Sista veckan, sista chansen

Starta en egen eller läs och kommentera någon annans
pbsg123
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 10
Blev medlem: mån 22 jan, 2018 17:10

Sista veckan, sista chansen

Inlägg av pbsg123 »

Äntligen sista veckan på en period som varit alldeles för lång.
HP förra våren pluggade jag 2 mån heltid till och blev struken en del pga öronproppar (annars 1,75).
Hösten 2017 fick jag bara 1,65 (fick 12 fel på första verbal, helt crazy) och kom in överallt utom KI och Uppsala, de enda jag kan tänka mig att börja på eftersom jag är vuxen (27 år), har en karriär, minifamilj bestående av sambo och hund och större familj kommer ske under studierna...

På lördag är det mitt sista försök. Att jobba som mgmt konsult med >50 arbetstimmar i veckan, extra inom träning, hund och sambo pararerat med HP plugg har inte varit en mysig vår. Men jag har plöjt 8000 ord, känner mig vassare än någonsin på matten och kommer vila mycket sista veckan samt plugga lika mycket (lite, max 2h per dag).

Går det inte vägen nu så skippar jag nog det här. Träning med andra ger ofta det jag söker i läkarrollen. Driva projekt på jobbet med. Och nu börjar suget för familj ta mer plats än suget på att förverkliga min dröm.

Hur känner ni er? Fler än jag som ser det här som sista chansen innan dags att prioritera fritid, vila och relationer?

Lycka till alla!
Användarens profilbild
Gungan
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 99
Blev medlem: ons 31 maj, 2017 12:16

Re: Sista veckan, sista chansen

Inlägg av Gungan »

Tjena, jag satt i samma sits. Hmm kanske inte helt samma men en liknande livssituation. Upptagen med jobb, sambo, småbarn, hus bla bla bla. Du fattar poängen. Men jag har alltid haft en ouppfylld dröm - att bli läkare.

Efter att jag blev medlem gav jag mig själv 4 försök att uppnå mitt mål, annars skulle jag lägga ner. Jag kom i mål på andra försöket som tur var. Jag la ner hobby, fritid, tv, tackade nej" till inbjudningar osv osv. Nu i efterhand känns det lätt värt det.

På dig låter det som att du är väldigt väldigt nära ditt mål och skulle dagsformen vara någorlunda "okej" så ror du hem det.

Fick jag ge ett råd så skulle det vara att absolut inte ge upp drömmen. Du har ju alla verktygen för att lyckas. Och du kan alltid "komma tillbaka" om det nu kommer sig att att du inte alls trivs med läkarstudierna.

Stort kredd till dig att du orkar plugga trots långa arbetsveckor, samtidigt som du har en sambo och hund att tänka på. Och jag förstår att du är i valet och kvalet med det tidsschemat. Men ändå. Fan ge inte upp, jag tror du kommer ångra dig längre fram.

Min plan är att börja läkarprogrammet snart och det är med en skräckblandad förtjusning. Men jag känner att jag för en gång skulle måste ge vika för min inre röst och funkar det inte så har jag iaf prövat.

Stort lycka till på provdagen! Jag tror du grejar det.
Senast redigerad av Gungan den sön 08 apr, 2018 22:04, redigerad totalt 6 gång.
Användarens profilbild
IdaN
Före detta VIP-Medlem
Före detta VIP-Medlem
Inlägg: 178
Blev medlem: sön 07 sep, 2014 8:25

Re: Sista veckan, sista chansen

Inlägg av IdaN »

När du skriver heltid, hur många timmar menar du då?

och hur många timmar per dag/vecka har du kört inför det här provet? Hur har liksom ditt schema sett ut?

håller tummarna för dig! kommer säkert gå vägen
Skriv svar