Mål: Läkarprogrammet GU HT 2019

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
LinnL00
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 11
Blev medlem: sön 10 sep, 2017 14:00

Mål: Läkarprogrammet GU HT 2019

Inlägg av LinnL00 »

Hejsan! :D

Jag skapar denna pluggdagbok främst för att ge mig själv mer struktur i mina tankar och studier men alla som vill är självklart välkomna att följa med på min resa!

Jag heter Linn, är 18 år och hoppas på en plats på läkarprogrammet i Göteborg till höstterminen 2019. Jag har skrivit högskoleprovet två gånger med minimalt plugg då jag varit så fast i betyg-tänket att jag inte lagt så mycket tid på det. Mina resultat ser ut som följer:

VT 2018 - 1.65 (1,9 (74/80) på Verb och 1,4 (58/80) på Kvant)
Jag pluggade inte alls till detta prov och räddades av min läsförståelse och engelskakunskap, jag blev förvånad och tacksam över detta resultat och gjorde kanske 4 kvantitativa delprov som förberedelse inför nästa prov.

HT 2018 - 1.55 (1.6 (70/80) på verb och 1.5 (67/80) på kvant)
När jag räknade ut hur mitt resultat såg ut, utan normeringen, blev jag irriterad på mig själv för mitt resultat på verbala, men man får ju räkna med en viss variation där, medan jag var ganska stolt över att jag faktiskt lyckats höja matten. DTK är min ärkefiende, främst för att jag är helt ögonmåttsbefriad, men jag hade lyckats öka det slutgiltiga resultatet med ganska mycket ändå. När det normerade resultatet kom blev jag självklart besviken, lyckades se det just före ett matteprov, PÅ MIN FÖDELSEDAG, så det var inte så bra tajming. Trots detta har jag kämpat mig igenom besvikelsen och försöker nu rikta den energin mot att förbättras istället.

Min plan är just nu att försöka rymma så mycket som möjligt i mitt redan packade schema, mina söndagar är vigda åt mina skolstudier - jag försöker lägga mindre på dem men mitt gamla bekräftelsebehov är fortfarande ganska prominent - men den tiden jag har över där läggs på högskoleprovet. Förutom detta läggs vardagstiden när jag inte är i skolan blandat på HP och mitt gymnasieprojekt som jag hoppas göra klart denna termin. Min skoltid har minskat från c 35 h/vecka till c 20 sedan föra läsåret så detta innefattar ganska mycket fritid som till största del ligger på morgonen, något jag avser utnyttja.

När det gäller att plugga till HP kommer jag främst fokusera på DTK och KVA då de är de delar av matten som gör mig mest osäker, jag lär även läsa mer för att fräscha upp min läsförståelse. Jag ser inte någon stor mening i att fokusera på mitt ordförråd då det är väldigt svårt att utvidga på ett betydelsefullt sätt och då jag har ett snitt på 16/20 på ORD.

Då jag är i mitten av mitt sista gymnasieår på den naturvetenskapliga linjen och har ett liv fyllt med studier, gymnasiearbete, hobbyer och ångest kommer jag inte alltid vara jätteaktiv här, men jag lovar mig själv att försöka. Jag lär även hålla utkik efter kommentarer på denna tråd, det skulle vara jättekul att höra från eventuella framtida klasskamrater. :)

Tips, frågor eller en vänlig hälsning uppskattas alltid!

//L