Pluggdagbok HP < 1.5

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
SaraNordgren
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: mån 16 aug, 2021 14:09

Pluggdagbok HP < 1.5

Inlägg av SaraNordgren »

Hejhej!
Jag tänkte prova att skriva upp mål, tankar och resultat här mest för mitt egna bruk, men om någon hittar sig ha en fråga eller vilja diskutera något så är de fritt fram att kommentera ;)

Jag gjorde högskoleprovet under båda tillfällena under 2019 och fick då resultaten 1,0 och 1,1. Under dessa tillfällen pluggade jag på gymnasiet och gjorde proven mest för erfarenheten och för att jag var nyfiken på vad jag skulle få för resultat.

Denna gången har jag bestämt mig för att förbereda mig, plugga och satsa på att skriva ett så bra prov som möjligt. Jag är sugen på att börja studera till nästa höst och även fast jag är osäker på vilken utbildning som lockar mest har de ett genomsnitt av intagningspoäng på 1,5.

Dessvärre har jag märkt den senaste tiden att varken min pluggmotivation eller pluggteknik ligger på topp och därav tänkte jag ge detta en chans. Planen (med start imorgon) är att publicera mina dagliga mål i början av dagen och sedan utvärdera varje eftermiddag/kväll hur dagen gått !

Ha en bra kväll
SaraNordgren
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: mån 16 aug, 2021 14:09

Pluggdagbok HP < 1.5

Inlägg av SaraNordgren »

Lite sen i starten men gjorde några småärenden denna morgonen vilket var skönt att få gjort!

Jag har beslutat att fokusera mer på den kvantitativa delen då jag tror att jag har bäst utvecklingspotential där, så idag är målet att först skriva ett provpass + felanalys, sen gå vidare till 8 pomodoro blandade uppgifter.

Sen lunchpaus, uppdaterar efter det!
SaraNordgren
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: mån 16 aug, 2021 14:09

Re: Pluggdagbok HP < 1.5

Inlägg av SaraNordgren »

Förmiddagen gick helt okej, fokuset var kanske inte på topp och gjorde en hel del enkla slarvfel som att inte läsa uppgifterna tillräckligt noga.

Provpassets resultat blev 1.2
XYZ - 8/12
KVA - 7/10
NOG - 4/6
DTK - 9/12

Inte mitt bästa prov men när jag gick igenom missarna handlar majoriteten just om att jag inte läst uppgiften ordentligt eller slarvat. Har kommit fram till att jag presterar bättre när jag har proven utskrivna och kan läsa från papper där jag även kan kladda i förhållande till när jag läser på datorn.

De jag lärde mig i felanalysen var:
I en regelbunden sexhörning är diagonalen mellan två motstående hörn lika lång som två sidor av sexhörningen. Jag blev även påmind om att jag måste öva mer på min huvudräkning samt repetera potensreglerna!

Jag körde även blandade uppgifter (10 i taget) i KVA, XYZ och NOG;

KVA 1 - 8/10
KVA 2 - 9 /10

XYZ 1 - 9/10
XYZ 2 - 6/10

NOG 1 - blev utloggad precis när jag var klar, så inga resultat men kändes ej topp:///
NOG 2 - 8/12

Även här är jag inte helt nöjd med resultaten, känner att uppgifterna varierar mycket i svårighet vilket ger olika resultat men i allmänhet skulle jag säga att det jag har störst svårighet med är huvudräkning, att räkna med decimaler vid multiplikation och division och samband.


Nu under eftermiddagen ska jag (med hjälp av för stora mängder kaffe) köra ett till kvantitativt provpass + felanalys. Sen hade jag tänkt att sammanställa ett dokument med alla matematiska grunder (ex. formler) som ej är med på formellbladet men som kan vara bra att kunna till provet!

Ha en fin eftermiddag:)
SaraNordgren
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 5
Blev medlem: mån 16 aug, 2021 14:09

Re: Pluggdagbok HP < 1.5

Inlägg av SaraNordgren »

Blev inget dokument med matematiska grunder igår så det är något som står på schemat idag istället, utöver det är dagens mål ;

4 pomodoro ORD
8 pomodoro kvantitativa uppgifter

Artikelläsning svenska + engelska 2 h

Imorgon tänkte jag köra en provdag så ska se till att ha alla prov utskrivna och följa upplägget av en riktig provdag!
Skriv svar