Min resa från 0.7 till 2.0 & läkarprogrammet på KI

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
matchi1380
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: mån 18 maj, 2020 1:05

Min resa från 0.7 till 2.0 & läkarprogrammet på KI

Inlägg av matchi1380 »

Hej och välkommen till min pluggdagbok!

Kort om mig & min HP-bakgrund
Jag är nitton, tog studenten i våras. Gick natur på gymnasiet. Jag har sedan länge känt en stor fascination för ämnena biologi och kemi. Älskar naturen, djur, människor och fysiologi. Har alltid haft ett nördigt intresse för fysiologi och mekanismer, hur saker och ting hänger ihop och fungerar. Tycker även att läkaryrket är coolt just för att jag vill ha expertis inom ett ämne så nära oss själva nämligen våra egna kroppar. Älskar även att lära mig nya saker. Skulle beskriva mig själv som ambitiös, omtänksam och målmedveten.

Min erfarenhet av HP ser ut som som så att jag har skrivit provet 3 gånger innan, (utan förberedelse). De två första resultaten blev samma, de var hemskt låga, mitt tredje resultat hade ökat med 0,35, vilket gav mig hopp. Mitt mål med HP är att få 2,0. Jag vet att det låter som en lång väg men jag skulle bli tacksam så länge jag kommer in där jag vill. Ser inte något dåligt med att satsa högt, ska man sätta upp mål så ska man sätta dem högt. Jag tror inte att drömmar går i uppfyllelse om man bara satsar halvhjärtat, det är bättre att gå all-in.

Jag började studera inför HP i juni och har sedan dess pluggat flitigt med naturligtvis sämre dagar där jag känt mig helt apatisk och uppgiven. Har dock pluggat tämligen kontinuerligt och försökt arbeta utifrån mitt pluggschema. Jag har nu hittat tillbaka till plugget efter ett långt uppehåll orsakat av jobb, håglöshet, kursplugg, stress och oro över HP-cirkusen som drog igång redan i augusti… Men den perioden är nu passé och nu är jag äntligen igång igen och kommer ge järnet och kämpa för mitt mål (Läkarprogrogrammet) på riktigt denna gång!

Mitt syfte till en pluggdagbok
Mitt syfte är som de flestas, här kommer jag att skriva, uppdatera och analysera om min utvecklingsprocess som ska i ett förebyggande syfte motivera mig. Jag tror att man kan med disciplin, kontinuitet och planering få ihop HP-pluggandet med ett deltidsjobb på sidan om och ändå få lovande resultat ty ”Concistency is more important than perfection”. Jag är hur som helst sjukt taggad på att skriva den här pluggdagboken och inget kommer komma i vägen denna gång, för nu är jag äntligen igång igen!!!

Mitt senaste resultat från HT-19 såg ut såhär, då fick jag 0,7.
Kvant delen: 0,8.
XYZ = 14/24
KVA = 8/20
NOG = 6/12
DTK = 10/24

Verbala delen: 0,6
ORD = 12/20
LÄS = 6/20
MEK = 8/20
ELF = 9/20
Användarvisningsbild
Aeowa
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 302
Blev medlem: tor 20 jul, 2017 13:17

Re: Min resa från 0.7 till 2.0 & läkarprogrammet på KI

Inlägg av Aeowa »

Kör hårt, du kommer absolut kunna höja dig rejält med disciplin och repetition :)
Whether you think you can or think you can't, you're right
matchi1380
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: mån 18 maj, 2020 1:05

Re: Min resa från 0.7 till 2.0 & läkarprogrammet på KI

Inlägg av matchi1380 »

Aeowa skrev: lör 31 okt, 2020 16:38 Kör hårt, du kommer absolut kunna höja dig rejält med disciplin och repetition :)
Tack bästa du!! Ser fram emot din resa med :)
Skriv svar