Lillaannies väg till 2,0

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
lillaannie
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 8
Blev medlem: tor 12 jul, 2012 17:06

Lillaannies väg till 2,0

Inlägg av lillaannie »

Efter antagningsbesvikelsen (som i och för sig var väntad) har jag bestämt mig för att inte lämna något åt slumpen nästa år. VIP medlemskap här på hpguiden för ett helt år är betalt och nu väntar en lång period av förberedelser och slit föratt nå mitt slutgiltiga mål: 2,0 på högskoleprovet.

Har gjort provet ett antal gånger tidigare, och höjt mig sakta men säkert. Senaste gången pluggade jag en hel del och fick bra resultat hemma. På provdagen kändes allt bra men resultatet kom som en kalldusch, 1,6 totalt. Ett poäng från 1,65 och två poäng från 1,7. Tog en stund att återhämta sig från det nederlaget men nu är jag back on track och mer taggad än någonsin. Vet mina svaga punkter och ska jobba på att eliminera dem samt stärka mina bra sidor.

Här kommer vårens resultat:

XYZ: 20/24
KVA: 17/20
NOG: 9/12
DKT: 16/24

ORD: 11/20
LÄS: 18/20
MEK: 14/20
ENG: 18/20

Som ni kan se är Ord-delen katastofal men samtidigt den som är lättast att förbättra i och med att jag har tiden på min sida. Planen är att nöta ordprogrammen här på hp-guiden men också att kolla upp svåra ord som jag stöter på. Har en dålig vana att bara hopa över sådana ord eftersom jag ändå förstår sammanhanget.

Detta är också en orsak till det dåliga Mek-resultatet. Och här tar jag gladeligen emot tips för hur jag ska bli bättre. Vet att man ska läsa Under strecket, ledare, debatter osv samt att ordförståelse är viktigt även på denna del. Men är det någon som kommer på något utöver det?

Engelskan och läsförståelsen ska väl mest underhållas. Framförallt läsförståelsen där jag ska läsa fler vetenskapliga texter om ämnen som jag inte har något intresse i då det är där jag faller. Blir uttråkad och har svårt att koncentrera mig. Engelskan känner jag är stabil, texterna känns enkla och felen som görs är slarvfel. Dessa är för visso lika viktiga att få bort som andra fel, men jag kommer inte att prioritera denna delen.

När det gäller den kvantativa delen har jag grunden. Gått natur på gymnasiet och läst upp till Matte E. Mitt stora problem är DKT som tar alldeles för lång tid. Blir klar med de andra delarna snabbt (på cirka 20 min) men hinner inte ens gå igenom de för att den sista delen slukar all tid, och det blir ändå inte rätt. Ska självfallet göra uppgifterna här flera gånger och funderar även på att inhandla en statistikbok. Vet ni någon bra får ni gärna tipsa!

Utöver uppgifterna på guiden kommer jag att göra de på khansacademy samt se några webföreläsningar.

Så, nu vet ni min plan och tänkte bara kort presentera mig själv och mina förutsättningar. Är 20 år och jobbar nästan heltid i sommar. Efter sommaren kommer jag fortsätta jobba samt resa en del vilket gör att min motivation för pluggandet måste hållas på topp för att inte bli allt för distraherad. Och det är här ni och denna pluggdagbok kommer in. Hoppas ni vill följa min resa till 2,0 :)
If you can dream it, you can do it

Användarvisningsbild
anderi
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 51
Blev medlem: sön 03 mar, 2013 18:11

Re: Lillaannies väg till 2,0

Inlägg av anderi »

Önskar dig lycka till!

Vilken utbildning vill du in på? Någon speciell ort?

lillaannie
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 8
Blev medlem: tor 12 jul, 2012 17:06

Re: Lillaannies väg till 2,0

Inlägg av lillaannie »

Det var ett tag sedan jag startade denna dagbok så kanske på tiden att göra en uppdatering ;) fick 1,65 nu senast vilket var en riktig besvikelse. Ska köra hårt nu de sista 2 veckorna och hoppas på det bästa :)

Mycket fokus ligger nu på ORD. Har sållat i alla ordlistor och betar av en och en för att sedan repetera alla favoritord. Ganska drygt i längden men det borde väl ge resultat!
If you can dream it, you can do it

Socrates
Stammis
Stammis
Inlägg: 117
Blev medlem: ons 05 feb, 2014 14:16

Re: Lillaannies väg till 2,0

Inlägg av Socrates »

Grymt tidigare resultat och imponerande på LÄS. Hur gick det i lördags? Gav ordplugget något?

Skriv svar