Köttar mot målet: LÄKARPROGRAMMET

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
viirius
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: fre 19 jan, 2018 9:39

Köttar mot målet: LÄKARPROGRAMMET

Inlägg av viirius »

Gooooodagens!

Idag är en bra dag. Nu kör vi. Taggen är hög.

Ja, ni hör ju. Jag har knappt druckit en halv koppa kaffe men produktiviteten och motivationen ter sig som om jag druckit en hel kanna. Idag har jag hunnit få gjort mycket och jag är så glad att jag tackade nej till ett jobbpass idag och istället prioriterade högskoleprovsplugg. Jag ska komma ihåg denna dagen inför framtida förfrågningar av extrapass. Det är väldigt lätt att känna att man bör ställa upp och jobba men jag måste komma ihåg att jag inte vill vara kvar i mitt jobb länge till, jag vill in på läkarprogrammet SÅ FORT SOM MÖJLIGT och för varje dag jag lägger på plugg desto snabbare kommer jag komma in!

Self Authoring Programe (av J.B.P) är det bästa jag har gjort. Jag har klart för mig varför jag vill detta, hur jag ska åstadkomma det och skrivit ner allt för mig själv. Det är kraftfullt att sätta ord på sina drömmar och ger en enorm drivkraft och motivation. Inspiration. Jag vet varför jag gör detta och hur jag ska gå tillväga, steg för steg. Allt är utlagt i en konkret, detaljerad plan.

Att veta varför man drivs av någonting på en djupare nivå är mitt största tips för att hålla glöden uppe och inte förvirrat hatta runt. Och SKRIV NER det för dig själv. Gör det! Det kommer att göra dig mer motiverad, du kommer att förstå dig själv bättre och minska risken för att slösa tid på någonting som du inte till 100 % är säker på om du vill det eller inte. Du kommer plugga effektivare, det lovar jag.

I den här tråden kommer jag att dela med mig av tips för att hålla motivationen uppe, tips på hur jag studerar (ex bra artiklar, hur jag lär mig ord osv) och även för mig själv skriva av mig, reflektera och uppdatera vad jag har åstadkommit under mina pluggdagar.

Kör hårt allihopa!
viirius
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 2
Blev medlem: fre 19 jan, 2018 9:39

Re: Köttar mot målet: Läkarprogrammet

Inlägg av viirius »

Mitt huvudfokus under våren kommer att vara den verbala delen, främst läshastighet och engelska delen. Matten har jag ganska lätt för men även där finns det förbättringsmöjligheter och effektivisering som kan göras.

Dagens arbete:

* Fortsatt jobba med och nöta in tekniken med Speed Reading. Går bra och jag känner redan att det ger resultat.

* Lära mig 100 nya ord. (25% avklarat hittills idag). ...fortsätt simma!

* Läsa två artiklar. En på svenska (mottager gärna tips) och en på engelska (CHECK). Läste denna engelska artikel från NYT. https://www.nytimes.com/2018/12/30/scie ... -belt.html
Användarens profilbild
Hani.00
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 396
Blev medlem: tor 21 sep, 2017 6:51

Re: Köttar mot målet: LÄKARPROGRAMMET

Inlägg av Hani.00 »

För svenska texter rekommenderar jag ledare på DN och texterna på Axess! Sen kan du alltid läsa på forskning och framsteg och de andra hemsidorna som rekommenderas i "källanalys och lästips"!
Heja dig!!
Skriv svar