Målet till 1,4 på HP

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
paiyou
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 3
Blev medlem: sön 28 jun, 2020 20:41

Målet till 1,4 på HP

Inlägg av paiyou »

Tänkte dela med mig min resa till 1,4 på HP.

Jag började plugga till HP för två dagar sedan och allt känns lite rörigt just nu med att navigera runt sidan och så. Har som mål att studera ungefär 4H per dag 6 ggr i veckan och plugga in 50 ord om dagen, vilket känns rimligt.

Idag har jag gjort 4 pomodoro matterepetition och 4 pomodoro MEK. Känns ganska bra med Kvantitativa delen men glömt en hel del grunder som jag går igenom. På verbala delen ska jag försöka öva mer och mer då jag har svårare för just denna.

magdalena3.14
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 43
Blev medlem: ons 21 aug, 2019 20:27

Inlägg av magdalena3.14 »

Heja heja!! Låter som ett bra upplägg!

Ett tips är att kontinuerligt repetera de ord du lär dig! :) Försök även att läsa så mycket du kan dagligen (exempelvis ur tidningen, böcker osv)!

Lycka till! :D

paiyou
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 3
Blev medlem: sön 28 jun, 2020 20:41

Re: Målet till 1,4 på HP

Inlägg av paiyou »

Tack för tipset! ska se till att läsa mycket också :)

paiyou
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 3
Blev medlem: sön 28 jun, 2020 20:41

Inlägg av paiyou »

okej en uppdatering kring hur det har gått för mig!

Nu har det gått ungefär 1 vecka sedan jag började plugga inför HP och det har gått bättre än vad jag förväntade mig på vissa delar och andra lite sämre. totalt under dessa 7 dagar har jag studerat 6 dagar och varav en vilodag. Jag har lagt ner 4 timmar per dag vilket adderas upp till 24 timmar på en vecka. Hälften av tiden har jag lagt på matten och andra halvan på verbala delen.

Mina dagar börjar oftast genom att jag vaknar upp vid typ 9 tiden o käkar frukost och sedan ger mig in på matten i 2 timmar. När jag är klar med detta drar jag till gymmet och kör ett intensivt pass på ungefär 1 timme. Ungefär vid 4-5 tiden spenderar jag resterande av tiden på verbala delarna (2 H).

Det som har gått bra:
- Har gått igenom ganska stor del av matterepetitionen och känner att jag har lärt mig många nya metoder på att lösa uppgifter och repeterat en del som jag glömt bort.
- Har läst mer böcker och artiklar.
- Lärt mig många strategier för att tackla verbala delen på HP.

Det som inte gått bra:
- Har haft svårigheter med att motivera mig själv att läsa saker jag inte gillar.

Som tidigare nämnts har jag svårt för verbala delen på HP då tidspressen är min största fiende. Jag har försökt läsa snabbare än vad jag brukar göra men det leder till att jag förstår mindre av vad jag läser. Kanske det bara kräver att jag läser mer och mer? några tips?

För att motivera mig själv försöker jag alltid påminna mig varför jag tränar på HP och att varje minut som jag lägger ner på att plugga kommer jag ett steg närmre mitt mål.

Skriv svar