Mot juristprogrammet! (1.2 --> 1.5)

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
akerblomman
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: tor 27 dec, 2018 11:58

Mot juristprogrammet! (1.2 --> 1.5)

Inlägg av akerblomman »

Hej hej!

Är en tjej på 18 år som just nu går sista året på den naturvetenskapliga linjen på gymnasiet. Jag har länge velat fram och tillbaka kring vad jag vill läsa på universitetet och har pendlat mellan allt från polis till psykolog till sjuksköterska men nu och sedan något år tillbaka har jag verkligen blivit fast besluten på att det är juristprogrammet jag vill läsa! 8-)

Jag har skrivit HP en gång tidigare (VT18) och fick då resultatet 1.2, blev ganska nöjd med tanke på att det var första gången men vet samtidigt att det tyvärr inte räcker till att bli antagen till juristprogrammet. Jag vill helst komma in på Göteborgs universitet och har därför satt upp ett mål på 1.5 så att jag ska vara helt säker på att jag blir antagen, samtidigt som det inte känns som ett alltför orimligt resultat att nå. :)

Mitt resultat från VT18 ser ut såhär:

XYZ 17/24
KVA 18/20
NOG 9/12
DTK 15/24

Kvantitativ del: 59/80 --> 1.4

ORD 9/20
LÄS 14/20
MEK 12/20
ELF 12/20

Verbal del: 47/80 --> 1.0

Hela provet: 106/160 --> 1.2

Jag presterar alltså bättre på den kvantitativa delen än vad jag gjorde på den verbala vilket även var vad jag förväntade mig eftersom jag går natur på gymnasiet och därför har räknat en hel del matte under mina år. Min förhoppning inför detta provet är att höja mig mycket på den kvantitativa delen (gärna till 1.8+) och även höja mig på den verbala delen (gärna till åtminstone 1.2). För att uppnå det här ska jag alltså försöka varva 1-2 timmars pluggande till HP varje dag samtidigt som jag ska försöka få någorlunda bra betyg i skolan (+ hinna med allt annat skoj som hör till att gå sista terminen på gymnasiet :wink: ).

Anledningen till att jag har valt att skriva en sån här pluggdagbok är att jag blev så fruktansvärt motiverad till att satsa allt vad jag har efter att har läst igenom en hel del andra pluggdagböcker här på forumet (så tack till er!). Tänker att jag vill se till att dokumentera min (förhoppningsvis) förbättring under veckorna som är kvar samtidigt som det blir en ständig påminnelse om att jag måste se till att få in mina timmars pluggande varje dag och att jag inte kan hålla på och skjuta upp det som jag annars brukar vara väldigt bra på.

Målet är att skriva ett inlägg åtminstone en gång i veckan och sammanfatta hur det har gått, men vem vet, det kanske slutar med att jag blir en heltids bloggare :lol:

Dela gärna själva med er av er egna resa så ser vi till att klara det här tillsammans!
akerblomman
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 4
Blev medlem: tor 27 dec, 2018 11:58

Re: Mot juristprogrammet! (1.2 --> 1.5)

Inlägg av akerblomman »

Planen för idag:

1. Läsa igenom matte 1c boken så att jag får allt från den kursen lite fräschare i minnet. + skriva ner allt jag är osäker på eller har glömt av.
2. Läsa 25 sidor (600 ord) i "Högskoleprovsboken 7000 utvalda ord" idag igen så att jag hinner läsa ut den på de två veckor jag får låna den från biblioteket.
3. Göra en massa XYZ-uppgifter samt några DTK-uppgifter

Wow! Vet inte vad som har hänt mig, bara under de här två (snart tre) dagarna som jag har pluggat till HP så har jag verkligen tyckt att det har varit jätteroligt! Igår satt jag helt frivilligt uppe till tolv för att jag skulle hinna läsa klart alla de ord jag hade planerat att hinna med. Vem hade trott det? Är verkligen inne i en sån period då jag hade varit nöjd med att enbart plugga till HP dygnet runt. Jag får väl se till att ta vara på den tiden eftersom jag vet att den känslan med största sannolikhet kommer försvinna inom några veckor.

Aja nu kör vi!
Skriv svar