Mias väg till läkarprogrammet!

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
findme
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 1
Blev medlem: ons 18 dec, 2019 19:56

Mias väg till läkarprogrammet!

Inlägg av findme »

Hejsvejs!

Blev med vip-medlemskap här för knappt en månad sedan och nu är det dags för mig att starta min pluggdagbok som så många andra här har gjort. Jag är 20 år, bor i Linköping, pluggar för närvarande ett basår på LIU och min absoluta och enda dröm är att bli läkare! So that's why I'm here :)

Har skrivit HP en gång innan, under andra gymnasieåret (VT18), och fick 0.95, vilket jag måste säga att jag är nöjd med, eftersom jag inte visste vad HP var (min dåvarande flört fick med mig) och därmed inte hade pluggat alls. Under den nyligen gångna sommaren var det drygt ett år sedan jag studerade. Hade tänkt plugga till vårens HP som inte blev av och drog därför igång på STORT med att plugga till höstens prov, hann plugga i princip varje dag i juli/augusti, och så ställdes även det in. Jag grät när jag letade fram nyhetsartikeln i Dagens Nyheter. Lol. Jag gjorde ett par kvantitativa delar innan jag började plugga något för att se hur jag låg till (för att inte ha öppnat en bok på alldeles för lång tid...) och fick ändå 1.1 och 1.2 som resultat. Det kändes hoppfullt.

Nu har basåret dragit igång också. Jag läste samhällsvetenskapliga programmet under gymnasiet av någon märklig anledning, så det är behörigheten jag samlar på mig under kommande året. Jag har skapliga betyg från gymnasiet (merit drygt 20.2), men det räcker inte på långa vägar för att komma in på ett läkarprogram i Sverige. Mitt mål är att till vårens HP skriva minst 1.6 (heeeelst 1.8), och kunna söka med det till HT21. Jag försöker dock att inte vara så hård mot mig själv ifall det inte blir så, utan då testar vi HT21's prov istället, söker utomlands och ja, ger det ett år till. Det känns bra att läsa alla tekniska och naturvetenskapliga ämnen nu då det är sånt jag faktiskt är intresserad av! :D Det har tyvärr inte blivit så mycket HP-studier senaste två veckorna, däremot läser jag mycket såsom DN, SVD, Läkartidningen, Scientific American och lite skönlitteratur. On top of that så har jag haft matte 3c som heltidsjobb i två veckor nu så jag tror att det räknas som studier ändå... ;)

För sällan någon typ av dagbok, men har börjat anteckna vad jag lär mig varje dag i matten för att fortsätta bli inspirerad och motiverad så jag tror att en sådan här pluggdagbok kommer få mig att plugga mer till HP också!! Fingers crossed. På något vänster kommer det bli läkarprogrammet någonstans (helst LIU, trivs här och vi har ett fantastiskt sjukhus och campus US), jag bara vet det, kommer inte ge upp förrän det blir det! Jag vill specialisera mig och utvecklas så mycket som möjligt som läkare och de områden som intresserar mig mest just nu är pediatrik, kardiologi och neurologi. Jag vill även forska i framtiden och då är det Alzheimers som lockar, så neurologi är väl logiskt, men det kan ju ändras hundratusentals gånger om!

Det är min dröm om att bli läkare som håller mig motiverad, och som får mig att vilja bli frisk då jag just nu kämpar mot en ätstörning. Jag försöker lägga fokuset på läkaryrket istället för kroppen och det går verkligen åt rätt håll nu. Den del av vården jag varit i kontakt med iom detta har varit fantastisk och jag vill inget hellre än att en dag ge andra lika professionell, stöttande och bra vård som den jag har fått.

Det var allt för nu. Kramis. :p