Prokrastinerarens väg från 1,1 till 1,6

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
Disa00
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 20 jan, 2020 17:44

Prokrastinerarens väg från 1,1 till 1,6

Inlägg av Disa00 »

Hej! Mitt första inlägg här i min pluggdagbok. Jag har skrivit tre HP innan där jag fått 0,9 1,0 och 1,1. Skrivit de mest för skojs skull och har inte pluggat inför något utav dom, vilket jag äntligen nu ska göra! Målet är som sagt runt 1,6 vilket när jag säger det känns nästan omöjligt. Kände att jag ville göra en pluggdagbok mycket för min skull så jag kan känna mig motiverad till att kunna lägga ut vad jag pluggat på och när osv.

Jag har kommit fram till att jag ska försöka hinna plugga minst 2h om dagen (låter lite jämfört med vad alla andra hinner plugga), och dagarna jag är ledig från jobbet försöka få in lite mer timmar. Jobbar ett heltidsjobb och förstår inte hur ni hinner få in så många pluggtimmar varje dag, men ska iaf göra mitt bästa :)

Fick idag ett pluggchema från min coach som jag tycker verkar bra och ska följa. Ska jobba i block som är en timma var (två pomodoro). Block A = 2 pomodoro ORD, block B = 2 pomodoro DTK och så vidare med alla olika delar. Ska alltså plugga två block om dagen, och när jag gjort alla åtta block ska jag göra antingen provpassgeneratorn eller Högskoleprovtränaren.

Tänker att jag ska uppdatera här när jag gjort alla åtta block plus ett högskoleprov, så får vi hoppas på att jag kan börja se lite utveckling snart!

Användarvisningsbild
planck
Newbie-postare
Newbie-postare
Inlägg: 42
Blev medlem: ons 17 jan, 2018 21:36

Re: Prokrastinerarens väg från 1,1 till 1,6

Inlägg av planck »

Lycka till!

Det handlar inte om antalet pluggtimmar du lägger ner, utan det handlar istället om pluggkvalitén.
Kom ihåg att vara konsekvent med plugget så kommer du nog nå ditt mål och till och med lite över kanske.

Jag kan rekomendera boken "How to Become a Straight-A Student av Cal Newport" för diverse tips med plugget för att nå ditt mål lite lättare.
"The darker the night, the brighter the stars."

Disa00
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 20 jan, 2020 17:44

Re: Prokrastinerarens väg från 1,1 till 1,6

Inlägg av Disa00 »

Det har nu gått en vecka sedan jag började plugga. Det har inte riktigt gått som jag hoppades, mycket har "kommit i vägen" och plugget har prioriterats bort och skjutits upp till nästa dag. Jag har aldrig riktigt gått in för någonting, speciellt inte plugg. Alltid bara pluggat minsta möjliga, vilket gör det så svårt nu när jag vill höja mig. HUR behåller jag motivationen som lyckats försvinna första veckan? :/

Tisdag 21/4 (dagen jag började plugga)
- 2 pomodoro ORD
- 2 pomodoro DTK


Onsdag 22/4
- 2 pomodoro ELF
- 2 pomodoro XYZ

Torsdag 23/4
- Blev inget plugg pga kom hem sent från jobbet och började tidigt dagen efter (hade nog hunnit i alla fall en timma) men men.

Fredag 24/4
- 2 pomodoro LÄS
- 2 pomodoro KVA

Lördag 25/4
- 2 pomorodo MEK
- 2 pomorodo NOG

Söndag 26/4
- Den fruktade dagen för att göra ett komplett prov i högskoleprovtränaren. Gjorde en kvantitativ del och fick 0,9. Alltså en sänkning från 1,1 våren 2019. Låter jättedumt men där tappade jag motivationen helt. Hade andra grejer som jag hellre ville göra och som var roligare så gjorde dom istället.

Ska försöka få upp motivationen igen i veckan som kommer genom att plugga kortare pass men försöka få in det varje dag, så jag i alla fall får in en rutin. SEN när jag är mer "van" och tycker det är mer kul tänker jag att jag kan öka på.

När började ni märka resultat med ert plugg? Jag är en sån som väldigt gärna ger upp när jag inte ser att det jag gör inte gör någon nytta..men vet också att jag bara pluggat en vecka än så länge.

Disa00
VIP-Medlem
VIP-Medlem
Inlägg: 4
Blev medlem: mån 20 jan, 2020 17:44

Re: Prokrastinerarens väg från 1,1 till 1,6

Inlägg av Disa00 »

Gjorde nu ett till delprov på det kvantitativa. På det jag gjorde igår fick jag:
XYZ: 7/12
KVA: 5/10
NOG: 4/6
DTK: 5/12 (hann inte de sista 6) så fick "egentligen" 4/6
Totalt: 0,9

Idag:
XYZ: 8/12
KVA: 5/10
NOG: 5/6
DTK: 8/12 (hann inte de sista 7) fick "egentligen" 4/5
Totalt: 1,2

Kändes mycket bättre idag. Vet inte om koncentrationen var bättre eller vad som hände men klagar inte.

Skriv svar