
Claudlina
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 63
Blev medlem: mån 13 apr, 2020 20:30

Re: 1.2 till 1.7+ för Läkarprogrammet

Inlägg av Claudlina »

Stort lycka till! Du kommer helt klart klara det!
evelinaernstrom
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 187
Blev medlem: tor 04 okt, 2018 16:43

Re: 1.2 till 1.7+ för Läkarprogrammet

Inlägg av evelinaernstrom »

Du kommer klara detta galant. Du verkar helt klart ha glöden och disciplinen så det finns ingen tvekan om att du kommer att komma långt. Ska bli kul att följa din resa! :D
AndBor
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 59
Blev medlem: lör 04 jul, 2020 8:52

Re: 1.2 till 1.7+ för Läkarprogrammet

Inlägg av AndBor »

Åh tack Claudlina och Evelina <3

Idag har varit en dag fylld med energi! Vaknade tidigt på morgonen och hade inga problem att ta mig ur sängen, vilket för mig är en big deal då jag ibland känner typ rekordlåg motivation och tar mig ej upp på många timmar och översover deluxe. Men idag näst intill flög jag upp, tvättade, handlade, sen körde jag igång med provpass direkt, för att försöka hinna åtminstone två innan jobbet börjar kl 16.

Det blev inte bara två utan fyra stycken! Felanalyserade efter varje provpass och försökte ta med mig insikter till nästa provpass.

Snabbsammanfattning:
PP3 Kvant HT 15 - 35/40 1.8
PP1 Verb HT 15 - 33/40 1.6
PP4 Verb HT 15 - 37/40 1.9
Provresultat HT 15: 1.9 Kvant (72/80), 1.8 Verb (70/80), 1.85 Totalt
PP3 Kvant VT 16 37/40 2.0

Provpass 3 KVANT HT 15
35/40 1.8
Tidsmässigt: Bra, dock inte mycket marginal, men tillräckligt.
XYZ 12/12 - 7,5min
KVA 9/10 - 10min
NOG 6/6
DTK 8/12 - 30min över (med marginal, så 25 utan)

Katastrof kände jag spontant. Fel på dem fyra första DTK uppgifterna och även om jag inte kollade facit och bara räknade igen, kunde jag snabbt se hur man ska lösa uppgifterna och löste dem korrekt på typ 10x kortare tid än första gången jag löste dem fel. Hade cirka 25min till DTK, så egentligen ingen befogad stress..

På DTK behöver jag hitta en metod för att slappna av, då slarvfelen för mig verkar komma när jag typ låser fast mig och ba omg omg omg, får inte fastna. Läs igenom frågan ordentligt, förstå den, formulera en effektiv lösningsmetod och attackera sedan problemet. Just nu markerar jag oftast nyckelord, jämför med diagram och kör, vilket kan vara en relativt tidseffektiv lösningsmetod då det oftast inte är så problematiska uppgifter, men när jag väl fastnar med den metoden att man ba uuuuh känns konstigt, då får jag low key ångest över att det tar sån tid och så är det svårt att formulera en ny lösningsmetod/se problemet från ett annat perspektiv. Kom dock fram till svar som kändes okej, så markerade dem och gick vidare.

Försökte formulera en ny taktik som jag ska komma ihåg:
Läs igenom uppgift, markera nyckelord, jämför med diagram, skumma det finstilta. → Läs igenom igen, formulera en metod för att angripa problemet, analysera svarsalternativ (är de nära varandra, kan vi avgränsa problemet/avrunda hårdare/noggrannt) → Markera relevant avläsningsdata → Genomför beräkningar → Kontrollera snabbt ifall vi besvarar den faktiska frågan, kryssa och gå vidare.

Provpass 4 VERB HT 15
37/40 1.9
Tidsmässigt: Exceptionellt. 17min på ord/elf/mek, 25min läs.
ORD 10/10
LÄS 10/10
MEK 8/10
ELF 9/10

38min över till LÄS GJORDE MYCKET. Var kolugn medan jag läste. Har dem senaste verb-passen provat att anpassa min strategi till short-texts och long-texts. På short-text analyserar jag direkt frågorna och tittar ifall det är detaljfrågor och markerar nyckelord ifall det är detaljfråga. Noterar även om det är någon slags helhetsfråga (fokus på att förstå hela texten ordentligt). På long text har jag provat att istället för att läsa igenom hela texten och sedan titta på frågor som jag gjorde förut, har jag nu i likhet med short-texts, börjat analysera frågorna, tex ifall fråga 1 är "vad säger textförfattaren i första paragrafen..." då går jag direkt på att läsa texten och besvara den. Tar sedan frågorna i tur och ordning om så är lämpligt, men i övrigt markera eventuellt betydelsefulla stycken, nyckelord, särskiljning på författarens åsikter. Tycker denna strategi lämpar mig bättre än den tidigare.

Provpass 3 KVANT VT 16
37/40 2.0
Tidsmässigt: Kändes bra, glömde dock anteckna tiderna för respektive provdel.
XYZ 11/12
KVA 10/10
NOG 5/6
DTK 11/12

I överlag nöjd. Inga 8/12 på DTK denna gång. Slarvfel på XYZ och DTK, men på NOG var jag osäker på en fråga gällande ett svt-problem. Man skulle ta reda på sträckan som två fordon åkte, och i information 1 och 2 fick man tillsammans att det tog 90 sekunder längre för den ena, samt att medelhastigheten var 10m/s lägre för den ena. Tänkte att jo men såklart detta måste ju gå att lösa för sträckan då, men går ju bara att räkna ut att det långsammare fordonet är 900m bakom, men inget om hela körsträckan.

Provpass 1 VERB HT 15
33/40 1.6
ORD 8/10 1min
LÄS 9/10 29min kvar
MEK 7/10 7min
ELF 9/10 21min

Usch, kan inte ens säga att det var slarvfel, bara ordkunskapsbrist på ORD/MEK, men nu är åtminstone dem fastetsade sig i hjärnan tror jag, och om inte det så är dem i Anki redo.

Överlag, supernöjd att jag klarade mig igenom 4 provpass, och tar med mig en del insikter. Nu blir det jobb, och eventuellt lite Anki/memrise om jag känner orken för det (Memrise är ju savage när det kommer till reviews)
AndBor
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 59
Blev medlem: lör 04 jul, 2020 8:52

Re: 1.2 till 1.7+ för Läkarprogrammet

Inlägg av AndBor »

Here we goo agaiiin. Inte skrivit på ett tag nu även om det känns som nån dag sen, tiden flyger just nu. TÄNK ATT DET BARA ÄR EN MÅNAD KVAR?? Hur sjukt är inte det. Att snart äntligen få gå och skriva av det här jävla provet, kommer vara som om världens tyngd lyfts bort från ens axlar. Ska fira med en rejäl trip och flyga iväg till en annan galax, det är något som är säkert.

Fick beskedet av jobbet att jag fick ledigt hela provveckan, vilket känns såååååååååå skönt! Kan helt fokusera på att ha rätt dygnsrytm, provsimuleringar, träning, må bra. Hade kanske inte annars varit fallet då jag ofta jobbar natt, men det hade ju varit riktigt problematiskt runt provveckan.

Har fortsatt kötta provpass ett tag, men eftersom det börjar tryta med post-2011 provpass, har jag börjat varva med HPG's XYZ och KVA uppgifter på först och främst geometri, för att sedan tänkt ta mig an aritmetik. Jag gör geometri först för att det är definitivt en svag punkt, även om jag stundtals kan klara dem måttligt svåra uppgifterna på HP av den delen, men är det någon av dem kluriga uppgifterna på provet som är på just geometri riskerar jag att tappa poäng av ren kunskapsbrist, så ska försöka täcka upp det så gott det går.

Annars har jag också börjat varva med gamla DTK och NOG-pass (pre-2011), och damn kan dem kännas svåra. Så känns som bra övning också då just DTK-slarv, och NOG i allmänhet är särskilda svagheter för mig.


Lärdomar, TLDR:
1. På NOG kan man på oftast på i alla fall 4 uppgifter göra dem hyfsat snabbt, typ under 1 minut, men dem 2 svårare (tex ordningsuppgifter för mig) tar extra tid att lösa korrekt. Brukar även bli stressad pga detta, och sen får jag ändå fel på dem, plus att jag tagit tiden för att försöka lösa dem. Tror därför en bättre strategi är att skippa dem kluriga ordningsuppgifterna och spara dem till sist. På så vis går NOG-delen väldigt snabbt, och man kan lägga extra fokus på DTK för att undvika slarv, och sen återkomma till ordningsuppgiften som grädde på moset ungefär, och förhoppningsvis inte vara lika stressad och sätta den uppgiften lättare.

2. På geometri-uppgifter: Rita ut stödlinjer, markera ut grundinformation, kända vinklar (grundinformation/det man kan lista ut).

22 Mars:
1 Provpass avklarat!

Provpass 2 Verb VT 16
35/40 1.7
ORD 8/10
LÄS 9/10
MEK 9/10
ELF 9/10
Kändes bra och hade gott om tid kvar till LÄS-delen.

23 Mars:
2 Provpass avklarade!

Provpass 5 Kvant VT 16
35/40 1.8
XYZ 11/12
KVA 9/10
NOG 4/6
DTK 11/12

Provpass 4 Verb VT 16
37/40 1.9
ORD 10/10
LÄS 10/10
MEK 9/10
ELF 8/10
Analys:
ELF som ska vara min starka sida var den särskilda som drog ner mig, är ironiskt, men hur som helst väääldigt väldigt nöjd med 37/40, ber till gud att jag kan prestera så här bra på provdagen!

24 Mars:
Inga provpass denna dag. Gjorde däremot en drös uppgifter från en mattekurs jag går på (Örnsköldsvik FH. Superbra kurs). Gällde mestadels sannolikhet och statistik, vilket är ett område jag inte är 110% på, så var bra övning.

25 Mars:
2 Provpass avklarade!

Provpass 3 Kvant HT 16
39/40 2.0
NOG 5/6
Flög fram detta provpass och hade 15min kvar i slutet, vilket räckte till att rätta bort 2 slarvfel. Grämde en lite att man inte fick 40/40, speciellt då det var ett silly slarvfel som gjorde att det blev 39p.

Provpass 2 Verb HT 16
35/40 1.7
ORD 9/10
LÄS 9/10
MEK 8/10
ELF 9/10


26 Mars:
2 Provpass avklarade!

Provpass 5 Kvant HT 16
34/40 1.7
XYZ 11/12
KVA 8/10
NOG 4/6
DTK 11/12
Analys:
Lite av ett katastrof-pass. Slösade en del tid på XYZ och KVA där jag hade svårt att förstå vissa uppgifter. Lärdom för geometri-uppgifter är definitivt att dra ut stödlinjer ordentligt, och skriva in vinklar som man vet, tex supplementvinklar som x och en annan okänd, där den okända då blir 180-x.

Provpass 1 Kvant VT 17
34/40 1.6
Detta prov var åt skogen, hade tidtagaruret på HPG på mobilen och så låstes mobilen och då stannade ju såklart klockan. Speedade därför igenom provet och tog inte någon tid till att dubbelkolla för ville inte råka fuska :P. Tror dock provet gick på runt 45min.
XYZ 12/12
KVA 9/10
NOG 5/6
DTK 8/12

27 mars:
3 provpass avklarade, och gjorde även inlämningsuppgift för matte-kursen på sannolikhetslära, vilket kändes helt okej, förhoppningsvis får man någon rolig feedback på hur man kan bättra sig där.

Provpass 4 Verb HT 16
36/40 1.8
ORD 8/10
LÄS 10/10
MEK 8/10
ELF 10/10

Provpass 4 Kvant VT 17
39/40 2.0
XYZ 12/12
KVA 9/10
NOG 6/6
DTK 12/12
WOPWOP

Provpass 3 Verb VT 17
34/40 1.6
ORD 8/10
LÄS 8/10
MEK 9/10
ELF 9/10

28 Mars:
Ett DTK-pass, 44 HPG-uppgifter, och 300 ord borta från review på memrise, och en del nötande av svårmarkerade ord (känns tradigt att ta sig igenom dem, tar sån tid...)

DTK VT 10: 16/20 1.6
20/24 XYZ Geometri (tidsbegränsat) - Flertalet uppgifter som kändes riktigt svåra.
18/20 KVA Geometri (tidsbegränsat)

29 Mars:
Gjort 32 HPG-uppgifter, och även gått igenom skypelektion från matte-kurs med NOG och XYZ uppgifter. Särskilt fokus lades på ordningsuppgifter vilket var toppen, då det är en av mina weak points på NOG.

10/12 XYZ Geometri
15/20 KVA Geometri

30 Mars:
Gjorde ett gammalt DTK-pass, vilket gick katastrofartat, men katastrofer kanske är bästa katalysatorn till förbättring?? Oklart, men något är säkert, tänker absolut inte göra något gammalt provpass på provveckan. Vill inte gå in på provdagen med självförtroende av en penisamputerad porrstjärna liksom ^^

DTK HT 09 - 14/20 1.4
22/24 XYZ Geometri
6/10 KVA Geometri
AndBor
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 59
Blev medlem: lör 04 jul, 2020 8:52

Re: 1.2 till 1.7+ för Läkarprogrammet

Inlägg av AndBor »

Hej igen!

Tagit det rätt lugnt sen senast pga omställning av dygn från nattschemat o så en heldag med påskfirande hos pappa och syskonen vilket var supermys. Men nu är det dags att helhjärtat satsa igen för att maxa chanserna till provdagen!

Kommit fram till att jag vill beta av alla pre-2011 DTK & NOG som finns tillgängliga på HPG, vilket efter att ha kollat igenom vilka jag har kvar innebär detta:
5/23 DTK - 18 kvar
8/23 NOG - 15 kvar
Utöver det har jag 16 vanliga provpass kvar exklusive provpassen 2018 HT Och framåt som är öronmärkta för provsimulering.
Tänkte att om jag gör 1 DTK, 1 NOG, och 1 provpass per dag så blir jag klar runt 22 April.

Så tror på ett pluggschema i form av:
1x pass DTK & felanalys
15min paus
1x pass NOG & felanalys
15min paus
1x provpass (Verb eller Kvant)
15min paus
1h repetition av matematik/sammanfattningar/blandat XYZ/KVA på HPG
15min paus
Gå igenom Anki för dagen, och Memrise beta av review och eventuellt repetera svåra ord ifall ork finns.
Total studietid per dag: ca 5-6h
SISTA MÅNADEN KLART DETTA SKA ORKAS MED

Sen senast har jag:
NOG VT 01
19/22

Provpass 5 Verb 2017 VT
34/40
ORD 8/10
LÄS 9/10
MEK 9/10
ELF 8/10

XYZ Blandat 20/24
XYZ Geometri 12/13 - NU HELT KLAR Med XYZ Geometri, så glad!
KVA Geometri 6/10 - Katastrofområdet. Mycket förbättringar finns kvar att göra :P
XYZ Aritmetik 11/12 - Aritmetik känns bra, så kommer prioritera andra områden framöver.

Nu ska jag faktiskt se till att inte enbart göra en plan, utan också börja fullfölja den direkt, så DTK och NOG kvar för dagen sen får jag vila lite och läsa bok. Helt inne i bokläsandet just nu och tycker det är så kul, nästan plöjt igenom första boken i Sagan om Ringen nu :D
AndBor
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 59
Blev medlem: lör 04 jul, 2020 8:52

Re: 1.2 till 1.7+ för Läkarprogrammet

Inlägg av AndBor »

Heej igen!

Gått hyfsat bra sen sist att plugga, men idag vaknade jag upp och ba, vad vill jag ens åstadkomma för dagen, jag orkar inte, så fortsatte att sova ungefär förevigt, vaknade ur mina drömmar lite då och då och kom på lite konstiga geometri-uppgifter tills jag somnade igen, och så gjorde jag tills jag sovit 14h och klockan var 16 på dagen hahahaha. Vad tror ni om det plugget? Det effektivaste plugget måste väl ändå vara det man gör medan man sover, neuroplasticitet i all ära o sånt.

Nej, men, imorgon får jag fan trimma skägget och ta tag i livet återigen. Jag tror dock på att skita i mitt föregående studieschema för jag är för lat för den. Tror jag hellre ger mig själv lite slack och ser endast ett provpass om dagen som ett måste, och utöver det är det bonus med XYZ/KVA/NOG-program på HPG, och ORD-programmet. Vill egentligen mest bara underhålla mina kunskaper i matten och hålla provpass-tiden i kroppen, samt utveckla ordförrådet.

Sen senast har jag i alla fall, i ordning av nöjdhet från min sida:
- Läst ut första boken i sagan om ringen!! - Ordförrådsmässigt kände jag att man fick kontext till många sådana där krångliga ord som man fått utan kontext i Memrise, även om jag inte kan återkalla någon specifik just nu.

- Påbörjat Crime and Punishment av Fyodor Dostoyevsky, för hade den liggandes och var sugen på den, samt att jag tror jag skulle benefittas av engelska-läsning då det känns som jag förlorar mest poäng på ELF på sistone??? Än så länge är den toppen, blev ganska fast direkt, men ingen page-turner så som sagan om ringen var, där kunde jag råka läsa 5h i sträck och ba gaaah vill inte sluta.

Gjort en riktig härlig boklista för mina framtida studier i psykoloi/psykoterapi/psykiatri och är så jävla taggad att börja läsa dem böckerna. Redan beställt typ 8st och så fort jag läst crime and punishment, 1984 och flugornas herre ska jag ge mig på dem :D
Ambitionen är typ att bli klar med hela boklistan innan jag påbörjar min ST i psykiatri och på så vis ändå redan ha massor av väsentliga kunskaper. Om någon vill diskutera en sådan boklista skulle jag tycka det var skitkul hahaha, researchat nu några kvällar och försökt lista ut dem mest rekommenderade böckerna av psykiatriker/psykologer/terapeuter.

Insikter från provpass som jag ska ha i åtanke:
NOG:
1. Lite likadan process som DTK. Markera nyckelord och säkerställ att du förstår frågan och eventuella fällor!!
2. Finns det någon implicit information? Det finns enbart röda eller blå kulor. Sannolikheten för blå är 0.7. Vad är sannolikheten för röd? Jo 30%. Antalet fåglar är 15. Förutom tjädrar finns det 3 andra fåglar. Tjädrar är alltså 12 st. etc.
3. Se till att skriva upp ekvationerna! Dubbelkolla dig själv och slarva EJ.
4. Efter att man läst frågan och säkerställt förståelse och eventuella fällor. Överskåda informationen och försök lös logiskt innan du tecknar ekvationer. Ibland är det uppenbart, men som kan bli en labyrint när man väl börjar teckna ekvationer

4 April


DTK 01 VT - 14/20 1.4 (Blev hyfsat arg över denna. Slarvfel överallt)
NOG 00 HT - 17/22 1.6
Skypelektion för geometri-uppgifter - Superbra övning
150 ord memrise
88 kort Anki

5 April


NOG 00 VT - 17/22 1.6
Provpass 4 Verb VT 12 - 35/40 2.0
ORD 9/10
LÄS 9/10
MEK 9/10
ELF 8/10
DTK 00 VT - 19/20 2.0
73 kort Anki
4 artiklar ur DN

6 April


DTK VT 09 - 17/20 1.8
Provpass 2 Verb VT 12 - 35/40 2.0
ORD 10/10
LÄS 7/10 (Hade endast 18min i slutet för var sjukt långsam på övriga delarna)
MEK 8/10
ELF 10/10
NOG HT 01 - 20/22 2.0

7 April

Hade begränsat med fokus denna dag for sure, hade sovit piss.
Provpass från 2012 är i alla fall snälla mot självförtroendet. Fick 6 poäng fel på kvant-passet, och tänkte fy vad dåligt, för vill helst ha 5 poäng fel eller under. Men 2012 normeringar i all ära, 2.0 ändå :P

NOG VT 02 - 15/22
Provpass 5 Kvant VT 12 - 34/40 2.0
XYZ 12/12
KVA 8/10
NOG 4/6
DTK 10/12
59 kort Anki

7 April


Absolut ingenting. Vaknade inte på rätt sida av sängen kan man lugnt säga, men man får väl ha såna dagar ibland. Ska mjukplugga resten av månaden har jag bestämt mig för, orkar inte pressa mig särskilt mycket mer. Nu har jag ändå redan gjort mesta av grovplugget, och det känns bättre att mjukplugga, underhålla kunskaperna och sen känna sig fräsch provdagen än att trötta ut sig nu sista månaden.

Tills nästa gång! :D
evelinaernstrom
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 187
Blev medlem: tor 04 okt, 2018 16:43

Re: 1.2 till 1.7+ för Läkarprogrammet

Inlägg av evelinaernstrom »

Gud vad snygga resultat! Du är ju uppe i 2.0 på både verbala och kvant :D
Du kommer klara provet utan problem!
AndBor
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 59
Blev medlem: lör 04 jul, 2020 8:52

Re: 1.2 till 1.7+ för Läkarprogrammet

Inlägg av AndBor »

evelinaernstrom skrev: fre 09 apr, 2021 9:07 Gud vad snygga resultat! Du är ju uppe i 2.0 på både verbala och kvant :D
Du kommer klara provet utan problem!
Vad gullig du är hahaha, tack. Dock dem snälla proven från 2012 ;)
Tror på oss båda dock! :D Din kvant är på en helt annan nivå bortom oss vanliga mänskliga hahaha
AndBor
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 59
Blev medlem: lör 04 jul, 2020 8:52

Re: 1.2 till 1.7+ för Läkarprogrammet

Inlägg av AndBor »

Dags för update känner jag!!

ÄR så jävla taggad på att bara skriva av det här satans provet. Men annars, GUESS WHAT: Bokade flygbiljetter, hostel, och festivalbiljett till sommar 2021. ASSÅ, WHAT!? Juli blir det av: Serbien, på festivalen Exit, ska tydligen vara grym, och jag har inte varit i Serbien ens, så blir sjukt spännande hahaha, så det pirrar i mig, saknat festivaler, folk, musik, andra länder enormmmmttttt. Så om någon ska dit, SEE YA THERE! Annars blir det förhoppningsvis någon annan också i Augusti, typ Sziget eller Tomorrowland, om de vill släppa biljetter någon vacker dag! :D
Ber för övrigt till covid-gudarna att det börjar lugna ner sig i sommar, men känns som man får göra en leap of faith nu.

Förutom detta så har studierna senaste dagarna (9-13 April) bestått av:
HPG ordlistor - 5 stycken! - 1000 ord
Anki - 406 kort
HPG KVA - 88/100
HPG XYZ - 42/48
HPG NOG - 10/12
Memrise - 1059 reviews - 200 nya

Mitt mål för varje dag har varit en HPG ordlista, gå igenom alla dagens kort i Anki, och två vändor HPG-uppgifter av matematik, till exempel 12 NOG, 20 KVA eller 24 XYZ. Känts bra, överkomliga studier per dag, men känns som man utvecklas i ORD-delen och bibehåller/utvecklas smått i matematik-delen.

Snart är det dags igen med provsimuleringar, ska börja den 25:e! Tills dess har jag 3 hela prov att slutföra, så ungefär 12 provpass, så tror jag börjar med 2 provpass per dag igen nu i helgen. TAGGAD!

Hej svejs!
Bilal7khan
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 16
Blev medlem: mån 14 dec, 2020 17:49

Re: 1.2 till 1.7+ för Läkarprogrammet

Inlägg av Bilal7khan »

Sjukt grymt, det lär gå jättebra för dig på provet. Måste dock fråga hur är du så bra på ord delen? Är det något du tränat upp eller har du ett brett ordförråd sen tidigare?
AndBor
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 59
Blev medlem: lör 04 jul, 2020 8:52

Re: 1.2 till 1.7+ för Läkarprogrammet

Inlägg av AndBor »

Bilal7khan skrev: ons 14 apr, 2021 13:46 Sjukt grymt, det lär gå jättebra för dig på provet. Måste dock fråga hur är du så bra på ord delen? Är det något du tränat upp eller har du ett brett ordförråd sen tidigare?
Tack!! Man ska aldrig ropa hej förrän man är över bron dock liksom hahaha
Angående ord skrev jag 10/20 och 12/20 år 2016, alltså året efter jag var klar med gymnasiet. Skulle inte säga att orddelen blivit avsevärt bättre med åldern heller eftersom jag inte varit värst lässugen under dessa år. MEN, Memrise har nog hjälpt väldans mycket! Gått igenom hela HP Ultimat 8500 ord, och komplementerar nu med HPG's ordlistor, då dels att svarsalternativen är svårare än i Memrise, och så introduceras det en del nya ord varje ordlista, då jag får runt 15% fel.

TLDR: Memrise har varit väldigt effektiv träning. Började runt årsskiftet med 100 nya ord per dag, vilket översätts till ungefär 80-100 dagar träning beroende på hur konsekvent man är :D
AndBor
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 59
Blev medlem: lör 04 jul, 2020 8:52

Re: 1.2 till 1.7+ för Läkarprogrammet

Inlägg av AndBor »

Hej hopp igen! Hoppas allt är bra med whoever som läser detta! Snart skriver viiiiii dettaaaa skiiiitprov! :D

Plugget har gått super sen senast och peppen växer för varje dag närmare jag kommer till provdagen. Gäller bara att hålla i för glatta livet och sen gå dit och hoppas på det bästa! Har konsekvent sen senast fått in en ordlista på HPG varje dag, repeterat på Anki, och även läst lite ur Crime and Punishment å hållit Memrise review i check.

Idag skrev jag till och med 39/40 på en kvant-del, men såklart är det alltid ett slarvfel som håller borta det där perfekta provpasset!

Sen senast då!
Totalt
7 ordlistor - 80-87% rätt
Anki 1000 kort
VIP MEK 27/30
VIP KVA 18/20
VIP ELF 20/27 (hade fel på lite vocabulary frågor och en long text som jag var helt förlorad på)

HT 12
Kvant 75/80 2.0 (1.9 med HT 20 normering)
Verb 68/80 1.8 (1.6 med HT 20 normering)
Totalt 143/160 1.9 (1.75 med HT 20 normering)

XYZ 24/24
KVA 19/20
NOG 9/12
DTK 21/24

ORD 16/20
LÄS 18/20
MEK 16/20
ELF 18/20

VT 12
Kvant 71/80 2.0 (1.7 med HT 20 normering)
Verb 70/80 (1.7 med HT 20 normering)
Totalt 141/60 (1.7 med HT 20 normering)

XYZ 24/24
KVA 17/20
NOG 9/12
DTK 21/24

ORD 19/20
LÄS 16/20
MEK 17/20
ELF 18/20

Overall väldigt nöjd då detta precis skulle räcka ifall provdagen ser likadan eller bättre ut! Just nu är mina miljöer för provskrivning väldigt olika i form av att jag sitter på café, eller hemma där min rumskompis ibland bestämmer sig för att diskutera saker med mig eller bara allmänt röja liv i köket. Tror på så vis att jag kan uppnå avsevärt högre fokus på riktiga provdagen sen, men återstår att se! :P

Har sammanställt mina provresultat i excel för att lättare överskåda genomsnittsresultat per provdel och var man avviker mest från medelvärdet.
XYZ 23 1,4
KVA 18 1,0
NOG 10 1,1
DTK 20 1,9
ORD 18 1,0
LÄS 17 1,5
MEK 17 1,3
ELF 18 1,0

De fem senaste:
XYZ 23 0,8
KVA 18 0,7
NOG 10 0,9
DTK 21 1,0
ORD 17 1,2
LÄS 18 1,2
MEK 17 0,9
ELF 18 0,7

Spridningen i samtliga delar förutom ORD är mycket lägre de senaste fem provresultaten vilket känns lovande ändå! Har tänkt att NOG varit särskilt bristande för mig då man ibland ser tråkiga resultat som 3/6 eller 4/6, men på det stora hela verkar det ändå se helt okej ut. På kvant verkar jag oavsett se ut att kunna förbättras mest på KVA och NOG. DTK är jag likgiltig inför, tror allt bara handlar om hur pass fokuserad man är och hur alert man är för fällor på provtillfället.

Nu har jag 2017 HT kvar för provpass, men arbetsvecka på ingång så det blir endast en om dagen. Förutom provpass fortsätter jag försöka få in en ordlista per dag och Anki. Finns det något fokus kvar i slutet av dagarna borde jag nog göra uppgifter på KVA och NOG men tycker det är så förbaskat tråkigt.

Tills nästa gång! :D
EmelieBerg
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 98
Blev medlem: tor 10 okt, 2019 12:13

Re: 1.2 till 1.7+ för Läkarprogrammet

Inlägg av EmelieBerg »

Vad pepp man blir av att läsa din dagbok! Heja!!! Jag skrev också 1.15 på mitt första försök utan att öva och siktar nu på 1.7+ efter att ha övat en del! Förutom hp plugg så läser jag på läkarprogrammet i London så mitt mål är att byta över till de svenska systemet varav jag sitter provet nu i Maj, men jag måste bara säga psykiatri är SÅÅÅÅÅ kul och spännande! Om du är så pepp redan så kommer du älska de! Vi har haft massa praktik i ca 2 år och varit på alla möjliga ställen och träffat massor av patienter och psykiatri är otroligt spännande! Hobby diagnoserar alla hela tiden och de är sjukt fascinerande fält inom medicin. I din text kan jag se dig utan att ha träffat dig som typ världsledande forskare/läkare inom klinisk psykiatri. De behövs! KÄÄÄÄÄMPA
AndBor
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 59
Blev medlem: lör 04 jul, 2020 8:52

Re: 1.2 till 1.7+ för Läkarprogrammet

Inlägg av AndBor »

EmelieBerg skrev: ons 21 apr, 2021 9:02 Vad pepp man blir av att läsa din dagbok! Heja!!! Jag skrev också 1.15 på mitt första försök utan att öva och siktar nu på 1.7+ efter att ha övat en del! Förutom hp plugg så läser jag på läkarprogrammet i London så mitt mål är att byta över till de svenska systemet varav jag sitter provet nu i Maj, men jag måste bara säga psykiatri är SÅÅÅÅÅ kul och spännande! Om du är så pepp redan så kommer du älska de! Vi har haft massa praktik i ca 2 år och varit på alla möjliga ställen och träffat massor av patienter och psykiatri är otroligt spännande! Hobby diagnoserar alla hela tiden och de är sjukt fascinerande fält inom medicin. I din text kan jag se dig utan att ha träffat dig som typ världsledande forskare/läkare inom klinisk psykiatri. De behövs! KÄÄÄÄÄMPA
Åh vad underbar du är hahah, åå jag ser verkligen fram emot att djupdjuka i neurologi och praktik i psykiatri, nu gör du mig ännu mer peppad :D Det bästa med fältet måste ju vara att vi kommit så långt inom det, men samtidigt att det finns så så mycket kvar att förbättra/utveckla. Vart har du sökt in till hösten? Tänk om vi börjar samtidigt nu! :D För mig är det i ordning UU, LiU och Örebro
Skriv svar