Pluggdagbok 1.2 - 1.35 ---->1.7 mot psykolog

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
davlin8
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 1
Blev medlem: tis 01 okt, 2013 16:56

Pluggdagbok 1.2 - 1.35 ---->1.7 mot psykolog

Inlägg av davlin8 »

Har bestämt mig för att komma in på psykologprogrammet så ska nu höja mitt hp-resultat.


Fick 1.5 på verbala senast men har fått 1.6 innan. Min plan är att höja mig här till minst 1.8 vilket borde gå bra eftersom jag aldrig pluggat för att få detta. 1.2 var mitt senaste resultat på KVA och detta planerar jag att höja till 1.5.


Tidsplanen är att klara detta till vårens prov, skulle jag inte klara det tills dess men ligga på gränsen så kommer jag satsa på 1.8 till nästa höst. För att klara detta kommer jag börja med att plugga ord/under strecket på väg till och från jobb samt fortsätta läsa böcker och serier som vanligt. Jag kommer även att lägga 1 timme på matte varje dag jag jobbar (khan academy samt uppgifter här på hpguiden) och 2 timmar de dagar jag inte jobbar förutom söndagar då jag gör gamla prov för att se närmare vad det är jag behöver plugga på.

Dagboken skriver jag för att tvinga mig vara ärlig med vad jag faktiskt gör och för att göra det lättare att utvärdera vad jag behöver förändra på vägen.

Är nyfiken på vad folk tycker om jag behöver en mattebok för att studera grunderna utöver khan och vilken isf?
Är det någon som har några kommentarer, tips eller förslag så är de mer än välkomna!
Användarens profilbild
pcezanne
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 61
Blev medlem: tor 12 aug, 2010 13:54
Ort: Göteborg

Re: Pluggdagbok 1.2 - 1.35 ---->1.7 mot psykolog

Inlägg av pcezanne »

Hej!

Jag befinner mig i nästan exakt samma situation som du. Målet är att komma in på psykologprogrammet i Göteborg i vår och jag satsar därför också på 1.8 för att känna mig relativt "säker". Förra provet fick jag 1.7 på verb jämfört med pinsamma 0.7 på kvant (tilläggas skall dock att det senare resultatet berodde på att jag endast kryssade i random svarsalternativ utan att titta på frågorna, bortsett från DTK).

För tillfället lägger jag alltså mest krut på matten (VIP-uppgifter och Khan Academy) då jag känner mig minst sagt ringrostig på det området. Gör även några ordprov om dagen samt läser ett antal artiklar ur The Guardian, Scientific American osv. Överväger, precis som du, att införskaffa en mattebok för att träna på grunderna ytterligare.

Vore grymt kul att följa varandra med tips och råd längs vägen, samt - förhoppningsvis - ytterligare motivation när det känns motigt! :D
Skriv svar