Min resa till drömutbildningen

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
AhmBog
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 46
Blev medlem: mån 20 jan, 2020 11:16

Re: Läkardrömmen - 0.6 -->1.6

Inlägg av AhmBog »

Ville bara svänga förbi här och önska dig ett stort lycka till! Tycker också om hur fin din pluggdagbok är lol. Väldigt färgglad.

Jag hoppas på att du lyckas höja dig där det behövs, svenska och engelska om jag minns rätt.
Användarvisningsbild
Starstruck
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 50
Blev medlem: ons 14 aug, 2019 9:26

Re: Läkardrömmen - 0.6 -->1.6

Inlägg av Starstruck »

2020-10-19, Måndag
Hej alla fina kämestrålar som kämpar!
Idag är jag här för att uppdatera min pluggdagbok som jag varit sen med! Men jag tänkte berätta vad jag har gjort.

Under måndagen så var jag tvungen att vakna tidigt och åka till IKEA för att jag och min mamma ska göra om vår kök. Vi var där i 4 timmar och kom hem vid 16. Sedan var mammas vän på besök så vi åt mat tillsammans och drack te. Jag kunde inte bara lämna dem och gå plugga så jag tog den dagen att vara med dem.

2020-10-20, Tisdag
Rörmokaren var hos oss och gjorde klart det sista för vår gäst-toa som hade fått en vatten-kläckage sedan februari 2020. Den blev klar alltså idag!! Kan ni tänka er! Men hursom helst, jag ringde hit och dit för ärendehantering av min mamma och mig själv - känslan att vara stora barnet bland familjen :roll:
Aja det blev klart vid 11:40 och jag åt frukost. Hehe, andra gången för att första gången räknades inte som frukost eftersom det var bara mjölk med barnflingor jag åt vilket inte gjorde mig mätt alls,lol!). Jag hade planerat att se några pluggkompisar som nådde ut till mig genom en forum, jätte gulliga och snälla! <3

De hade samma mål som mig och det var skönt att få komma runt människor med samma mål som ens egen. De till och med peppade mig att satsa högre än 1.6, alltså 1.8, för att då skulle jag inte blivit ledsen om jag fick lägre eftersom det skulle ändå leda att jag skulle komma in på läkarprogrammet någonstans i Sverige. Därför ändrade jag min syn, nu när jag kämpar så ska jag kämpa för att få 1.7 för att få ett plats på KI. Jag bor i Stockhom så det skulle vara så bra att få vara nära familjen och inte behöva flytta och stå ut med boendekostnaderna och allt annat. Nu tillbaka till ämnet, jag träffade de och vi pluggade tillsammans i 4 timmar. Jag gjorde KVA och NOG och såhär ser resultatet ut:

KVA - 10/20 rätt. Gick genom felen och det mesta hade jag kunnat om jag inte skulle stressa mycket och tänka mer nogrannare. Det var också enstaka slarvfel och att jag läste fel.


KVA - 13/20 rätt.

KVA - 7/10 rätt.

KVA - 9/10 rätt.

KVA - 6/10 rätt

NOG - 1/6 rätt. WOW, jag har jättesvårt med NOG. Det känns som att jag har fattat det men sen när jag går genom det så visar det sig bara att jag cyklade åt skogen med tankarna.

NOG - 2/3 rätt.

Sen slutade passet där!


2020-10-21, Onsdag
Idag var det LÄS och ORD. Jag var taggad och inte trött inför att det är LÄS. Fick följande resultat
 • Historiens slut - En återvändsgränd - 1/2 rätt
 • Germanien ur romerskt perspekti - 1/4 rätt. Denna text var lite svårt eftersom jag inte var van med denna typ av text och sen att jag har så dålig läshastighet att jag stressar genom läsningen och svaren :(
Har någon tips på hur jag förbättrar min läshastighet och blir bra på verbla utifrån er egna erfarenheter och de vägar som hjälpt er? Please leave a comment <3

 • Det rättfärdiga kriget i teori och praktik - 1/4 rätt återigen.

  • Ska vi fortsätta odla? - 3/4 rätt. Denna text kände jag att var mer rätt och jag hängde med när jag läste vilket brukar inte hända med andra typer av texter :/
  • Johnstones dåraktiga korståg - 1/4.

  Men guuuud nej, jag behöver verkligen hjälp med verbala delen hörni :(

  Därefter tog jag lunch och sen körde jag MEMRISE från webbläsaren. Satt kvar på soffan där jag åt min lunch, lät tv:n som rullade på min favorit serie och gjorde 100 nya ord. Stolt var jag och tänkte att jag bör köra 100 nya ord varje dag. Men efter att ha klarat det så fick en sån stor huvudvärk. Jag tog inga pauser utan jag körde 5 ord/omgång (Vrukar det vara så på Memrise?). Det var 100 ord så gissa hur många gånger jag fick gå genom det = 25 gånger och det kontinuerligt utan paus. Inte undra på varför jag blev tung i huvudet och fick huvudvärk.

  Hursom helst, jag vilade i 35 minuter och sen när jag skulle göra en verbal provpass så ringde min mamma och förklarade att hon inte mådde bra och att jag skulle göra te. Jag gjorde te och sen kom syskonen hem och gissa vad, där tog dagen slut!

  Nu är jag klar med min pluggdagbok och uppdateringen, blir så himla glad om någon som är bra på verbala delen delar med sina tips och förslag till mig också! <3 :wink:
Användarvisningsbild
Starstruck
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 50
Blev medlem: ons 14 aug, 2019 9:26

Re: Min resa från 0,65 till 1,7

Inlägg av Starstruck »

Torsdag, 2020-10-22
Idag var det XYZ och NOG på tur. Sov 7 timmar, egentligen ska det vara 8 timmar men det duger för att det är ju min favorit dag idag pga det är NOG och XYZ :D


XYZ:
10/12 rätt

 • Felanalys:
  Det var en uppgift där jag skulle multiplicera två femsiffriga tal som jag inte kunde göra eftersom det var så många siffror. Så där chansade jag för att inte ta död på tiden.
  Men fick lära mig knepen att multiplicera ihop produkterna och börja först med entalen vilka var 1 och 5. Det skulle hjälpa mig ta reda på att produkten slutade med entalssiffran 5 vilket endast en svarsalternativ hade.

  Andra felet som jag hade var att utifrån en given uttryck bestämma vilket svarsalternativ som skulle ge noll. Där var jag för snabb i tankarna och valde fel alternativ. Jag förenklade inte den givna alternativen tillräckligt mycket för att sedan komma till rätt svar.

XYZ
9/12 rätt
 • Felanalys:
  Hade fått tre punkter given i ett koordinatsystem där jag skulle bestämma arean. Då var det formel för area för en triangel och avståndsformeln. Felet jag gjorde var att jag inte tog triangelns höjd utan tog triangeln ena sida som jag trodde skulle vara höjden. Det var länge sen jag inte arbetade med trianglar så jag glömde helt bort det!

  Andra felet var att jag skulle beräkna arean av en fyrhörning som hade en triangel i sig. Jag visste inte hur jag skulle beräkna för att ena sidan var okänd så jag bara gissade. Men visade sig att jag kunde få reda på sidan genom pytagoras sats! Ah jag borde studera närmare figuren! 

  Tredje felet var pga jag inte läste frågan, eller jag glömde den. Trodde att den frågade efter vilken svarsalternativ som var lika med 1 men de frågade efter vilket som var större än två. Egentligen så svarade jag bara fel.
XYZ
11/12 rätt

 • Felanalys:
  Felet jag fick var en fråga om sannolikhet. Jag gjorde fel i att multiplicera ihop 1/6 med varandra vilket då istället besvarar frågan ’’sannolikheten att få en 3:a och en 4:a’’. Frågan var vad är sannolikheten att få en 3:a eller en 4:a.
XYZ
9/12 rätt

 • Felanalys:
  Återigen missade jag viktig information och det var att triangeln var liksidig medan jag räknade omkretsen där sidorna var olika och gick rakt in i provkonstruktörens fälla. Aja!


  Andra felet var en sannolikhetsfråga och denna gången tänkte jag på felet jag fick innan eftersom frågan var hur stor är sannolikheten att två personer föds på samma veckodag och jag tog att P(första personen föds på en veckodag är 1/7) + P(andra personen föds på en veckodag är 1/7). Alltså adderade jag ihop termerna men det blev fel. För att P(första personen föds på en veckodag) = 1. Hen kan ju födas vilken dag som helst så antal gynnsamma utfall är 7. Samt att det är första personen som avgör vilken veckodag andra personen ska vara född på – så logiskt men det kom inte jag på .___.
  Så P(andra personen föds på en veckodag) = 1/7 alltså!

  Tredje felet handlade om slarvfel. Jag skrev av fel från uppgiften i häftet och det resulterade att jag löste ekvationen fel också !

Nu har jag lunch! Sen blir det NOG, vi ses ! :!:


Nu var jag tillbaka! Fick ta längre paus för att min syster behövde hjälp med plugget precis innan provet så jag hann inte gå genom alla mina timmar idag. Hursom hade ändå planerat att ändra min schema och jobba i mindre timmar.

NOG
4/6 rätt


Felanalys:
 • Det var en fråga om förhållande. Ärligt talat är jag dålig på förhållande trots att jag har gått genom ’’all matte du behöver’’ genomgångarna om förhållande och bråk etc. Jag kan länka ihop olika förhållanden och räkna hur mycket en förhållandeenhet motsvarar med en förutsedd information men sen hur jag ska lägga ihop allt för att komma fram till rätt svar brukar vara inte lätt. Jag fick panik av alla förhållanden så jag gissade mig till svar här – vilket var fel gissning. Gick genom lösningsförslaget och allt såg bra och rimlig ut like always. Ska nog hitta ett par förhållande övningar som jag kan göra.

  Andra felet handlade om sannolikhet, igen min inte så favorit del. Frågan var vad sannolikheten är att dra två vita strumpor i rad (strumporna som antingen är gråa eller vita är oparade). Tydligen kunde man lösa med både (1): Det finns 6 fler grå än vita strumpor i lådan, och (2): Sannolikheten att ta en grå strumpa är ¾. Då tänkte jag att man kan ta komplementhändelse; alltsåvad är sannolikheten att inte plocka två vita strumpor? Då räknar man vad är sannolikheten att plocka alla gråa strumpor? Och därifrån valde jag svarsalternativ: i (1) och (2) var för sig. Men det var en kombination av båda två. Aja men jag förstod mitt fel.

NOG
4/6 rätt

 • Felanalys:
  Koncentration och salthaltfråga. Har inte gått genom mycket om detta. Försökte inte räkna heller bara tänka logisk och svara. Glömde bort alla formler och uträkningar om koncentration i Kemi 1 eller 2, annars hade det gått enkelt L. Men hursom mitt fel låg i att i (1) så var det en okänd variabel som inte gick att lösa ekvationen på som jag inte märkte av. (2) var att jag inte förstod en maning i informationen som jag senare förstod genom lösningsförslaget.

  Andra felet var pga slarv. Det var en självklarhet att det skulle vara så. Jag fick fel pga jag lade till bara en extra detalj som inte skulle behövas!

NOG
4/6 rätt

 • Felanalys:
  Koncentrations fråga igen. Min fel var att jag tillförde egen information igen L. Var faktiskt lite tvivelsam där kring det spåret men eftersom tiden var lite så bestämde jag mig bara sådär snabbt att det är rätt .__. Glömde nämna att jag använde fel ekvation också men i slutändan så skulle vi komma rätt om man i (2) fått veta att det är A eller B som hade störst koncentration.

  Andra felet var bara pga min oförmåga att analysera noga och läsa informationen ytterligare en gång till.

NOG
3/6 rätt

 • Felanalys:
  Första felet är bara slarv för jag vet att jag hade kunnat räkna det rätt. Vad beror mina slarvfel på? Jo det är att jag missar de viktiga nyckelorden i informationen som ges i (1) och (2).

  Andra felet jag fick handlade om sannolikhet och jag tänkte på felet jag hade fått tidigare och utgick från det att det är samma med den här uppgiften vilket det inte var. Informationen som hade givits var annorlunda och det förändrade hela räknesättet. Men det var inte en svår uppgift alls. Det är bara att jag inte kan gå rätt väg när jag ska resonera.

  Tredje felet jag gjorde var att jag resonerade för snabbt. Annars var det en vanlig ekvationsuppställning.
Avslutade jag dagen med att göra en kvantativ provpass med följande resultat. Jag var inte alls nöjd för att jag trodde jag skulle få högre än 1.3 :cry:

Bild

Hursom så gick jag genom mina fel och det visade sig att 7 av de felen var uppgifter som jag klarade av men som jag gjorde fel på uträkning och avläsning. Not good. Hade jag varit mer nogrann skulle jag hamna på 1.5. Måste göra flera provpass och bli bättre på att vara mer noggrann!

Aja, nu ska jag göra Memrise och sen kanske sova eller läsa boken om jag hinner! :)

Godnatt alla HP-krigare! :)
Användarvisningsbild
Starstruck
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 50
Blev medlem: ons 14 aug, 2019 9:26

Re: Min resa från 0,65 till 1,7

Inlägg av Starstruck »

Fredag, 2020-10-23
Jag hade mailade Coacherna för ett nytt schema eftersom min var inte så bra kände jag efter ett tag. Kortade ner pluggtimmen från 8 till 6 timmar/dag - 12 promodoro/dag alltså. Det kändes bäst så tänkte jag eftersom jag hinner att göra något annat under dagen. Exempelvis träna eftersom jag har inte varit på gymmet i 1 år om inte mer och det känns så dåligt. Jag känner att jag kommit ur form och blivit jätte svag. Jag har inte planerat timmar och vid vilken tid jag ska dra till gymmet osv. Måste sätta mig och planera så att jag får träna min kropp också.
Hursom så fick jag svar och min nya schema ser såhär ut:
Bild
Helt nöjd med det nya schemat. Kan förskjuta det hur jag vill sedan om jag vill jobba. Måste jobba som vikarie på förskolor igen för jag är inte van med att inte ha inkomst :? Kommer nog jobba på onsdagar och torsdagar. Sen får jag se om jag orkar köra promodoro efteråt eller om det inte blir SVD + Memrise.

Iallafall, jag gick genom schemat den fredagen och lade in det i EXCEL. Det tog någon timme eftersom jag fick lära mig det genom youtube hur man gör det. Sen tänkte jag planera dagarna jag skulle gymma men det blev inte av. Tiden bara gick. Till sist blev jag trött och valde att får räcka. Gjorde därför bara lite uppgifter. Men bättre än ingenting, haha! :lol:

ELF
Online shopping - 2/2 rätt

ELF - Missing Word
Determinism and Free Will 3 - 3/5 rätt
 • Felanalys:
  Trodde ''Chance'' betydde chans men i det fallet menade de ''slumpen''. Valde ''parenting'' och ''genes'' när stycket handlade om männniskans utvekling.
  Rätt svar var: Indeed, even a complete knowledge of a child's genes and development environment would not allow the complete specification of the organism: chance also plays a significant role in ''development''.
ELF - Missing Word
Determinism and Free Will II - 1/4 rätt.
Den här texten var kort men så svår faktiskt!

 • Felanalys:

Bild


MEK
5/10 rätt


 • Felanalys:

Bild


Off Topic
Kanske borde jag sluta skriva felanalys eftersom det ser inte så fint här på inlägget? Jag bifogar bara skärmbilden på mina fel som jag har gjort. Ska jag bara behålla felanalys för mig själv? Jo det låter bättre. Kommer inte skriva felanalys. Kanske bättre att jag skriver en sammanfattning av det istället :B

Måndag, 2020-10-26
Tyvärr så gjorde inget denna dagen eftersom det var en familj dag! Valde att inte plugga hehe!

Tisdag, 2020-10-27
Idag började jag med den nya schemat. Gjorde NOG, DTK, ELF och LÄS. Förlåt men jag missade att göra 3 promodoro LÄS för jag trodde det var måndag. Alltså läste jag en del av måndagens schema när jag egentligen skulle ha läst tisdagens! Aja.

ELF - Missing Word
Abstract bees - 2/4 rätt

 • Felanalys:

Första felet berodde på att jag inte visste vad ''review'' betydde men som jag tycket lät bra i meningen vilket det inte gjorde i innebörden! Andra felet var pga jag inte förstod sammanhanget så bra. Hade en aning att det skulle vara det rätta alternativet men ändå körde jag på det felaktiga alternativet.

ELF - Missing Word
Malaria Discovery - 4/4 rätt. Det här var naturvetenskapligt text och dem är intressanta och jag kan dem flesta begreppen inom vetenskap så det var ingen big surprise.

DTK
6/12 rätt


 • Felanalys:

För det första drog jag ut tiden med 14 minuter. Jag skäms okej. Förväntade mig faktiskt inte få så lågt efter att jag lagt ner så mycket tid.Tyvärr så råkade jag stänga ner fönstret så jag kommer inte ihåg felen jag gjorde. Men jag kommer ihåg att det var flera fel på rad gällande en uppgift som hade linje, cirkel och stapel diagram.

DTK
1/3 rätt


 • Felanalys:

Det första felet var att jag hade tänkt rätt men mätt fel i bild. Andra felet var pga jag inte klarade av att ställa upp rätt ekvation.

NOG
6/18 rätt


 • Felanalys:

Jag förväntar mig att jag får låg poäng på NOG och DTK eftersom det är dem delar jag behöver träna som mest. När jag gjorde felanalys på NOG så var allt pga att jag inte ställde upp rätt ekvation eller att jag inte visste hur jag skulle ställa upp rätt ekvation utifrån den information jag får veta. Det var så på alla felaktiga uppgifter. Men det tänker jag att det löser sig med mängdträning eftersom jag behöver träna min förståelse av hur jag ska ta upp och tolka information till ekvation. Och detta blir bättre genom träning, right? :)
Jag är inte stolt över resultatet men får kämpa för ett bättre resultat.

LÄS

Läste ganska många artiklar från DN och SVD. Försökte välja artiklar som inte hade med vetenskap att göra eftersom de texter är jag van med. Läste därför mycket om politik och kultur men också ekonomi. Lärde mig 20 nya ord som jag lagt på Memrise.

ELF
Råkade göra ELF men läste hursom en artikel från artikelguiden om koagulation av blodcellerna hos patienter som drabbas av Covid-19. Lärde mig många ord.


Nu mina kära HP-krigare är jag väldigt trött. Jag vill sova. Tänkte göra Memrise men jag har ont i huvudet. Tog kanske flera timmar att göra felanalysmetoden och skriva ner allt i EXCEL. Väldigt tidskrävande. Förlåt för långa inlägg D:
Användarvisningsbild
Starstruck
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 50
Blev medlem: ons 14 aug, 2019 9:26

Re: Läkardrömmen - 0.6 -->1.6

Inlägg av Starstruck »

AhmBog skrev: fre 16 okt, 2020 22:11 Ville bara svänga förbi här och önska dig ett stort lycka till! Tycker också om hur fin din pluggdagbok är lol. Väldigt färgglad.

Jag hoppas på att du lyckas höja dig där det behövs, svenska och engelska om jag minns rätt.

Haha, heeeej! Tack försöker få de viktigaste delarna med färg :D Jag hoppas att både lyckas ta oss till drömmen vilket jag tror är möjligt med lite pepp och motivation från varandra! :)
Användarvisningsbild
Starstruck
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 50
Blev medlem: ons 14 aug, 2019 9:26

Re: Min resa från 0,65 till 1,7

Inlägg av Starstruck »

Onsdag, 2020-10-28
Idag sov jag dåligt, jag drömde om HP (kommer inte ihåg exakt). Kanske var det pga att jag satt länge igår kväll. Kroppen ville inte upp ur sängen men drömmen fick mig att tänka ''Upp nu om du vill nå din dröm, du kommer inte dit om du inte offrar lite''. Gick upp och vattnade mina plantor. Sen ringde mamma och bad mig att hjälpa henne med att bära upp tunga påsar som hon hade handlat för. Kunde inte säga nej för jag vet att hon har ont i sina axlar.

Började plugget 11.30 ungefär. Vaknade 8.30.

Idag gjorde jag ORD, XYZ och KVA. Läste även genom snabbläsningskursen eftersom att jag ska applicera metoden på artiklarna från ''Artikelguiden'' eller 'Källanalys och lästips''. Började med att läsa hela snabbläsningskursen (hade redan läst men tänkte att jag får läsa den igen för att friska upp minnet). Fick faktiskt bättre bild framför mig hur jag ska lägga min tid på att förbättra min läshastighet. Mätte min läshastighet till 190 ord/min. Åh är jag så dålig :( aja får jobba hårt där...

Snabbläsningskursen
3 promodoro gick åt snabbläsningskursen och anteckning.

ORD
3 promodoro gick åt att göra 100 nya ord på Memrise från ''HP Ultimat - 8500 ORD''. Upprepade även 100 andra ord som jag hade gått genom för en vecka sen.

XYZ
8/12
9/12
11/12
4/5
 • Felanalys:
Det gällde mycket att jag gjorde slarvfel i mina beräkningar, valde fel svarsalternativ när jag egentligen tänkt rätt. Läst av fel siffra från informationen som de gett. I övrigt fall så var det enstaka uppgifter där jag hade ställt upp fel ekvation. Det här med ekvationer är en upprepande grej :'(

KVA
4/10
8/10
5/10
8/10
0/3

 • Felanalys:

Ganska många av felen var slarvfel. Jag får lägga av med mina slarvfel för att det är så många poäng jag missar. Jag måste lära mig att ta det lugnt under passet och läsa allt noga och gå inte i fällorna ._. Det var också några uppgifter där rätt svar var ''Informationen är otillräcklig'' och där tänker jag helt annorlunda. Jag måste lära mig vad som krävs för att avgöra just det alternativet blir rätt svar alternativt fel svar. Några av de uppgifterna var:

...

Exempelvis så tänkte jag på potenslagarna och tänkte att x^3 i täljaren och nämnaren tar ut varandra om man tar x^(3-3) som blir 3^0 = 1. Så tänkte jag och därför fick jag att x=1. Men så dum så märker jag att du aldrig vet vad x blir utan att exponenten som blir noll gör att ''vad än basen är'' så blir svaret 1. Så där gick jag in i provkonstruktörens fälla :(

...

Här tänkte jag eftersom det är x och att x>0 så kan jag anta att x=2 och sätter in det i e olika kvantiteterna och jämför. Men detta var ju fel tankesätt eftersom man får olika svar när man väljer olika belopp på x vilket jag inte resonerade så mycket kring. Jag måste istället för att börja skriva och få fram ett svar börja resonera kring det mer och i huvudet.

...

Här så tänkte jag att jag bryter ut y och jämföra det hur med x. Men det spelar ingen roll! Aja tyckte att x=2y + 3 var större än y = (x-3)/2 eftersom x var dubbla värdet av y medan y var halva vardet av x. Men tänkte absolut inte på att det är en rät linje och att där finns det värden på x som ger stora värden y och vice versa!

...

Denna uppgift tyckte jag också var ganska svår att lösa. Jag hade ont om tid och där gissade jag fram. Läste genom svarsförslaget men förstod inte så mcyket men förstod däremot andra alternavet på förklaringen som var att man först räknade kvadratens area och sedan ''klura ut'' att cirkelbågen upptar en fjärdedel av en cirkelns area så där blir cirkelbågens area en fjärdedel av cirkelns area. och sedan ska Area kvadraten subtraheras med area för cirkeln för att få ut hur mcyket arean för det vita området blir. När man fått ut det så multiplicerar man det med 2 eftersom det finns två lika vita områden i kvadraten och därefter så tar man kvadratens area minus area för de två vita områden. Jag skulle ha kunnat lista ut det om jag hade bara lagt ifrån pennan och fokuserat på figuren i fråga.

Hursom, jag är väldigt trött. Jag har ju planerat att göra 12 promodoro/dag men ändå blir det att jag blir klar vid 22-23 jämfört med när jag körde 16 tråkiga promodoro pass och jag blev klar 18:00.
Jag måste upp 7 imorgon och på lördag ska jag skriva ''ett riktigt HP från VT19'' med två kompisar. Jag ska ju ha sovit bra men min sovrutin har sabbats :/. Jag tror inte heller at jag kommer få bra resultat eftersom jag tycker att jag inte är bra skick. Kanska ska jag satsa på att göra kvantativa delarna under torsdagen och fredagen så kanske jag kan ta mig högt där medan verbala delen sitter och slöar D:

Kommer definitivt drycka kaffe imorgon för nu sover jag sent :(

Godnatt!
Användarvisningsbild
Starstruck
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 50
Blev medlem: ons 14 aug, 2019 9:26

Re: Min resa från 0,65 till 1,7

Inlägg av Starstruck »

Torsdag, 2020-10-29

Kan jag bara inlägget med att idag måddde jag skit! Jag sov bara 4 timmar om inte mindre. Det roliga är också att när jag lägger mig sent så är det märkligt nog att jag lätt går upp tidigt på morgonen! Say whaaat? 8O Det brukar väl vara tvärt om, men för mig så är det så.
Dessutom så är min kropp van att alltid vakna vid 6-7 tiden trots att jag egentligen ska upp mellan 7-8. Då tvingar jag mig själv till sömn igen.

Idag körde jag inte enligt schemat eftersom jag behöver förbreda mig inför HP som jag ska skriva på lördagen med kompisar. Började med att nöta in alla formler och regler som jag var osäker på. Gjorde detta på småklippta papper som jag fick sedan svara på. Nu kan jag allt. Dock lite osäker på binära talsystemet.

Efteråt åt jag lunch och sen valde jag bara att sova eftersom jag mådde inte så bra och visste att om jag pluggar vidare nu så kommer jag inte vara effektiv och vara seg vilket leder till att jag får sämre resultat som i sin tur får mig att bli besviken på mig själv. Sov kanske i 1,5 timme. Kändes bättre efteråt.

Efter lite napp så valde jag att öva på NOG eftersom det är min svaga sida. DTK som också är min svaga sida valde jag inte gå in på eftersom jag fortfarande var illamående och där tycker jag att det krövs mer fokus och ''energi'' vilket jag inte hade råd med.

Hursom så gjorde jag 3 promodoro om inte 4. Resultat ser så här ut:

NOG
4/6 korrekt
3/6 korrekt
3/6 korrekt
2/6 korrekt

 • Felanalys:

Jag behöver bli bättre på att ställa upp ekvationer utifrån given information. Dessa uppgifter fick jag fel på pga jag ställde upp fel ekvation eller anade inte hur jag skulle ställa upp ekvationen som berodde på att jag saknade kunskap.

...

(1) : Pytagoras säts tillämpas (1) är nog för att besvara frågan.
(2): Här blandade jag in omkretesen när area var inblandad. Tänkte hur ska ökning av area påverka storleken på omkretsen eftersom det var enbart omkretsen jag hade fått. Men tänkte inte att man kunde ställa upp ekvationen sähär utifrån informationen man fick på (2):
(l+10 cm) * k = 1.25 * (l * k)
Och sedan tillsammans med informationen från inledningen få ekvationen:
2l + 2k = 140
.

Det var ju mitt fel som inte var alls så svår när man tänker efter. Det är ju en vanlig ekvationsuppställning som man bör kunna när man går i 9:an :roll:

...

Denna uppgift glömde jag att det är en beroende händelse, dvs. antalet möjliga gynsamma- och möjliga utfall ändras efter varje plockning. Jag räknade detta som om händelsen var oberoende.

...

Här märkte jag inte att jag fick svaret direkt på (2):an. Jag lägger all fokus på att lösa uppgiften att jag glömmer att svaret finns redan givet :/. Jag tänkte att eftersom
t= s/v
så behöver jag veta sträckan efter att ha fått reda på hastigheten, v, från (1):an. När jag kom till (2):an så tänkte jag hur det informationen hjälper mig tillsammans med (1):an svara på frågan. Varför kör jag inte metoden ''Täck över det du inte jobbar med'' ? .___.
Så ja där föll jag in på fällan. Ska lära mig att täck påståendena till nästa gång!

...

Här tänkte jag på att använda följande formler:
t= (hastigheten för röda bilen * tiden för den röda bilen = sträckan den röda bilen har hunnit köra på innan blåa bilen startade) / (hastigheten för den blåa bilen - hastigheten för den röda bilen)
där t är tiden det tar för blåa bilen att hinna kapp den röda bilen. Och när jag har fått redan på t ska jag ta reda på hastigheten och sträckan för blåa bilen i den tidpunkten och besvara frågan. Hold up jag svarar ju inte på frågan efter att ha tänkt så här långt! :/
Jag svarar på genom detta på hur långt röda bilen har kört efter att blåa bilen har hunnit i kapp. Aja det gjorde att jag missade poängen, tiden rann och jag gissade mig till svar.
Nu märker jag att jag glömde hur man svarar på frågan :? Som tur finns den i min uppgiftsgrupp.

Nedanstående uppgifter var bara slarvfel. Jag hade kunnat lösa dem i efterhand innan att kolla på svarsförslaget.

...

Här var jag dum och tänkte på att antalet ekvationer är mindre än antalet variabler .__. men det var givet att talen skulle vara ental så då går det att lösa uppgiften!


...

Denna var annorlunda - jag visste inte vad obligation betydde, men som kanske spelade mindre roll för jag fattade ändå att det hade med pengar att göra. Sedan förstod jag inte frågeformuleringen heller. Förstod inte om de frågade efter procent eller värde i kronor? Jag förutsatte att de ville ha värde i kronor vilket ej var given så jag valde alternativ E men man skulle visst kunna svara i procent vilket jag visste att det gick att lösa på :|

Klurigaste uppgift går nog till denna som jag verkligen inte kunde lösa.

...

Jag hade svarat A för att jag tänkte (inte med mening förstås! Gick på fällan) på att det fanns 10 påsar totalt medan de i (1):an sade att av påsarna så fyllde man bara 10 av dem :oops:
(2): På denna så förstod jag inte alls hur jag ska ställa upp ekvationen men det var tydligen så här man skulle tänka:
x = antalet totala kulpåsar
Då skulle ökningen för kulorna bli:
0.25 * x * 10 = 2.5x
Alltså gick det 2,5x kulor totalt efter att man ökade antalet kulor. Antalet kulor varierar sedan beroende på hur många påsar det fanns, vilket man kan ta reda på genom
2.5x / x = totala antalet kulor (i de påsar man ökade kulorna i)/ antalet påsar (man ökade kulorna i) = 2.5
Med det sagt så ökade antalet kulor med 2.5 kulor.

Känner att det får räcka med med felanalys nu. Eftersom jag inet sov så bra så tänkte jag det får räcka med idag. Kommer titta på film i 1 timme. Sen sover jag och går upp imorgon för DTK! 8-)

Godnatt! :)
Användarvisningsbild
Starstruck
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 50
Blev medlem: ons 14 aug, 2019 9:26

Re: Min resa från 0,65 till 1,7

Inlägg av Starstruck »

Torsdag, 2020-11-05
Jag har inte kunnat uppdatera min pluggdagbok. Det har varit pga jag har varit fokuserad på hur jag ska kunna plugga effektivare samtidigt som jag har känt att jag inte fått något gjort (låter konstigt men jag orkar inte uttrycka mig 110% korrekt nu).

Gjorde HP VT19 med två kompisar. Min första HP faktiskt sedan HT19. Det gick inte så bra eftersom jag inte hade förberett mig så bra inför det verbala. Jag visste själv också att jag inte skulle få bra resultat. MEN ÄNDÅ vem gillar liksom få dålig resultat :D (Egentligen vill jag gråta men men... Life goes on!)

Resultat:
Normerad poäng: 0.9
Kvantativa: 1.3 (Här har jag väl höjt mig med 0.5 poäng jämfört med HT19 resultat)
Verbala: 0.5 (Inte en endaste höjning här! Ooops! :oops: )

Jag känner mig ändå glad för jag ser en utveckling. Så om jag bara planerar bra och engagerar mig på verbala delen så vet jag att jag kan klara det :)
{Thinking only positive cause it's the only way for me to continue doing my best, but deep down I've my own hesitation.... hate this little feeling}

Men jag gjorde om verbala delen om igen utan att kolla på facit och där visade sig att jag kom upp till 1.0. Jag förlorade rätt mycket på ORD som jag kunde men som jag stressade igenom OCH många MEK som jag hade rätt på första gången based on my intuition men valde bara att köra på ''andra och bättre alternativet'' som inte alls var så bra.
På kvatativa delen var det mycket DTK som stod på spel. Jag hann inte med sista uppgifterna och ganska många fel på NOG på andra delprovet.


Hursom helst läste dessa artiklar igår. Vet inte varför jag inte hann med hela schemat. Kanske pga jag tar för långa pauser och distraheras snabbt av andra saker, som exempelvis hjälpa mamma och sykon baka bullar. Jajaja.

Artiklar
https://www.scientificamerican.com/arti ... ral-reefs/
https://www.scientificamerican.com/arti ... ug-policy/
https://www.scientificamerican.com/arti ... oney-bees/

+ 100 Memrise ord från HP - 8500 ord

Fredag, 2020-11-06
Började med att läsa dessa artiklar. Skulle fokusera på att läsa i block och det var jobbigt i början men sen kände jag att det flöt ganska bra förutom att jag hade verbalisering rätt ofta.

Artiklar
https://lakartidningen.se/aktuellt/nyhe ... ummen-upp/
https://lakartidningen.se/aktuellt/nyhe ... ildningen/
https://lakartidningen.se/opinion/debat ... gar-typ-1/
https://lakartidningen.se/opinion/debat ... -ryggvark/
https://lakartidningen.se/aktuellt/nyhe ... ch-angest/

https://www.lararen.se/nyheter/skolvald ... per-kommun
https://www.lararen.se/nyheter/annat/sa ... ingssamtal
https://www.lararen.se/chefochledarskap ... -tre-dagar
https://www.lararen.se/chefochledarskap ... utveckling

+ 100 Memrise ord

XYZ:
12/12
9/12
11/12
8/12

Felanalys:
Många slarvfel så som att jag räknade för snabbt i huvudet utan att anteckna ner vilket --> fel svar eller att jag glömmer räknereglerna för parenteser, multiplikation, divisition osv.

KVA:
Tänkte köra annorlunda denna gången. Får köra olika delar inom matematiken på KVA så får jag bättre syn på vad jag är sämre på och behöver öva mer. Artimetik var en av de områden jag behövde bli bättre inom enligt tidigare felanalys.

5/10
6/8
2/2
8/10
8/10


Felanalys
Ganska många var slarvfel men få var uppgifter som jag inte visste hur jag skulle tänka kring. Tyvärr tog jag inte screenshot för att jag visste att det handlade om slarvfel.

Trevlig helg!
Användarvisningsbild
Aristofanes
Stammis
Stammis
Inlägg: 316
Blev medlem: tor 15 nov, 2018 16:27

Re: Min resa från 0,65 till 1,7

Inlägg av Aristofanes »

Hej,
intressant läsa din utförliga dagbok.
Du frågade efter tips om VERB. Jag kan bara beskriva hur jag arbetar. Det hör kanske till att jag normalt läser snabbt. Men för hp arbetar jag med att SÄNKA min läshastighet, tvärtemot vad andra rekommenderar. För att det ska gå långsamt att läsa följer jag texten med pennan, ungefär som små barn.

Detta gör att jag fattar vad texten handlar om, annars slutar det lätt med att jag läst alla ord men inte förstått texten. Min hjärna är långsammare att fatta än ögon är på att dansa över en rad.

Ofta kan jag svara på frågorna efter min genomläsning. För LÄS börjar jag med att läsa första frågan. Har jag tur börjar den "I inledningen beskriver författaren ..." Är första fråga sådan löser jag den först, annars läser jag hela texten innan jag går in på frågorna.
Undan för undan lägger jag ut några videor på Youtube om mina hp-erfarenheter. Kolla gärna. Sökord Högskoleprovet Aristofanes.
Användarvisningsbild
Starstruck
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 50
Blev medlem: ons 14 aug, 2019 9:26

Re: Min resa från 0,65 till 1,7

Inlägg av Starstruck »

Måndag, 2020-11-09

Det är lite svårare för mig att börja dagen med plugget, men försöker mitt bästa att gå upp och börja. Mycket beror på att jag har mitt huvve mycket i sociala medier vilket jag har försökt att minska. Sedan så tar jag aldrig pauser mellan promodoros vilket resulterar att jag plötsligt tar jättelång rast eller att syskon/familj stör mig. Idag exempelvis så var jag tvungen att laga mat och hämta mina små syskon för ingen annan kunde. Men nu vill jag inte låta som en som skyller ifrån sig för jag vet att allt handlar om planering :)

Artikelläsning ELF: {försökte variera typ av källa, därför tänkte jag vilka typer av texter är typiska för HP och så valde jag dessa två. De var faktiskt mycket givande och spänannde för min del!}
https://www.nytimes.com/2020/10/25/tech ... trust.html
https://www.nytimes.com/2020/11/06/tech ... ion=footer

MEK
2/10 korrekt
4/10 korrekt
3/10 korrekt
Ja jag är inte världens gladaste nu med de här resultaten. Fick bättre förr. Det som har blivit bättre är att jag har börjat anpassa mig efter tiden vilket jag inte gjorde förr. Jag får jobba mig uppåt :!: Gjorde snabb felanalys men inget jag antecknade. Felen jag gjorde var pga ord jag inte kände igen, läste snabb och förstod inte sammanhanget och riktning.

DTK:
2/5 korrekt
5/7 korrekt
6/10 korrekt
Jag var inte alls nöjd med första resultatet för det tog så himla lång tid för mig att läsa digram/tabeler digitalt. Det brukar gå bättre när jag har papper och penna. De flesta (ok, alla) felen som jag gjorde var att jag läste fel rad/kolumn. Har märkt att detta händer rätt så ofta (alltid, hehe) när jag får stora tabeller med många rader och kolumner. Och sen också att jag räknade fel, bara på två uppgifter, hehe!

NOG:
Jag vet inte om jag är för trött i skallen eller dylikt som gör att det går bättre för mig på NOG? IDK, jag löste aldrig några uppgifter, skrev inte så mycket heller (aldrig) som jag brukade göra förr. Jag satt och bara läste noga grundinformationen och påståendet och sen tänkte jag i huvudet om lösningarna är nog för att få svar på frågan. Och det funkade så bra. Nu vill jag inte öga mig men hoppas att det fortsätter så :) (Knack knack knack) Glömde nämna att jag inte gjorde blandade uppgifter utan det var Aritmetik delen jag övade på med tanke på att jag har svårigheter att ställa upp en rätt ekvation till given text.

5/6 korrekt
5/6 korrekt
5/6 korrekt
5/6 korrekt

Jag har 7 streak på MEMRISE där jag gör 100 ord varje dag + repition när jag har tid och lust. Men jag känner mig för trött nu. Det brukar ta mig ca 1.5 för att göra 100 ord. Klockan är mycket. Kommer nog göra 15 ord för att bibehålla streak, sen får jag köra 200 ord imorn! :cry:

För å inte glömma så skippar jag nu en promodoro NOG för att klockan är mycket!

Godnatt!
Senast redigerad av 1 Starstruck, redigerad totalt 0 gånger.
Användarvisningsbild
Starstruck
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 50
Blev medlem: ons 14 aug, 2019 9:26

Re: Min resa från 0,65 till 1,7

Inlägg av Starstruck »

Aristofanes skrev: fre 06 nov, 2020 20:30 Hej,
intressant läsa din utförliga dagbok.
Du frågade efter tips om VERB. Jag kan bara beskriva hur jag arbetar. Det hör kanske till att jag normalt läser snabbt. Men för hp arbetar jag med att SÄNKA min läshastighet, tvärtemot vad andra rekommenderar. För att det ska gå långsamt att läsa följer jag texten med pennan, ungefär som små barn.

Detta gör att jag fattar vad texten handlar om, annars slutar det lätt med att jag läst alla ord men inte förstått texten. Min hjärna är långsammare att fatta än ögon är på att dansa över en rad.

Ofta kan jag svara på frågorna efter min genomläsning. För LÄS börjar jag med att läsa första frågan. Har jag tur börjar den "I inledningen beskriver författaren ..." Är första fråga sådan löser jag den först, annars läser jag hela texten innan jag går in på frågorna.
Okej, det var lite nytt för mig! Men låter ändå rimligt i det du säger! Jag förstår dig annars för jag själv brukar ibland skumläsa så att jag vet vad texten handlar om. Hur snabbt jag skumläser vet jag inte. Ibland läser jag vissa stycken snabbt och ibland läser jag varje ord i en specifik stycke, beror nog på min inte så utvecklade vokabulär där jag behöver läsa nogrannare. Försöker fixera mina ögon på sådant sätt att jag ser hela texten och inte ett ord i taget för att jag tycker att jag får bättre syn över helheten i texten då. Men det är inte så det alltid funkar, blir antingen trött eller så fixeras ögonen på ett ''okänt ord''. I övrigt så brukar den metoden funka för sakfrågor då man kan enkelt hitta dem genom bara att man bara gör skumläsning, precis som du sa! Det låter enkelt men sen svårt ibland för mig att även få rätt på sådana typer av frågor :lol:

Försöker hitta mitt sätt att ta an texterna och hinna med dem. Ibaland är det för mig att jag måste läsa hela texten innan jag tittar på frågorna. Då läser jag noga, ibland snabb, långsam eller inte alls noga. Stryker under författarens åsikter, årtal och namn vilket sedan brukar hjälpa att identifera svaren till frågorna. Det är så jag kör hitills och det funkar rätt så bra. Men ibland rinner tiden ut...
Har försökt variera så att jag läser frågorna först och text sen men då blir det att jag anstränger så mycket att försöka komma ihåg frågorna att jag senare glömmer vad jag läste. Pendlar helt enkelt mellan dessa två. Idag så försöker jag nu att vänja mina ögon att rör sig i horisontella, vertikala rörelser och läser DN för att vänja mig på olika typer av artiklar för att det därefter ska resultera en snabbre tidsoptimering på HP i framtiden.

SORRY om det belv långt. Jag vet inte varför jag alltid drar allt så långt i mina inlägg :?
Användarvisningsbild
Starstruck
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 50
Blev medlem: ons 14 aug, 2019 9:26

Re: Min resa från 0,65 till 1,7

Inlägg av Starstruck »

Tisdag, 2020-11-10
EDIT Alla bifogade bilder har jag tagit bort pga massa strul med att de visas!

Jag sov 6 timmar pga jag lade mig sen igår och inte heller hann jag göra bebehålla min streak på MEmrise. Efter att skrivit klar inlägget lade jag mig på sängen för att göra MEMRISE men kl var 00.02 då! Iallafall, gjorde lite repitetion på MEMRISE i kanske 30 min och sedan började jag göra promodoro.

Artikelläsning, ELF Den första länken till nytimes review var första gången jag valde och det var så konstigt upplagd att jag knappast fattade något. Men jag tror att det var olika sammanfattningar/intrduktoner till recensioner. Andra länken behövde man betala för att få läsa men innan sidan hann laddas och sidan visa ett pop-fönster om "du måste ha en prenumeration" så hann jag efter 10-15 min screenshota hela recensionen. Läste aldrig klar den. Läste kanske 4 stycke sen var tiden för artikelläsning klar. Men jag upplevde att sådana typer av texter behöver jag träna mer på eftersom jag läste väldigt segt och det tog långt tid för mig att förstå helheten/sammanhanget vilket meningen var med dagens promodoro.

Lägger IMGUR länkar till recensionen om någon annan vill läsa den!
EDIT Det visas inte på inlägget så jag tar bort allt!


DTK
6/10 korrekt
9/12 korrekt
4/4 korrekt
På något sätt så tycker jag att DTK är så tråkigt. Men denna tanke ska försvinna. Det tog mig extrem lång tid att besvara så få frågor på 3 promodoro. Jag dröjde över tiden rejält mycket men jag kände att jag behöver göra så men ändå hjälpte det inte resultatet. Jag får anpassa mig till tiden och försöka bara förstå frågorna snabbare vilket brukar ta tid samt läsa och förstå diagram/tabell, men det är det som är med DTK väl! :roll:

Felanalys
 • DTK
1. Fastnade rätt länge på denna fråga som lydde ’’ Hur stor andel av antalet anställda vid Tidpunkten 30 juni 2006 i Stockholm och Halland utgjordes av poliser?’’. Jag förstod inte om jag skulle beräkna andelen poliser för Stockholm och Halland av totala antalet poliser i alla städer. Jag hade frågetecken på vad ’’det totala, aka nämnaren’’ dkulle vara. Tydligen så skulle näamnaren vara det totala antalet anställda (per def. Enl. tabellen Poliser + icke-poliser) för Halland och Stockholm. Och här kan många tycka att det är självklart det är så men jag finner ibland svårt att tolka frågorna! :(

2. Här fick en komplicerad tabell med många rader och kolumner. Självklart så läste jag fel siffra igen! Detta berodde på att jag inte var ’’väl’’ bekant med de olika delarna (helst runriker) i tabellen. Detta gällde också en ’’andel fråga’’ som jag behövde ta reda på vad jag skulle dividera täljaren med och det var det som jag tappade mig bort inom.

3. På något sätt tolkade jag frågan fel. Skulle beräkna kortaste men beräknade längsta. Har detta med att jag har för mycket stress? Vilket jag inte tror på för jag gjorde uppgifterna utan tid. Beror det på att jag har två olika fönster och är så kuserad på att få in varje mm så att jag glömde vad frågan var? Ja, rimligtvis!

4. Läsfel igen! Missade den detaljen i en två-delat-stapeldiagrammet där det stod ’’Europaochriksvägar’’. Jag trodde att ’’Europaochriksvägar’’ och ’’landsvägar’’ skulle tillsammans bilda ’’Europaochriksvägar’’ (Läste för snabbt och därför antog att denna stapel motsvarade ’’Eupropavägen’’). Det resultera att jag räknade fel del av stapeln.
 • DTK
1. Denna del kom upp igen och nu visste jag vad jag skulle dela täljaren med för att få ut andelen. Men denna gång var problemet med att dividera smart och komma fram till rätt alternativ vilket inte var så enkelt med tanke på att svarsalternativen låg nära avarandra.

2. Här förstod jag inte vad de menade med ”störst utgående nettoflöde”, säg inte att det betydde den parti som efter all addition och subtraktion av flöde in och ut får det lägsta nettoflödet.

3. Denna fråga slösade jag bort kanske 7 min på. Det var så krångligt uttryck, usch! Bifogar uppgiften om ni blir nyfikna. Själv räknade jag annorlunda och sen kom jag på tillväga gångsättet men då orkade jag inte räkna timmarna. Svarsalternativen låg långt ifrån varandra också.NOG
Hann köra 3 NOG på 3 promodoro. Tycker jag jobbade segt men hann med tiden! Kanske var det felanalysen som jag antecknade tog lång tid!

4/6 korrekt
4/6 korrekt
4/6 korrekt

Felanalys
 • NOG
1. Tänkte för snabb kring detta. Tänkte på att efterosm jag har 3 olika variabler och två ekvationer så kan jag inte ta reda på ’’hur många röda karameller’’ jag har i påsen. Men i påstående 1 sades det att det fanns olika antal och i påstående 2 sades det att det fanns dubbelt så mycket gula som röda samt att det fanns totalt 8 kulor. För att det ska falla in så måste det finnas 1, 2 och 5 kulor, men det missade jag tydligen.


2. Här hade jag tvivel på påstående 1 som sade: ’’En timme innan stängning fanns 50 personer i restaurangen. En halvtimme senare fanns det 25 personer i restaurangen. Alla kunder blev serverade.’’. Frågan var hur mycket som ’’serverades’’ under sista timmen? Och jag körde fast i om 50 personer ska serveras eller om det blev att av 50 perosner blev 25 serverade för att 25 hade blivit serverade innan sista timmen började. Men nu när jag läser påståendet igen så låter det som att under sista timmen ’’lämnade 25 personer’’ restaurengen då måste det betyda att de hade redan varit serverade innan sista timmen började. Dessutom nämndes det aldrig att de 50 personerna under sista timmen serverades eller ej. Jag tillförde onödig information, eller kanske missuppfattade jag påståendet. Jag valde i 1 tillsammans med 2 men svaret var ej genom de både påståendena.
 • Nog
1. Jag bifogar bilden för jag orkar inte skriva frågan. Denna är värd att bifoga för det är något nytt jag lär mig här. Visste inte om detta trots att uträkningen är rimligt att förstå. För det första kom jag aldrig långt i min resonemang för jag läste snabbt i mellanraden att jag tolkade det som att det fanns 10% enheter av bilarna i Parkering B inte hade larm och på så sätt strykte jag påstående 1 och 2. Men jag missade läsa att det var 10 % enheter ’’varav’’ av 50 %. Sen om jag hade listat ut det skulle jag inte heller fått rätt pga jag tänkte att eftersom antalet bilar ej är given så är det omljligt att räkna ut svaret och få ett konkret svar. Men det spelade nog inte stor roll eftersom andelen bilar var lika i vilket fall som helst. Och jag inser nu att jag trodde jag skulle svara på hur många ”procent” av det ena fans och inte hur ”många ”det fanns. Åh herregud…2. Här blev det en reminder från förra NOG uppgiften idag där jag påminde själv att det liknar det andra, vilket det gjorde men på ett annorlunda sätt. Jag tänkte allvarligt inte långt på denna, tog för givet att det går att lösa med både 1 och 2 men det var bara med 2:an det gick. Men det förstod jag i efterhand innan jag kollade på fasit.NOG

1. Jag vet inte hur jag tänkte här men försökte lösa utan att kolla på facit och där kom jag fram till att jag för det första ställde upp fel ekvation från början och för det andra kom jag fram till rätt svar. Jag tappade mig bort igen vad frågan var och räknade fram ett annat svar som jag inte behövde. Jag räknade hur mycket guldmynten ”tillsammans vägde” och inte faktiskt hur mycket de var.

2. Jag kom fram till att jag kunde lösa uppgiften med både påståenden och inte genom båda vilket var min första gissning. Det berodde självklart att jag inte gick genom det noga vilket har sin rot i att jag inte ställde upp rätt ekvation då jag tycket att jag fick fler okända variabler än ekvationer. Men nu när jag ser min kladd så märker jag att Telefonerna i ekvationen tar ut varandra så att man får endast bredband på en sida men trots det hade min ekvation varit fel men ändå räckte det att lösa uppgiften. Jag vet inte vad jag ska säga honestly!


Artikelläsning LÄS Nu ska jag köra 200 MEMRISE! Wish me luck! Kommer dö D:

GODNATT och förlåt för alltid så långa inlägg men jag skriver för mig själv så egentligen I don't mind.

Kanske sista gången jag lägger upp bilder eftersom förra bilderna på uppgifterna blev borrtagna har jag märkt så kommer i framtiden sluta bifoga!
Senast redigerad av 3 Starstruck, redigerad totalt 0 gång.
Användarvisningsbild
Starstruck
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 50
Blev medlem: ons 14 aug, 2019 9:26

Re: Min resa från 0,65 till 1,7

Inlägg av Starstruck »

Onsdag, 2020-11-11

Hörni visste ni att det är 'Singlarnas dag'' idag!! Grattis till alla singlar ftw! 8-) :D

Vaknade idag efter 7 timmars sömn. Fick notis om att det finns ledig pass på förskolan. Jag låg i sängen och funderade om jag ska plugga/studera? Jag hade inte värsta tiden på mig att tänka så jag tackade ja och drog till jobbet som jag tackar guden var så nära mig!

Kom hem 17.10 och började plugget vid 19.25. Hann självklart inte få in alla promodoron men jag applicerade snabbläsningskursen till en random text från historisk tidsskrift. En promodoro gick bara att röra ögonen i horisontella och verikla rader. Andra och tredje promodoron gick åt att läsa artiklar från under strecket. Läste
 • Den envisa myten om datorn
 • Månen - en försummad himlakropp
Här försökte jag läsa i block vilket jag ibland lyckades med. Försökte minska fixeringar på ett ord och minska verbalisering. Det gick väl bra. Texterna var inte intressanta och inte alls givande men ett + var att man fick hålla koll på vad som berättas och komma ihåg viktiga saker precis som det förekommer på HP verbala delen.

Därefter hade jag ord på schemat som jag generellt inte brukar räkna med men just idag räknade jag med det. Brukade innan köra 5 ord/omgång på Memrise tills att jag nr 100 ord. Tänk er alltså! Idag ändrade jag det till 10 ord/omgång vilket var ett stort plus för jag kom ihåg orden mycket bättre och det gick en aning snabbre och jag belv dessutom mindre trött! :)

Det var det för dagen. Kommer jobba imorgon också! Så kommer fortsätta idagens schema imorgon och ta igen torsdagens schema på en lördag! :)

Godnatt!
Tur att denna inlägg blev kort va? :D
Användarvisningsbild
Starstruck
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 50
Blev medlem: ons 14 aug, 2019 9:26

Re: Min resa från 0,65 till 1,7

Inlägg av Starstruck »

Torsdag, 2020-11-12

Jag sov dåligt igår. Sov 6 timmar och hade svårt att somna också. Vaknade tidigt på dagen också pga jobbet. Kom hem och tog hem mina två små syskon. Matade dem, gav frukt och åt mat själv också. Började plugget vid 20.10 tror jag det var. Gjorde 5 promodoro.

Promodoro passen gick jättesegt av nån anledning. Jag brukade vara hur som snabb som helst på XYZ, hinna göra 2 á 12 uppgifter XYZ per promodoro men idag blev det 1 XYZ á 12 uppgifter/promodoro. Samma med KVA.

XYZ
Aritmetik - 10/12 korrekt
Aritmetik - 10/12 korrekt
Aritmetik - 9/12 korrekt

Felanalys:
XYZ sitter som en smack men jag gör inget mer än slarvfel här... Jag ska föröska få 12/12. Måste bli säkra på mina svar när det gäller XYZ.

KVA
Aritmetik - 8/10 korrekt
Aritmetik - 6/9 korrekt

Felanalys:
Jag vet inte om det beror på att jag är trött men jag fick 2 korrekt på första passet och jag hade 3 minuter tillgodo. Jag trodde det gick hur bra som helst. Blev så chockad och trodde inte mina ögon. Fick gå genom alla 8 fel innan jag kollade på facit och jag kunde lösa alla förutom 2 som bedömdes vara av kunskapsbrist. Bifogar nedan.

Nu måste jag göra 100 Memrise ord! Det glömde jag :(
Mina ögon svider.
Godnatt till trötta jag :)
Bilagor
Skärmavbild 2020-11-12 kl. 22.50.09.png
Skärmavbild 2020-11-12 kl. 22.50.09.png (17.23 KiB) Visad 134 gånger
Skärmavbild 2020-11-12 kl. 22.47.35.png
Skärmavbild 2020-11-12 kl. 22.47.35.png (16.35 KiB) Visad 134 gånger
Skriv svar