MOT TEKNISKT BASÅR PÅ KTH!

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Kyria
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 12 mar, 2018 21:56

MOT TEKNISKT BASÅR PÅ KTH!

Inlägg av Kyria »

Som ni har läst så är mitt mål enkelt formulerat och tydligt men det kommer med några implikationer som jag ser det. Jag har skrivit HP två gånger tidigare. 0.6 i våras och 0.75 nu i höstas.

Det är nämligen så att under hela mitt liv har jag varit intresserad av vetenskap och teknik men under gymnasiet så valde jag att läsa handelsprogrammet. Framförallt för att jag gick på ett idrottsgymnasium med fotboll som inriktning och satsade väldigt mycket på just det. Då var handel det självklara valet för att jag skulle behöva spendera så lite tid på studier som möjligt och satsa allt på fotbollen. Fick således inga vidare betyg, dock inga F, men i princip bara E o D. Märkt att mitt sug efter kunskap översteg drömmen som fotbollsproffs och nu efter 2 sabbatsår och mycket tänkande har jag bestämt mig för att äntligen testa lyckan för att se om jag har det jag krävs och om det är något för mig.

Anledningen till att det är just KTH jag ska gå är för att det den bästa tekniska högskolan som ligger i närheten där jag bor, alltså Stockholm. Jag vill helst inte flytta så långt då jag kan få den bästa utbildningen så nära. Möjligtvis Uppsala om det skulle vara så. Det finns tre olika Campus, en i Södertälje, Flemingsberg och sedan Valhalla, den som finns i stan. Mitt mål är att få 1.3 för att kunna garantera att jag kommer in på alla dem och helst på campus i stan då det är närmast mig (HT19 var intagningspoängen 1.25 genom HP-kvoten).

Tänkte då starta en pluggdagbok för att jag har läst så många nu och det har verkligen varit inspirerande. Intresserade får gärna hänga med på min resa. Har införskaffat mig VIP-guiden för att verkligen ha goda förutsättningar för att lära mig det som krävs inför nästkommande prov.
Vad tror ni om mina chanser? Kan jag höja mig med 0.5 på ungefär 4.5 månad? Eller är det alldeles för orealistiskt. Kanske finns det någon som har gjort samma resa m.h.a HP och sedan kommit in på basåret..? Kom gärna med synpynkter, tips om studieteknik.

Mvh

En väldigt vilsen men motiverad individ :S
Användarens profilbild
Rainbowgirl
Silverpostare
Silverpostare
Inlägg: 1360
Blev medlem: lör 20 okt, 2018 17:53

Re: MOT TEKNISKT BASÅR PÅ KTH!

Inlägg av Rainbowgirl »

Lycka till med pluggandet! Det kommer gå jättebra :)

Tror inte att det är omöjligt att höja sig med 0,5 på 4,5 månader, finns nog flera som gjort det :)
Och speciellt i början så höjer man sig mycket när man fått in tekniken och börjat se ett mönster i uppgifterna. Det gäller bara att hitta sitt flow.
Drömmen om att bli onkolog
Fortsätt följa min resa här! En blogg om hur det är att vara läkarstudent vid Linköpings Universitet
Skriv svar